Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 17 aug 20:00

Ja, nu kanske vän av ordning skulle tycka att det borde komma något om Kalmar Ironman men faktum är att jag hade kommit in i en bok som jag knappt kunde lägga ifrån mig och den åkte förstås med ned till Kalmar. Och rätt snart, efter registreringen till loppet, så lade jag mig för att bara läsa liiiite till. Det slutade förstås med att jag läste ut boken rätt snart. Oavsett hur bra boken var så var det liksom som om man inte kunde lägga den ifrån sig. Så underhållningen var av högsta klass och författarparet Lars Kepler har lyckats igen. Men jag blev lite lurad för jag var övertygad om att det skulle handla om polisen Joona Linna men det här hade ingenting med han att göra. Det handlade istället om en ung tjej som lyckats lura döden och upplever övernaturliga saker under tiden som hennes hjärta står stilla och tiden i dödsriket är inte parallell med tiden i det vanliga livet och när hon kommer tillbaka till livet så ligger minnen kvar. Och när hon kollar upp några saker, som hon fick uppleva i dödsriket, så upptäcker hon att det verkar stämma. Och när de skall stanna sonens hjärta, vid en förhållandesvis säker operation, så blir hon orolig och tror inte att sonen skall göra de rätta valen i dödsriket och det slutar med att hon medvetet, med sin systers hjälp, stoppar sitt eget hjärta samtidigt för att guida sonen rätt. Det blir hela tiden en spännande resa och hon får göra flera resor dit och till skillnad från andra verkar hon komma ihåg tiden som död sas. Och hur slutar det? Bara läsa boken så får ni lite spänning och ta reda på slutet själv! :-) Och hur bra är boken? Jättesvårt att svara på för det beror på många variabler och hur bra boken tas emot beror nog också på när man läser den.

Men jag försöker. Den får en 3:a, mycket tack vare att det är så svårt att lägga ifrån sig boken när man väl kommit in i den. 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 16 aug 22:09

Ja, onsdag och jag var ledig från jobbet. Då passade jag på att gå till Art of Training för att få en genomgång av ryggen av naprapat Svempa. Han är väldigt duktig på kroppen och hur de olika delarna samspelar med varandra men nu fokuserade vi bara på ryggen, både länd -och skulderpartiet. Då man skall vara i sådan jobbig position under lång tid så är det bra om man inte har någon onödig spänning. Så han gick gick igenom allt men gjorde det inte till 100% då det ibland kan bli bakslag. Så lite light men ändå kändes det grundligt. Efter det, och en trevlig lite fika, så traskade jag hemåt och sen åkte vi en sväng till Nyköping för att fixa min pump, så råkade gå sönder. Vi passade på att äta och jag kollade in lite cykelskor också och kunde förstås inte stå emot att köpa ett par då jag dessutom fick hela 450 kronor rabatt, då de ville ge lite hjälp på traven. Tack Haga Cykel, i Nyköping! De har stort utbud och är genuint intresserade av cykling. För all del så kan jag även nämna att Björns cykel heller inte går av för hackor men de kanske är mer experter på MTB än Road. Men hursomhelst! Idag är det Haga Cykel jag höjer till skyarna och även imorgon, grymt bra service och jag tackar förstås för den fina rabatten och dessutom överdragsskydden. De vågar jag nog inte köra med på loppet dock då det tog lite tid att få på dem. Och skorna förresten. Det blev ett par Shimano RC7, röda och skitsnygga! :-)

Sen hem och sen skulle även Svarte Petter massera vader och framsida lår. Det blev riktigt bra, bara några få knutar som han inte fick bort helt. Men i det stora hela känner jag mig riktigt redo nu. Imorgon bitti så väntar vi in bror Peter och hans Anette och åker mot Kalmar. De skall supporta och heja och det är grymt coolt! 

Nu bara lite massage, i den grymma massagestolen från Ergonova, och så bara måste jag läsa lite mer på den nya boken Playground! Mycket speciell bok och just nu kan jag inte riktigt släppa den! :-)


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 15 aug 20:47

Tisdag och sista jobbdagen innan Kalmar Ironman. Jag snackade med chefen och sade att jag inte riktigt var med mentalt och det kanske är bäst för bägge parter att jag är ledig imorgon, onsdag. Och det var inga problem då det inte var så viktigt att jag var med imorgon. På torsdag morgon åker vi iaf ned till Kalmar och idag var det ju klubbträning, i Trosa. Se att det skrev med stor bokstav nu! Jag har rätt många läsare med lite suspekt humor så man kan aldrig vara för tydlig! ;-) 

Ullis hängde med och skulle jogga lite och jag skulle bara morsa på gänget innan jag drog till Sports Club. Väl på plats så ser jag att jag glömt Safiren-kortet, och det är klart irriterande. Visst kan jag åka och knacka på men är det någon som inte känner mig så blir det ju lite konstigt. Men, men... Jag morsade på de som var där och det är den nya killen, vi kallar honom för Järn-Peter och sen några gamla bekantingar som Tokan och Flaken men även en nygammal bekant, Yoga-Carina - kul! 

Jag lämnade dem och åkte bort och knackade på. Jag hörde att det var någon bakom dörren och han som öppnade kände jag igen så det var lugnt. Upp på maskinen och så drog jag igång. Det blev en kvart först i lugnt tempo och sen drog jag på med intervaller. Rätt jobbigt men jag kämpade på. Vid den tredje tänkte jag att det fick räcka men så kommer en gammal elitlöpare in och då blir jag sporrad och kör ytterligare en. Tror inte det var ngn fara men nu blir det endast lite lätt cykling och eventuellt lite simning innan loppet. Jag kände tyvärr av hälen lite under passet men det är några dagar kvar och även om det inte skulle bli bättre än så här så tror jag att jag kan köra. Så med lite rehab och vila för hälen så blir det nog kanon! Gud vad spänd jag är på att se vad den ökade träningen kommer att ge för resultat. Jag hoppas och tror att det åtminstone gör så att jag är förhållandevis nära 10 timmar iaf. Men allt kan hända och man får vara ödmjuk inför uppgiften. 


 

4 stycken tuffa intervaller


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se 

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 14 aug 23:45

Så var det då dags att börja jobba igen men jag är ju mer fysiskt närvarande på skolan än mentalt. Mentalt så förbereder jag ju mig för Kalmar Ironman på lördag. Men det var kul att träffa både nya och gamla kollegor. 

Och jag tog mig förstås en tur ut till idrottshallen och träffade på mattläggaren, det blir nice med helt nytt golv. Dessförinnan hade jag snackat lite med badhuspersonalen och Linus på linjen var intresserad av ett par Trail-skor som legat på hyllan och samlat damm. Sen hann jag även med att snacka med personalen som lägger ny asfalt utanför skolan och skrämde upp dem med att barnen börjar kommande måndag. De trodde att de hade ytterligare en vecka på sig. Sanningen att säga, det fick jag veta strax efter, var att de börjar nästa onsdag. Nåja... 

Väl hemma så fixade jag lite mat och sen kom Svarte Petter förbi och jag fick en riktigt grym och bra massage. Jag avslutade kvällen med att sitta i suveräna massagestolen från Ergonova. Jag fick förresten en intresseanmälan från en kille som skulle snacka med sin chef. Är ni intresserade så får ni komma förbi och prova. Det är ju suveränt att ha en sådan här på t.ex jobbet. Man håller sig mer skärpt och chefen får tillbaka pengarna i form av mer alerta medarbetare. Och jag kan garanterat fixa både en och två gratisveckor, om ni går via mig. 

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 14 aug 22:26

Ja, så var ytterligare en bok lagd till handlingarna och den här boken kom jag över av en riktig slump. Under Morakniv Triathlon så följde Tokans sambo Ankan med och jag såg att hon läste en bok och blev nyfiken. "Den gode lögnaren", hette den och jag läste lite snabbt på baksidan men blev väl inte helt biten men var ändå lite intresserad att låna den då hon sade att jag fick det. Men varför inte, tänkte jag. Och boken blev bara bättre och bättre och till slut så ville jag inte lägga mig ifrån den. Bra uppbyggd och det handlar om en man som helt enkelt inte kan sluta ljuga och bygger upp sitt liv på lögner och att lura av folk pengar. Och riktigt, vad heter det? Intrikat tror jag är ordet jag söker. Typ utstuderat och ibland kan det ta flera år innan han fullkomligt skinnar offret. Riktigt grymt! Man får följa honom från barndomen till slutet av livet och allt som händer där emellan. 

Boken blev nominerad till bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Så absolut en bra bok och jag ger den en trea i betyg. Fast när jag tänker efter så måste jag nog höja den till 3,5. :-)

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 13 aug 22:44

Söndag och idag var det ju dagen efter Ångaloppet Sprint men träningsvärken kom fortfarande från Barpumpen, som jag inte var van vid. Dock var jag stel i fotleder och hälsena efter gårdagens bravad. Och det blev ett riktigt bra träningspass men som sagt var. Tufft för fotlederna. 

Men idag ville jag få en lugn genomkörare för låren för jag var riktigt spänd och Ullis ville hellre simma men jag lurade på om det inte passade bättre, iaf för mig, att köra igenom låren. Så jag drog till Safiren och Ullis passade på att cykla några mil. När jag stod och körde på Cross Trainern så började det ösa ned och det tog ned humöret. Stackars Ullis som var ute och cyklade! Men hon stannade och såg till att mobilen inte fick testa Sim-kortet på riktigt! :-)

Men jag körde lugnt och fint och det blev 45 minuter först och sen 10 minuters rehab för hälsenan. Jag fick verkligen kämpa för att komma upp på tå så visst var jag lite sliten. Men det är sex dagar kvar och jag är vid gott mod. 

In i bastun och det var skönt och sen hem. Nu hade det slutat regna och det ser bra ut imorgon så jag lurar lite på cykeln. Fast första dagen på skolan och dessutom ruggigt lång dag. Vi åker ju till Kalmar torsdag morgon men jag skall prata med chefen om jag inte kan ta ledigt på onsdagen också, det vore skönt att slippa stressa. Får se hur det ser ut på jobbet då. Mentalt är jag ju redan nere i Kalmar. Det var ju likadant förra året. 


Sponsorer:


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se 

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 13 aug 00:04

Så presenterar jag då ytterligare en sponsor och de har möjliggjort att jag kunnat kitta framförallt min, och för all del även Ullis, cykel så att man inte har alltför mycket att skylla på. Men givetvis går det alltid att få värre men nu har jag uppgraderat med assymmetriska klingor och keramiska drev, bland annat. 

Och ni som läst bloggen kanske kan räkna ut att det är Utsikten som står på tur att presenteras - Ostkustens pärla!

Ja, det är det verkligen. Utsikten är en lunchrestaurant med bra och enkel mat men framförallt med god service och, som ni kanske redan räknat ut av namnet, en suberb utsikt! Rakt nedanför så ligger Trosaån och en fin park, som nyligen fräschats upp. Har man tur så lyser solen och då är det riktigt skönt att äta lunch och ta en kaffe där. Men det som särskiljer Utsikten mot andra lunchrestauranger är att de rätt ofta tar dit riktigt sköna band som lirar och man kan, om man vill, ta sig en öl eller två och lyssna. Det är alltid en bra stämning där och rätt ofta, tyvärr, fullsatt! Men var ute i god tid vid dessa spelningar!


Utsikten - Ostkustens pärla! Väl värt ett besök och missa inte alla dessa underbara band som spelar där!


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 12 aug 23:45

Så var det då dags för Ångaloppet Sprint och i år skulle jag köra med Rajje! Eller skall vi säga Rainy, som han alltid hetat i denna blogg. Jag var väl inte supertaggad för allt fokus har ju legat på lördagen efter men Ullis, som skulle köra med Tanjis, var desto mer taggad. Ja, Tanjis också och det föll sig så att Rainy och jag startade tio minuter bakom och det tyckte ju tjejerna var roligt och det blev som så att målet var att komma först i mål. Det kändes görbart men bägge skall ju leverera men jag visste att Rainy borde kunna ligga på i runt en mil. Eller skall man säga att Ullis och jag är mer uthålliga än snittet och brukar vara bättre ju längre det blir. Men hursomhelst så kände jag mig i rätt bra form nu men jag hade fått rätt ont i lår från barpumpen och det värkte rejält i triceps. Men det borde gå bra att simma ändå. Det var värre med låren men jag kände mig som sagt var i bra form och borde vara lite starkare iaf. Min plan är att jag, som är lite sämre simmare, och dessutom riktigt kass på att gå ned i vattnet snabbt, borde ligga de tio tillåtna meterna före Rainy då vi närmar oss vattnet och man kanske borde trycka på i starten också för att få lite mer fritt senare. Rainy verkade instämma och efter diverse stök på hemmafront med utrustning, vi åkte förresten tillbaka till Vagnhärad för att hämta alternativ utrustning då Rainy sade att det kan bli bökigt att springa i neoprene-shortsen, så var vi på plats i Ånga. Tyvärr glömde jag mina Ezeefit-skydd men som tur var kunde Svarte Petter och Tok-fia hämta dem. Det hade varit vanskligt att köra med dem. 

Ullis och Tanjis startar och jag och Rainy joggar lite lätt. Snart start för oss och vi smyger fram en bit i fållan och där går vår start. Jag är nog lite för taggad för jag trycker på rejält och sneglar hela tiden bakåt. Efter ca. en kilometer så får Rainy ur sig att det går i 4.19-fart Ojdå! Det var inte alls planerat och vi sänker förstås lite men inte mer än till 4.30-4.40 Fortfarande alltför snabbt men sen när det tekniska börjar så går farten ned automatiskt. Jag har svårt att springa där med min hälsena och de djupa dikena är tuffa. Första simningen, den är jag orolig för! :-0 Pang så var den över och snabb och fin crawl. Hmm, vad hände där? Och så rullar det på men jag trycker nog på alltför hårt då det är lättlöpt och Rainy börjar bli sliten men där det är platt och fint trycker jag lite lätt i ryggen och jag tror det underlättar lite. Men det var inte så många gånger man kunde hjälpa till. Ut på sjösidan och nu börjar det bli trångt och svårt att passera på löpningen. Det har gått fortsatt bra med simningen och Rainy verkar lite chockad. Det låter bra. Men det är inget jag skall slå mig för bröstet för. Det är skillnad på typ 100 meter simning och 3860 meter. Jag blev tyvärr lite trött på de längre simningarna och de var på närmare 200 meter. Dock inte så farligt. På den näst sista simningen så ser Rainy tjejerna och vi plockar in en del där och nu har vi bara en simning kvar. Vi kanske är 15 sekunder ifrån dem nu men tuff terräng och svårt att springa om. Rainy verkar rätt slut nu också. Nästan framme, vi är i den sista skogen och nu trycker vi upp i en backe och Ullis har sett oss och låter oss passera. Jag hade nog trott på en hård kamp in i det sista och jag tyckte det var roligt att försöka komma ikapp dem. Men jag misstänkte att de skulle försöka svara men de hade gått riktigt hårt och orkade inte riktigt ta rygg. Jag försöker hjälpa Rainy på slutet men nu började jag också känna mig mör och han får springa sista biten själv. 

Summa summarum ett riktigt bra lopp av oss alla fyra och tjejerna kom riktigt högt placerade och slog oss placeringsmässigt. Nu gäller det för Rainy att ladda om då han kör Långa Ångaloppet imorgon. Pust! 

1,5 timmes bra träning idag.


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrusning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se