Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - 15 december 2019 22:00

Söndag och först så försökte jag få ordning på badrumsfallet. Helt klart så är jag inne i en fas av learning by doing men det tråkiga är ju att gjuta golv inte tillhör det som är lätt att korrigera. Men korrigera fick jag göra och det just ett fall, där jag tänkt att ha en duschkabin. Sen, efter allt jobb, så ville jag få in lite träning och varför inte lite Zwift igen. Sagt och gjort men klockan började ticka iväg. Men runt halv tio så satt jag på cykeln och trampade lite lätt. Jag körde på men vart är formen? Jag fick kämpa i motvind och när kedjan återigen hoppade så hoppade även jag av träningen. 

Men lite träning är bättre än ingen träning. 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 13 december 2019 20:00

Fredagen den trettonde och det var jag förstås inte sen att påtala på skolan. Eleverna tyckte det var roligt och det blev lite diskussion om det. Jag berättade att det egentligen inte fanns någonting som bevisade att man skulle ha mer otur just den dagen. Men jag började dagen med en enkät om hur miljön är i klassrummet. Jag upptäckte, precis innan vi slutade igår, att det fanns lite sjaskig jargong och jag ville bena upp det. Och jag hade även mailat ut till föräldrarna och säkert skrämt upp några av dem. Men sånt här är inte okey och när man upptäcker det så är det bara att ta tag i det. Och som lärare så märker man tyvärr inte så mycket som eleverna tror. Så att de inte tror att man inte bryr sig. Jag har märkt ett beteende som visar på just det. Och det är trist. Så jag samlade in enkäterna och nu hade jag helgen räddad - Yippie! Eller inte... Men det var tvunget att göras. Sen, väl hemma, så försökte jag fixa iordning inför renoveringen. Den har jag inte gått helt perfekt och jag har varit tvungen att ändra lite i min planering och utformning av badrummet. Efter det ville jag träna lite och Ullis var iväg på jobbfest. Men orken fanns inte där och det märks att det är betyg, på skolan, och mycket att göra. Jag har ännu inte fått växlingen att fungera helt perfekt mellan klingorna fram så när ett kedjetapp sammanföll med att jag kände mig riktigt trött så avbröt jag helt abrupt! 23 minuter blev det och det var det träningspasset. Men ändå skönt att komma igång med Zwift igen. 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 12 december 2019 19:00

Torsdag och fullt upp på skolan, som vanligt. Kul men lite hektiskt. Dock så hade jag bra koll så väl hemma så är det löpträning som gäller. Idag var det backträning, på schemat, men Putte hade fått massage och skulle väl egentligen inte springa alls, om man skall vara ärlig. Så det blev lätt distans för honom och Flaken och jag tänkte ta oss an backarna. Ullis och Tanjis sprang iväg lite tidigare. Så började man då och det kändes fruktansvärt. Det var som jag hade en stor tyngd över mig och det är bara att inse att jag fått tillbaka problemen med att det känns som blodet inte strömmar igenom som det skall, i början. Det brukar hänga i ungefär 10-15 minuter och så var det även idag. Jag ser att pulsen är hög tills ungefär 12,5 minuter och man ser även klar skillnad på farten. Precis när pulsen sjunker så ökas också farten och det känns som om man släpper på handbromsen. Men många har velat hjälpa mig och det känns som om allting hänger ihop. Hebbe-boy masserade ordenligt, för någon vecka sedan, och jag kan väl inte säga att det hjälpte på djupet. Men visst kändes det som något hade hänt. Ont gjorde det iaf! :-) Men svaret kanske finns där någonstans och fortsätter ni att läsa i bloggen så kanske ni får vara med om en lösning för i skrivande stund har jag varit med om något som känns relevant... och intressant! :-0

Hursomhelst så var den tyngsta känslan borta och det var nu dags för lite "backe"! Flaken drog på ordentligt och jag lade mig lite bakom men relativt snart så känner jag att det är för tungt för mig och jag får hela tiden släppa. Längre upp, när jag närmar mig 200 meter, så är det bara att inse att Flaken är alldeles för stark och jag kämpar för att hålla mitt tempo så gott det går. När Flaken är framme, vid 300 meter, så stannar även jag och kanske ligger 20-25 meter bakom. Det var en rejäl smällkäft och vi joggar ned tillsammans. Sen upprepar vi och jag lyckas iaf hålla kvar samma avstånd som sist. Sen, på tredje, så får jag släppa lite mer och nu ligger jag verkligen på gränsen. Fy bubban! Det här var tungt, tänker jag. Sen är det dags för den fjärde och vid 200 meter så trampar jag luft och bestämmer mig då för att sluta och går alltså över på 200-ingar. Planen var från början 300-ingar och 200-ingar men nu kom 200-ingarna lite tidigare. Sen körde jag fyra stycken och med tanke på hur kroppen kändes så fick det vara okey. Jag joggade ned under tiden som "Super-Flaken" fortsatte. När jag kom tillbaka så hejar jag lite på Flaken och samtidgt så kommer Putte och vi joggar tillbaka till Safiren och där väntade dusch och bastu. Tufft pass men kände mig nöjd att ha genomfört det. 

Av Niclas Bernhardsson - 10 december 2019 21:30

Tisdag och återigen så var mina elever på Frejaskolan och sen skulle jag ta mig till Frejaskolan för att äta med dem. Och jag kom i bra tid och det blev samma härliga besök som sist. Många elever ville heja och prata och jag fick vara lite otrevlig på slutet och visa att jag hade bråttom för att hinna bort till simsamlingen. Alla var grymma, precis som sist, och jag passade på att vara lite delaktig i undervisningen och visade dem några övningar innan David tog över. Det märks att man saknar idrottslärarjobbet. Men det här är också kul och nu är det klasslärarjobbet som gäller. Sen var det några elever som inte trodde jag kunde simma en längd under vattnet så det var jag bara tvungen att visa. Men det var första simningen sedan Kalmar den 17:e augusti. Så jag andades lite och sen dök jag i. Det gick förvånansvärt lätt och när jag var framme vid kanten så gjorde jag en vändning och efter den kändes lite jobbigt så jag trycker bara ifrån lite lätt och går upp. Jag brukar alltid kunna köra en längd men har alltid varit rätt slut vid kanten och det här var nog första gången jag kunnat vända utan problem. Men sen var det fokus på barnen igen och efter simningen så var det hemfärd med bussen. Dock så slängde idrottsläraren in handduken och det var honom jag tänkt få lift med tillbaka till Gnesta för att hämta upp bilen. Men jag sade att jag löser det. Och väl tillbaka så var det möte och Jonte kunde skjutsa tillbaka mig efter mötet och jag blev riktigt imponerad av hans fyrhjulsdriva Suzuki. Den hade ju supergrepp i halkan och en sådan kan jag lätt tänka mig. 

Sen vidare hem och Ullis och jag fixade kroppkakor till oss själva och Tim fixade egen mat. Sen gick klockan och jag höll på med allt möjligt och sen blev det riktigt bråttom. Men idag kom ingen på nybörjarträningen så Ullis och jag tog bilen och kollade hur banan såg ut inför Nyårsjoggen. Tyvärr var det en bom, vid Långnäs, så där fick vi vända men vi ansåg att det gick att springa iaf. Sen tillbaka och vi kommer samtidigt som en annan bil och vi ser att det är en tjej som hängde på förra gången. Hon tänkte joina även idag och det var kul. Dock var inte hennes kompis med, en som jag jobbat med på Bosch Rexroth. Och strax därefter kom Peresen och sen kom Rainy joggandes och bakom honom ser jag Tokan och Flaken. Flaken är dock inställd på intervaller så han kör eget men vi börjar jogga för nu skall vi testa Nyårsjoggen. Jag är lite orolig att jag skall få en pulspeak, då jag inte har med mig min astmaspray, men det varkar vara lugnt. Farten är runt 6.10-6.15 och det känns lugnt och skönt. Dock blev det nästan för realistiskt för jag var ofta själv, där framme. På Nyårsjoggen så har vi en regel och det är att ingen får springa förbi mig. Det är för att inte farten skall trissas upp då det är en social jogg. När vi kommer fram till Stadshotellet så springer jag dock fel och ingen märker det, inte jag heller, tyvärr. Så vi missar en bit och det är en dryg kilometer. Ut i mörkret och pannlampor på. Min är inte fulladdad men den räcker till bra ändå. I någon backe så tycker även jag det är lite tungt och rätt som det är så får en person lite problem och kanske låg vi lite för hårt ett tag. Jag tänkte inte så mycket på farten då men på Nyårsafton blir det full fokus på farten, det lovar jag. Väl framme så stänger vi av klockorna och då ser jag att jag bara får 8,75 km och jag kommer snart på vart jag sprang fel. Men då har man gjort felet och det var bra att det var på träning. :-) Sen avslutade vi med Julkalendern och fy vad äckligt det var. Ha ha, jag är lite kräkmagig och jag kunde inte ens titta när Tomten snorade lite... Urk! Där slutar vi! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 9 december 2019 18:15

Måndag och en rätt intensiv dag på skolan. Och som vanligt tufft att hinna gå igenom alla betygen men jag börjar bli van och jag tycker det är ett bra och rättvist system. Men, som jag sade till klassen, allt är inte bara betyg. Jag tog ett exempel med en kille som fick gå om en klass och gick ut med riktigt låga betyg. Han driver nu eget och är framgångsrik. Betygen säger inte allt. Sen hem och Ullis och jag fick plats på Coren. Det enda negativa med den är att det är lite lång tid då Puff skall förklara övningarna, som hon dock gör bra och pedagogiskt. Men jag blir slö och kommer ned i varv. Så ibland kör jag lite eget under tiden och idag blev det extra mage. Det gjorde att det blev extra tufft då vi började med just magen. Men skönt att köra igång hårt och sen var det fullt fart och man fick ta i. Bra pass! 

Sen hem fortsätta med betygen. Efter det så kollade jag in några kurskamraters uppsatser och de första man får se är ju hur bra som helst. Det är nästan så jag blir ledsen, då jag jämför med min. Jag som kände mig så nöjd med min och på förra kursen fick jag ju VG. Det lär jag inte få nu. Nåja, ett G skall jag banne mig klara. Sen hem och titta på både Julkalendern och Vår tid är nu. För övrigt så har vi även fastnat för Ture Sventon. Det är mycket nu... :-)

Av Niclas Bernhardsson - 8 december 2019 18:00

Söndag och som vanligt har det varit fullt upp. Jag har fortsatt med renoveringen och dessutom satt betyg på alla eleverna. Sen upptäcker jag att jag har ett arbete som måste vara inne idag, söndag! :-0 Man kan välja mellan tre uppgifter och passade inte någon av dem så kunde man ringa till handledaren, för att diskutera istället. Tyvärr hade jag ingen förkunskap av någon av uppgifterna men Tim tipsade mig om att analysera "Till vildingarnas land"! Här gällde det att jämföra mellan Maurice Sendaks bok och filmateringen utav den. Så efter Julkalendern, som vi för ovanlighetens skull följer, och dessutom med glädje, så valde jag att först titta på boken, som jag redan nämnt, och sedan på filmen. Filmen var rätt lång men vilken fröjd! Jag förstår verkligen att den fanns som uppgift och efter att ha analyserat den, på rekordtid typ, så sprutade det ut ideér hur man skulle kunna jobba med både bok och film i klassrummet. Riktigt kul och jag skrev ned lite över två sidor och jag kände mig riktigt nöjd med min insats. Dock så var klockan tio minuter i tolv då jag var klar. Och typ prick tolv så hade jag fått ut den i forumet. Sen natt och sen var det bara att försöka komma ned i varv. 

Och vad var det för något med rökmolnet då? Jodå, jag hade ju köpt nya dammsugarpåsar och det var ett annorlunda koncept med att man köper en adapter, till just den dammsugaren jag har, och sen finns det standardpåsar. Jag hade väl dammsugit en bra stund, på lördagen, när det bara tjoffar till och allt är som i en dimma! Det tar mig en sekund att förstå att det har gått hål i dammsugarpåsen och det är damm överallt. Och dessutom slipdamm... 

Av Niclas Bernhardsson - 6 december 2019 20:00

Fredag och på skolan så hade vi styrt om till "Alla bakar" och det kändes som ett litet projekt. Först så gällde det att sätta ramar så att inte de som bakar skulle baka för mycket och se hur fördelningen skulle gå till. Jag bestämde att vi lottar ett led och sen fick man gå och hämta en bakelse/kaka i taget och sen ställa sig i ledet igen för att upprepa proceduren tills man fått ta tre bakelser. Det gick väldigt smidigt och snart så satt alla med både saft och bakelser och tittade på Lilla Skola Aktuellt. Det gick oerhört smidigt och innan lunch så hade vi haft en kille från Röda Korset som visat HLR. En perfekt dag och sen fick jag bilen full med elever som ville få skjuts hem. Snart var jag på väg hem och när jag har släppt ev en kille i Gnesta så ringer Ullis och undrar om jag inte skall gå in på Humbles och köpa lite fika... :-0 Oops! Jag som redan ätit två goda bakelser är väl inte supersugen men ibland får man ta en för laget. Så in på Humbles och som vanligt så blev det lite hejande på elever som passerade utanför. Och när jag ändå var inne i Gnesta så letade jag efter dammsugarpåsar, till dammsugaren jag använder till badrumsrenoveringen. Till slut så hittade jag vad jag letade efter på Hemköp. Väl hemma så blev de fika och efter det så var det dags att byta däck på volvon. Då hittade jag inte adaptern till säkerhetsmuttrarna och man kan väl bara konstatera att konceptet fungerar... Men efter ett massivt sökande så hittade jag adaptern och arbetet kunde fortgå. Sen blev det lite mys framför teven. 

Av Niclas Bernhardsson - 5 december 2019 20:00

Torsdag och jag var rädd för att missa träningen men mötet jag skulle varit med på blev inställt. Lite oklart varför och det fick mig att fundera, igen. Skall man fungera bra så vill man att allting runtomkring skall fungera och det kan jag inte säga att det gör. Men jag gör vad jag kan och mer kan jag inte göra. Samtidigt så fick jag högsta betyg på en delkurs och det var så jäkla härligt! Just precis på det som jag känt att jag brinner för men inte riktigt fått gehör för - boksamtal. Sen kan man givetvis alltid göra det bättre men ändå. Ullis joggar lite tidigare med Tanjis och jag traskar bort till Safiren 19.00 Återigen lite klent med folk och det är ju konstigt då det är skön jogg med efterföljande dusch och bastu. Men Putte dök upp, precis som vanligt, och vi provade lite nya vägar och den här gången var det tyvärr stopp där vi trodde vi skulle kunna gena. Iaf om man inte skulle klättra i berg. Så vi joggade tillbaka mot Lundbyvägen och efter att ha sprungit upp vid gamla Vägverket så sprang vi förbi lilla Väsby och vidare mot Häradsvallen och sedan hemåt. Det blev ganska precis nio kilometer och mycket trevliga samtal. Fast bägge verkade lite trötta på slutet då samtalen blev allt färre. Avslutningsvis så körde jag jämfotahopp uppför trapporna och det är en skön avslutning och en herre undrade vad jag gjorde. Nu missade jag Primetime med 4-5 minuter... surt! ;-) Första biten vi sprang gick det förresten upp ungefär 40 meter och det på 1,5 km. Häftig start.

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se