Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 21 juni 22:30

Torsdag och jag skulle lämna in bilen i Gnesta och cykla hem. Så var iaf tanken, men usch vilket väder! Jag tittar ut och det ser ju regnsjukt ut och en av de värsta motionsformerna, som jag vet, är att cykla i regn. Det går väl an om det är uppehåll, då man börjar, men regnar det redan från start.... Nja, då går min gräns för vad jag klarar av, då lägger jag en ... Nä, nu skall jag inte börja sjunga. Det får räcka med det jag försökte göra i tisdags. Jag messar Ullis och hon undrar om jag skall ta bussen. Då flyger fan i mig och jag svarar: "Nej! Här skall cyklas!" Något i den stilen var det iaf. Jag ser att jag börjar få lite ont om tid och jag letar fram mina cykelgrejer, lägger in cykeln i bilen och börjar åka mot Gnesta. Väl framme så surrar jag lite med killarna på verkstaden och sen tittar jag mot himlen och börjar fundera. Jag kanske skall åka och fika hos kompisen Nouri... Men klockan är ju 08.00, han kanske inte ens är uppe och än mindre vill ha sällskap så tidigt. Asch! Jag hoppar upp på cykeln och börjar trampa. Jag tycker att jag tar i och kollar nog inte så mycket på mätaren. Det kommer lite duggregn men inget som stör så mycket och jag försöker undvika att köra i fördjupningen, som blivit av bildäcken. Där ligger det regnvatten och det stänker förstås upp på ryggen. Men jag känner inte så mycket då jag har en rätt varm cykeltröja. Snart nog är jag hemma och det har gått bra. Tror inte ens det blev något problem vid vägarbetet, de håller på och lägger ny beläggning och det är ju på tiden. T.o.m innan valet, de imponerar! Ullis messar och säger att hon gärna hänger på tillbaka till Gnesta. Jag duschar iaf av mig och det är skönt, man blir ju lite nedkyld. Och farten blev inte ens 27 km/h. Skumt. Tyckte jag tog i lite iaf. När Ullis kommer så börjar vi med en kaffe men sen är det dags att göra sig iordning. Jag tycker det känns väldigt lugnt, iaf på några ställen, men kanske gör sällskapet att jag inte känner efter så mycket. Väl framme så blir jag förvånad att det gick snabbare. Vi tjattrar lite och jag tipsar om iZettle då jag fick en faktura med mig hem. In med hojarna och sen åkte vi på lite sightseeing - nice!


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 19 juni 21:00

Så var det tisdag och vi skulle ha avslutningsmiddag med skolan. Normalt är jag inte så förtjust i vanliga jobbfester då det oftast blir för mycket alkohol men nu var det Skottvångs gruva, och där hade jag aldrig varit. Och dessutom var det inget partyställe heller. Det hade jag iaf hört. Sen hade jag dock en helt annan bild av Skottvång och den fick vändas upp och ned. Det var riktigt trevligt och gemytligt men inte alls något naturfenomen, av något slag, som jag hade väntat mig. Jag trodde att man skulle få se lite gruvor, eller liknande. Men hursomhelst. Det var riktigt trevligt och det blev först en uppskattad uppvisning av både barn och föräldrar till chefen. Man märker vart hon har fått sin teaterådra ifrån. Riktigt kul att se och det var klackarna i taket och sen var det ett gäng som skrev små lappar med rackartyg och delade ut. Det jag fick skulle ju, taget ur sitt sammanhang, verka väldigt konstigt om jag utförde. Jag hade under dagen, med hjälp av en kollega, kommit på hur man lade in lite bra symboler, som bockar och prickar, i Word och nu skulle jag skryta om det. Typ ställa mig upp och inför ca. 30 stycken hålla ett litet tal. Det kändes ju inte som en straffspark direkt så den lade jag åt sidan och försökte glömma bort. Sen vill en kollega ha hjälp att sjunga en sång och det kunde jag hellre ställa upp på men det var hyfsat svårsjunget, iaf om man aldrig sjungit den förut, och det lät väl sådär. Men när jag ändå var uppe på scenen så kunde jag väl dra av min lapp och absolut ingen, som inte hade varit med i arbetsrummet under dagen, förstod någonting. Så både musikerkarriären och stå-uppandet får läggas på is. :-)

Trevligt och god mat men sen fick många hemlängtan. Så kan det bli ibland men trevligt att komma hem. 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 19 juni 11:45

Just ja! Jag glömde ju bort att jag fick in en grym träning på jobbet ju. Det var i tisdags och Ullis småtjivades lite med mig om att jag skulle missa träningen eftersom jag skulle ut med jobbet. Men rätt som det var så kommer Nouri och frågar om vi inte skall gå och träna. Hur skulle det gå till, tänkte jag. Han tänkte nog på gymmet men jag har ju inget kort där och vi jobbade ju också. Men vi hinner ju jobba ikapp det senare och så fick det bli. Men jag styrde om det till idrottshallen och jag plockade fram lite prylar för att köra "Nicke Super Special"! Typ cirkelträning men jag har ju döpt om det liiiite grand. Det blev nog nio stationer men vi höll på att missa en första rundan. Jag tyckte att vi kunde jogga upp runt 6-8 minuter och Nouri satte en jäkla fart och jag ville inte vara den som bromsade så det blev till att bita i från start. Sen var det stationer och han verkade ruggigt stark så det var fortsatt kämpa som gällde. Vi körde 2x45 sekunder på varje station och när vi kom till utfallsstegen så brände det på slutet men bara att gå vidare till nästa station. När vi kommit runt ett varv så ser jag att vi missade tricepspressen, från bänk, så den går vi och kör ett set på, iaf. Sen vidare ett varv till och nu börjar Nouri protestera. Pust och stön! Men jag får med honom igen och det peppar ändå att han bara är där. Sen tar han en paus då han är heeelt slut. Men några minuters vila och han är med lite igen. Riktigt nice! Men det biter i som bara sjutton nu och jag undrar vad jag tänkte som ville ha två rundor med två set på varje station. Det var sjukt jobbigt på slutet men nu såg man ljuset i tunneln men precis på slutet blev jag själv igen. Jag fick dock med honom på en nedjogg men nu blev det lugnare. Totalt en timme och det var riktigt skönt!


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 18 juni 23:45

Motivationsdippen har ju gjort mig mer ostruktuerad och det har dessutom varit mycket jobb på huset. Men träna skulle man ju och avslutningsdagarna var ju rätt långa så nu var det brått att hinna träna. Ullis och jag pratade om att vi skulle boka in Puffs Core och kanske skulle vi hinna köra lite kondition innan. Men när vi kommer till Safiren är det rätt ont om tid och jag ser att Puff och Svarte Petter sitter och pratar lite i Cafeterian. Ullis joinar dem och jag bara drar vidare in mot konditionsmaskinerna och drar igång. Det blir 10 minuter astung Cross Trainer och nu fort ned till Coren. Där har Ullis, som tur var, redan plockat fram matta och vikter till mig - tack älskling! *puss* Men det var ju inte så värst bråttom då Puff ändå gick igenom övningarna innan och jag kunde komma lite till ro. Nästan lite för mycket för nu sjönk pulsen rejält och man fick svårt att tända till istället. Men det var bara att kämpa på och snart var jag inne i det och jag försökte även minimera pauserna emellan. Bra Core och totalt en rätt bra träningsdag trots allt. 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 17 juni 12:15

Söndag och Ullis och jag ville träna. Sen, på något sätt, så fick Ullis reda på att Annalenis skulle ned och köra något program på spinningen. Typ testa att köra och vi kunde hänga på. Jomenvisst, tänkte jag. Det skulle bli roligt. Att bara spinna utan något egentligt program är ju rätt trist. Det lät som att hon dock skulle bli sen men Ullis och jag kunde ju spinna lite själva först. Ett längre pass är ju bara bra. Men hon var förstås redan där och snart hade vi fått igång musiken. Vi började med lite uppvärmning och Annalenis visste inte riktigt om hon skulle leda oss men snart så var hon införstådd i att vi följde hennes minsta vink. Då vart det lite mer tempo och vi "lurades in" i ett rejält flås och det var nästan tudelat. En del av mig önskade att passet var slut men en annan del bara älskade det! Men så härligt! Sen blir det dock helt tyst och det visar sig att Annalenis tappar uppkopplingen och snart nog bestämmer vi oss för att dra igång någon låtlista av mig. Men jag har ju ingen aning om vilken musik hon skall ha och det skulle ta för lång tid att leta upp de låtar som var kvar. Så jag bara chansade och det var nästan kusligt så bra tempot var på dem. Samma som hon önskade så vi var all in igen! Sista låten, avslutningslåten som var hela passets riktiga Crescendo-låt, iaf den tänkta fick vi dock skippa och det var visst lite sorgligt för henne. Men jag gjorde allt för att själva skapa någon liknande känsla och skrek ut lite olika kommandon stup i ett. Tror det blev bra ändå. Och Annalenis kunde torka tårarna och alla var nöjda! :-) Riktigt bra pass och hon kan absolut börja vara spinningledare!


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 16 juni 20:00

Fotbolls-VM för hela slanten men hur skulle det bli med träningen? Jag har ju blivit irriterade på mig själv att jag tappat stinget och det kanske inte är så konstigt att man gör det då man är skadad. Men nu har det blivit en rejäl dipp och det är verkligen hög tid att steppa upp igen. Och vi har ju köpt en roddmaskin och den kunde man ju prova. Så när en fotbollsmatch var slut tänkte jag springa ned och dra lite. Men jag förstod mig inte på programmen och startade väl bara. Det blev visst 500 meters-pass och det gick inte alls lika fort som på Concept 2-maskinerna. Första passet gick på 7.32 och jag pustade ut lite och ökade tempot på nästa. Det gick på 7.03 Hmm, fortfarande låg puls och antingen så är det mycket svårare att få upp pulsen då man ror eller så fuskar jag alldeles för mycket. Eller förstås en kombination av bägge. Så nu drog jag ännu hårdare och snart ser jag att spegel började röra på sig. Helsicke! Maskinen har börjat röra på sig och såklart även mattan, som maskinen står på, och även spegeln som också står på mattan. Men jag borde klara av att köra klart passet så jag hade lite koll på spegeln som stod och lutade mot en lampa. Det passet gick på 6.33 Så en konstant ökning hela tiden. Kul men rätt lugnt överlag ändå. Skönt att träna lite iaf. 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 15 juni 13:00

Så var det äntligen dags för eleverna att få sommarlov och det har förstås varit lite hektiskt på slutet och igår, torsdag, så var det som det pyrde på skolan. Lite konstig känsla och jag var på helspänn för att se om jag var tvungen att snabbt bryta in. Men det var lugnt och det var nog bara känslorna som var höga, men på ett bra sätt. Dock så var det även lite oroligt hos personalen, det gällde att få allting klart tills morgondagen. Men nu var det alltså dags och jag gick direkt till killarna som fixade med ljudet och det blev så att jag skulle ta hand om alla knappar och rattar och jag började med att skriva av allting, så det inte skulle bli fel. Man borde ju egentligen skriva ned allting till nästa gång. Men jag kände att vi hade koll och gick och hämtade en kaffe. När jag kom tillbaka var det fullt av föräldrar och jag är glad att jag satt mickarna på mute då några av lärarna diskuterade. Lite pinsamt när allt man pratar om hörs ut och man själv är omedveten om det. Körmickarna är väldigt bra på just det. Men snart var det dags och jag förbannade mig snart nog för att jag inte hade tagit dit en stol. Men en bit in i avslutningen så sprang jag över scenen och lånade en stol som en elev senare skulle ha. Pust! Skönt att inte sitta på huk hela tiden. Jag var hela tiden på tårna och mutade bort huvudmicken då ingen pratade i den och tryckte bort körmickarna när inte eleverna sjöng. Det blir onödigt brus annars. Och aktade mig förstås för rundgång och justerade ljudet så bra jag kunde. Tror det blev bra och avslutningsvis så sjöng vi lärare för barnen och "flossade" dessutom (!) lite grand. Hur bra det blev, vet jag inte... :-0 Men det uppskattades nog men jag hade fullt upp med att få rörelserna rätt. Någon hade dock filmat och det visades upp senare då vi lärare åt gott. Jag kom dock lite sent eftersom jag var tvungen att hämta laktostabletterna. Så det missade jag. Men efter avslutningen så tog jag iaf igen mig och det slog mig att jag inte skulle ha sexorna mer och jag borde förstås gå och ta förväl. Men jag missade de flesta men hann krama några i ena sexan. Fantastiska klasser och de har verkligen gett mig mycket. Tack för det! I höst så kommer jag tillbaka och så får vi se hur det blir med vårterminen, det är inte riktigt klart ännu. 


Hursomhelst! Grymt bra jobbat idag, barn! Wow!

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 11 juni 20:00

Mycket jobb på slutet och det har både varit mycket på skolan och mycket hemmajobb på huset. Men jag ville få in lite träning också och Ullis och jag bestämde oss för att köra tillsammans. Det blev lite Fitnessfighten special. Dvs. med 10 minuter kondition, 3x2 set med styrketräning med kroppen som motstånd typ. Sen 10 minuters kondition igen och avslutningsvis 2 styckten 3x2 set styrkeövningar igen. Vi började med 10 minuters relativt hård rodd och sen in till rummet där man brukar köra dylika övningar. Det blev situps, plankan och tricepspress. Sen kondition igen och då satte vi oss på motionscyklarna. Tiden började ticka iväg men vi satsade järnet och körde på vidare med styrkeövningar och nu blev det armhävningar, benböj och något annat. Sista setet blev det maskiner och med fokus på benen och lite rygg. Bra träning och jag är nöjd!


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10
11 12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se