Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 5 april 22:15

Torsdag och jag kämpar lite med både motivationen och att få upp lite mer träning igen. Men det blir lite hårdkörning ibland och det tror jag är viktigt. Det gör att jag inte tappar så mycket. Tvärtom så blir det bra kvalitet. 

Idag började jag som vanligt på Cross Trainern och idag körde jag rätt tufft och körde på motstånd 15. Det fanns lite sug i att höja motståndet, enkom för att komma längre på samma ansträngning. Men nu skall jag ju inte stirra mig blind på distansen, jag vet ju att maskinerna inte riktigt stämmer. Men jag sporrades ändå att komma långt på just det motståndet och jag loggade 7,55 km och tiden blev 20 minuter blankt. Bra start och rätt tufft. Sen körde jag 3 övningar, det blev som vanligt lite bålstyrka och lite armar. Efter det så kände jag för att staka lite och gick förstås till stakmaskinen men nu blev det lugnt. 2 km valde jag men sista 400 meterna så tryckte jag på rejält. Det gav förstås en rejäl pulstopp. Tiden blev strax under 9 minuter, typ 8''53. Sen körde jag på med lite övningar igen och det blev blandat med först 3 övningar 2 gånger och sen ytterligare 3 övningar och givetvis även de två gånger. Bra träningsdag - me like!


Sponsorer/samarbetspartners


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.seANNONS
Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 5 april 11:45

Ja, vem är inte annorlunda förresten? Men jag drog min historia i skolan om att jag blev fastspänd i sjukhussäng, som barn och därefter stammade hårt och inte kommer ihåg någonting från min barndom, iaf inte från årskurs tre och bakåt. Kanske några fragment från årskurs fyra. Att bli lämnad, fastspänd, som treåring, då läkarna skickade hem mina föräldrar satte förstås ett hemskt avtryck i mig. Och sen hur det kändes i mig då mina klasskamrater skrattade, i min öron högljutt, då jag försökte prata. Det var något jag undvek i det längsta dock. Det jag försökte förmedla var att allt man säger och gör kan fastna i någon annan och även åt andra hållet. Är man god har man det tillbaka. Jag tror det fastnade hos barnen och det handlar om att vara en bra förebild. Det mår man själv bra av och det smittar av sig. Jag visade ett exempel när jag log  hjärtligt åt en och det smittade av sig. Så härligt att se. 

Nu sade jag även att jag hade lite "tur" och var duktig på sport, det räddade mig lite. Så på något vis skapade jag mig en identitet kring sporten och den har alltid funnits där. Som en räddande ängel och kanske formade min ensamhet, som jag ibland drog mig till, att jag satt och funderade mycket. Senare så mycket så jag kände att jag blev missförstodd och inte blev tagen på allvar. Det kändes som om mina idéer inte togs tillvara och till slut blir man lite fundersam själv. Är det inte smarta saker jag kommer med. Sen stötte jag på Mensa. Det kändes lite som det passade mig och provtesterna på nätet var inga problem att lösa, och det fort. Så varför inte. Skulle jag komma med i Mensa, som enligt dem bara 2 % av populationen skulle klara av, så kanske jag skulle finna likasinnade. Sagt och gjort. Jag testade men tre dagar innan det riktiga testet så lämnade jag blod. Jag tänkte att det inte skulle påverka och kanske gjorde det inte det. Men det kunde det absolut göra, sa testledaren. Hmm, inte så smart alltså. Jag diskvalificerade mig från start alltså. :-) Anledningen till inlägget från första början var att jag såg ett gammalt intyg från Mensa. Jag missade en fråga och jag skämdes så för det. Alltså en fråga ifrån att bli "insläppt" i Mensa och deras medlemskap. Men då jag letade efter lite andra intyg så såg jag det. Hmm, jag fick 128 i IQ, det är ju inte så jäkla dåligt. Och oavsett om blodgivningen påverkade eller inte så är det helt okey. Det skulle ändå kunna förklara att jag känner mig lite udda ibland. Och typ snurrig som ibland har alldeles för många saker i huvudet så det blir som en jäkla soppa. Så jag måste ventilera ut något ibland. Så idag såg jag alltså intyget och letade lite på Mensas hemsida, kanske har de släppt lite på reglerna men det hade de förstås inte. Jag kan förstås göra ett nytt försök men det kostar en del pengar och man har bara två försök totalt. Men jag var nära sist och skulle nog tycka att det var kul med den udda gemenskapen. Det är iaf vad jag tror. Jag hittade länken till provtestet och körde det igen men jag kom ihåg för mycket av det sist, trots att det var många år sedan, och hade inga problem att pricka alla rätt. Men det var det som gjorde att jag iaf vågade testa mig på riktigt sist. Nu har jag förlikat mig lite med att vara annorlunda och har liksom hittat hem. Bara man hittar nycklarna ibland och kan släppa ut lite av idéerna, annars kokar det över. Är du annorlunda och hur yttrar sig det? Jag verkar dras lite mot nördar och gillar att höra dem snacka om sitt område. För det mesta iaf. Det måste såklart intressera mig lite. 

Men skall jag göra ett nytt försök att gå med i Mensa så krävs det ändå att man motionerar hjärnan lite och frågan är om man har tid. Nu har jag skickat in ansöka om att plugga in lärarbehörighet. Det blir spännande. 


   


ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 5 april 11:41

Jag sprang ju på några häftiga pockeböcker, för en tid sedan, och nu var det då dags. Det var fortsättningen på Magikerna-serien, av Lev Grossman. Det är lite av fantasy-stuk på det men ändå lite med verklighetsförankring. Det är iaf så det vill framställas och man köper det. Lev skriver bra och inlevelsefullt men framförallt väldigt spännande, trots att det, iaf så här, då man ser det objektivt, kan anses lite flummigt. Men den första boken, Magikerna, är riktigt bra och den är bra från början till slut. Den här boken, Magikernas Kung, är lite hoppig då den går från olika tidsepoker i de olika personernas liv och ett tag hänger man nästan inte med. Men han syr ihop det bra på slutet och slutet på boken är skrämmande bra. Sen tvingas man förstås att fortsätta läsa nästa, och sista, boken i serien. Den heter Magikernas Land.

Men den här boken då, vad handlar den om? kanske ni undrar. Det handlar förstås om Quenting Coldwater och hur han lever och, i det här fallet, kastas mellan de olika världarna. Och är han så nöjd över att "bara" vara kung över det magiska landet Fillory? Hmm... Men läs för all del första delen innan du ger dig på den här. 


Mvh Niclas i Nickes bokklubb! 

Kanske den största bokklubben i sitt slag.

Tror bara det finns en förresten...

En medlem.

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 4 april 18:45

Onsdag och idag, tyvärr, så blev det återigen endast Coreträning. Vet inte vad det är men jag har segat till mig lite. Men träningen är bra och gruppassen gör ändå att det blir någon träning. Men nu får jag steppa upp lite. Dock har jag varit lite seg på sluret och haft någon förkylning på gång.


Sponsorer/samarbetspartners


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 3 april 19:30

Tisdag och jag hann med mycket hemma. Påsklov är inte så dumt. Tim och jag jobbade en hel del med Enklaresport men jag lade framförallt mycket tid på våra äppelträd och beskar dem rätt hårt. Så nu är det inte alltför mycket kvar. Sen gick timmarna som vanligt rätt fort och eftersom det var hockey, ikväll, och Mora kunde avgöra på hemmaplan och därigenom få fortsätta vara kvar i SHL, så ville jag fort hem. Och nu skulle jag missa lite men jag ville heller inte missa någon träning. Så jag och Ullis traskade bort. Ullis ställde sig på ett löpband och jag på en Cross Trainer. Min tanke var att köra lite Fitnessfighten-träning, men det kändes bra, där jag stod, och minuterna gick. Sen kom en bekant och ställde sig bredvid så jag stängde av mina hörlurar och snackade lite med honom. Men sen försvann han också och jag bara malde på och kände att svetten droppade ned i ögonen och ändå körde jag inte så hårt. Till slut så tycker jag att det räcker och jag får ihop en timme och på det kommer jag 18,3 km. Men jag blev sjukt imponerad över en kille som stod brevid mig i 20 minuter då han bara körde på och kom hela 9,5 km på det. Visserligen så kommer man lite väl långt, då man kör på tyngre motstånd, men det var ändå väldigt imponerande. Tänkte jag skulle säga det men fick inte tillfälle. 

Efter det så var det bråttom hem för att se på hockeyn. Nu hade jag nästan missat hela matchen och det var endast några minuter kvar på andra perioden. 1-1 stod det och det var spännande. Hyfsat tuff match för domarna och även i hockeyn har det blivit mer och mer att man skall påverka domarna, lite trist, tycker jag. Eller mycket trist snarare. Mora har flytet med sig och keepern är grym! Jag säger som Stenmark. De sade att jag hade tur och ju mer jag tränar, ju mer tur har jag. Sen blir Leksand mer och mer desperata och vad gör Porsberger? Så lågt och så taskigt mot framförallt sitt eget lag. En tydlig armbåge och en klar utvisning. På den så gör Mora mål och det blir sen ytterligare ett mål för Mora! Yippie! Jag som aldrig hållt på ett hockey-lag förut har nog förstått lite av den mystik och charm som finns med att hålla på ett lag. Så Tim och jag har suttit här hemma och hejat och skrikit, riktigt kul!Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 2 april 20:00

Måndag och timmarna gick. Inte hade jag fått till någon träning, inte... Men Ullis snackade om trainern och varför inte. Men den gamla datorn verkar ha gjort sitt och även Tim var med och hjälpte till. Vet inte vad som hänt men jag får ingen bild på skärmen. En tanke är ju att jag har bytt skärmar, på något sätt, med teven, och kanske måste lösa det på något sätt. Men det verkar svårt och det lutar snart åt att allt åker till tippen. Men jag har absolut haft nytta av det och det känns lite sorgligt om det skulle sluta på det sättet nu. Nåja, till slut så bestämmer jag mig för att bara koppla på trainer och köra med det naturliga motstånd som blir och samtidigt titta på teve. Och det verkade funka helt okey. Men jag ser på pulsen att det stegrades ju mer spännande det blev. En rafflande slutspurt men han som vann gjorde det onödigt spännande och gick in direkt framför den som jagade och tillät honom att komma på rullen. Kanske var det för att visa att det inte spelade någon roll. Ett mentalt övertag för resten av Touren kanske. Nåja, det blev 41,5 minuter och det kändes bra. Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 1 april 14:30

Söndag och det var visst 1 april. Dagens som brukar bestå av en massa aprilskämt och det är nästan så det har eskalerat. Vissa sämre än andra. Kanske beror det på mig men jag har inte riktigt köpt det här till hundra procent. Ett tag var det ju lite roligt men det var när det inte var så utbrett. Nu är det ju nästan ett måste att större företag kör med ett aprilskämt och då har mycket gått förlorat, tycker iaf jag. Men hursomhelst så ville jag ju träna och det är ju inget aprilskämt. Kanske om en och annan soffpotatis skulle deklarerat samma sak. Det kunde varit ett bra aprilskämt. Men sin kropp och hälsa skämtar man inte om, den skall man ta på allvar och så även idag. Jag åkte ned till gymmet och det blev lite senare än tänkt. Ullis skulle upp tidigt och jobba så jag fick åka själv. Väl på plats så var det bara ett äldre par och två unga tjejer. Tjejerna, såg jag senare på skärmen, verkar varit systrar och de körde allt möjligt roligt och välte t.o.m någon pryl på en hylla! :-) Själv så blev det Cross Trainern för mig och efter ca. 20 minuter så fick jag för mig att köra intervaller och jag satte motståndet på 10 och drog igång. Maskinerna här, på Sportsclub, är inte superstabila så man får hålla en lagom hård takt för annars slirar det liksom. Men det räcker till, och blir över, för att bli trött. Iaf om man kör en lite längre intervall och det gjorde jag. Det blev 600-ingar, som vanligt, och nu på motstånd 10, med vila 400 meter, på motstånd 4. Riktigt tokslut direkt och man undrar hur man överhuvudtaget skall orka med nästan utan att stupa. Men jag kämpa på och jag hade en puls på 185 respektive 186 slag/minuten på de två sista intervallerna. Pust! Fy bubban, det snurrade i huvudet. Men sen tog jag det lugnt och varvade ned lite. Det blev 47 minuter på Cross Trainern och sedan avslutade jag, i min ensamhet, nu var det helt tomt, med lite styrketräning för korsrygg och mage. Sen lite benspark på slutet också. Så typ en timme och när jag skulle duscha så märker jag att jag glömt packa ned handduken... Hmm, det blev till att göra en "Sven Melander" och jag stod och vred mig under en handtork, eller vad det heter. Inget man kanske skriver om... *host host* men det är å andra sidan inte många som orkar läsa igenom mina texter! ;-)

Efter det så hoppade jag in på Pizzeria Piccolino och hämtade mat, som jag beställde precis innan jag hoppade in i duschen. Ett skönt avslut på dagen!


 

Långt över mjölksyratröskeln - me like!


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 31 mars 21:00

Ingen träning idag men nästan hela familjen var uppe i stan. Egentligen mest för att besiktiga Felix bil och han var den enda som var kvar hemma. Men Ullis och jag sade att vi kunde göra det och samtidigt gå lite på stan. Eller vart vi nu hamnade. Och Tim hängde på. Och vi gick först in på ÖoB och köpte på oss lite duschcremer och sånt. Sen åkte vi till besiktningen och den gick förstås bra då det var en efterkontroll och det var åtgärdat. Efter det så drog vi till Exploria och jag var jättesugen på att bowla och det hängde Tim och Ullis med på. Och jag var nästan säker på att det skulle gå dåligt. Jag har ju trott att jag varit så duktig och så har det gått åt skogen. Och på den här banan var det det rena diskoteket så man kunde inte ens se pilarna, som jag brukar använda mig utav. Hmm, första matchen försökte jag nog följa pilarna men det var svårt och snart nog så körde jag bara på känsla och resultaten blev bättre och bättre. Första matchen avslutade jag med tre strikes i sista rutan och sen fortsatte det. Jag blev nästan nervös då jag började med tre strikes i tredje, och sista, spelet. Eftersom det börjat gå så bra så började jag att fantisera om att jag skulle dra in en 300-ing! ;-) Men i fjärde blev det en spärr och i femte så missade jag till och med spärren. Sen strikes och spärrar igen tills sista rutan då jag missade spärren. Surt sa räven. 132, 161 och 188 poäng. Kul! Sen åt vi gott på Pinchos, som låg precis bredvid. 

Efter det så gick timmarna och när klockan var 19 så kändes det segt att komma iväg och jag inväntade istället lite familjemys och sen förstås Zlatans debut i MLS! Fasicken vad spännande. 

Och så var det då dags för MLS och det var verkligen en blandad standard. Det jag såg emellanåt var nog sämre än Allsvenskan men det var några stycken som stack ut. Här borde Zlatan kunna glänsa och det rejält. Men vart stod han? Han satt snarare och man verkligen väntade på att han skulle komma in för det stod 0-3 och hans lag. LA Galaxy, var rejält utspelade och precis innan han skall komma in så har de iaf recucerat. 1-3 och Zlatan kommer in. Först så upptäcker han att gräset är supertorrt och han springer typ ifrån bollen och det ser lite lustigt ut men det är ändå ett tecken på att han är i form. Sen blir det anfall och en försvarare är så himla rädd att Zlatan skall få bollen så det öppnar upp för Zlatans medspelare som får fri lejd och kan spela in och det blir mål. Hmm, bara Zlatans blotta närvaro gör att spelet blir annorlunda och sen smäller det till. En back nickar upp bollen i försvarsläge och den studsar en bra bit och kommer mot Zlatan. Asch, ser det ut som han tänker, jag drar till! Och som han drog till! Det är inte många som ser möjligheten så snabbt och det är inte första konstmålet han har gjort. Vilken spelglädje och vilket mål! Wow! Hade han ens varit på plan i 10 minuter? Tror inte det. Han drar till med sträckt vrist och den seglar otagbart över målvakten. 40 meter och så coolt! Som om inte det vore nog så går han in och avgör med en nick i sista ordinarire spelminten. Kung Zlatan! 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se