Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 26 juni 21:39

En hel del jobb blev det men sen tänkte jag beställa lite från Powerslide då vi hade en hel del beställningar som kommit in. Men det verkade bökigt att få ihop allt så jag ropade på Tim. Jag som tänkt att avlasta honom men det tog bara 5 minuter så var han klar. Satan i gatan vad snabb han var. Sen fixade vi lite mat och det var riktigt gott. Efter det ville Ullis kolla in växthuset i Västerljung och jag hängde på. När vi kom hem så vet jag inte vad som hände men sömnklubban slog till och vi lade oss några minuter. Det dröjde dock inte länge förrän Ullis får mess av en väninna som vill gå och ta en kaffe och jag passar på att gå upp och dra iväg till Safiren för en kvällssimning. Jag kom samtidigt på att Rainy hade skickat ett mess om att han skulle fixa iordning en längre utomhussimning men jag kände att det inte var läge för det nu. Nu är det full fokus på Stadsloppet och jag ville främst få till lite rutin idag. Imorgon blir det ett kortare löptest på några kilometer. Mest för att väcka löplusten och förstås se om hälen funkar. 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten, Bernhardsson Måleri (5000kr)

Övrig sportutrusning: Enklaresport

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - Måndag 26 juni 12:42

Måndag morgon och mobilen hade laddat ur sig och jag hann inte sätta på larmet igår kväll när jag väl stoppade den i eluttaget. Nåja, jag fick väl vakna när jag vakna sas och sen se om det hann bli någon morgonträning. Men jag vaknade i ganska perfekt tid för att traska bort till Safiren och väl på plats så märker jag att jag glömt att packa ned skorna. Men attans då! Nåja, det fick bli stakmaskin istället för tänkta 30 minuter på Cross Trainer. Men jag hinner knappt börja förrän jag märker att det gnisslas om maskinen och strax efter så står jag med ett handtag i handen! Oops! Dags för service, tror jag. Det blev 20 sekunder så det var ju inget att skriva hem om men det ställde till det lite i planeringen. Nåja, det fick bli gym direkt då. Jag körde igenom nästan hela kroppen med två sets/muskelgrupp och körde väl rätt hårt så det kommer jag nog att känna av. Efter ca. 30 minuter så gick jag in för mer löprelaterat och körde några övningar innan jag avslutade med bålträning. Men nu var jag ruggigt slut och orkade knappt stå i plankan i en minut. Det blev alltid minst två sets av allt. 45 minuter morgonträning och totalt sett rätt lugnt mot vad jag brukar. Slänger jag ett öga på pulsen så ser jag att jag snittade 101 slag/minuten och det är ju väldigt lågt jämfört med ren konditionsträning. Men jobbigt ändå. Skön start och jag passade på att köpa lite frukost på vägen hem. 


Och snart är det dags för Trosa Stadslopp, dvs det vi på hemmaplan förkortar TSL. Ett underbart lopp och jag är riktigt sugen men nu har jag ju inte tagit ett endaste löpsteg sedan Stockholm Marathon pga min ömma häl. Fast jag har hittat några bra övningar så jag kommer ändå att köra loppet och imorgon blir det några intervaller för att känna på. Och av en händelse så hittade jag ett två år gammalt blogginlägg om just det årets lopp. Det kanske inte gick precis som jag hoppats på men ändå inspirerande att läsa: http://niclas-b.bloggagratis.se/2015/06/26/11128676-trosa-stadslopp-sa-gick-det/

I år så är målet ännu högre satt och jag har sagt att jag skall springa på under 35 minuter. Och nu skadad så det ser ju inte så lovande ut men å andra sidan så har totalformen aldrig varit så bra. Så den här veckan blir det lite formtoppning för det här loppet är något alldeles extra! :-)


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten, Bernhardsson Måleri (5000kr)

Övrig sportutrusning: Enklaresport

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - Söndag 25 juni 23:32

Söndag och snart var det slut på Ullis ledighet. Ja, iaf för den här gången. Och vi började med att fixa iordning vårat träningsrum. Det blev riktigt bra. Men idag skulle vi cykla. Ja, det var det ingen tvekan om. Men vad det blåste! Och våra cyklar är rätt vindkänsliga nu och när Svarte Petter var över på fika så snackade han om att det skulle blåsa rejält i byarna. Och det var vindstyrkor som man inte klarar av att hålla cykeln på banan. Nja, det fick faktiskt stå åt sidan idag. Ja, iaf ute då. Men innan han gick så gav han mig lite massage. Det kanske kunde bli lite cykeltrainer då. Men simma borde vi ju göra. Som vanligt så gick tiden och sen bestämde vi oss för att jag kör Cross Trainer igen och Ullis springer ned till Trosa och tar skjuts av mig hem. Så fick det bli. 

Väl framme så ser jag en ung flicka som förvånat ser mig och hälsar glatt. Det tar mig en sekund innan jag ser vem det är och hon, och resten av hennes familj, springer ju för klubben på Trosa Stadslopp. Jag hinner knappt prata klart förrän jag ser ett annat bekant ansikte som lyser upp och jag får mig en hjärtlig kram. Det är en gammal fotbollskille, som jag tränade för ca. 10 år sedan - kul! Efter det så hoppar jag upp på Cross Trainern och drar igång. Det blir prick en timme och bara lugnt idag. Men musiken gjorde att det blev lite hårdare än planerat. Snitt på 141 slag/minuten. 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 24 juni 21:30

Lördag och vad skulle det bli för träning idag då? Ullis och jag dividerade fram och tillbaka och vädret var lite lynnigt. Snart hade halva dagen gått och det slutade med att jag drog ned till Trosa Sports Club och körde. Ullis ville hellre springa och sprang visst 14 km. Jag hoppade på en Cross Trainer och körde igång. Dock rätt lugnt men efter en timme så fick det räcka med uppvärmning och jag tryckte på lite istället. Det blev tvåminutare, då jag körde rätt hårt, och så en minut lugnt emellan. Fem stycken orkade jag med och pulsen gick upp till 171, 171, 172, 173 och sen 172. Däremellan sjönk den till följande: 140, 138, 141 och 144. Det kändes bra och jag nöjde mig med det och körde lugnt resten. 90 minuter blev det och förhoppningsvis är det bra träning. Sista biten blev det lite ryckigt då det blev skön hårdrock som ibland gjorde det lite svårt att hålla sig lugn. Jag har verkligen blivit biten av att köra Cross Trainer till musik. Det känns ju inte ens jobbigt! :-)

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 23 juni 23:07

Så var det midsommar och rent naturligt så stressar vissa upp. Men jag tyckte vi kunde ha det lite mer kravlöst och ta det som det kommer. Såvida inte... ja, såvida det inte drabbar träningen förstås! ;-) Ha ha, jag fick med mig Ullis till Safiren Sportsclub, i Trosa, och där var det inte direkt fullt. Men dock en tjej på en Cross Trainer och det innebar förstås att Ullis och jag inte kunde köra samtidigt. Men Ullis var snäll och överlät maskinen till mig då hon vet att det var just den jag ville komma för. Det tackar jag för! Puss, älskling! :-) Efter pussen så var jag då igång men hade lite svårt att få igång hörlurarna men efter ca. 8 (!) minuter var jag igång och nu velade jag inte utan körde igång Def Leppard direkt! Fy bubban vad härligt! Efter en kvart så tyckte jag att det fick räcka med lugn körning så jag körde igång lite hårdare och det blev intervaller. Från början tänkte jag köra hårt i 3 minuter och vila i en och förstås upprepa. När jag var igång med första så känner jag att jag nog var för taggad så det blev istället 2-minutersintervaller. Det räckte gott och väl. Det blev ... *måste kika* ... 6 stycken intervaller. På slutet så kände jag att jag låg och tärde lite på reserverna så känslan fick avgöra. Dock ville jag få in lite kvalitet så här nära inpå Trosa Stadslopp. Det ligger förstås i farozonen då jag inte kunnat springa sedan maran. Men tränat har jag och det rätt bra. Troligtvis så provar jag lite lätt på tisdag och sen vilar jag från löpningen fram till loppet. Och så på med smärtstillande och kör! Givetvis en liten risk men det var ju maran också. Med facit i hand så slet det ju också iofs... Hursomhelst så gick träningen idag bra och lite roligt med pulskurvan på slutet. Det var samma motstånd men det gick liksom inte att hålla tillbaka i vissa låtar så det ser nästan ut som lite intervaller på slutet också! :-)

Efter så käkade vi gott och drack alkoholfri öl med svärmor. Riktigt trevligt och nu är det dags för sängen. Det blir extra kul att träna imorgon bitti då man vet att många har lite ont i huvudet.... Mohahaha! Nädå, jag skall inte vara sån. Trevlig midsommar! :-)


 

Pulskurvan för dagen och sen från Instagram, där finns jag under namnet Enklaresport. Bäst att tillägga att jag inte sminkar mig! ;-)

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 22 juni 08:15

   

Det är ju inte direkt litet men så grymt mycket mindre än det gigantiska stället på Torsåsgatan iaf. Det var det största gym jag har varit på iaf. Men nu var det viktigt att komma igång fort och då passet det mindre gymmet, som bara låg två minuters gångväg ifrån hotellet, perfekt. Ullis tog med sig löparskorna och drog iväg på en löptur medan jag gick in på gymmet och ställde mig på en Cross Trainer. Med TV och allt! Härligt! Mindre bra var dock att man skulle ha haft hörlurar med så jag hörde ingenting... ;-) Nåja, lite morgon-teve utan ljud funkar ju det också. 

Lite annorlunda benrörelse på den här maskinen och det gjorde det lite jobbigare. Tyvärr, eller kanske inte, det lär visa sig, så var fotvinkeln väldigt tvär så jag kände ganska mycket i hälen. 

Till slut så är jag klar, vi går hem och duschar snabbt av oss och äter frukost. Sämre start på dagen kan man ju ha. Sen checkar vi ut, går på stan, där vi tog en glass, och sen började vi åka hemåt. Men vi kom inte längre än till Sportson, i Kalmar, där vi fastnade i någon timme och det blev nytt däck och ny kedja. Bra service men jag skall försöka få tag på en riktig entusiast på Sportson, han stod på Kalmar-mässan sist. Och så skall jag snacka lite mer med honom. Han har jag förtroende i överflöd för. Typ vad ger mest watt för en viss summa pengar och när börjar det blir pengar i sjön.

Hursomhelst kom vi sen vidare och vad skönt att vara hemma igen. Bra träningsläger men skönt att vara hemma!

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 21 juni 21:48

Onsdag och nu packades både cyklar och våtdräkter in i bilen. Men Ullis och jag varv lite sega på hotellfrukosten fast illamåendet från gårdagen var nästan försvunnet. Lättare matförgiftning lägger vi in det på och nu dröjer det nog tills jag käkar kinamat igen. Iaf buffé och så sent. Hursomhelst så satt vi snart nog på cyklarna och tuffade nedåt. Lite blåsigt som vanligt och vinden var västlig så man fick parera lite kastvindar ibland. När vi var framme vid avtagsvägen mot Resmo kyrka så hade vinden rakt i ryggen och när vi sen var framme kyrkan, och åkte nedåt, gick det med en ruggig fart, eller var iaf väldigt lättcyklat. Sen sista biten fram mot Segerstad och vi snittade lite över 30 km/h. I Segerstad träffade vi Långstånken och hans fru, samt deras yngste son, och vi tog en fika med dem. Trevligt! Sen lite segt att komma igång igen och nu skulle vi få det tuffare med vinden och speciellt den raka motvinden över Alvaret. Men vad har hänt? Vinden har vänt och vi får den återigen i ryggen och det går fort upp mot Resmo kyrka och när vi är tillbaka i Färjestaden så har vi återigen en snitthastighet över 30 km/h. Och med låg snittpuls också så det känns bra. Visserligen med hyfsad tur med vinden. 9 mil idag. 

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 20 juni 20:45

 

Tisdag och nu fick cyklarna stå kvar i garaget och vi packade istället ned våtdräkterna i bilen och efter hotellfrukosten drog vi iväg och letade efter en lämplig badstrand. Efter ett tag så hittade vi fram till Långviken och där var det full aktivitet. Men hu vad det tog emot att komma ned i vattnet. Ullis hade läst att det skulle vara 18-19 grader men det vete tusan om det var! :-0 Fötterna kändes som isbitar och man fick ta det i etapper. Men på något sätt var jag i och t.o.m innan Ullis! :-D 

Men det tog emot att andas och det tog nog baske mig hela tio minuter innan jag fick till något som kunde liknas vid crawl. Det gick dock lite bättre mot slutet men i det stora hela fick det endast handla om att komma i. 

Sen ville jag få till lite mer träning och man fick nyttja Malkars träningsanläggning och det ville jag gärna. Ullis ville nog hellre springa men hängde ändå på mig. Hon hade iofs redan fått ihop en mil då hon sprang hem från badet.

Men först käkade vi men tror ni inte jag blev matförgiftad! :-0 Jag höll på att göra på mig innan vi kom fram. Trots det så lyckades jag köra en timme på en Cross Trainer men sen blev jag lite sänkt. Trist!


Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se