Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - 20 november 2019 18:30

Onsdag och jag var nog lite stressad, då jag hade utvecklingssamtal, för schemat var tufft. Jag fick i princip inte gå en minut över då blodgivning var inbokad. Men jag kände att jag gjorde ett bra jobb och snart var jag på väg hem och ringde Ullis då jag var nära. Så in i bilen och iväg mot Nyköping. Vi har alltid lämnad i Nyköping och de är så tacksamma så det fortsätter vi med. När vi kommer in så hänger vi av oss och skriver in oss. En konstig fråga om upp rätt omgående. "Har du läst socialstyrelsens information om blodsmitta idag?" Njae, det kunde jag ju inte svara ja på och väl inne i välkomstrummet så fick jag höra att det var nya rutiner och jag kunde snabbt läsa igenom informationen. Tjejen, som tog hand om mig, frågade förresten om vi hade fått barnpassning...? Njae våra barn är ju 22 och 24 år, svarade jag. Så hon hade blandat ihop oss med några andra. :-) Sen var det då dags och återigen skulle man kolla blodtrycket på mig. Jag varnade tjejen att maskinen inte brukar fungera på mig då jag har så låg puls så maskinen slår alltid av. Men inte då! Nu var pulsen så hög som 48 slag/minuten och det var ju ett tecken på att jag nog tappat en del form. Men det hade jag ju börjat misstänka också. Träningen har ju varit rätt skral, efter Kalmar Ironman. Och jag har börjat märka av en allt större mage. Så nu är det nog dags att trappa upp men det blir förstås efter någon vecka efter blodgivningen. Jag fick höra att jag lämnat 30 gånger och det var ju kul. Ullis, och jag också föralldel, tycker att har man något att fira så skall man göra det. Men här blev det mest lite kaffe och några kakor. Det funkade bra det också. Sen skall man välja grejer. För en blodgivning så får man välja en sak men vi får även för resan. Dock så väljer ju jag och Ullis bara en resa på oss då vi förstås samåker. Men de hade någon ny smart salladsförvaring och den var av modell stor. Så det kändes som man nästan stulit då man gick ifrån med en kasse med saker. Det blev tre salladsburkar, ett par kalsonger och ett par strumpor samt något mer som jag glömt bort. 

30 gånger! Inte illa för en spruträdd liten kille! :-)

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 19 november 2019 22:00

Tisdag och efter jobb, och lite mat, så var det dags att svida om för lite klubbträning. Det var ruggigt dåligt väder så det tog verkligen emot. Men jag vet att det brukar släppa bara man är igång. Ullis och jag kommer i lagom tid och det är faktiskt några nybörjare som väntar. Det är Pysselsara, Lenis och Oliven samt Twin-Tommy. Så efter en kort samling så joggar vi igång och jag känner att det inte känns riktigt bra med pulsen. Jag har ju förut haft problem att pulsen skenar under uppvärmningen och nu verkar det komma igen. Och jag har förut känt att det finns ett samband med stelhet och jag kan ju inte stolsera med att ha skött någon vighetsträning direkt. Så joggen känns tung och snart är det löpskolning och jag känner att jag flåsar rejält. Och i efterhans så ser jag att pulsen skenade just då. Men efter ganska precis tio minuter så släpper det och det går bra att springa igen. Jäkligt skumt men jag tänker inte så mycket mer på det då. Jag pushar de andra så mycket det går och Ullis kör igång med sitt program direkt. Det som huvudgruppen skall köra. Själv så blir det lite lagom tufft för mig men de andra körde på riktigt hårt! Riktigt kul att se och snart började regnet att strila alltmer. Det var nog det tuffaste hittills, för nybörjarna, och de är riktigt nöjda. Och sådär lagom slut, hoppas jag. Så att det inte sitter i alltför många dagar. Snart börjar det övriga gänget droppa in och körde sin uppvärmning då nybörjargänget joggade ned. Härligt pass och snart så körde vi igång igen och jag bestämde mig för att endast köra två set med huvudgruppen då jag fortfarande inte är helt okey. Men det går allt bättre och det känns bra. Jag fick verkligen bita i och det känns ju lite surt att kolla in tiderna efteråt. Men vilket pass! Regnet började ösa ned och det blåste på rätt rejält. Sjukt häftig känsla och det var tur att det inte började innan passet. Då är det svårt att komma igång. Stort tack till Putte som drog tjänstvilligt och jag försökte ibland gå ifrån några sekunder men det var tufft. Och han fortsatte sedan några set till. Och kul att L-Aura var tillbaka igen efter lite skada. Och vad säger man om Flaken? Jäklar! Det är bara att inse att man får steppa upp om man inte skall få se ryggen på honom nästa sommar. Och grymt pass av Ullis. 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 18 november 2019 22:15

Skall det vara en träningsblogg så får man ju inte missa några pass. Ullis, aka Piff, och jag hade ju bokat in Core och traskade förstås dit och körde ett pass. Som vanligt fullt och jag fick faktiskt plats i sista stund. Som vanligt så plockade jag på mig 4-5 mattor, då det är så skönt för ryggen, och tyvärr plockade jag även fram vikter. Idag behövdes de visst inte. Jag kände mig riktigt stark idag, speciellt i bålen, och kunde pressa mig riktigt länge och struntade rätt ofta i vilan emellan seten. Skön känsla men fick ändå jobba lite. Sen hem och det vara förstås "Vår tid är nu" på teve. Det missar vi aldrig. 

Av Niclas Bernhardsson - 17 november 2019 23:00

Söndag och efter lite främmande och pluggande så ville jag träna. Jag fick med mig Ullis till Trosa Sportsclub och där ställde jag mig på en Crosstrainer och körde i 40 minuter och sedan blev det 10 minuter på löpbandet där jag lade in en fartökning på 15 km/h. Kanske 300 meter, vet inte så noga. Jo, faktiskt! När jag kom på att jag kan ju se på Movescount, nu efteråt, och den känner av fartökningar och den stod på prick 0,3 km. Fast springer man på löpband så är det inte exakt, mer exakt är att den kände av att jag ökade i en minut och två sekunder. Efter passet så gick jag och Ullis och kollade in på ICA Kvantum Trossen, eller vad det nu heter precis exakt. Det var superfint och blir ett rejält lyft för Trosa. Det är nog så att det blir kännbart för både Ica och Hemköp, i Vagnhärad, då jag tror att många Trosabor har handlat i Vagnhärad förut. Ullis och jag såg sedan klart på sista avsnittet av "Vår tid är nu" och nu är vi alltså ikapp. 

Av Niclas Bernhardsson - 16 november 2019 15:45

Så började helgen närma sig och vi hade därhemma laddat rejält för renoveringen som stod i antågande. Nu skulle vi äntligen gjuta golvet, inklusive värmegolv och vattenrör. Tim och jag var iväg på fredagskvällen och det blev Bauhaus, då de verkade ha den bästa lättbetongen i förhållande till priset. Jag hade försökt att mäta ordenligt och väl på plats så började Tim och jag plocka på allt i släpet och när vi sedan skulle betala så står det "Medges ej"! :-0 Men vad f-n! Jag ringer Ullis och hon säger att det absolut finns tillräckligt på kontot och efter att de startat om sin betalterminal så gick det igenom. Eventuellt så trodde vi att det var en spärr som gjorde att man inte fick handla mer än 5000 i taget. Det har var ju nästan det dubbla. På bara betong... Suck! Men jag kör nu på EPS-betong, armeringsnät, vattenburen golvvärme och sist flytspackel som passar till golvvärmen. Och eftersom man måste slutföra det man börjat inom tre dagar så gällde det att allt fungerade då man väl började. Och efter att ha lagt ut mätpinnar, lite varstans, så inser jag att det kommer att gå ut mycket mer lättbetong så hela skiten stannade upp... :-( Så det blir 4-5 påsar lättbetong till och så kör vi igång nästa helg istället. 

Av Niclas Bernhardsson - 14 november 2019 21:30

Torsdag och om jag inte missminner mig så var det en bra dag på skolan och jag hann med ett NP, i matematik iaf. Sen fort hem Tim hade fixat goda burgare. Sen var det löpning och idag stod det distans med lite fartlek på schemat. Det var jag och Ullis samt Putte och Twin-Tommy som var med. Vi började rätt lugnt och sedan lade vi in lite fartlek då och då, oftast i uppförsbackarna. Så det blev några härliga fighter men dock med måtta. Ingen tjänar ju på att köra sönder sig. Jag nöjde mig med åtta kilometer och sedan traskade jag in på gymmet och ser att Primetime är på gång att starta. Gruppen splittrades ganska nära slutet och jag mötte Ullis vid Safiren och killarna körde en kilometer extra. Så jag sätter mig och kör Primetime men det var sjukt konstiga frågor och jag höll på att åka ut på de två första och på den tredje rök jag. Lite konstigt en så kan det vara ibland. Sen så kom Putte och Twin-Tommy och det blev lite tjatter i bastun. Väl hemma så blev det lite tv-serie igen och jag avslutade med att göra lite Kahootfrågor sent in på natten. 

Av Niclas Bernhardsson - 13 november 2019 22:00

Onsdag och eftersom det var arbetsmöte inlagt i kalendern så fick jag skjuta på utvecklingssamtalet, som jag hade lagt in, till 16.10 Det borde ju funka, tänkte jag. Sen visade det sig att någon glömt att ta bort mötet, i kalendern, så jag fick pyssla med lite annat i väntan på utvecklingssamtalet. Men det fungerade det också. Sen fort hem och Ullis tänkte gå på core-träning men det var fullt så jag, aka "Prinsessan", efter att jag alltid kör med typ 4-5 mattor istället för 1 stycken matta, fick styra om till annan träning. Men jag var sugen på att staka lite så det funkade det också. Sagt och gjort. Jag gjorde mig iordning för lite stakning och Ullis gick ned och körde core. Och jag fick lite besökare och alla var småkillar. De var fascinerade över att jag stod och drog i stakmaskinen. Lite kul. Men idag var det segt så efter 5 km stakning så var det gym som väntade och jag körde 2x3 övningar första och sedan nya övningar och det med samma upplägg, dvs 2x3 övningar. Sen avslutande kort hälrehab. Sen blev det ett avsnitt av "Vår tid är nu", igen. Nice!

Av Niclas Bernhardsson - 12 november 2019 21:30

Tisdag och skolmässigt så var det förstås rätt lugnt på skolan man jag hade sagt ifrån mig en massa bisysslor då jag har fullt upp med att bedöma nationella prov och andra uppgifter. Sen fick jag veta att det inte kommit fram ordentligt men det är en annan sak. Dock så var de få timmarna jag hade eleverna rätt tuffa men det kan man ta ibland. Så en rätt bra dag och jag hann komma ikapp med mycket. Väl hemma så var det dags att förbereda sig inför löpargrupperna och det tog emot, iaf lite grand, men snart var vi på plats. Snart var vi igång med joggandet och det var, förutom jag och Ullis, Oliven och Pysselsara. Vi körde kort uppjogg och löpskolning innan det var dags för en tuffare stege och alla körde på riktigt bra. Oliven blev nog lite sur på mig då jag försökte få henne att springa med värsta hållet. Men med några andningsövningar så fick hon fart igen och vi kunde sen jogga ned innan huvudgruppen kom. Där körde vi något varv på banan, tills alla var på plats, innan vi joggade bort mot elljusspåret. Där blev det kort löpskolning innan vi drog igång. Det var valfritt om man vill köra fartlek eller intervaller. Ullis och jag körde lite mer naturlig fartlek. Det blev totalt 10,5 km för mig och Ullis. Det får ändå anses som ett fall framåt. Sen hem och det lär ha blivit minst ett avsnitt av "Vår tid är nu", igen. Fast nu har jag börjat att vara lite mer hård med att det inte får bli för många avsnitt i följd. 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se