Alla inlägg under januari 2020

Av Niclas Bernhardsson - 19 januari 2020 22:00

Söndag morgon och Ullis var riktigt sugen på att springa men jag vågade inte. Så snart var hon iväg men då hon fortfarande var osäker på om hon åkt på någonting var hon inte säker om det skulle fungera. Så risken fanns att jag var tvungen att slänga mig i bilen och hämta henne. Men det dröjde och jag passade på att både blogga och att läsa lite. Just nu har jag fastnat för Keplers "Stalker" och den känns bra från början. Någonstans så känns den bekant men jag tror inte jag har läst den förut. Men många namn återkommer ju. 

Jag passade på att röja lite i butken och nu kan jag faktiskt ta in skidkunder igen. Det är ju dock inte så många som har stått i kö då snön lyser med sin frånvaro. Sen ville jag också träna och tror ni inte Ullis också ville hänga på! :-0 Hon sprang ju tidigare och det blev närmare 1,5 mil. Tuff tjej men för mitt ego så gjorde det inget att hon steg av vid 40 minuter...    Själv fortsatte jag till timmen jämnt och som vanligt så körde jag på vid sprintarna och snittwatten blev 150 och alltså relativt lugnt pass. Men jämfört med igår så var det förstås lite hårdare men gårdagen var ju supersoft! :-)

Efter det så avslutade vi kvällen med att se på Frost! :-) Disney kan man alltid lite på och så även nu. Men undrar om jag inte tycker att den engelska versionen är bättre men det har nog mer med själva texten att göra och inte sånginsatserna. Vi såg alltså den svenska dubbningen. 

Av Niclas Bernhardsson - 19 januari 2020 10:27

För någon vecka sedan läste jag ut "Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket". Första tanken var att Jonas Jonasson här verkligen skulle klämma ut det sista som gick av konceptet och emellanåt kändes det som det. Men inte alls så ofta som befarats för här har Jonasson återigen lyckas hitta lite sköna karaktärer och nu har han dessutom hittat nya ledare att dra paralleller till och Trump och Merkel spelar nu huvudroller. Det med kopplingar till historiska händelser, återigen. Jag ger boken så mycket som 3 av 5 Niclasar! 

Av Niclas Bernhardsson - 18 januari 2020 21:45

Lördag och det var mycket rolig sport på teve men efter ett tag var Ullis sugen på att åka lite bil och varför inte göra slut på ett presentkort från Gnesta kommun. Sagt och gjort. 250 kronor i julklapp kan ju vara trevligt att sätta sprätt på och vi styrde bilen mot Gnesta och efter lite velande så satt vi snart på Gustafsvik och åt räksmörgås och drack lite kaffe. Det var riktigt gott och jag hälsade på en gammal trevlig kollega. Sen hem och jag fick för mig att städa lite i butiken och sen, mot kvällen var jag också sugen på att träna. Ullis var också sugen men kände sig lite hängig och avböjde. Men jag tänkte rulla en timme och efter en liten stund så ser jag att det är group ride på gång och varför inte hänga på. De flesta jag såg var tuffa tävlingar men när jag såg ett återhämtningspass, som Herd, höll i så joinade jag. Jag hann precis och snart var vi igång och det var jättelugnt. Fokus låg på att hålla mig nära ledaren och det var nog smart då det var så lågt tempo och det var alldeles för lätt att köra på lite för hårt. Jag körde hårt vid två spurter och lyckades visst trycka över 700 watt på den första och det var rekord. Jag är dock inte helt säker på att jag verkligen tryckte allt jag hade och det kan ha varit en glädjemätning. För övrigt var det flera rekord och alla var så snälla och trots att min egen Companion-app strulade för jämnan så fick jag rekord i antal likes. Det kändes, trots att det är lite ytligt, rätt bra och man får vara glad för det lilla! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 17 januari 2020 21:30

Fredag och vi avslutade sedvanligt med lite gofika i klassrummet. Jag stötte redan på morgonen på Tvilling-Felan, som hade bakat. Fast det visade sig senare att det snarare var mamman som stod för bakandet men det är ändå ett trevligt inslag och många elever tar sig tid och försöker att baka eller gör iaf en hel del själva. Hursomhelst så var det en bra skoldag med ett undantag men det löste sig till slut. Väl hemma så var det snart dags för mig och Ullis och snart var vi på plats på Safiren. Men nu var det visst inte Piff som skulle hålla i passet utan det var tuffe Elin. Hon kör rätt hårt och jag var lite orolig för min ömma rygg men de mesta övningarna gick bra och pulsen var hög. Riktigt kul pass och man triggade varandra. Jag körde dock kontrollerat men är nöjd med passet och insatsen. 

Efter passet så var det simning som hjälpte och vi hade hyfsat tur med antalet simmande. Jag höll igen lite och siktade på att få ett bra flyt i själva simningen och det kändes rätt bra. En kilometer räckte och det är skönt att få igång lite kontinuitet i träningen. Efter simningen så gick Ullis och jag till varmpoolen och jag försökte träna lite på att volta i vattnet men det är ju stört omöjligt. Iaf för mig. 

Av Niclas Bernhardsson - 16 januari 2020 22:00

Torsdag och en bra dag i skolan. Väl hemma så hade vi lite tid innan det var dags att bege sig mot träningen. Ryggen kändes fortfarande av och det är helt tydligt att det inte var ett vanligt ryggskott utan mer en ordentlig sträckning. Idag kom vi iväg i tid och det är som vanligt Putte och Nickwar som är där. Vi gör en snabb uppvärmningsplan och snart är vi vid backen och nu är det bara att tagga igång. Jag har förklarat att det viktigaste är styrkan, och inte flåset, idag. Men det känns som det går i rätt bra fart men jag är hoppfull att kunna hålla i länge. Men efter de inledande två löpningarna så är det Putte som tar täten och troligtvis så ökade han, säkert omedvetet, takten och det är senare som en klubba. All luft går ut mig och jag trampar luft och jag bryter vid 200 meter istället för vid 300 meter. Asch då, tänker jag. Men jag grämer mig inte utan kör vidare själv. Ullis tuffar förbi mig då hon kör längre och grabbarna kör sina 300 meter själva. Men efter fem stycken 200-ingar så är jag rätt nöjd och joggar medan Ullis blir klar med sina intervaller. Snart är alla klara och jag är rejält sliten och joggar direkt mot Safiren medan de andra kör en längre nedjogg. Kanske påverkade det att Primetime skulle starta också men skall sanningen fram så var jag riktigt trött. Idag gick det inte riktigt och ryggen är heller inte tip top. Hur det gick med Primetime kan vi strunta i... ;-)

Av Niclas Bernhardsson - 15 januari 2020 20:15

Onsdag och en bra dag på skolan. Sen var det möte men då hade jag en läkartid för kroppen har inte fungerat som den skall, på sistone. Ullis måste bli rejält trött på mig som gärna vill älta mitt "fantastiska" lopp i höstas. Förutom en lite strulig simning så fungerade ju allting jättebra, trots opererad fot. Men efter det så har det strulat lite med kroppen och jag har definitivt mina funderingar till varför. Och nu kände jag att det var dags att konfrontera det på flera sätt. Bland det första var att kolla upp så det inte är något allvarligt med kroppen. Med tanke på min släkts hjärthistorik så "skämtar" man inte bort det utan vidare. Så fort in i bilen och sen försöka sig på att anmäla sig i receptionen på rätt sätt. Jag hälsar på en elev, som jag känner igen men som jag själv inte har haft, och hon är alltid så trevlig och hälsar tillbaka. Snart så kallas jag in och berättar att jag inte får igång kroppen då jag tränar. Att jag känt mig lite låg berättar jag inte för jag tyckte att mina pulsdata, vid träning, talade för sig själv. Men han verkar nästan prata bort det och menade att man inte kunde lita så mycket på pulsklockorna. Jag blev lite paff för är det något jag har koll på efter ca. 35 års intensivt tränande så är det pulsen. Dock så är ju ett EKG mycket mer exakt och du får verkligen se pulskurvan ordentligt med under- och övertryck m.m Och jisses vad extraslag jag nu fått. Så något är inte som det skall. Varannan gång så var det nu ett extraslag och helt klart så är inte hela systemet helt okey. Förut har jag haft vid vissa pulsintervaller men nu var det konstant vid vila. Ajdå! Jag skulle iaf komma tillbaka imorgon för ett blodprov. Sen tillbaka till skolan och nu var det möte. Efter mötet så var det fort hem och jag skjutsade Myren och Ullan men sade att jag tyvärr bara kunde släppa dem efter vägen men det gick bra. Väl hemma så åt vi lite mindre och sen traskade vi alla bort till gymmet. Ullis och jag simmade en tusing först och det känns bättre och bättre och det känns som att det är på gång att lossna. Nice! Sen in i duschen och ned till Coren. Bra fart och jag kunde köra nästan allt, iaf efter lite uppvärmning så mitt ryggonda kanske är på gång att släppa. Bra träningsdag och sen lite mys hemmavid. 

Av Niclas Bernhardsson - 14 januari 2020 22:00

Tisdag och en bra dag på skolan. Jag lät kollegan ta hand om det mesta då det mestadels var hennes lektioner och det var skönt och lite intressant. Väl hemma så var det lite mat och sen bort till träningen och idag stod det "Olgor" på schemat. Tufft pass och det är även tufft att förklara men alla gjorde det så himla bra. Först var det nybörjargruppen och Ullis var lite orolig att det var lite "overkill" att köra det även för dem men det gick bra. Sen kom huvudgruppen och som tur var så var det många som kört Olgor förut och det märktes då de flesta körde dem exemplariskt. Några öppnade dock lite för hårt och det blir ju som en klubba efter ett tag. Själv så försökte jag öppna smart men märkte att jag hade några jag borde varit jämna med bakom mig. Och med det sagt så öppnade även jag lite för hårt och det fick även jag sota för. Och jag märkte även att min rygg inte klarade av det utan jag fick som små spasmer och jag fick helt enkelt bryta efter en tuff Olga och sen blev det jogg resten. 

Av Niclas Bernhardsson - 13 januari 2020 22:00

Måndag och i skolan så var det fokus på att komma ikapp med de ämnen vi låg efter i och nu var det kemi. Vi jobbade lite i ett gammalt arbetshäfte och fördelen med det är ju att man vet att de troligtvis inte jobbat med just det. Samma sak med svenska, jag har förstått att de gärna jobbar på i häften så då är det bara att ta vara på det. Iaf emellanåt. Väl hemma så var det mat och sen en promenad till Safiren då det var core på schemat. Och som vanligt var det full fart men jag valde att börja lite lugnare, egentligen bara med tanke på min ömma rygg. Det har liksom blivit som ett sendrag i ryggen och det verkar som smärtan flyttar sig. Men när jag blivit varm så kan jag iaf träna och så även nu. Det var någon övning jag inte klarade av dock. Men bra pass och jag tror att Puff lagt in lite nya övningar. Efter ett tag så kändes det iaf rejält i magen. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards