Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - 4 november 2017 14:52

Lite allmän bloggning om utveckling och vad man skall kanske skall ha för fokus med träning och annat. 


Och nu kanske vän av ordning undrar om jag inte kanske skall börja prata om Idol, eftersom det står i rubriken, men jag kommer indirekt in på det. Det är ju sjukt bra nivå på årets Idoler och det är ju så med utveckling, iaf oftast. Det går hela tiden framåt. Resultat är till för att slås, som det brukar heta. Och många av dagens duktiga artister eller idrottare skulle ju ge allt för att ha levt endast 50 år tillbaka i tiden då de, återigen oftast, skulle varit mer tongivande. Eller skulle de det? Min åsikt är att man hela tiden jämför sig med dem omkring sig och ibland inte ens tror sig kunna träna som det som för tillfället är bäst, så kanske skulle de inte varit så bra då. Lite roligt är det att veta att ens egna maratid, iaf då jag presterade som bäst, skulle räckt till OS-medalj i början på 1900-talet. Och artisterna, som ansågs som talanger på typ 50 -och 60-talet, faktiskt inte var så himla bra om man jämför med de som finns idag. Och samma sak med årets Idol. De är ju sjukt bra! De blir hela tiden bättre och bättre. 

Så vad vill jag med det här inlägget? Jo, att man skall reflektera och vill man bli bättre så kanske man skall jämföra sig med de som är mycket bättre och/eller kanske tänka sig in i hur man tror sig komma att träna om exempelvis 50 år. Vi svenskar skrattade ju åt Sundby och hans träningsdoser men det är ju nästan bara att tänka sig framåt i tiden. Träningsdosen blir ju bara större och större. Nu skrattar vi ju inte mer... 

Min egna filosofi är att bara försöka öka och öka på träningsdosen. Ser jag tillbaka på 2005, då jag lyckades bra med löpningen, så var det ju som att trycka på en knapp. Ca. 300 mils löpning gav en direkt effekt av klart snabbare tider. Nu satsar jag på att vara mer allround men det är med samma inställning. Givetvis med lite balans med olika typer av träning. Det är ju endast ett fåtal som klarar stenhård träning jämt. Kanske har de sin sport som yrke då också.


Kommentera gärna, vore kul att höra dina åsikter. Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 3 november 2017 10:30

Idag skulle du fyllt 72 år och jag undrar vad du skulle tyckt om dagens teknik. Fast du var en förebild och vågade ta för dig saker fastän det, ibland verkade oöverstigligt. 

Jag önskade bara att vi haft mer tid på slutet men det gick så fort. Älskar dig!

20 år sedan!? Tiden går så fort, det gäller att ta vara på den. När jag var liten/ung fick jag ett diplom av dig, det har jag kvar, det står något i stil med: För ett utomordentligt arbete med din kropp! 

Det betydde mycket och gör det fortfarande.

Men nu är det din dag, pappa! 

Du betydde mycket för många och var aldrig orolig. Det tar vi med oss!

Grattis!

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 2 november 2017 20:30

Så var det torsdag och äntligen dags för ultraljudet men dagarna hade gått så fort så jag blev glatt överraskad när älsklingen undrade om vi skulle åka tidigare och hitta på något. Och vi kom snabbt överens om att äntligen nyttja presentkortet på Phil’s Burger, det vann vi i våras. Och så kunde vi samtidigt kolla in lite affärer, jag var helt klart lite sugen på att shoppa. Vad visste jag inte men jag hade tidigare på dagen lagt en beställning på ett par bluetooth-högtalare på wiggle. Hursomhelst så kommer vi fram och det smakar som vanligt riktigt, riktigt gott. Nästan med smak på mer. Sen blir det lite affärer och jag köper lite "bra att ha-saker" och sen blev det bråttom till sjukgymnasten och ultraljudet. Först då stötvågor och sen ultraljud. Som vanligt gör det äckligt ont och det verkade aldrig ge med sig, det här var nu sjunde gången och Teddan var bekymrad. Det borde vara klara förbättringar nu. Sen ultraljud och det är som en dimma när jag hör sjukgymnasten prata med Ullis. Jag förstår snart att det inte finns den minsta förbättring och det är t.o.m så att med sådana här kärlinväxningar så är stötvågor kontraproduktiva. Det var verkligen som en smäll på käften och jag fick istället initialt 2 månaders löpvila och detsamma gäller det med alla hopp.

Riktigt trist men jag vill absolut inte hänga ut Teddan för i princip alla har skrikit på stötvågor direkt, ja förutom då Anton som ganska omgående sade motsatsen. Men träna kan jag göra och det kommer jag att göra - Big Time!

Väl hemma så handlar vi lite mat men jag var inte direkt hungrig. Kanske påverkade det att jag var rätt nedstämd efter ultraljudet. Men sen var det spinning och Puff var i högform och levde sig verkligen in i temat för dagen - Halloween! :-)

Kul och riktigt bra pass men jag höll igen lite grand. Rätt skönt då med en cykel med lätt motstånd. Hmm, tänk om man någon gång kunde komma ihåg vad det var för nummer...

Och idag grattar vi min kära faster som fått hela Frejaskolan att kalla mig Nicke Lilltroll. Hon kallar mig fortfarande för det och det älskar eleverna. Så det får jag bjuda på! :-) Hon fyller förresten 69 år idag, grattis E-M!

 

 

Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

 

Av Niclas Bernhardsson - 1 november 2017 21:00

Så var det onsdag och dags för Core, med Carina, igen. Men jag blev inte klok på förkylningen. Det gick liksom upp och ned, hela tiden. Skulle man aldrig bli helt frisk. Men lite Core-träning kunde man ju köra. Och så får vi se om det blir någon spinning, jag packade iaf ned skorna. Carina visade sig vara sjuk så Saffen-Elin skulle ta över. Hon är lite känd för att alltid köra hårt, inte riktigt min filosofi, men några enstaka pass ställer jag gärna upp på. Och lite Core är ju lugnt. Eller...? Men innan skulle jag hinna med lite rehab,för hälen, och jag fick springa in till passet sen. Det var högt tempo direkt och kul att jag behöll pulsbandet på! Jag hängde hyfsat bra med på allt förutom när man liggande skall lyfta benen åt sidan, det blev mjölksyreparty direkt och jag fick vila emellanåt. Pust! Vilket tempo och jag snittade hela 65% av max. På ett Core-pass! :-0 Bra pass också, kul med några nya övningar. Det kändes i kroppen.

Efter det så stannade jag ändå kvar på spinningen men höll medvetet igen och då snittade jag 68%. Det var skönt att ta det lite lugnare. Det var "en pinne upp-Mange" som höll i passet och vi snackade lite om Ironman sen, i omklädningsrummet. Under passet så ser jag att Anna-Lenis cyklar som värsta proffset och jag försöker busa sen efteråt och säger att jag uppmärksammade "en konstig sak" hos dig, men hon var störtcool och blev inte orolig, som jag hade trott då jag låtsades ha sett något alldeles häpnadsväckande. Hursomhelst kul att se så stora förbättringar och hon hade visst tagit till sig Tränings-Görans råd. :-)Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - 31 oktober 2017 21:00

Inte helt okey ännu men liiite träning kunde man ju få in... Lite!? Det blev mer än så, till slut. Men för att börja från rätt ände. Jag skjutsar ned Ullis till den årliga modevisningen, hon verkar inte supertaggad men tycker det skall bli kul att träffa sin jobbarkompis. Sen känner jag att det är onödigt att stå och frysa då jag ändå inte kan springa ute så jag försöker få tag på ngn löparkompis men går bet. Så jag åker till Sports Club och byter om. Testar löpbandet och kör upp farten på lite måfå, den stannar på 10,3 km/h, det motsvarar 5.49 min/km. Känns sådär. Förstås ingen fara med farten mer än att jag får känslan av att jag glömt bort hur man springer och att jag absolut inte kan springa långt. Men hälen känns absolut av men själva känslan blir snabbt bättre och vid tre kilometer rattar jag upp till 15 km/h. Känns lite fladdrigt och efter 500 meter johhar jag ned sista biten i 6-minutersfart.

Hmm, gick ju ändå bättre än väntat. Upp på Crosstrainern och jag kör rätt lugnt, tror jag iaf, men pulssnittet blir 141. Men musiken får avgöra. Mycket folk på gymmet och en medelålders kvinna går upp på maskinen bredvid mig och luktar starkt av sur disktrasa! Tredje kvinnan på kort tid som luktar så. Vad är det för vidrig parfym? Nåja, det fick mig att undra iaf. Efter precis 40 minuter, jag ökade på lite på slutet för att få precis en mil på displayen, så tänker jag staka lite men precis när jag börjar gå mot maskinen så går en kille dit och börjar dra. Hmm, nåja, tänker jag. Det borde räcka med träning nu så jag tänkte avsluta med lite rehab för hälen. Jag hinner även slänga några ord med löpar-Blom och Wallmannen. När jag efter 12 minuters rehab är nöjd så ser jag att stakmaskinen är ledig och jag blir lite sugen då får det bli lugnt. Och på displayen avslöjas inte den aktuella farten så jag lockas inte att trycka på. Men med en snabb titt på klockan så kan jag räkna ut en ungefärlig sluttid och den pekar mot 22,5 minuter på 5 km. Men vid 3 km så kan jag inte hålla mig från att trycka på och jag lägger in 200-ingar med bra tryck. Och med 200 vila blir det tre stycken totalt på den kilometern. Sista gick lugnt och jag fick precis 22,5 minuter. Svettigt värre. Liiite träning? :-)

Ullis vann förresten förstapriset på utlottningen så hon var mer än nöjd. :-DCoach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - 29 oktober 2017 23:15

Löparklubben skulle ut och springa långpass och Ullis ville förstås ha med mig men jag var tveksam. Jag kände mig inte helt fräsch och hostade rätt mycket. Men, sade hon. Du kan ju ta dina Powerslides! Det borde ju inte bli så jobbigt så det lät som en plan. Vad jag inte tänkte på var att det var en riktig blåsdag och det bara eskalerade. Men Ullis drog iväg och efter typ 10 minuter var jag också ute. Jag kände att jag kom iväg lite sent och drog direkt åt andra hållet i tron att de redan passerat. Men snart ringer hon och säger att hon inte ser dem och jag förstår då att de inte dragit förbi. Resten av gänget alltså, vilka det nu var, jag hade inte full koll. Så jag vänder tillbaka ungefär vid järnvägsbron och när jag passerat OK så ser jag dem komma joggandes. Det är, förutom Ullis då, Flaken, Rainy och Peresen. Med vinden i ryggen så var det väldigt lätt för mig och när det gick nedför, vid järnvägsbron, så stakade jag på och vände sedan. Och fy! Vilken satans motvind det var tillbaka. Det blev några sådana vändor och förstås samma sak vid Åda-rakan. Den kilometern mot Trosa gick ju rasande fort. Typ 2.38 Men tillbaka... Usch! Det gick knappt att andas. Så det var ingen rolig historia att kämpa sig tillbaka mot Vagnhärad. Men det blev nästan 19 kilometer iaf och skönt att komma ut på mina Powerslides. Ullis var grym och det märktes knappt att hon sprungit. Hon fick ihop 18 km. Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - 28 oktober 2017 23:00

Ja, som vanligt var det upp tidigt och traska iväg till gymmet. Men det tar inte emot så mycket längre för både Ullis och jag gillar det här lördagspasset. Lite lagom med förändringar men själva grundbulten är maskinerna - perfekt! Bra tryck men jag kan inte komma ifrån att jag inte känner mig helt perfekt själv. Lite, lite småhostig. Väl hemma så har jag två kunder i butiken. Den första lämnade två skidor och han hade med sig två små barn. Jag gick igång direkt och visade upp den fina massagestolen och det visade sig att barnen absolut ville prova så pappan själv hann inte. Det kanske inte syftet var egentligen men de var glada! :-) Trevlig familj och han kom på sig själv att ha varit hos mig förut. Men det var för typ 9 år sedan. Då sicklade jag också ett par skidor. Flickan skulle visst också ha varit med då men hon var för liten för att komma ihåg. Sedan kom en annan trevlig, samt återkommande, kund som ville ha hjälp med sina skates. Det roliga då var att Mirakel sprang fram till honom och jag tappade hakan. Mystica är ju rena kelgrisen och springer direkt fram och vill bli kramad medan Mirakel är raka motsatsen och måste observera, i smyg, i typ 10 timmar först och känna av läget. Men kunden sade spontant: -Djuren älskar mig! OCH min pappa. Så har det alltid varit. :-) En riktig människokännare, tror jag. För han verkade väldigt snäll. Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - 27 oktober 2017 21:00

Så avslutade man jobbveckan och jag var med en hel del själv, iaf då det var fys. Skönt att få betald träning och det är även bra för eleverna att man själv är med. Så man är väl professionell idrottare då? ;-) Efter jobbet så fixade jag lite med mina saker då jag samtidigt väntade på Ullis, som sprang mot Gnesta. Grymt bra att fredag efter fredag springa 18 km och möta upp mig. Jag duschade av mig och sen, när Ullis kom, så käkade vi lite snabbt på Thai-restaurangen. Gott och sen direkt mot Telge Rehab för lite stötvågor. Jag var visst inte inbokad men en annan kille tog hand om mig och han var inte nådig. Fy fan, vad ont det gjorde. Helt förstörd så ville jag bara hem! :-0 Väl hemma så fixade vi käk och sen, mot kvällen, så fick jag lite panik och ville träna. Jag kände lite i halsen, det har varit lite upp och ned den här veckan, men jag ville ändå köra. Det blev Cross Trainer i 45 minuter och sen lite rehab för hälen. Utfallsstegen kändes rejält, då jag kört massor av dem i skolan också. För alla klasser. Tyvärr missade jag Idol, undrar om Chris Kläfford var lika bra som vanligt?Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr)

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se