Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 10 aug 23:45

Ja, idag verkade det ha gått upp för många att jag faktiskt tränar en hel del. Torsdag morgon och jag traskade ned till gymmet för lite återhämtningsträning och det blev prick en timme på Cross Trainern men då rätt lugnt. Bara runt 124 slag/minuten och skönt för benen att få ur lite slaggprodukter. På vägen hem så lade jag ut en bild på Instagram att det typ var det första av tre pass idag. Puff skulle ju testköra ett barpump-pass och ett spinningpass. Det sistnämnda hade ju jag och Ullis redan kört men Ullis tvekade lite om barpump-passet då hon inte ville ha träningsvärk tills lördagens Swimrun-tävling - Ångaloppet Sprint. Inte för att jag vill skryta men jag kände mig rätt säker på att jag, trots träningsvärk, skulle klara av att köra Swimrunloppet rätt bra ändå. Jag har ju känt mig i riktigt bra form på slutet och det är ju först nästa helg jag skall vara i toppform. 

Men men, Ullis brukar ju ha rätt så det var med liten tvekan jag gick till barpumpen. Ullis passade på att simma då. Och jag höll igen lite grand men det var mycket på benen och mycket på triceps. Och när jag kände att det tog extra mycket i framsida lår så gick jag inte ned lite djupt. Skönt pass men man kanske skulle hållt igång styrketräningen lite mer på slutet. Efter passet så var det direkt spinning och det var skönt att vara igång med det igen. Jag ser Ullis komma nyduschad från simningen och hon ser verkligen ut att vara i bra form - Wow! Jag sätter cykeln bredvid henne och så drar vi igång. Jag trycker på lite då och då men ibland så fuskar jag lite med belastningen då jag inte vill bränna ut mig. Det blir totalt ett rätt lugnt pass med några toppar. Så tre pass och nu börjar formtoppningen till Kalmar Ironman! Och jag kommer i nästa inlägg presentera en sponsor - Stay tuned!


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrusning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 9 aug 20:00

Onsdag och för att kunna vara med på Puffs Safiren-pass så var Ullis och jag tvungen att tacka nej till långsimningen som var planerad på torsdagen, dvs imorgon. Men vi kunde ju simma lite längre idag men jag hann inte riktigt med hemma så tiden drog iväg och som ett brev på posten (nåja!) så blev man ju däst efter maten. Till slut så var det så att man var tvungen att släpa sig upp från soffan och packa lite simgrejer. Så åkte vi ut mot Stensund och tanken var att simma lite längre men båda kände sig lite småsega. Väl på plats så regnar det lite, eller iaf duggar men det hade regnat rätt ordentligt på vägen till Stensund, och vi väljer att ta första bryggan där man kan skydda sig lite från regnet. Det simmar en kvinna där och jag ser att det kommer tre stycken, en kille och två tjejer, gående mot vår brygga. Hmm, den simmande kvinnan var redan klar och på väg bortåt och jag ställer mig lite bakom regnskyddet och byter fort om och Ullis hann visst föreviga min bara bak. Men jag visade inget mot dem som kom. Ullis var för övrigt redan ombytt och klar. Sen kämpar jag på med våtdräkten och vi byter några ord med sällskapet som kom. De är rätt unga, kanske i 20-25 årsåldern. De skall visst simma och den ena tjejen byter om lite försiktigt och förstås diskret men rätt som det var så drar killen bara av sig kläderna och står spritt språngande naken! :-) Ha ha, det hade jag inte väntat mig. Det kändes nästan lite surrealistiskt och filmen "Tillsammans" kom till mig. Han vände sig inte direkt heller och i nästa sekund så står den andra tjejen också helt naken och man kom av sig. Både Ullis och jag tittade på varandra och visste riktigt hur vi skulle bete oss men vi tittade förstås bort. Tyvärr hann vi inte i vattnet förrän de var klara så man fick vända sig om när de skulle upp. Inte för att de verkade bry sig men ändå. Men nu skulle vi simma och efter att ha acklimatiserat sig någon minut i vattnet så drog vi igång. Jag tyckte jag höll igen men det kändes ändå lite jobbigt men det beror nog på att jag börjat rotera mer i vattnet och det verkar ge resultat. Ullis kom lite efter och blev lite sur att jag alltid skall ta i. Men det är knappt det går att rotera som jag gör utan att det blir jobbigt. Men ett varv går riktigt bra fast när jag skall ut på andra varvet så känns det som om flytbojen slår i benen hela tiden och jag tappar helt flytet och det blir krystat och jag andas tyngre. 

Vi nöjer oss med två varv och när vi går upp så märker jag att min flytboj är fylld av vatten! Det har läckt in hur mycket som helst, minst två liter iaf, och det kanske har stört. 

Så det blev ett kortare pass och ca. 30 minuter. Lite mindre än vi sade till det nakna sällskapet, de var förresten kvar då vi klev upp men då påklädda. 

På kvällen sen så tittade vi på en film men jag sprang upp då jag hörde att Karsten Warholm skulle springa. Han såg mycket spännande ut i semin och jag hade en känsla av att han kunde överaska. Och som han sprang! Stort grattis till Norge och till hela friidrottsvärlden! :-) Wow!

Och förstås grattis till Karsten själv. Till syvende och sist så är det för en själv som man tävlar och jag tycker Khaddi Sagnia, med reservation för stavningen, stod upp rakryggad då hon sade att hon var i för bra form. Att liksom inte veta hur kroppen svarar och det kommer fler tävlingar men vad var det hon sade på slutet? Skulle hon byta gren? Tresteg skulle ju passa henne som verkar så stark. 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 8 aug 20:00

Så var det dags att cykla lite längre och Ullis hade tagit ledigt från jobbet. Men rätt tufft att komma upp på morgonen och vi skulle dessutom sammanstråla med Tokan vid Sillen. Vi kom iväg precis i rätt tid och jag hade tur att jag inte behövde fylla på med luft i bakhjulet, för den pumpen, som jag behöver till diskhjulet, är ju sönder nu. Hursomhelst så rullar vi nedför backen men vi ser inte Tokanförrän vi passerar infarten till badplatsen. Där stod han visst. Efter att ha pratat ihop oss så drar vi då iväg och vi kör rätt lugnt. Jag känner mig väldigt stark så ibland drar jag på och väntar sen in dem andra. Då vi åker in mot Runtuna så stannar vi sedan till vid ett fik utanför Aspa och tar oss lite kaffe. Efter tjugo minuter åker vi vidare och det blir härliga böljande vägar och sista biten är det rak motvind men jag passar på att köra lite intervaller då och jag trycker på tills jag är lite över 80% i maxpuls och rullar sedan så pulsen går ned till runt 60% och upprepar. Det blir totalt sju stycken, sådana på slutet. Det kändes rätt bra men det är värre med nacken, den känns stel och Tokan skall komma och köra en Bike fit-app, på mig. Kanske kan den ge någonting men min cykel har ju inte lika fin temporam så jag tror inte det går att göra så mycket. 

Efter passet så tryckte vi i oss lite käk innan det var dags att åka till Trosa igen. Men nu hade Ullis bokat en tid för fotvård och då tänkte jag först träna och när Ullis var klar så skulle hon dra till löparträningen medan jag körde vidare på gymmet. Det blev rätt tufft för mig för jag började på ett halvhårt motstånd och stod där i knappa 27 minuter innan jag lade in några intervaller. Men jag började åt helvete för hårt och det blev endast tre stycken - helt slut. Jag drog upp motståndet till tio och körde så hårt jag kunde i 700 meter och sen blev det lugnt i 300 meter och då på motstånd fem och upprepa. På sista intervallen var jag upp i 182 slag/minuten och då dröp det om mig och jag kände mig nästan lite ynklig. Men jag stretade på och siktade mot 90 minuter. Men flaskorna var helt tomma vid runt 70 minuter och till slut frågar jag Elin, som var där och båce jobbade och tränade, om hon kunde fylla på en flaska och det kunde hon absolut. Så snällt! Jag hade ju bara då tio minuter kvar men det var guld värt. 

Efter det så blev det rehab i tio minuter och sen en skön avsvalkande dusch - Life is good! :-D


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se 

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 7 aug 11:45

Måndag och jag var helt slut från igår då jag stod som flaggvakt. Solen tog hårdare än jag trott och det märktes direkt då vi skulle hem igår, från Mora. Jag sade till Ullis att jag inte fixade att köra. Men du kan väl vara vaken iaf, sade hon. Jag vet inte, svarade jag och det tog några minuter så sov jag som stock. Jag mådde så dåligt och det blev många timmar i solen utan keps. I Hedemora så vaknar jag till och vi stannar sedan vid Dalahästen för lite kaffe. Men varför inte äta lite men vi ville bara ha lite grand och frågar om man får ta barnportion. Om ni är under tolv år, sade hon i kassan. Det hade vi ju lite svårt att tillstå att vi var men om vi delar på en vanlig portion då men det var förbjudet svarade hon. Då kan man ju ta från salladsbuffén. Hmm, vilken jäkla service. Vi gick ut därifrån och lämnade brickan med drycken och åkte in på närliggande Burger King och köpte lite där istället. 

Men nu var det ju dagen av idag som skulle avhandlas och inte igår. Jag var ju lite sliten så jag bestämde mig för att köra lugnt och jag försökte hålla ned tempot och det blev ett bra zon 2-pass och det blev hela 90 minuter. Felix hade visst ringt och han skulle också gymma lite. Han ringde mest för att säga att han inte kunde passa butiken, som jag hade trott. Men jag hade satt upp en lapp som förklarade att jag skulle öppna klockan 11 idag. En pratglad tjej var där och det blev lite snack och så kommer en halvt förvirrad gubbe som jag tror sade något om att någon kompis varit med i VM i brottning. Jag är inte riktigt säker för det var svårt att höra allt. En ung tjej, i bomullskläder, verkade inte förstå att man skall göra rent efter sig och jag kanske borde påtalat det då hon lämnade mattor och maskiner utan åtgärd. Men jag typ orkade inte utan körde på lite lugnt. Men även för mig blir det ju svettigt då man ligger runt 70 % av maxpuls. 

Nåja. Efter det så körde jag lite rehab för hälen och det tar ganska precis tio minuter och det är perfekt med en sittande vadpress-maskin. 

Sen fort hem och jobba lite. 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se 

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 6 aug 19:00

Så var det söndag och kvällen innan hade jag lite ont i hälen och tyvärr så kändes jag riktigt svag i den på morgonen också. Jag hade förhoppningar om att ändå kunna ställa upp men då jag inte ens kunde gå upp på tå så tog jag beslutet att inte köra. Det är ju ändå Kalmar Ironman som är huvudmålet. 

Men Ullis funderade och vi andra peppade henne. Jag visste ju att han skulle tycka det var skitroligt och jag visste också att hon är stark nog att dubblera. Och visst blev det så. Vi fixade oss iordning och väl på plats så pumpar jag hennes cykel då det plötsligt smäller till! :-0 Jag är rädd att det är hennes däck men det är istället pumpen som har gått åt helvete. Jag har ju filat på den för att kunna komma in i mitt disk-hjul och nu har jag filat för mycket. Så det var inget som höll emot längre och plastbitar flög iväg. De hittar jag aldrig igen. Men jag har ju en till pump och snart var allt klar. När Ullis förbereder det sista så vill Svarte Petter och Tok-fia ha kaffe och jag joinar dem. Men vi får gå runt halva stan innan jag kommer på att man kan ju gå in på ett hotell och köpa kaffe. Det blir Best Westerna och de har gott kaffe och de två andra köper sig en smörgås var också. Väl tillbaka på plats så försöker jag hitta Ullis och kan snart lokalisera vart hon är. Jag får samtidigt en fråga från Magnus om jag kan stå och vara flaggvakt på ett ställe. Egentligen hade jag tänkt att simträna då Ullis ändå skulle cykla men absolut. Jag hjälper gärna till och det var ju dessutom vid värsta femvägskorsningen och dessutom där all publik står och många vill korsa. Det förpliktigade lite och jag hoppas det var för att han trots allt har lite förtroende för mig! :-)

Jag försöker följa hennes simning och nu är även Tokan, från löparklubben, med och de simmar bredvid varandra. Jag försöker följa dem, men framförallt Ullis, så långt det går och Ullis verkar dra åt höger och bonkar in i Tokan två gånger på kort tid! :-) Men framföralltså verkar de långt framme! Men vad sjutton, de ligger nog bland de 30-35% första och det är ju imponerade då simningen inte är deras starkaste kort direkt. Ja, inte mitt heller för all del... Sen byter jag plats och försöker se när de skall passera vid kajen men det är svårt att urskilja vem som är vem och jag letar framförallt i fel ordning. Vad jag inte vet om är att Ullis har börjat simma som en gud och när jag efter ett tag ser henne så är hon långt före vad jag trott är möjligt! Men snart får jag släppa henne för att istället springa bort till min plats och där det är full fart snart och speciellt när de bästa skall varva och många samtidigt skall ut från simningen. Lägg därtill publik och framförallt de som skall passera. Jag ropade och vinkade hejvilt och hade stenkoll förutom då någon skulle fram och fråga något samtidigt som det var mycket som hände. Men jag kände mig nöjd. Jag ser att ett par från Vagnhärad är med också, jag tipsade ju dem för rätt länge sedan och glömde sen bort att jag gjort det. Kul att de ställde upp. Så tre stycken från Vagnhärad igår och tre stycken idag. 

Men iaf! Ullis drar iväg på cykeln och efter några minuter kommer även Tokan. Bägge cyklade bra och Ullis blev omcyklad ibörjan på sista varvet. Men med hennes snabba byte så var hon ändå först ut på löpningen. Tyvärr kunde jag inte ta emot henne i mål då jag förstås fick vänta in sista cyklist eller behövde och behövde. Det var väl rätt lugnt på slutet så jag kunde gått och väl gott och tittat på löpningen på slutet men sånt lär man sig. Vädret var kanon och på slutet blev det riktigt varmt och jag kände mig nästan överhettad. 

Tokan och Ullis var riktigt nöjda med sina lopp och fick välförtjänta sina medaljer som i år bestod av Moraknivar, jag fick förstås en igår. 

Riktigt bra arrangemang och det här kör vi garanterat igen och igen och igen! :-)


Av Niclas Bernhardsson - Lördag 5 aug 18:00

Så var det dags då, för Morakniv Triathlon Sprint. Gårdagen gick åt till att resa och med oss, dvs med mig och Ullis, hade vi även Svarte Petter och hans Tok-fia. Svarte Petter skulle för första gången köra en triathlon och Ullis skulle för första gången köra någon annan distans än Ironman-distansen. Som det blev för mig förra året, i Mora. 

Väl på plats så installerade vi oss hos Fixar-Magnus, och han själv var inte hemma då han hade fullt upp med att arrangera Gesunda Mountain Challenge. Det lät ju asroligt så jag blev, trots mina hälsenebesvär, lite sugen. Men då man såg berget så försvann lusten. Iaf tillfälligt. Jag skulle ju inte klarat av det helt enkelt. Iaf inte som hälen är nu. 

Sen åkte vi hem, efter att ha morsat ordentligt på familjen Eriksson/Sjöström och laddade lite med energidryck och somnade. 

Upp på morgonen och nu var det alltså dags. Lite pirr i magen och det hade även Ullis. Vi checkar in och vi tre har anmält oss i tävlingsklass, det hade nog bara blivit så och jag var visst den skyldige men jag hade ju ändå tänkt att kötta på. Till råga på allt så kommer Fixar-Magnus fram i sista stund och slår vad om jag att jag kommer få stryk av Ullis. Hmm, visst simmar Ullis bra men jag borde ju kunna trycka mig fram snabbare på en Sprint, tänker jag, och accepterar vadet. Kanske dumt gjort för när starten går så bara mosar jag på och får en astmaattack! :-0 Det går inte att andas och jag får stanna redan efter 40 meter och bara ligga där och guppa och försöka få luft. Jag märker att Ullis kommer och jag försöker ta hennes fötter men bara efter tio sekunder får jag stanna igen. Jag funderar på att bryta men det vore ju alldeles för snöpligt. Jag provar igen och nu kommer jag iaf fram till bojen och lite till. Där får jag stanna igen och när jag nu provar igen så verkar det funka att andas och trots att det är ansträngt så klarar jag av att simma en längre sträcka nu och även att börja trycka igen. Jag försöker lokalisera Ullis men hon är för långt före och jag simmar om en del men det kommer en kille som hela tiden växlar mellan bröstsim och crawl och det stör för varje gång jag lägger mig bakom honom så stannar han och skall börja brösta och jag hinner knappt gå åt sidan förrän han skall crawla igen. Suck!

Nåja! Jag kommer upp och trycker lap på klockan och har simmat sämre än året innan men det är ju alltid svårt att få till perfekta längder på simmomentet så det tar jag med en nypa salt. Jag är lite vimmelkantig då jag joggar bort och ser att Ullis byter om toksnabbt och duktige speakern, Ola Mopshund, kommenterar det som en familjekamp och det får jag bjuda på. Det tar mig ytterligare en minut att komma iväg på cykeln och Ullis bytte alltså om dubbelt så fort. Hon väldigt fort och jag väldigt långsamt. Upp på cykeln och vädret var dåligt så jag försökte få med mig ett par löparhandskar men jag verkar bara fått med mig den ena, eller så tappade jag den andra då jag joggade iväg med cykeln. Nåja, en är bättre än ingen och jag försöker få på mig den då jag kör. Det regnar och jag var rädd att bli nedkyld men det känns inte så kallt. Jag plockar rätt många placeringar men på den fem kilometer långa vägen så har jag inte hunnit ikapp Ullis. Men när jag kommer till vändpunkten, och nästan skall vända, typ 100 meter ifrån, så möter jag henne. Så snart nog så är jag ikapp och hejar på henne. Hon ligger dock inte i tempoställning och det var ju lite synd. Dock inte det viktigaste stället att göra det på. Ut på en raka och jag hoppar nästan av cykeln! Pang! Jag åkte ned i en gropp och typ flög upp. Som tur är så klarar jag mig och det dröjer inte länge förrän det kommer en kulle i vägen också. Ojdå! Det måste jag ha koll på till nästa varv. Jag trycker på bra och det är, trots regnet, bra med folk som  hejar. Ut på andra varvet och det känns fortsatt bra. Jag undrar om cykelmätaren går rätt för jag har ett snitt på över 35 km/h och det på en bana som jag förra året omöjligt kunde komma upp i över 30 km/h. Men träningen har ju gått bra och cykeln är uppgraderad en bra bit. Härligt! 

In för växling och samma sak här. Det tar lite för lång tid att växla och det är ju konstigt då jag bara skall upp med cykeln på ställningen, av med cykelskorna och på med löparskorna som dessutom har snabbsnörning. Det visade sig att Ullis återigen var klart snabbare än mig. Men ut på löpningen då och det kändes förstås lite stumt men med tanke på cykelfarten så kändes det ändå rätt bra. Jag har noll koll på farten för jag har tryckt fel på klockan och den visar hela tiden simning och jag har alltså en maxfart på simningen, i mitt träningsprogram, på typ 57 km/h. Jag får väl ta bort och lägga in det manuellt sen. Jag plockar hela tiden placeringar på löpningen men har absolut noll att göra med någon topplacering. Det hade jag ju inte trott innan heller, det var väl på den olympiska distansen jag skulle kunna ha den minsta chans till det. Om löpningen var prick 6,6 km så fick jag en snittfart på löpningen på 4.18/km Det får väl ändå vara okey. 

Riktigt kul lopp och Ullis gjorde ett kanonlopp men jag missade precis hennes målgång. Sen hann vi båda plaska av oss i sjön innan vi tog emot Svarte Petter. Han fick verkligen mersmak och hävdade att han skulle slå mig nästa år! :-)

Efter det så tittade vi på Stafetten och den hade varit rolig att vara med på. 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se 

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 3 aug 23:09

Torsdag och jag passade på att packa lite till Moraäventyret. Nu var de ju rätt många som skulle med. Tokan och Ankan åker upp med sin husbil, och huserar nog i Mora Parken, medan jag Ullis samt Svarte Petter och Tok-fia bor hos bäste Magnus, aka Fixarn! :-) Han som blivit som en bror för mig och efter Mora-äventyret så ser jag fram emot att få ett besök av honom hos mig och Ullis, det blir kul! Då skall jag bland annat visa upp Trosa och absolut också Stendörren. Och Stensund är han säkert också lite nyfiken på. Men men, det blir senare frågor. Nu är det Mora som gäller och förstås lite tävlingsnerver, fast jag var ju med förra året och det lugnar lite. Allt är bra arrangerat och det är en skön stämning. 

Hursomhelst så packade jag lite men det vore ju bra med massage av Svarte Petter. Jag krampade ju i låren sist då jag simmade. Absolut, svarade han! Han skulle komma över direkt men jag hejdade honom och sprang och köpte lite massageolja från apotektet lite fort. Rätt dyrt faktiskt för den lilla burken men den kanske är dryg. Men den var bra och han gjorde ett bra jobb. Svarte Petter alltså! Han verkar bli mer och mer nervös inför helgen, han skall ju med och köra och det blir hans första triathlon. Och Ullis första triathlon på annan distans än Ironman-distansen. Det är ju lite annorlunda och har sin tjusning. Nu blir det lite mer fokus på bytena, dvs T1 och T2. T står för Transition om nu någon undrade. När sen Ullis kom hem så grillade jag på några hamburgare och ett par karrékotletter. Grillen var lite seg att få riktigt varm men tyvärr började bricketterna ta slut så jag fyllde upp med lite kol av sämre kvalitet. Men till slut var det klart och vi fick lite bråttom att byta om och dra till gymmet. Ullis skulle springa och vi visste inte om någon skulle stå och vänta. Men idag hade nog alla annat för sig och hon drog iväg själv i regnet och jag gick in och bytte om. Snart så var jag klar och ville testa att springa lite. Jag satte bandet på 0,5%, i lutning, och körde första kilometern i 5-minutersfart, dvs. 12 km/h. Sen nästa kilometer gick i 14 km/h och sen nöjde jag mig där. Benen funkar iaf och det smärtar måttligt. Så vi får se hur jag känner mig när jag vaknar upp på söndagen om jag även skall köra olympiska distansen. Efter löpningen så gick jag direkt in till Cross Trainern och körde i runt 70% av maxpuls i ca. 25 minuter och sen körde jag 5 stycken tuffa intervaller. Jag ökade motståndet och tryckte på i 700 meter och sen sänkte jag och tog det lugnt i 300 meter och upprepade förstås - se bild!

 

Ser att jag missade att markera hur pulsen var, förutom kurvan, så här kommer en länk för den som är intresserad: http://www.movescount.com/moves/move169646876


Helt galet jobbigt och det kändes bra som en genomkörare. Jag hade egentligen ingen plan då jag gick till Safiren utan känslan fick avgöra och nu blev det lite blandat och riktigt jäkla svettigt! :-0


Jag avslutade med att köra lite rehab för hälen och det tog ganska precis 9 minuter. 

Väl hemma så tog jag mig förstås en skön massage igen, i massagestolen, och det är baske mig sant! Ryggproblemen har försvunnit! :-) Men vis av erfarenhet så brukar det bli lite obalans då något släpper men givetvis är det bra om man får bukt på ett problemområde! 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se 

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 3 aug 09:59

Torsdag morgon och det är dags att börja packa lite inför Morakniv Triathlon. Men med gårdagens debacle så gäller det att tänka lite på kroppen och fylla på lite. Det gjorde jag förstås redan igår kväll och nu på morgonen har jag också tagit en resorb och C-vitamin. Det känns redan bättre och jag kollade av vilopulsen och tog efter det, samtidigt, som jag förde över datan från pulsklockan, en skön massage i massagestolen från Ergonova. Och det verkar ha hänt någonting med kroppen. Jag har ju alltid haft så himla ont då den går över korsryggen men det har känts lite bättre mot slutet och igår kväll så kändes det knappt alls och ingenting imorse! :-0 Det är givetvis svårt ibland att komma på när saker och ting är precis som det skall vara. Om det inte hade varit för att jag hade så jäkla ont så kanske jag inte tänkt på den remarkabla förbättringen. Riktigt skönt att liksom inte känna någon smärta alls. Det kan ju också ha varit en knuff i rätt riktning då jag fick en snabb behandling av Rygg -och ledkliniken, i Nyköping, då jag var där för att få min häl kontrollerad. Duktige Olle kollade då av min korsrygg och blev riktigt förvånad hur låst och stel jag var och blev inte nöjd men kunde typ inte göra mer. Men tillsammans med massagestolen, så här några veckor efter, så verkar det ha löst sig! :-) Nu skall jag bara försöka få Svarte Petter att förbarma sig över mig och knåda mina lår, då jag fick sådan kramp i dem och är lite stel nu. 

Och vän av ordning kanske undrar hur vilopulsen var? Det är ju ändå lite av en måttstock hur formen är. Sist var den ju stabil på 33 och någon enstaka gång var den ju nere på 32. Imorse så var den stabil på 34 och någon enstaka gång nere på 33. Säkert sjukt lågt för många av er men när jag är tränad så är det mer ett normaltillstånd för mig. Enligt läkarna så är det fel på mig men min puls är ju rätt hög då jag varit i perioder då jag inte alls tränat så mycket, typ 50-60 slag/minuten. Så jag går inte och oroar mig för mycket av vad de säger. Så nu blir det lite lugnare några dagar så kanske det blir lite fart på kroppen på lördag. Egentligen borde jag ju satsa på Olympiska distansen på söndagen istället men mår kroppen bra så hade jag ju tänkt dubblera men då är det ju försent om jag hoppar över sprinten direkt! :-) Och anledningen till att jag borde satsa på den olympiska är att jag är bättre ju längre det är. Så visst ångrar jag att jag sade till Magnus att jag satsade på pallen på hans tävingar, det är ju faktistk orealistiskt, när man tänker efter... Men men... Nu skall jag ha roligt så får vi se hur långt det räcker. Jag är glad bara jag kan ställa upp och så får jag ha hjärnan med mig så jag inte förstör något inför Kalmar Ironman, som går om dryga två veckor. 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrusning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se