Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 12 juli 18:00

Så var det åter en ny dag och förstås chans till bra träning. Men det känns som om mina mål med träningen inte överensstämmer med resultatet. Det blir alldeles för lite träning och i början på dagen så är förhoppningarna goda. Sen grusas dem. Men Ullis ville iaf iväg och simma och varför inte ta en kopp kaffe, och kanske en bulle, vid Stensund? Sagt och gjort, det lät som en bra plan. Vi skickar iväg ett meddelande på vår vän/träningsgrupp och meddelar vårat upplägg. Svarte Petter nappar och efter ett tag åker vi och Ullis och jag hoppar in på affären först och inhandlar mjölk och bullar. Bullarna hade vi kanske inte tänkt först men man måste ju njuta lite av livet då och då. :-)

Mot Stensund och nu hoppas jag det går bättre än förra gången jag var här. Då hade jag ju glömt astmasprayen... och det hade jag ju för i hel.... gjort nu också! :-0 Hmm, Svarte Petter hade redan åkt iväg och jag orkade inte åka tillbaka. Och det kan ju vara bra att testa om det är lika jäkligt nu också. Det kanske är lite varmare i vattnet nu också. Och det var det nog. Det gick bra mycket lättare att komma i iaf. Efter att ha skvalpat och sparkat lite i vattnet i ungefär 8-10 minuter så testar jag. Jag simmar mot första bojen och visst andas jag lite häftigt men det känns som om jag inte behöver stanna och råflåsa iaf. Men på vägen tillbaka så är det lite kamp. Pust! Jag får stanna och vila vid bryggan igen. Och det verkade tyvärr inte släppa så det blir som intervaller idag. Typ 6x250 meter. Sen känns det som om bröstet är utanför och Ullis märker det också. Lite trist men jag kom i och det är bättre än inget. Efter det så byter vi om och alla vi tre känner sug på lite mer kaffe men när vi hällt i pulvret i en kopp så märker vi att vattnet typ är helt slut och det kaffet blev starkare än den starkaste espresson! :-0 Jisses! När det sen rann ned i halsen så var det som det brändes! Men på ett härligt sätt. :-)

Kvällen avslutades med killarna framför teven och vi såg på tv-serien "Strangers Things"! Lite läckert småläskig. 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 11 juli 23:45

Ja så var det då tisdag och jag hade ju bokat tid för ultraljud på hälen idag på morgonen. Så upp runt klockan 6.00 och i med en kaffe och iväg. Väl framme så sitter det redan en kille där och när en läkare kommer så tittar han lite fundersamt på alla och undrar först vad jag heter. Efter att ha fått svaret så går han iväg en stund och kommer snart tillbaka och säger att jag har tid NÄSTA tisdag. Oops! Det var ju lite många telefonsamtal där fram och tillbaka och jag kommer då på att jag valde ju att skjuta upp en vecka för att verkligen få en läkare som jag hört skall vara bra. Lite snopet men inget att hänga läpp över. Träna skulle jag ju göra ändå, hade jag tänkt. Väl hemma igen så fanns ju suget på att sova någon timme till men kaffet vi bjöds på var riktigt starkt så det kickade till och vi var snart igång med lite fixande i vårat träningsrum. Och så höll det på nästan hela dagen. Vi kommer snart på att vi inte hinner träna innan vi skall hämta Felix och hans kompisar, de har varit i Tyskland och skulle hem. Så vi tar Felix bil och passar på att köpa lite mer prylar till träningsrummet i Kungens kurva. Sen får vi vänta lite på Arlanda för det gick smidigt att komma dit. Men lika smidigt gick det inte att komma igenom tullen för killarna för alla hade visst blivit kroppsvisiterade och fått sina väskor kontrollerade! :-) Det var säkert svettigt för dem fastän de förstås inte gjort något dumt. Väl hemma så hade klockan dragit iväg så det blev ingen träning alls idag. Och alltså heller inget ultraljud... 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 11 juli 23:15

Måndag och Ullis hade bokat in att hon skulle cykla till Södertälje och möta upp Tanjis, som hade skaffat en ny cykel och ville ha sällskap hem från jobbet. Och jag kunde absolut hänga på. Och vi hade väl även planerat att jag kunde dra på och vända tillbaka om jag kände för det. På vägen dit så känner man att det är lite blåsigt men mestadelen kommer i ryggen och det går undan emellanåt. Men jag får problem med ryggen och frågan är om jag inte måste ta upp styrstammen lite. Niko och jag kom ju överens om att vi slänger på en justerbar styrstam och för de allra flesta är det no-no, när det gäller cykel. Men Niko stod på sig och menade att det är överdrivet och man ligger ju inte och spurtar på Ironmandistansen direkt. Och han verkar ha rätt. Det är klart smidigt att kunna reglera höjden efter säsong och lopp. 

Hursomhelst så hade vi sänkt och jag tror nog det blev för mycket. Jag cyklar tyvärr just nu mestadels upprätt. 

Men iaf. Väl framme i Södertälje så får vi sänka rejält och det är dålig väg och svårt att ta sig fram på våra cyklar. Så vi stannar till vid Cirkle K och tar oss en korv sålänge. Snart nog kommer Tanjis och vi möter upp henne och börjar trampa på. Men det är lite bökigt innan man är ute ur Södertälje och i Pershagen så ringer min mobil. Jag tänker att jag kan ta samtalet och sen cykla ikapp tjejerna. Det är Svarte Petter som ringer och när jag lägger på så ser jag att jag missat att starta klockan och gör det då förstås. Efter att ha jobbat ikapp så går jag snart förbi och trycker på ett bra tag. Men det är jobbigt i motvinden och efter ca. två mil så tycker jag det får räcka och vänder tillbaka och tar det lite lugnare sen. 

Så lite drygt sex mil cykel idag iaf. 

Direkt efter det så packar vi ned våra våtdräkter och åker till Gisesjön. Där har vi stämt träff med Tokan men vi hittar honom inte utan stannar vid första bästa strand och simmar någon kvart. Det kändes bra mycket bättre än igår men idag hade jag ju astmamedicinen och då funkade det bättre. 

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 9 juli 20:00

Ullis och jag ville ut och simma eller förresten så var det Ullis som var drivande. Men det är bra. Vi brukar pusha på då den andra inte riktigt orkar. Bra teamwork! Vi skickade ut en förfrågan till några av våra vänner och Puff nappade och tog med sig sonen Lill-Gnagarn. Det var ruggigt svårt att komma i vattnet och det var sjutton vad det var vågigt. Och jag glömde ju givetvis min astmamedicin och hade riktigt svårt med andningen. Det blev små korta turer och sett utifrån var det nog en katastrof men men. Jag kom dit och jag kom i. Det kanske endast blev 200-300 meter totalt. 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 8 juli 23:00

Så var det då lördag och det brukar innebära mycket tid till träning men nu blev det istället tid för annat. Vi åkte och slängde gamla sängen och hämtade den nya. Och så lite trix och fix med det. Sen gick timmarna och jag blev tröttare och tröttare. Men vad f-n! Jag måste ju träna! Det har blivit sämre på slutet så nu tog jag mig i kragen och åkte till Trosa och körde Cross Trainer. Ullis passade på att springa och hade sprungit fram och tillbaka till Trosa. Och på Sports Club i Trosa var jag helt själv. Nästan lite ödsligt. Men musiken i öronen och jag pressade mig hårdare och hårdare. Efter ett tag så tänkte jag att jag köttar på så länge det går. Ibland måste man ju utmana sig själv. Från början hade jag tänkte minst 70 minuter men på slutet så var det nästan så jag skakade. Jag får tacka musiken att jag orkade. Och jag fick lite feeling att några av de nära som gått bort fanns med mig och det gav helt klart lite extra krafter. Kanske lite konstigt men det kändes bra och gjorde att jag tog ut mig riktigt bra. Jag körde mot klockan och att jag skulle hålla minst 4 min/km på Cross Trainern. Det säger förstås inte er så mycket men jag fick iaf ta i och kunde nästan släppa efter lite på slutet men krämade ändå ut allt. 


 

Kötta-på-pass!


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Instagram: https://www.instagram.com/mattias_tornqvist/

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts

Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrusning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se 

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 7 juli 22:45

Fredag och då är det ju absolut simning på schemat. Men vi har ju köpt säng och det innebar ju inte bara att köpa en ny säng utan det var en jäkla massa annat som skulle till också. Som nya färger på väggarna och sånt. Nåja, det är ju Ullis som är proffs på sånt där och jag bara målade på. Men jag måste tillstå att det blev jäkligt snyggt. 

Eller vad säger ni? 


   

Träningen då? Nä, jag orkade inte...

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 6 juli 19:15

Eller ensam och ensam! Det är förstås alltid lite folk på gymmet. Men Ullis skulle först springa med klubben men Tanjis hörde av sig och det slutade med att de sprang förbi Safiren för att kolla vilka som kom. Det skulle komma en gästlöpare också. Och Flaken kom förstås. Men inga mer. Så vi väntade ett tag för att se om vår gäst skulle komma men han dök aldrig upp och jag fick senare höra att han kände av sin häl lite för mycket idag. Trist. Men de tre andra joggade iväg och jag gick och bytte om och körde igång med min träning. Det blev rätt lugnt idag men eftersom det ju var klubbtorsdag så lade jag in fem intervaller på slutet då jag körde på i 500 meter och sen tog det lugnt i 250 meter. Riktigt tufft och jag kände mig riktigt nöjd när det var klart. Det blev 75 minuter totalt och dyngsvettig som vanligt. 


 

Bildnamnet ljuger, det var på Safiren i Vagnhärad och inget annat. Bra tryck på slutet. 


Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 5 juli 22:00

Vi håller ju på att renovera sovrummet. Eller egentligen var det "bara" sänginköp men ny säng innebar visst även nya färger på väggarna. Och det ena gav det andra så snart så stod jag med en jäkla massa jobb. :-) Men färger och sånt lämnar jag över till Ullis. Jag har helt klart inte samma känsla för sånt och dessutom har jag en lindrig färgblindhet. Det är några färger som liksom går ihop för mig. Kan inte riktigt förklara men jag hittade fenomenet i en läkarbok iaf. Hursomhelst så var tanken att jag skulle komma upp och köra lite cykeltrainer men tiden gick och det blev mest renovering och förstås övrigt husgöra. Sen skulle vi ju hämta hem cyklarna och Ullis bestämde sig för att sluta någon timme tidigare och hänga med. Och precis när vi bestämt det så fick jag mess att cyklarna var klara. Det skulle visst kosta 12708 kr! Några hundringar mer än jag hade räknat med men väl på plats så kom jag på att det var ju lite kostnad för vajrar och styrlindor och sånt. Det hade jag inte tänkt på. I övrigt så blev det rena cykelporren med nya keramiska vevlager och även keramiskt bak. Sen assymmetriska klingor fram, det blir spännande att prova! När vi packat in hojarna, vi fick för övrigt väldigt bra pris för själva servicen, så det tackar vi för, så for vi hemåt och vi hann in en sväng på Ikea också. Men det var trångt värre med cyklarna bak i bilen. Det gick dock att packa om. Det blev bland annat grejer till sovrummet men även lite till vårat träningsrum. Det blir riktigt nice där!

Men så var det det här med träningen, hur skulle jag lösa den? Nu hade jag tiden gått och jag började göra mig iordning för cykeltrainern men sen kommer jag på att jag inte har rätt pedaler på och orkade inte fixa iordning de andra skorna. Aj då! 

- Men du har ju gula faran, sade Ullis!

Och det är ju så sant och jag ville ju dessutom testa hur det var att cykla med den. Jag rullade ju några meter vid Sportson och sen även när vi kom hem. Nu drog jag på mig cykelkläderna och hoppade upp. Första intrycket var att det kändes ovant och det kanske inte är så konstigt när framdreven är ovala. Det kändes ju så bra då jag provade försäljarens cykel. Men det skall ju, eller iaf bör ju, kännas lite konstigt då man byter system sas. Och jag tyckte det kändes tungt då det gick uppför och känslan är mer att det är för lätta och platta partier de gör mest nytta. Och det är det ju förstås i Kalmar. Och att det skall kännas lättare då man springer efteråt. Bara hoppas det blir så. 

Efter ett tag så går det rätt fort men jag känner mig också lite trött. Men det är sent och jag kanske tog i lite för hårt. Jag vänder iaf och trycker på lap och drar hemåt igen. Jag vände för övrigt hos Bejnas och Monkan, vid Sille Sörgård. Tillbaka vid OK så trycker jag lap igen och får ett snitt på 37 km/h på det partier, som är närmare 4 km. Och det med en brant backe också. Bra där. Men då gick det hårdare än tänkt förstås. Men skönt att testa på. Totalsnittet, med seg start och segt slut, med rondellen och från huset och allt, blev ändå runt 31 km/h. 

Så kort träning, mest för att testa cykeln. Och jag är riktigt nöjd med cykeln btw! 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se