Direktlänk till inlägg 31 maj 2020

Skärpning!

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 31 maj 20:30

Ja, sist var det ju 2,5 veckors uppdatering och nu är det närmare 3 veckor. Jag får helt enkelt skärpa mig men det är bara så mycket nu så det blir lätt så att bloggen släpar efter. Så jag gör som sist och betar av lite som har hänt. 

Träningen: Jag har tappat lite sting och träningen har fått stå tillbaka lite. Men förrförra tisdagen så testade jag att jogga men bröt efter ett varv och förra tisdagen släppte det rejält. Det kom en ny tjej till träningen och jag körde ett varv i skogen med henne och farten var rätt lugn så jag kunde göra henne sällskap. Sen kom huvudgruppen och nu var det lite kritiskt för träningen var förlagd till terrängspåret, vid Vitalisskolan, och det innebar en jogg på närmare 2 kilometer dit. Så jag förklarade upplägget och de som ville gå på toaletten innan fick göra det typ nyss. Så när alla var klara så var det då dags och jag tog täten men hade noll fartkänsla. Dels var jag lite stel och dels så var jag löpotränad, eller något. Jag vågade heller inte vrida mig för att se så alla var med så jag frågade konstant. Det var rätt flåsigt men det var ju en grupp på runt 30 personer så ingen riskerade ju att missa vart man sprang. Och det kändes som att man aldrig kom fram men det gjorde man ju och nu var jag trött. Jag hoppas och tror att det är stelheten som gör det. 

Sen var det löpskolning och vad maffigt att se alla köra. Som vanligt så är det en sida som går rätt bra och den andra lite stappligt. Sen var det då dags att släppa iväg alla och jag lät de springa iväg så fort de kom till spåret för att det inte skulle bli trångt. Det var ju fullt upp med att hålla isär alla med tanke på Corona. När alla var iväg så provsprintade jag lite i en backe och det kändes riktigt bra men snart blev jag kall och då var det kört. Jag hejade och fotade om vartannat. Riktigt kul och jag försökte lära mig några nya namn. Sen var det då dags att springa hemåt och nu var det klart stelare och jag lät de bakom mig springa om och förbi. Det blev totalt 4,8 km och en rejäl träningsvärk några dagar efter. 

Skolan: Fullt upp med att få in alla bedömningar och eleverna hade det jobbigt men jag peppade på och lyckades bra med det. Riktigt kul att se vad de egentligen kan. Klassen har haft det tufft genom åren men jag kan verkligen se att det kommer att gå bra för dem. Ibland behöver man lite motgångar för att kunna lyfta. Hursomhelst så har det varit fullt upp med att verkligen hinna få med alla prov för att det skall bli rättvisa betyg och jag lyckades riktigt bra med både prov och bedömningar. Extra skönt, om man får skryta, att jag återigen prickade in mina betyg mot de nationella proven. Nu var det iofs endast i svenska men ändå! :-) 

Kursen: Och apropå svenska så är jag verkligen i slutskedet med min svenskakurs. Den heter svenska för åk 4-6 och är på 30 hp. Någonstans så virrade jag bort mig och trodde att jag var klar och när jag upptäckte att jag INTE var det så var det tufft att läsa ikapp. Men nu är jag ikapp och jag lyckades över förväntan att komma ikapp så nu känns det riktigt bra. Jag har endast en uppgift kvar och det är, efter att ha läst lite böcker, göra en fältstudie på en elev. Och det ville jag förstås förankra med elevens föräldrar och det vara bara tummen upp och givetvis från eleven också. Det slog mig att vad händer om man inte får tag på en elev? Spricker den uppgiften och de poängen då? Nåja, det är nu en ickefråga så nu är det gasen i botten.

Löparklubben - Enklaresport Running Club: Vi har ju återigen fått in innebandyungdomar och alla tycker det är skitkul! Det livar verkligen upp och det känns som det blir ringar på vattnet. Och Ullis idé med en nybörjargrupp var väldigt bra. Så pass bra att vi kör vidare med den så får man välja hur man vill köra och det är nu alltid 4-8 stycken på den också. Och huvudgruppen är så pass stor så vi snittar runt 25-30 stycken. Det ställer förstås lite krav på avstånd men vi är duktiga sköter det bra. Det är heller inga sjuka personer som kommer på träningen men det är oavsett bra att föregå med gott exempel och få det till en vana. 

Enklaresport: Jag jobbar ju med Enklaresport på sidan om och gör ingen reklam men beställningarna bara ökar och det är ett helsicke att hålla koll på lagersaldot. Det är just nu en galen omsättning i världen på alla möjliga saker och sportsaker är inget undantag. Och det är framförallt shoparna som går bra så det är bara att kavla upp armarna. 

Övrigt: Vi jobbar vidare på tomten och det har som vanligt tagit tid men nu är det förståeligt med tanke på allt som händer. Men själva grundarbetet, inför gjutningen, är snart klart. Och nu har alla engagerat sig i familjen. Felix har förresten flyttat hem igen då han kände att den utbildningen han gick på inte passade honom. Så nu jobbar han på Astra igen men det är rätt skönt. Tim jobbar ju på min systerskola och jag skjutsar honom på morgonen. Men snart är det lov och det blir jäkligt skönt. Nä, nu har bläcket tagit slut så jag säger adios! :-)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 27 juni 22:45

Som rubriken antyder så känns det rätt bra men ni som följer mig vet att det inte bara har varit bra saker. Igår så var det begravning för kära grannen Tore. Det var sorgligt men ändå fint och det blev ett värdigt avsked.  Men jag har ju inte blogg...

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 10 juni 21:33

En dryg vecka till utan bloggning och det här skall ju vara mitt andningshål, att liksom få skriva av mig. Men det har varit rätt så mycket och det har bara varit att bita i.  Arbete och plugg: Full fokus på att få ett fint avslut för eleverna och ...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 11 maj 19:54

Ja, nu vet jag inte vad som har hänt. 2,5 veckor utan blogg och då har jag ändå hållt igång bloggen i över tolv år, tror jag. Men jag får vara lite lat och sammanfatta lite så det inte blir för mycket fel.  Skola: Det känns enormt skönt att min kol...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 24 april 22:30

Ja förra bloggen slutade jag ju med att jag åkte hem från skolan och upptäckte att jag glömt en viktig bok. Det var ju sista inlämningsdag, för examinationen, på söndag. Så det var bara att inse att det var lika bra att åka tillbaka och hämta den. Me...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 17 april 15:16

Slutet av förra veckan var, av förklarliga skäl, rätt lugn och skall man ändå skada sig så var det ju bra att jag hade påsklov. Söndag och första gången jag vågade mig på att träna igen efter skadan. Jag var lite osäker på om det ens skulle fungera...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se