Alla inlägg under september 2019

Av Niclas Bernhardsson - 20 september 2019 19:30

Fredag och det verkar i princip alltid vara bra dagar på skolan. Jag har lagt upp det så att det blir lite mer lättsamt och sen avslutar vi alltid med fredagsfika. Bara för att vi kan, typ! :-) Det var något som jag införde i min förra klass och nu kör jag det igen. Ett säkert och trevligt kort och barnen är grymt bra på att baka. Så det är väl bara en tidsfråga innan man rullar hem på annat sätt än i bilen... Skämt åsido så var det en bra dag med två inslag av lättsamma tävlingar och sen direkt hem. Där bestämde jag och Ullis oss för att prova på Puffs Tabata-träning. Det förstår man ju hur det kommer att bli men jag tänker mig det mer som löpning. Men det är väl för att jag är insnöad på just det. Nu var det mycket olika kroppsövningar och även lite spinning. Superbra och roligt pass så det lär bli många repriser på det. Så det var mys x 2, helt enkelt! Sen hem och vi bestämde oss för Tacos och det kan ju aldrig gå fel, eller? Hmm, ätmogna avocados, stod det. Och ICA som alltid brukar ha bra mat. Jag hade fyllt min tallrik med en massa tacos och tuggar igenom och håller på att kräkas! :-0 Något smakar riktigt, riktigt illa och jag blev riktigt orolig att det var köttfärsen eller någon konstig smak på själva Taco-kryddan. Men efter att ha petat bort avocadosen så hade jag löst problemet. Dock med en lite besk eftersmak.... 42-43 kronor för två avocadosar och det var bara att slänga. Och hur ofta händer inte det? Tror sjutton att jag helt skall sluta med avocados men det är ju, normalt, så gott! :-/ Dessa såg ändå hyfsat bra ut. 

Av Niclas Bernhardsson - 19 september 2019 19:15

Så var det torsdag och som vanligt så tror man att man skall hinna med hur mycket som  helst, på mina planeringstimmar, men det är ofta ngn elev som behöver särskild hjälp och så även idag. Men det var kul och jag försökte jobba på ändå. Sen var det en bra dag innan jag drog hemåt och på kvällen så väntade lite lätt träning. Iaf hoppade jag på det och jag fick min önskan uppfyllen då det endast blev jag och Ullis. Så vi joggade lite lugnt och det gick iaf bättre än sist, då jag sprang med Ullis och Tanjis. Då fick jag vända efter tre kilomter så det blev prick sex kilometer. Nu fortsatte vi förbi den forna vändpunkten och efter ett kort slag så märker vi att det mörknar rätt fort. Då var frågan om vi skulle springa på våtmarken men jag tyckte vi kunde chansa. Men det var lite småtrixigt, pga mörkret, men snart nog var vi ute från det och vi kunde springa i gatljuset. Väl tillbaka till Safiren så gissade jag att vi sprungit ungefär 7-7,5 km så det blev en liten besvikelse att se att klockan visade 6,81 km... :-/ Nåja, det gick iaf bättre än sist och nu traskade vi in på Safiren och i strumplästen så blev det lite gym och sen hälrehab innan det blev dags för lite kvällsmys. En bra dag helt enkelt! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 18 september 2019 22:30

Så var det onsdag och nu var det APT-möte, på skolan. Vi jobbade på bra och idag skulle vi ge varandra tips på våra egna framgångsfaktorer och förhoppningsvis fick vi alla lite utbyte av dagen. Bra tänkt är det iaf. Sen fort hem. Först lite mat och sen direkt till träningen och det var som vanligt, som det är på onsdagar, Carina som ledde passet. Och tufft som sjutton var det. Som vanligt och eftersom jag inte riktigt är i form för att träna som vanligt så känns det som om lite mer styrka är bra. Väl hemma igen så fortsatte jag att läsa och ta upp anteckningar. Och jag hade fortsatt svårt att navigera på sidan för när skulle uppgiften vara inne? Hmm, jag tänkte mest på att fortsätta plugga i första hand. 

Av Niclas Bernhardsson - 17 september 2019 22:15

Så var det tisdag och som vanligt var det möte på skolan. Dock en jäkligt konstig dag som skakade om mig lite och fick mig att fundera på min framtid. Men men, jag fick helt enkelt skaka av mig den konstiga upplevelsen och gå vidare. Dock med en konstig klump i magen och med en erfarenhet rikare. Väl hemma så kändes det bättre och det var som vanligt nybörjarträning fast jag skulle bara vara med på den och sen dra och tvätta Felix bil då han hade en eventuell köpare på den inom de närmsta dagarna. Tufft att hinna med då jag dessutom måste hinna plugga klart. Och nu var det full fokus då jag börjat inse att jag snart skall vara klar med den första riktiga uppgiften. Men jag har haft riktigt svårt att hitta på studentsidan och risken är att jag kommer efter ytterligare. Hursomhelst så var det bra drag på träningen och kanske att många körde lite för hårt på första intervallen, det stod Supertusing på schemat. Och det efter en ordentlig uppvärmning och löpskolning. Så det var trötta tjejer som joggade ned sen. Men förhoppningsvis trötta och glada! :-) Så dags för det sedvanliga kortet och sen for jag iväg. Jag tvättade av Felix bil lite snabbt och sen hem och plugga järnet. Jag får absolut inte komma efter för mycket. Nu hade jag fått ned allting från första boken men var det något mer? Jag hade ju lånat hem några böcker av Elsa Beskow och dem hade jag också läst och analyserat lite lätt. Nja, det borde vara några dagar kvar, tänkte jag. 

Av Niclas Bernhardsson - 16 september 2019 22:00

Måndag och om jag inte minns helt fel så var det en riktigt bra dag på skolan. Efter skolan så var det full fart hem och sen var det fortsatt mycket plugg med mina egna studier. Sen bytter jag och Ullis om och traskade till Safiren för lite Core-träning med Sara. Eller Puff som hon brukar kallas i min blogg. Fast nu var det länge sedan Ullis och hon tränade tillsammans med mig. Det var när de två cyklade tillsammans som de pratade i mun på varandra. :-) De måste ha undrat vart alla milen tog vägen. Jag cyklade iaf runt 8 mil den gången... Hursomhelst så skulle Ullis och jag prova "Tabata" för första gången och för mig så är Tabata korta intervaller. Jäkligt korta faktiskt och när man pratar gruppträning så måste man säkert göra om det lite grand. Det var iaf en jäkligt schysst blandning och både jag och Ullis tryckte passet var riktigt bra. Tufft och bra! Sen hem igen och fortsatt plugg. Fast det är jäkligt intressant och kursen handlar om både utländska och svenska barnboksförfattare och mycket kring dem. Tyvärr så kom jag igång lite försent med kursen och jag saknar fortfarande kurslitteratur! :-0

Av Niclas Bernhardsson - 14 september 2019 18:45

I torsdags så blev det faktiskt ingen träning och jag tog fortfarande igen mig. Faktum var att vi hämtade Ullis cykel, som hon vann på en Insta-tävling, i torsdags och fick lite väl bråttom hem. Så väl hemma hann vi traska bort till Safiren för att ta emot eventuella nybörjare. Men det behövdes inte så vi traskade hem igen. Det värsta var att jag hade hittat en i Nyköping som hade boken jag letade efter till min kurs i svenska för undervisning åk. 4-6. Men hon svarade inte under tiden vi var inne i Nyköping så vi bestämde sen att jag skulle hämta upp boken dagen efter. Dvs igår, fredagen den 13:e, efter att jag slutat jobbet. Sagt och gjort. Fast jag hade visst lovat bort mig på fritids så det blev en lång dag. Men nu var det lördag och alltså dags för lite morgonträning. Och nu var det Carina igen och passet var som vanligt helt kanon. Och det var skönt när passet väl var klart, eller iaf då man blivit varm. Precis innan så känner man hur jäkla morgontrött man är. Fast snart nog är på tårna och kämpar på! Nice!

Av Niclas Bernhardsson - 10 september 2019 22:00

Tisdag och ni som följer min blogg, iaf på sistone, får ursäkta att jag är lite tjatig. Jag är ju fortfarande inte okey efter Kalmar och det är nästan så att det börjar tära på psyket. Jag VILL verkligen träna på nu. Men jag är för sliten och jag måste lyssna på kroppen. Och idag, på en rast, så lekte jag lite med några killar i min klass och vi sköt en boll till varandra och det var nog droppen. Nu fick jag en bristning i ett muskelfäste och det verkade vara kört att springa ikväll. Men jag åkte ned till träningen och jag kunde ju starta upp träningen iaf. Och Ullis skulle nöja sig med att köra på nybörjarträningen och eventuellt jogga upp med huvudgruppen. Men det är ju kul att vara coach också. Och det var bra med folk och det var kul att se allas fina insatser. Och som de kämpade! Och när det var dags för huvudgruppen så var det ett "halleluja-moment" nästan. Jag brukar alltid hitta något att peta på men alla sprang nästan helt perfekt. Det enda man kanske kunde hitta på var ju bara löjligt och enbart individuella egenskaper. Så sjukt fina löpsteg och jag bara njöt. Så jag stannade hela första set och jag berömmer alla! Väl hemma så tittade jag klart på en föreläsning som jag försökte titta på häromdagen men då somnade jag bara. Så nu blev jag klar med den och den var bra. Nu måste jag bara försöka hitta en bok snabbt som attan. 

Av Niclas Bernhardsson - 9 september 2019 22:15

Måndag och Ullis och jag pratade om att träna på Safiren och det ena gav det andra och snart skulle vi visst träna tre (!) stycken pass. Men det är ju bara att köra lugnt, tänkte jag. Och efter lite snabb middag så traskade Ullis och jag bort mot Safiren och det blev som vanligt en del snack men snart är jag inne i lokalen och de är visst redan igång. Oops! Snackade jag så mycket, tänker jag. Så jag skyndar mig in och hämtar en cykel och klämmer mig in i ett hörn. De snälla tanterna vill hoppa av och göra en plats för mig men jag säger att det går bra ändå. Jag får ju skylla mig själv. Så var jag då igång, kanske några minuter sen, och jag kör lugnt. Typ hela passet och det var ett helt nytt pass av Puff. Och det är alltid kul med nya pass men jag har lite svårt att bedöma hur bra det var då jag fegade så mycket. Men det var omväxlande och alla verkade nöjda. Och mitt hörn var inte dumt alls. Det verkade ha varit betydligt varmare mot mitten. Så jag hade det lite lugnt och skönt. Efter passet var det core och magen fick verkligen jobba. Ett tag så var det nästan så att man undrade hur man skulle orka hela passet. Riktigt bra pass och här tog jag verkligen i som jag skulle. Sen snabbt in i duschen och snar tväntade jin-yoga. Och det är väl något som borde passa mig. Jag som är stel som en pinne. Och många av övningarna var riktigt sköna men några var nästan plågsamma och på en övning så råkade jag nog översträcka mig men det kände jag inte av så mycket. Iaf inte då... 

Väl hemma så var det fotboll och nu skulle Sverige köra över Norge. Det hade jag iaf hoppats. Men det var visst jämnare än så och det slutade till slut 1-1. Fast varför ta ut de två som verkligen tillför något? Ishak och Quaison är ju riktigt grymma. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards