Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - 8 december 2019 18:00

Söndag och som vanligt har det varit fullt upp. Jag har fortsatt med renoveringen och dessutom satt betyg på alla eleverna. Sen upptäcker jag att jag har ett arbete som måste vara inne idag, söndag! :-0 Man kan välja mellan tre uppgifter och passade inte någon av dem så kunde man ringa till handledaren, för att diskutera istället. Tyvärr hade jag ingen förkunskap av någon av uppgifterna men Tim tipsade mig om att analysera "Till vildingarnas land"! Här gällde det att jämföra mellan Maurice Sendaks bok och filmateringen utav den. Så efter Julkalendern, som vi för ovanlighetens skull följer, och dessutom med glädje, så valde jag att först titta på boken, som jag redan nämnt, och sedan på filmen. Filmen var rätt lång men vilken fröjd! Jag förstår verkligen att den fanns som uppgift och efter att ha analyserat den, på rekordtid typ, så sprutade det ut ideér hur man skulle kunna jobba med både bok och film i klassrummet. Riktigt kul och jag skrev ned lite över två sidor och jag kände mig riktigt nöjd med min insats. Dock så var klockan tio minuter i tolv då jag var klar. Och typ prick tolv så hade jag fått ut den i forumet. Sen natt och sen var det bara att försöka komma ned i varv. 

Och vad var det för något med rökmolnet då? Jodå, jag hade ju köpt nya dammsugarpåsar och det var ett annorlunda koncept med att man köper en adapter, till just den dammsugaren jag har, och sen finns det standardpåsar. Jag hade väl dammsugit en bra stund, på lördagen, när det bara tjoffar till och allt är som i en dimma! Det tar mig en sekund att förstå att det har gått hål i dammsugarpåsen och det är damm överallt. Och dessutom slipdamm... 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 6 december 2019 20:00

Fredag och på skolan så hade vi styrt om till "Alla bakar" och det kändes som ett litet projekt. Först så gällde det att sätta ramar så att inte de som bakar skulle baka för mycket och se hur fördelningen skulle gå till. Jag bestämde att vi lottar ett led och sen fick man gå och hämta en bakelse/kaka i taget och sen ställa sig i ledet igen för att upprepa proceduren tills man fått ta tre bakelser. Det gick väldigt smidigt och snart så satt alla med både saft och bakelser och tittade på Lilla Skola Aktuellt. Det gick oerhört smidigt och innan lunch så hade vi haft en kille från Röda Korset som visat HLR. En perfekt dag och sen fick jag bilen full med elever som ville få skjuts hem. Snart var jag på väg hem och när jag har släppt ev en kille i Gnesta så ringer Ullis och undrar om jag inte skall gå in på Humbles och köpa lite fika... :-0 Oops! Jag som redan ätit två goda bakelser är väl inte supersugen men ibland får man ta en för laget. Så in på Humbles och som vanligt så blev det lite hejande på elever som passerade utanför. Och när jag ändå var inne i Gnesta så letade jag efter dammsugarpåsar, till dammsugaren jag använder till badrumsrenoveringen. Till slut så hittade jag vad jag letade efter på Hemköp. Väl hemma så blev de fika och efter det så var det dags att byta däck på volvon. Då hittade jag inte adaptern till säkerhetsmuttrarna och man kan väl bara konstatera att konceptet fungerar... Men efter ett massivt sökande så hittade jag adaptern och arbetet kunde fortgå. Sen blev det lite mys framför teven. 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 5 december 2019 20:00

Torsdag och jag var rädd för att missa träningen men mötet jag skulle varit med på blev inställt. Lite oklart varför och det fick mig att fundera, igen. Skall man fungera bra så vill man att allting runtomkring skall fungera och det kan jag inte säga att det gör. Men jag gör vad jag kan och mer kan jag inte göra. Samtidigt så fick jag högsta betyg på en delkurs och det var så jäkla härligt! Just precis på det som jag känt att jag brinner för men inte riktigt fått gehör för - boksamtal. Sen kan man givetvis alltid göra det bättre men ändå. Ullis joggar lite tidigare med Tanjis och jag traskar bort till Safiren 19.00 Återigen lite klent med folk och det är ju konstigt då det är skön jogg med efterföljande dusch och bastu. Men Putte dök upp, precis som vanligt, och vi provade lite nya vägar och den här gången var det tyvärr stopp där vi trodde vi skulle kunna gena. Iaf om man inte skulle klättra i berg. Så vi joggade tillbaka mot Lundbyvägen och efter att ha sprungit upp vid gamla Vägverket så sprang vi förbi lilla Väsby och vidare mot Häradsvallen och sedan hemåt. Det blev ganska precis nio kilometer och mycket trevliga samtal. Fast bägge verkade lite trötta på slutet då samtalen blev allt färre. Avslutningsvis så körde jag jämfotahopp uppför trapporna och det är en skön avslutning och en herre undrade vad jag gjorde. Nu missade jag Primetime med 4-5 minuter... surt! ;-) Första biten vi sprang gick det förresten upp ungefär 40 meter och det på 1,5 km. Häftig start.

Av Niclas Bernhardsson - 3 december 2019 22:30

Tisdag och idag skulle min klass simma och de ville att jag skulle vara med på det och dessutom vara med då de skulle äta. Jag satt först och gick igenom lite betyg, och omdömen, innan jag fick sätta mig i bilen och dra iväg till Frejaskolan. Jag kommer knappt in i skolan förrän jag redan fått krama 5-6 stycken och det var knappt några ute. Sen in i skolan och där var det lugnt, då jag gick in på högstadiedelen. Jag möter upp min klass och några är lite sena så vi får vänta. Det är tyvärr lite kaos i matsalen, då många varit iväg på bio, så vi får sätta oss lite utspritt och massor av gamla elever vill kramas och hälsa. Riktigt roligt och omtumlande. Samtidigt måste jag ha full fokus på min klass men det går inte. Dock så sköter sig alla perfekt och alla är i tid till badhuset. Där får vi vänta lite då det är en annan klass innan. Sen är det bad och jag har som uppgift att kolla av simförmågan och som de simmade. Alla, jag menar ALLA klarade simprovet. Jag blev lite chockad och sen var det lite extrauppgifter och alla skötte sig exemplariskt. De undrade varför inte jag simmade men det är nästan så att jag skäms över min dåliga form. Att så fort gå från en kanonform till en pösmunk...  :-0 Sen är det dusch och ombyte och bara gå på bussen. Men när bussen kommer så ser den lite mysko ut. Fronten står upp och den liksom studsar fram. Oookey... Chauffören svamlar något om att han kanske inte kan åka... Lite svamligt men sen är han tyst. Sen åker han och säger att han måste nog stanna vid Gnesta busstation. Och där stannar han och sen säger han att han inte kan åka och försöker ringa och få en ny buss. Hmm, lite surt då det precis innan gick en buss som stannade någon kilometer ifrån skolan. Det blir en massa samtal om taxi och diverse och några elever får skjuts och så vidare. Sen håller chauffören på med en massa saker och rätt som det är så säger han att han kommer att försöka men det låter lite osäkert och jag ropar att eleverna måste ha på sig bältena. Är det något fel på fjädringen så är det ju lättare att få släpp. Men det går bra och snart nog så är vi tillbaka på skolan och allt löser sig bra med de som skall ha vidare skjuts. Puh! Sen möte på det och fort hem då det väntade träning. Jag var superseg och kände mig lite stressad angående betygen så jag bestämde mig för att bara köra med nybörjarna och köra uppjoggen och löpskolningen med huvudgruppen. Men väl på plats så är det bara Peresen och vi tar det lite lugnt och väntar ett tag med att dra igång. Sen dyker det upp en gammal arbetskollega till mig och jag säger att hon kan hänga med oss. Hon väntade in en kompis och sen blev det så att bägge hängde med och sprang. Jag körde löpskolningen och sen avvek jag och Ullis. Skönt att röra sig. 

Av Niclas Bernhardsson - 1 december 2019 22:30

Söndag och flera dagar med massor att göra. Tyvärr ingen träning och heller ingen tid att blogga. Det har varit mycket bedömningar, plugg och förstås renovering. Så nu på söndagen så föreslog Ullis en promenad och det tog mig ungefär en sekund innan jag svarade ett absolut ja! Det var så välbehövligt och något som kroppen verkligen behövde. Jag hade fått någon typ av sockerchock och både kropp och psyke var på dekis. Men nu har jag äntligen fått lite mer koll på vad klassen skall jobba mer med framöver och det är riktigt skönt. 

Av Niclas Bernhardsson - 28 november 2019 20:00

Under helgens renovering fick jag ju ett ryggskott och det hämmade rejält. Konstant smärta kan visst få den mest uthållige att tappa fattningen. Lite småirriterad och oförmögen att kunna träna. Idag tänkte jag dock prova att springa och det var bara Putte som var på plats. Jag tyckte vi kunde springa bort På Lundbyvägen och sedan vända. Och efter ett par kilometer så kände jag att det inte skulle bli ett längre pass. Nu smärtade ryggen alltmer och jag fick ta ett minibreak vid runt 2,5 km. Då bestämde jag mig för att försöka 500 meter till och sen vända. Väl tillbaka, vid Safiren, så peppade jag Putte att springa lite till då han ändå åkt hit. Och regnade gjorde det också och det rejält. Jag klev in sjöblöt och tog av mig skorna och körde lite utfallssteg och sedan tåhävningar. Sedan kom det en gubbe som nog känner mig lite grand och snackade lite. Och det slutade med att jag stängde av klockan och vätade in Putte. Och som vanligt så startade Primetime, klockan 20.00, och jag körde igång och körde t.o.m ända in i bastun och några blev intresserade av "spelet". 

Av Niclas Bernhardsson - 24 november 2019 18:45

Så var det då dags att äntligen sätta fart med golvet. I torsdags så hade jag och Tim varit och hämtat hem all betong och flytspackel samt armeringsnät och annat. Så nu, på lördagsmorgonen, så hade vi börjat att blanda lättbetongen och försökt att lägga ut det rakt. Det gick rätt bra och vi hade nivåmarkörer till hjälp. Sen på natten så skickar Tim ett sms där han visar på en bild på det spackel vi köpt hem. EJ för golvvärme. Men vad f-n! Jag har blandat ihop två modeller och råkat köpa fel! Ajdå! Så upp på morgonen och jag passade på att lägga ut lite primer och sen var det bara att hyra släp och åka och byta. När jag hoppar ur bilen, vid Bahaus, och börjar lyfta så smäller det till i ryggen! :-0 Ouppvärmd så tar det inte många sekunder förrän det knyter ihop sig i ryggen... Ryggskott! Så vi får styra om och Tim får ta lyften då man böjer sig ned och jag får bara försöka lyfta rakt. Som tur är så ligger säckarna rätt högt, iaf initialt. 

Sen hem och efter att ha lagt ut all armering och najat fast golvvärmen så är det då dags. Här stänkte det lite mer och det var klart läskigare med spacklet som flöt som bara den. Rakt mot golvbrunnen och man fick passa sig och ibland så fick man traska in och skjutsa upp det igen. Men lite kul. Tyvärr så upptäckte jag att golvvärmen byggde mycket mer på höjden än jag trott och nu är det frågan om jag inte skall rycka upp den istället. För flytspacklet räckte inte till och det blir alldeles för mycket höjd. Så mycket pengar i sjön men men... Det är inte hela världen. Vi har varit utan golvvärme där förut men det känns ju lite onödigt nu. Ett tips är att leja bort det! :-D (Note to your self). 

Av Niclas Bernhardsson - 22 november 2019 21:30

Fredag och efter en lite trist händelse på skolan, som vi dock löste så bra vi kunde, så åkte jag hemåt och mitt på vägen så står en riktigt stor gris och trynet tyder på att det är en vanlig gris men färgen påminner om ett vildsvin. Men jag har ju å andra sidan inte sett vildsvin på så nära avstånd. Den här verkar tycka att jag var jättespännande så när jag står still så trippar han fram mot min bil och jag får lite panik och åker lite framåt, då han vid tillfället står på andra sidan. Från mötande håll så kommer en kvinna i en bil och vi drar ned rutorna och undrar vad vi skall göra. Hon verkar också tycka att det är en tamgris, eller vad man nu säger, och jag bestämmer att jag åker in till huset som ligger bredvid. Om inte annat så brukar de ha bra koll på gårdarna nästgårds. Jag åker in till ett hus och knackar på. Efter ett tag så kommer en gammal kvinna och jag förklarar ärendet men hon visste inte var den kunde höra hemma om det nu inte var ett vildsvin. Och med tanke på den rätt mörka färgen så bestämde jag mig för att den fick traska vidare. Den gård jag nu tänkte på, om det skulle varit en vanlig gris, låg åt andra hållet. Så snart var jag på väg hem igen och jag orkade inte mer än att prima golvet, inför gjutningen. 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se