Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 8 okt 13:18

Efter att ha varit ute i garaget så kom jag in med en ny bok igen. Jag hade nästan läst klart "Bergens väktare" då jag hittade den och det passade perfekt. Och Camilla skall ju vara bra men jag sprang nästan samtidigt på en bok av Kajsa Ingemarsson, då jag var på biblioteket. Och henne blev jag såld på efter "Små citroner gula". Den var grymt bra och egentligen då ett säkrare kort för mig. Men nu skulle det äntligen bli Camilla Läckberg. Jag var bara tvungen att läsa något om henne efter alla skriverier om henne. Skall jag vara ärlig så trodde jag att det mesta av hennes framgång var lite uppförstorad och att hon istället var ett PR-geni. Men nu så var det då dags och det dröjde inte alltför länge förrän jag var helt fast. Boken handlade, kanske inte helt oväntat, om brott och mord. Och hon vävde hela tiden in små händelser och det i ett ganska bra tempo. Ibland nästan lite för snabbt så man knappt hann skapa sig en bild om vem det handlade om då namnet ibland kom en bit in i texten. Och varför skall det alltid dröja så lång tid innan det ens finns en rimlig chans att själv kunna komma på vem, eller vilka, brottslingarna är. Fast nu är jag lite löjlig. Boken är riktigt bra och det var ett bra tempo och man  hade svårt att lägga ifrån sig den på kvällen (Läs: natten). Betyg 3! Skriver hon alltid så här jämnt och säkert så är det ett säkert kort! 

Törs man skriva något om boken utan att spoila? Jag försöker. Boken handlar i mångt och mycket om Patrik Hedström, som är inofficiell chef på polisstationen i Tanumshed. Samtidigt kommer typ Big Brother dit och två mord i samma veva drar igång allting och kan det ha ett samband? Hela Media-hysterin kring BB-grejen gör att fokuset enbart handlar om mordet på en av deltagarna. Och .... 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 4 okt 12:45

Ja, nu var det inte Djingis Khan som skrev boken, det skulle liksom aldrig falla honom in att göra något beständigt överhuvudtaget! Att däremot erövra och ödelägga låg mer för honom. Författaren till boken, Bergens väktare, heter istället Conn Iggulden och boken är den tredje, i en serie om just Djingis Khan. Han är klart förtjust i att skriva om stora och mäktiga män som erövrar. Kanske skulle en psykolog hitta mycket material där... Skämt åsido så är boken rätt bra men kanske skall man ha ett större intresse av just krig och sådana här saker. Men för att hoppa till betyg så får den en 2:a av 5. Helt okey och jag misstänker att andra skulle ge den ett högra betyg. Men skall jag vara ärlig så blev den bättre och bättre och kanske var det så att jag var tvungen att lära mig lite mer om Djingis först. 

I boken får man iaf lära känna Djingis lite på djupet. Så mycket som går iaf, och hur han tänker och resonerar. Trots det krigiska så står familjen honom nära och det verkar det också göra hos det mongoliska och nomadiska folket. Trots det så har de svårt att förstå att alla inte tycker likadant och döden verkar inte bekymra dem sålänge de får dö en heroisk död. Så det hela får en bra knorr av två personer som sticker ut. Den ena är Djingis Khans första son, som dock inte verkar vara av Djingis egna blod utan kom till vid en våldtäkt och den andra som sticker ut är en av Djingis fruar som fortfarande har starka känslor för sitt eget folk. Hmm, nu sticker betyget upp till 2,5! ;-)

Jag har faktiskt läst boken en gång förut men det var ett tag sedan. 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 3 okt 21:48

Ja, nu var det ingen fråga längre. Förkylningen bröt ut rejält och jag var t.o.m nästan tvungen att ställa in skolan. Men på måndag hade jag ju bara två klasser och sen möte. Jag hankade mig fram och gjorde det enkelt för mig men när det sen var möte så var jag mer som ett spöka och satt längst bak. Tisdagen kändes lite bättre och jag hade inte samma jobbiga hosta längre men det hördes klart och tydligt att jag var förkyld. Bara hoppas jag kan hålla mig ifrån att träna i några dagar. Det är tyvärr mer regel än undantag att jag startar för tidigt och det blir något långdraget. 

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 29 sept 21:30

Ja, så har man då fyllt igen! Hela 46 år och som tröst tar jag alltid åt mig att barnen på skolan alltid tror att jag är minst 10 år yngre. Något skall man ju ha för all träning man lagt ned. Men idag hade jag lite fest för mina vänner men tyvärr var jag gräsligt förkyld. Men jag åkte ändå till systemet och handlade lite. Kunde inte jag dricka så kunde väl de som ville fira mig göra det. Fast väl hemma var det kul och jag fyllde på. Både till mig själv och andra och jag höll typ samma takt. Det var iaf riktigt kul och jag drog några barnsligt dåliga historier och det verkade gå hem! ;-)

Men sen förkylningen... Dagen efter så var jag helt förstörd. Dvs, på lördag morgon. Och nu skulle släkten komma.... 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrusning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 28 sept 21:15

Den 28:e september och dagen innan jag fyllde år. Då ringde alltid min mamma och gratulerade mig och jag gick på det varje gång. Alltså inte att jag fyllde år men att jag hade namnsdag. Så jag svarade typ alltid: "Nej, mamma! Det är imorgon jag fyller år." Men namnsdag hade jag visst och sånt har visst inte varit så viktigt för mig. Jag vet väl i princip bara att det då är Lennart just den här dagen och det är efter min farfar och sen, imorgon, så är det Mikael, och då fyller jag. På Julafton är det Eva och sen tror jag inte jag vet mer. När det är Niclas, eller rättare sagt Niklas, har jag ingen koll på alls och inga andra dagar heller. Det får väl gå under selektiv inlärning. Har man ingen större nytta av det så går det inte in. Fast jag är sjukt nördig på andra saker. Så jag är inte så himla obildad som det låter! :-) På skolan så bara gapar de om man skulle nämna trapezius eller gastrocnemius eller kanske pectoralis major. Eller kanske vilken mjölksyratröskel man bör ligga på för att på bästa sätt öka på kapillärsystemet. Och skulle de bråka lite så trycker jag bara lite på en triggerpunkt och så är det lugnt! :-)

Skämt åsido så var det ingen mamma som ringde upp idag och det är ju sorgligt. Tiden går och det har nu gått rätt många år sedan hon hastigt och sorgligt gick bort. Och snart hela 20 år sedan pappa gick bort. Alltid bra med lite tid för reflektion. 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrusning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 27 sept 18:15

Onsdag och igår blev det träningsfritt då svägerskan fyllde 40 år. Så då blev det istället lite gemenskap och fika. 

Men idag traskade Ullis och jag ned till Safiren igen och nu var det som vanligt, på onsdagar, Core och sen spinning. Först då Core med Carina och tufft som vanligt. Och efteråt blev det spinning med Magnus som ledare. Han är van ledare och körde i princip som han brukar. Rätt mycket tuffa saker och rätt länge. Men ingen pulsklocka denna dag heller. Kanske började jag bli sliten och jag kände av lite av förkylningen igen. 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 25 sept 18:00

Måndag och vad skulle det bli för träning idag? På måndagar så brukar det ju vara Yoga och varför inte lite spinning. Mycket mer än så kommer jag inte ihåg då jag skriver det här rätt långt efteråt. 

Det var ungefär samma personer som sist men man är ju i sin egen lilla bubbla och idag kom jag ihåg att stänga av ljudet. Sist så plingade min mobil rätt många gånger och det var klart pinsamt och man kunde inte komma in i rätt mode. Men idag var jag då alltså bättre förberedd men jag hade svårt att verkligen stänga ute allting. Kanske hade jag druckit för mycket kaffe? Nåja, tuffa övningar och man fick fuska lite här och där. Allting avslutas med att Carro, som ledaren heter, gör något med ens tinningar och panna. Och jag kunde inte riktigt koppla av utan jag kände mig fånigt fnissig men tror inte jag visade något. Typ som att man vet att hon snart kommer och jag kunde absolut inte riktigt slappna av. Det får jag träna på. Sist var jag mycket mer avslappnad. Efter passet så skulle man tagga till igen och det för att det var dags för spinning och det var Benny som vara ledaren. Han är duktig cyklist och gör ett rätt bra pass men han har rätt dålig taktkänsla och det bär emot att ligga i helt fel takt, iaf på uppvärmningen. Sen, när man kör intervaller, så spelar det mindre roll. Jag struntade i pulsklockan och det gjorde säkert att jag fuskade mycket mer. Så det blev ett lugnt pass och jag började även känna av lite av en förkylning.


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 24 sept 22:14

Söndag och Ullis och jag velade om vad vi skulle träna för något. Jag var sugen på Cross Trainer men Ullis, som hade ett mer seriöst och vettigt tänk, snackade mer om att cykla ute. Det var ju fint väder, sade hon. Och jag hade också tänkt cykel men kanske på trainern, på kvällen. Men det lät ju smart att iaf komma ut och få lite solstrålar på sig. Efter att ha bakat lite, eller rättare sagt Ullis, jag höll mig mest undan, så hade jag snart nog pumpat upp hojarna och vi var på väg ut. Det var visst första riktiga cykelpasset sedan Kalmar Ironman och det kändes nästan konstigt. Det var lite vingligt och ovant men snart så var man bekväm i sadeln och det var underbart. Men vi nöjde oss med ett varv runt kommunen och det var några andra motionärer ute. Lagom fart och vi höll lite över 26 km/h, i snitt. När vi passerade Utsikten stannade vi och tog en kaffe och snackade lite med Bejnas och Monkan, som driver restaurangen. Väl där var det några glada gubbar som höll hov. Kul att snattra med dem. 

Sen, på kvällen, så fick jag med mig Ullis till Sports Club, i Trosa. Det var lite sent men vi tänkte iaf träna i ca. 45 minuter. Jag lade upp min träning med 25 minuter Cross Trainer där jag körde rätt lugnt och snittade 138 och sen avslutande 20 minuter på stakmaskinen. Eller det blev förresten några minuter snabbare då jag började köra hårdare och hårdare. Det blev en snittpuls på 163 och på slutet var jag uppe i 182 och var tokslut och fick nästan ligga och andas på golvet. Jag försökte hålla en bra teknik och liksom inte "maskindra". Tror det var ett av mina hårdaste pass men den här Concept2-maskinen, undrar om det är det förresten, känns lite tyngre än den äldre varianten på Safiren. Undrar om någon av mina läsare har en aning?


På vägen hem så hoppade vi in på Hemköp och köpte lite broccoli. Vi är inne på att göra soppor nu och jag kommer inte gå in på varför men det är ju riktigt gott. Hursomhelst så har jag korgen under armen då jag går mot kassan och glömmer visst bort den då jag går ut ur affären. Ullis trodde först att jag skulle skämta men då hon ser att jag fortfarande har den då vi skall gå in i bilen börjar hon att skratta och det var ju lite pinsamt att gå tillbaka in i affären med korgen! :-) 


Kanske blev jag lite väl slut? ;-)Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrusning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se