Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - 28 oktober 2019 18:45

Höstlov och det tog emot lite grand för man hade nog ställt in sig, liksom eleverna, på höstlov. Men det brukar vara rätt tuffa dagar på sådana här dagar, då eleverna inte finns på plats. Och så även idag. Idag var det tillbaka till skolbänken och jag hade valt att fördjupa mig i classroom, och det man kan göra där. Eller rättare sagt lite repetition och jag försökte att både lyssna och göra lite eget jobb samtidigt. Efter lunch så var det tillbaka till skolan och då med nya uppgifter. På vägen hem så plingar det till i mobilen och det visar sig att jag fått plats på Core-passet. Så jag ringer Ullis och hon är också bokad så då var måndagskvällen räddad. Det var riktigt skönt att träna igen men det var attans vad det tog emot. Jag låg och gäspade först men snart var man igång och det var kämpa som gällde för att väcka den här kroppen! Skönt att vara igång efter lite väl många vilodagar. 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 26 oktober 2019 19:00

Lördag och vi planerade lite inför vårat bygge hemma. Jag behövde köpa lite vattenrör och vi åkte en sväng till Bauhaus och när vi kommer in så står ett gäng från Verisure och pratar om larm. Vi var inte intresserade men de hade en kul tävling och jag var stöddig och sade att jag kommer vinna. Vad man skulle kunna vinna tänkte jag inte på... Så Ullis och jag gissade på hur många larmbrickor det låg i en glasflaska och sedan gick vi vidare. På väg ut från butiken, för att betala, så passerar vi snubbarna igen och jag tecknar en telefonlur och säger att vi hörs i morgon. De skrattar och vi går vidare. Väl hemma så vill jag börjar direkt med att dra rör och jag inser rätt snart att det är dumt att inte ha en rörböjare, eller vad det nu heter. Det var lätt att knäcka rören på fel sätt då man ändå lägger ut ca. 2000 kronor på rör. Och sen behöver jag nog böja fler rör, då jag tänker efter. Men det som var gjort var gjort och det var bara att försöka rädda så bra som det går. Sen ville jag träna och det var segt värre. Eller etter värre, som en del kanske skulle säga. Jag har lite diskussion, på skolan, om hur viktigt det är att ha ett bra ordförråd och de verkar inte riktigt förstå det. Fast etter värre är det nog inte så många som säger längre. Vilken generation använde det förresten? Eller använder. Svärmor har jag hört iaf. Och några andra från den generationen. Dock nog aldrig min egen mamma och pappa. Hursomhelst så var det skönt att ändå få röra sig lite. 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 24 oktober 2019 21:00

Torsdag och det innebär förstås klubbträning. Men kroppen har ju inte fungerat som den skall utan varje pass är lite som ett Kinderägg, man vet aldrig vad som händer. Så även idag. Jag och Ullis samt Putte drog iväg på lite distans och den sköna känslan inföll sig aldrig och vid första backen känner jag att jag måste ta i och sen släpper det aldrig. Vi beger oss hemåt och när jag nästan är tillbaka vid Safiren så ger jag upp och de andra körde någon kilometer till. Det blev prick 6,0 km för mig. Det fick duga. Går det inte som jag tänkt så är det nog iaf viktigt att iaf hålla igång lite grand. 

Av Niclas Bernhardsson - 23 oktober 2019 23:00

Onsdag och det föll sig så att jag och Ullis hoppade Coren utan satte oss och cyklade på Zwift istället. Eller Zwiftade som har blivit vårat, och säkert andras?, ord. Jag ser att det är ett gruppass på gång och det skall ligga mellan 1,7-2,0 watt/kg. Och det skall ju vara görbart, även för Ullis. Men nu har ju Ullis fått ett rejält lyft och jag säkert tappat en del så är det någon som kommer få det tufft så är det nog jag. Tänte jag, iaf. Som vanligt så får vi stressa för att hinna till starten och PANG så var vi då iväg och jag trycker som vanligt på ibörjan så man är med. Ibland är det en rätt dålig gruppledare och då brukar de inte ta det lugnt ibörjan. Och det kan bli luckor. Nu var både jag och Ullis med rätt bra men visst f-n går det hårt! tänker jag. Vi ligger och pressar rätt hårt och snart börjar det tasslas, i grupp-chatten. Och ledaren tjatar om att han ligger på 1,7-2,0 men det var rent skitsnack. Jag såg han nästan hela tiden och det var snarare ett snitt på 2,2-2,3 konstant. Kanske, kanske att det var under 2 någon enstaka gång men det var nog bara då han chattade och då sänkte omedvetet. Vid runt 20 minuter så hörs Ullis muttra alltmer och jag orkade inte ens prata och jag var tokslut! Då var det ett allmänt uppror och farten sänktes då och det var tacknämligt! :-0 Så nu kom en längre period med lite lägre tempo och i princip så höll vi det resten av passet och det blev en timme och vi kom 36,1 km, vilket alltså också blev snittet. 

Av Niclas Bernhardsson - 22 oktober 2019 22:45

Tisdag och mycket med både plugg och jobb samt allmänt sliten. Så efter skolan så var det då dags att pallra sig bort till löparbanan. Jag skulle iaf springa med nybörjargruppen och förstås coacha dem. Idag var det en Supertusing, som stod på schemat, och det är alltid kul. Vi joggade upp rätt ordentligt och sedan en del löpskolning innan det var dags. Jag tog det lite lugnt och sen joggade vi ned och tog vårat sedvanliga kort. Efter det så var det dags för huvudgruppen och jag valde att köra uppjogg och sedan löpskolningen tillsammans med de andra. Sedan joggade jag lite då de andra körde Olgor. Men jag hann inte så långt förrän det blev helt svart på banan. Timern räckte visst bara en halvtimme så det blev kolsvart och jag avbröt mitt pass och försökte få ordning på belysningen. Det tog väl minst tio minuter innan det blev ljust igen och de andra fick springa i mörkret. Sedan filmade jag lite och kunde analysera lite löpsteg. Det finns oftast något att slipa på men nu sprang alla riktigt bra. Det var bara några enstaka gånger jag ropade till och tipsade lite. Riktigt kul att se allas framsteg. Efter ett bra tag så kom då Ullis och Tanjis tillbaka från sin runda och jag och Ullis åkte hemåt. Så ett rätt kort pass för mig men så blir det ibland och jag var ju fortfarande inte återställd. Nu har Ullis börjat tjata på mig att jag borde kolla upp det. Hmm... 

Av Niclas Bernhardsson - 21 oktober 2019 22:00

Måndag och väl framme på jobbet så visade det sig att jag skulle hålla i morgonmötet men jag kände verkligen inte för det. Jag har nog aldrig varit så upprörd och det hade nog inte blivit så bra utfall på det. Så jag frågade en kollega, lite försiktigt, om inte hon kunde ta hand om mötet. Och det var inga problem så då kunde jag släppa det. Sen pratade jag lite snabbt med min chef och hon skulle rodda lite i vad som kunde ha hänt. Sen, efter någon timme, så kom chefen förbi och det visade sig att det blivit något kraftigt missförstånd och jag kunde utan problem släppa allt. Så skönt och det var bara att försöka lyda rådet. Och ju längre tiden gick ju bättre gick det och jag åkte från jobbet vid gott mod och såg fram emot lite träning. Ullis var inbokad på ett pass men det var fullt så jag traskade bort, med Ullis, men inställd på lite annan träning. Jag ställde mig först vid stakmaskinen och jag ställde maskinen på 5 km och körde lite lugnt med Def Leppard i lurarna. Men maskinen stod utanför själva gymmet, typ mitt i gången, så många såg mig och några bekanta kom förbi och pratade lite. Det var kul och inget som gjorde något då jag bara körde lugnt. På den ena maskinen var batteriet nästan slut och på den andra var man tvungen att spänna fast sig så dricka fick jag göra senare. Det blev strax under 23 minuter och det fick duga. Ingen pulsmätare men skulle tippa på lite under 80% av max. Sen in till gymmet och där körde jag två rundor med lite rotatorcuffsträning, tricepspress, axelträning och sen lite bicepscurl. Därefter blev det ryggdrag, magcrunch i maskin, bänkpress i maskin och även det två rundor och avslutningsvis lite hälrehab. Nice!

Av Niclas Bernhardsson - 20 oktober 2019 20:45

Söndag och det var fortsatt tryck på att jag skulle bli klar med min uppgift/uppsats i min svenskakurs. Den här gången handlade det nästan bara om föreställningsvärldar och de olika faserna, som kan bli då man tar sig an en bok, skulle ställa mot tre av böckerna jag har fördjupat mig i. Mycket spännande men jag kom ju igång lite sent så jag fick jobba på hårt. Men det blev mycket gjort igår kväll så nu kändes det mest som att finslipa på mina argument och kanske lägga till lite. Och Ullis var lite rastlös och ville träna. Så rätt som det var så kände jag mig färdig och kanske att jag slarvade med att läsa igenom texten. Klick, klick och så var det inlämnat och nu var det bara att hoppas på det bästa. Sen högg jag tag i Ullis och sade att jag var beredd på att springa en runda med henne. Vi var sugna på att springa "Strutsrundan" och det borde jag ju klara. Men jag var riktigt stel men tänkte nog att det skulle släppa efterhand. Det började dock lite väl stelt och jag kände mig lite klumpig och stel och tanken var att jogga fram till strutsbacken och sen gå uppför den. För den är ruggigt brant. Och då ser jag att jag tagit på mig fel skor. Jag hade de billiga Jula-skorna på mig och de kostade mig hela 100 kronor... Men nu verkar det som de kostar mer... Vad brukar man säga? Snålheten bedrar visheten, va? Men jag ville iaf prova och vi joggade på men det blev bara värre och värre. När vi närmar oss vägskälet, för korta och långa rundan, så känner jag bara att "det här går inte" och Ullis väljer att följa mig. Snäll som hon är eller så tyckte hon att hon tränat bra nog, de senaste dagarna. Jag känner att det gör rätt ont i hälen och det blev till slut åtta kilometer. Inte så illa ändå. Sen försökte vi njuta av de sista timmarna. 

Av Niclas Bernhardsson - 19 oktober 2019 16:45

Lördag och både Ullis och jag sov ut. Så ingen morgonträning men det var rätt skönt att slappa lite. Och jag tror jag behövde det för jag funderade verkligen på min framtid. Så irriterad var jag och Ullis cyklade först och jag hade fullt upp med en uppsats också. Som jag själv skulle göra alltså. Men timmarna gick och jag började känna mig rastlös och passade på att cykla lite själv också. Det blev knappa 21 km på 42 minuter och det var skönt men jag kände att orken bara rann ur mig, på slutet. Så det fick räcka och sen blev det lite fortsatt plugg och älsklingen och Tim var duktiga med maten. 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se