Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 22 jan 21:45

Onsdag och det blev lite pyssel att få ihop morgondagen, då jag skulle iväg på kurs. Det blev relativt sent bestämt men jag tyckte det verkade viktigt. Det handlade om att få en utbildning på NTA-lådor och kursen skulle vara en heldag i Södertälje Stadshus. Så snabba bud och som tur var så var kollegan villigt att ta över hela dagen. Pust! Och efter skola och möte så var det snabbt hem och efter lite mat så väntade core-träning med Carina som ledare. Hon är alltid bra och så även nu. Men jag kände mig lite lätt medtagen och det var jag rätt rejält några timmar efter gårdagens intervallpass. Som om det var jobbigt att andas. Men lite lugnt kunde jag nog köra, tänkte jag. Med facit i hand så skulle jag ställt in direkt för det var nog här det började eskalera. Bara jag satt i typ tio minuter så kunde jag inte räta ut benet så jag haltade bort till Safiren och försökte bli varm. Det gick rätt bra att köra passet men återigen så var haltandet där och lite lätt tryck i bröstet. Det är mest i vänster knäveck det känns. Rejält hostigt då jag försökte sova. Hmm, skulle det ens bli någon kurs imorgon...

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 21 jan 23:00

Tisdag och det blev lite speciellt då jag inte hade förberett mig inför några lektioner då en kollega blev sjuk och inte kunde planera. Men jag löste det med lite digital hjälp och elevspel. En Zkarp elev klarade alla Afrikas länder på ca. 2 minuter! :-0 Testa gärna själva, tror jag låg runt 30% första gången jag provade men känner jag mig själv rätt så sitter jag snart och pluggar in länderna... https://online.seterra.com/sv/vgp/3163

Sen var det möte och sen hemåt. Idag var det klubbträning, med nybörjarträning, så jag bad om ursäkt att jag var tvungen att släppa av mina kollegor i Gnesta centrum och inte ta några omvägar. Men det gick bra. Väl hemma så var det visst pannkaka och det fick bli max tre stycken så det skulle gå att springa. Men hur skulle det gå att springa? tänkte jag. Det har ju gått lite knackigt och inte har jag fått något svar från vårdcentralen. Jag går sedan ett par år i Gnesta men jag vet inte om det är bättre. Den läkare jag var hos senast har jag inte superbra förtroende för och han verkar negligera mitt prat om puls och sånt. Jag tycker nog att jag kan känna av om min puls skenar och att det inte bara beror på att pulskurvan visar det. Och samma sak att det bara låser sig i benen som om jag inte får runt på blodet. Men snart får jag iaf ringa om provsvaren, tänkte jag. Men nu var det löpning och jag hade bestämt att inte köra skiten ur mig, det är ju lite onödigt när kroppen inte är på topp. Det kom två nya till träningen varav den ena var en gammal kollega och det var kul att se henne och hennes man. De hade skaffat barnvakt och var sugna på att springa med oss. Vi joggade igång och jag gav lite instruktioner och efter uppvärmningsvarven så blev det lite löpskolning och sen tre 400-ingar och avslutande jogg. Bra pass och alla var grymma. De nya var dock inte nöjda utan ville testa på huvudgruppen också och mannen körde hela det passet också. Själv så tyckte jag att det kändes för mycket i lungorna och fick sedan släppa lite i fart men bara lite. Det föll sig så bra så att jag och Ullis gjorde sällskap och det blev till slut tre stycken tusingar för mig. Sen joggade jag ned och jag fick till slut nio kilometer. Det fick duga. Efteråt ser jag att jag har pulsrusning i början och sedan ser det lite småspretigt ut, med pulsen, innan den såg jämnare och finare ut. Dock inte så mycket så att man kan skylla på klockan utan mer spretigt. 

 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - Måndag 20 jan 22:00

Måndag och dags för en ny skolvecka. En bra dag men många elever var borta och det ställer alltid till det lite grand. Iofs är det eget ansvar att komma ikapp men vis av erfarenhet så vet jag att det inte så ofta sker. Så det blev lite mer diskussioner, än vanligt, och en del fördjupning. Men en bra dag och efter skolan så var det som vanligt gruppträning, på Safiren, som gällde och med Puff som ledare. Jag har börjat få problem med kroppen som så det var tveksamt om jag ens skulle kunna köra passet men jag lyckades halta mig till gymmet och sen smetade jag på ett kraftigt linement och försökte få igång benet. Sitter jag ihop så är det nästan så jag inte ens får benet rakt på någon timme. Men jag kunde vara med på nästan allt men pulsen visar en superlåg puls och snittet var så lågt som 83. Men det ser ut som en pulskurva skall göra så frågan är om jag körde väldigt lätt. Det kändes iaf rätt lätt och passet var ju ganska koncentrerat till specifika muskelgrupper. Sen hem och jag fortsatte läsa "Stalker". 

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 19 jan 22:00

Söndag morgon och Ullis var riktigt sugen på att springa men jag vågade inte. Så snart var hon iväg men då hon fortfarande var osäker på om hon åkt på någonting var hon inte säker om det skulle fungera. Så risken fanns att jag var tvungen att slänga mig i bilen och hämta henne. Men det dröjde och jag passade på att både blogga och att läsa lite. Just nu har jag fastnat för Keplers "Stalker" och den känns bra från början. Någonstans så känns den bekant men jag tror inte jag har läst den förut. Men många namn återkommer ju. 

Jag passade på att röja lite i butken och nu kan jag faktiskt ta in skidkunder igen. Det är ju dock inte så många som har stått i kö då snön lyser med sin frånvaro. Sen ville jag också träna och tror ni inte Ullis också ville hänga på! :-0 Hon sprang ju tidigare och det blev närmare 1,5 mil. Tuff tjej men för mitt ego så gjorde det inget att hon steg av vid 40 minuter...    Själv fortsatte jag till timmen jämnt och som vanligt så körde jag på vid sprintarna och snittwatten blev 150 och alltså relativt lugnt pass. Men jämfört med igår så var det förstås lite hårdare men gårdagen var ju supersoft! :-)

Efter det så avslutade vi kvällen med att se på Frost! :-) Disney kan man alltid lite på och så även nu. Men undrar om jag inte tycker att den engelska versionen är bättre men det har nog mer med själva texten att göra och inte sånginsatserna. Vi såg alltså den svenska dubbningen. 

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 19 jan 10:27

För någon vecka sedan läste jag ut "Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket". Första tanken var att Jonas Jonasson här verkligen skulle klämma ut det sista som gick av konceptet och emellanåt kändes det som det. Men inte alls så ofta som befarats för här har Jonasson återigen lyckas hitta lite sköna karaktärer och nu har han dessutom hittat nya ledare att dra paralleller till och Trump och Merkel spelar nu huvudroller. Det med kopplingar till historiska händelser, återigen. Jag ger boken så mycket som 3 av 5 Niclasar! 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 18 jan 21:45

Lördag och det var mycket rolig sport på teve men efter ett tag var Ullis sugen på att åka lite bil och varför inte göra slut på ett presentkort från Gnesta kommun. Sagt och gjort. 250 kronor i julklapp kan ju vara trevligt att sätta sprätt på och vi styrde bilen mot Gnesta och efter lite velande så satt vi snart på Gustafsvik och åt räksmörgås och drack lite kaffe. Det var riktigt gott och jag hälsade på en gammal trevlig kollega. Sen hem och jag fick för mig att städa lite i butiken och sen, mot kvällen var jag också sugen på att träna. Ullis var också sugen men kände sig lite hängig och avböjde. Men jag tänkte rulla en timme och efter en liten stund så ser jag att det är group ride på gång och varför inte hänga på. De flesta jag såg var tuffa tävlingar men när jag såg ett återhämtningspass, som Herd, höll i så joinade jag. Jag hann precis och snart var vi igång och det var jättelugnt. Fokus låg på att hålla mig nära ledaren och det var nog smart då det var så lågt tempo och det var alldeles för lätt att köra på lite för hårt. Jag körde hårt vid två spurter och lyckades visst trycka över 700 watt på den första och det var rekord. Jag är dock inte helt säker på att jag verkligen tryckte allt jag hade och det kan ha varit en glädjemätning. För övrigt var det flera rekord och alla var så snälla och trots att min egen Companion-app strulade för jämnan så fick jag rekord i antal likes. Det kändes, trots att det är lite ytligt, rätt bra och man får vara glad för det lilla! :-)

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 17 jan 21:30

Fredag och vi avslutade sedvanligt med lite gofika i klassrummet. Jag stötte redan på morgonen på Tvilling-Felan, som hade bakat. Fast det visade sig senare att det snarare var mamman som stod för bakandet men det är ändå ett trevligt inslag och många elever tar sig tid och försöker att baka eller gör iaf en hel del själva. Hursomhelst så var det en bra skoldag med ett undantag men det löste sig till slut. Väl hemma så var det snart dags för mig och Ullis och snart var vi på plats på Safiren. Men nu var det visst inte Piff som skulle hålla i passet utan det var tuffe Elin. Hon kör rätt hårt och jag var lite orolig för min ömma rygg men de mesta övningarna gick bra och pulsen var hög. Riktigt kul pass och man triggade varandra. Jag körde dock kontrollerat men är nöjd med passet och insatsen. 

Efter passet så var det simning som hjälpte och vi hade hyfsat tur med antalet simmande. Jag höll igen lite och siktade på att få ett bra flyt i själva simningen och det kändes rätt bra. En kilometer räckte och det är skönt att få igång lite kontinuitet i träningen. Efter simningen så gick Ullis och jag till varmpoolen och jag försökte träna lite på att volta i vattnet men det är ju stört omöjligt. Iaf för mig. 

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 16 jan 22:00

Torsdag och en bra dag i skolan. Väl hemma så hade vi lite tid innan det var dags att bege sig mot träningen. Ryggen kändes fortfarande av och det är helt tydligt att det inte var ett vanligt ryggskott utan mer en ordentlig sträckning. Idag kom vi iväg i tid och det är som vanligt Putte och Nickwar som är där. Vi gör en snabb uppvärmningsplan och snart är vi vid backen och nu är det bara att tagga igång. Jag har förklarat att det viktigaste är styrkan, och inte flåset, idag. Men det känns som det går i rätt bra fart men jag är hoppfull att kunna hålla i länge. Men efter de inledande två löpningarna så är det Putte som tar täten och troligtvis så ökade han, säkert omedvetet, takten och det är senare som en klubba. All luft går ut mig och jag trampar luft och jag bryter vid 200 meter istället för vid 300 meter. Asch då, tänker jag. Men jag grämer mig inte utan kör vidare själv. Ullis tuffar förbi mig då hon kör längre och grabbarna kör sina 300 meter själva. Men efter fem stycken 200-ingar så är jag rätt nöjd och joggar medan Ullis blir klar med sina intervaller. Snart är alla klara och jag är rejält sliten och joggar direkt mot Safiren medan de andra kör en längre nedjogg. Kanske påverkade det att Primetime skulle starta också men skall sanningen fram så var jag riktigt trött. Idag gick det inte riktigt och ryggen är heller inte tip top. Hur det gick med Primetime kan vi strunta i... ;-)

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se