Direktlänk till inlägg 17 oktober 2019

Inte hållit i ett tennisracket på kanske 15-20 år

Av Niclas Bernhardsson - 17 oktober 2019 23:00

Jag blev bjuden att köra lite tennis av en bekant och när jag ändå hade varit lite förkyld och dessutom lite småhängig efter Kalmar så var det väl idag det passade in. Ja, varför inte, svarade jag. Jag har ju inte spelat på säkert över 15-20 år och då var det bara lite sporadiskt så man får nog lägga till ytterligare tio år. Så efter skolan var det fort hem och Ullis skulle visst träna och jag hann bara slänga ihop lite gröt. Det fick duga. Sen leta efter lite kläder men framförallt mina tennisrack! :-0 Til slut så hittade jag dem och största frågan var väl om strängarna skulle hålla. Men jag packade in dem och åkte mot Gnesta. Väl framme så morsade jag på kompisen. Det är för övrigt en elevs pappa men jag vill bara säga att jag inte är mutbar! ;-) Det var btw Hebbe och jag känner honom sedan tidigare. Så var det då dags att börja och jag plockar fram mitt favorittacket men det går inte ens att hålla i handtaget utan det vittrar sönder... Oops! Jag kikar på nästa och det ser bättre ut men efter bara några slag så blir det samma sak där. Det bara faller sönder och blir smulor. Rack nummer tre kollade jag inte så noga på då strängarna var av. Men en av gubbarna har en gammal linda och jag lindar om racketet och börjar. Det går bättre än jag trott men jag får ingen riktig superfart på bollarna och jag misstänker att det saknas lite elasticitet i strängarna men det är så kul. Jag känner att jag springer runt och ler. Fy satan vad jag har saknat det här. Men efter tio minuters bollande så vill jag spela lite matchspel och jag frågar killen som jag bollar med om det är okey. Absolut, svarar han och vi kör igång. Jag är lite bättre men det är så kul. Efter ett tag så byter vi och jag går till sidan där de spelar dubbel och jag frågar samma sak. Och samma visa där. Det funkar hur bra som helst och vi kör igång. Hebbe sopar på som bara f-n och jag känner att jag inte är i närheten. Men han missar en del, märker jag. Vi kommer på samma sida och det blir mer singelspel än dubbelspel men det är iaf kul. Vi drar iaf iväg lite och snart är det min tur att serva. Första serven går bra men sen hör jag några nämna mitt namn och jag ser att det är några småtjejer på läktaren. Jag går fram och ser att det är tre, fyra av mina elever och jag hejar och försöker serva vidare. Men nu låste det sig helt och jag gjorde dubbelfel på resten av bollarna! :-0 Vad lite som kan göra att det låser sig. Men jag har ju å andra sidan inte spelat på så länge. Efter den matchen så var det då dags att möta Hebbe och som vanligt sopade han på som bara den och jag missade mitt servegame och rätt som det var så var det 0-2. Sen lyckade jag få tag på bollarna samtidigt som han slog bort sig och jag hade sedan 3-2 och efter ett tag, och några roliga bollar så lyckade jag vinna setet men nu var jag helt slut. Min axel värkte och jag misstänkte att jag skulle ha rejält ont imorgon. Men det kunde det vara värt. Så roligt men så slut. Jag hittade tyvärr inga shorts och det blev riktigt varmt med långbyxor. Kul att spela men jag hade nog flax med spelet. Fast volleyspelet satt rätt bra. Några missar bara och jag vågade heller inte dra på då jag smashade. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 25 juli 20:55

En dryg vecka sedan sista bloggningen och det gör lite ont i mig som tycker det är kul att blogga. Eller skriva av mig rättare sagt. Så vad har hänt sedan det sista späckade inlägget? Jodå, fullt upp men vi har tagit dagarna som de kommit men framför...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 14 juli 07:39

Så var det dags att blogga ikapp och återigen är det över två veckor sedan sist. Nu måste jag skärpa mig men det kan ju också bero på att jag skärpt upp en massa annat. Som träningen till exempel. Jag är nu uppe i 18-20 mil i veckan och det tack vare...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 27 juni 22:45

Som rubriken antyder så känns det rätt bra men ni som följer mig vet att det inte bara har varit bra saker. Igår så var det begravning för kära grannen Tore. Det var sorgligt men ändå fint och det blev ett värdigt avsked.  Men jag har ju inte blogg...

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 10 juni 21:33

En dryg vecka till utan bloggning och det här skall ju vara mitt andningshål, att liksom få skriva av mig. Men det har varit rätt så mycket och det har bara varit att bita i.  Arbete och plugg: Full fokus på att få ett fint avslut för eleverna och ...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 31 maj 20:30

Ja, sist var det ju 2,5 veckors uppdatering och nu är det närmare 3 veckor. Jag får helt enkelt skärpa mig men det är bara så mycket nu så det blir lätt så att bloggen släpar efter. Så jag gör som sist och betar av lite som har hänt.  Träningen: Ja...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se