Alla inlägg under juli 2019

Av Niclas Bernhardsson - 15 juli 2019 21:45

Måndag och en ny träningsvecka var inledd men den består förstås inte bara av träning. Ullis är av den meningen att man alltid bör göra något nyttigt, eller kanske man skall säga vettigt, och idag blev det till att få bort på alla kvistar och grenar som låg och skräpade. Men då vi inte hyrde släp den här gången så fick jag klippa ned allt för att få ned i säckar och det tog förstås sin tid. Men regnet låg på lut och vi hörde att det ösregnade i Nyköping och nu var det bråttom. Det gick tyvärr fortare än väntat så när vi satt i bilen så började regnet att öka i styrka. Men väl på plats så gick det fort att bli av med allt. Det kändes bra men det skulle behövas en dag till för att bli av med allt. Minst. Sen fick vi ett ryck och gick till Safiren, vårat lokala gym. Där blev det 40 minuters Cross Trainer och jag låg runt 69-70 procent av max. Jag avslutade med lite gymmande och det blev styrka för axlar, armar och en specialövning för simningen. Precis som förra gången. Sen blev det rehab för hälen och saker som tvåbens tåhävningar, enbens tåhävning, excentriska tåhävningar och jag avslutade med sittande vadpress och dessutom excentrisk vadpress med hjälp av Ullis som tryckte nedåt. Riktigt nöjd och jag avslutade kvällen med lite Zwiftande då det blev 31 km på en timme och nu är sista veckan på mitt ftp-program inledd. 

Av Niclas Bernhardsson - 14 juli 2019 23:00

Söndag morgon och Ullis var uppe med tuppen. Riktigt pigg men jag var nog raka motsatsen. Men snart var jag uppe och snart var även Ullis tempohoj i bilen då vi skulle upp och kitta upp den. Super-Nikko skulle ju montera på de keramiska detaljerna som växeltrissor och vevlager från Ceramicspeed. Vi kom iväg lite sent men resan gick bra och vi var nog framme fem minuter efter att de öppnat. Trevligt att träffa Nikko igen och efter några tips så gick Ullis och jag iväg då vi inte ville störa honom. Så det blev en promenad och snart var vi framme vid vattnet och bara satt och tittade på allt möjligt som broöppningar och löpare. Det sistnämnda är alltid kul att kommentera, jag som är lite av en löpstilsnörd. Sen, när vi suttit ett bra tag, så fick vi nog och började röra oss igen och det var attans så fint det var där. Som små oaser och det låg folk lite överallt och solade. Väl tillbaka så får vi veta att cykeln redan är klar och vi betalar och tackar för oss. Sen träffade vi svägerskan och hennes man vid Sickla och tog en kaffe och snackade lite skit. Där fanns förresten en bra affär och det var nästan så vi hittade en bra cykelsko till Ullis. Det var dock fel strlk och det var lite surt då det var bra pris och bra modell. Jag höll förresten på att krocka då jag fick för mig att det var tvåfiligt och jäklars vad rädd man blev då man fick möte. :-0 Än så länge så är jag helt skadefri efter... Ja, en jäkla massa år iaf. 

Vi stannade sen till vid Kungens kurva och köpte lite presenter och sen ville vi båda hem. Man blir sjukt trött av att vara i stan. Dock var det skönt att slappa lite i Hammarby sjöstad. Men borta bra men hemma bäst, stämmer alltid! :-)  Väl hemma så packade vi ur hojen och åkte sen och simmade vid Stensund. Efter det så blev det faktiskt lite snabbmat men ibland får det bli så. Jag avslutade med att köra hårt på cykeln och nu var det verkligen all in då jag var sliten från start. Stress point 87 så det var kriga som gällde. En och en halv timme! :-0

Av Niclas Bernhardsson - 13 juli 2019 23:00

Upp tidigt för nu skulle vi skjutsa Felix och hans kompis till Stockholm, då de skulle iväg och tågluffa. Men Felix var trött då han var uppe sent igår kväll. Men vi var ute i god tid så det var ingen större fara. Men vi hann knappt komma iväg förrän vi upptäckte att Felix glömt något viktigt så det var snabbt tillbaka och sen iväg igen. Pust! Fast jag skall inte gnälla då jag var precis likadan själv som ung. När vi hade släppt av ungdomarna så fick vi för oss att hälsa på hos "vår" mekaniker. Han som förut jobbade på Sportson men nog tog på sig lite väl mycket, eller kanske var för duktigt så han fick göra allt. Nu jobbade han som chef på en cykelaffär i Hammarby Sjöstad och då kunde man ju samtidigt kolla in på Trisport, som också finns där. Och som vanligt så blir man sugen på en cool cykel och försäljaren är ju trevlig och jag fick provcykla en jäkligt fin hoj. Hmm, och med de hjulen! :-0 Jag fick ett bra pris men det är nog inte läge nu. När är det läge, förresten? Det var en Orbea btw. Sen traskade vi bort till Super-Nikko och hälsade på honom och efter lite snack så bestämde vi att han får montera på Ullis keramiska detaljer istället så att inte vi gör bort oss. Och varför inte kedjan också. Fast den sistnämnda kanske var onödiga pengar men men...  Vi bestämde iaf att vi skulle komma in med cykeln imorgon bitti, när de öppnade. Sen åkte vi vidare och stannade på flera affärer och det kändes som om man aldrig var hemma. Väl hemma så var det, för ovanlighetens skull, ett väldigt lugnt pass på Zwift och det kändes bra. Dock så har jag börjat få ordentligt med skav, ja ni vet vart! :-0 Men det fick bli ett senare problem. Passen skall göras och lite smärta har ingen dött av. Sen försökte jag titta på lite Ironman, på teven, men det gick sådär. Jag somnade nog innan de ens kommit i vattnet. Ja, just ja! Tim och jag tittade klart på "Ready player one"! Klart sevärd och Stephen Spielberg är ju ett geni. 

Av Niclas Bernhardsson - 12 juli 2019 22:30

Fredag och vad gjorde man då? Det är alltid smart att blogga ned samma dag för idag, måndagen den 15 juli, kommer jag inte ihåg mycket. Men det får nog falla i glömska men på kvällen så Zwiftade iaf jag och Ullis. Det blev en timme och 33 minuter iaf och relativt lugnt. Iaf på papper. Jag kände mig lite sliten så det blev iaf lite jobbigt men 144 snittwatt är ju inte så märkvärdig. Sen lite hemmamys bara och försöka få Felix att ha koll på sin packning då han skall iväg och tågluffa i Europa. När jag gick och lade mig så var han fortfarande uppe och ...spelade. :-0

Av Niclas Bernhardsson - 11 juli 2019 23:00

Torsdag och idag var det löpning som stod på agendan. Tanken var att fokusera på längd och farten var av underordnad betydelse men man ville förstås hålla uppe en viss nivå. Men det behövde jag inte bekymra mig om. Ullis kändes stark idag och vi höll oftast runt 6 min/km. Lite segt för mig i början men efter några kilometer så började jag att piggna på mig och jag började drömma om att faktiskt kunna springa hela Kalmar Ironman. Men allteftersom så började kraften gå ur mig och sen började det att värka under den opererade foten. Det tror jag dock mest handlar om stelhet. En kort muskel, eller sena, tenderar att värka. Så på slutet så blev det jobbigare och jobbigare men närheten gjorde att jag höjde mig och nu var det istället Ullis som hade lite kämpigt. Jag vägrade att titta på klockan och drömde väl om lite högre siffror men det stannade till slut på 11,62 km och 6.06/km Gott nog och det var som sagt var distansen vi var ute efter. Dock kanske lite väl trött. Så när vi var framme så delade vi på en god dricka och laddade sen om igen för lite gym. Jag körde två varv med triceps, axlar och biceps sen lite specialträning för simningen. Därefter blev det lite rehab för hälen som tåhävningar, båden tvåbent och enbens samt excentriska tåhävningar och till sist sittande vadpress. Vi passade på att morsa på en annan Ironman och det var en yngre kille som verkade vara i min klass. Fast jag hoppas förstås att jag slår honom i höst. Sist, 2017, så hade han visst 7 minuter snabbare tid. Alltid tävla! ;-) Därefter så väntade vi in Felix och kollade på näst sista avsnittet av Stranger Things och då hade vi ändå kollat på två avsnitt, under dagen, för att komma ikapp.

Av Niclas Bernhardsson - 10 juli 2019 23:00

Onsdag och Ullis skulle iväg med en väninna och jag passade på att röja lite på tomten. Och så mycket jobb och inte hittade jag en bra sekatör och jag vet att jag köpte en ny för bara några veckor sedan. Så jag krattade upp det jag kunde och lade i sopsäckar och mitt bland en lövhög, i buskarna, så blir jag lätt skrämd av en fet och stor padda! :-) Jag lät den förstås vara och den var säkert livrädd över att få en kratta över sig. Sen hittade jag äntligen de cykelskor jag letat efter, med betoning på äntligen! För jisses vad jag letat. Så där slängde jag in en beställning och hyfsat bra pris också. Sen lade jag mig och slappade lite och sen kommer Ullis hem och vi fixar lite mat och sen har klockan tickat på. Vi upptäcker att vi glömt bort att fira vår dag också! Idag har vi varit tillsammans i 28 år och det man kan fira skall man förstås fira. Men det får vi ta imorgon. Och skall det bli någon träning så är det hög tid. Vi gjorde oss iordning och Ullis, som inte mår helt perfekt, skulle bara rulla på lite lätt i en halvtimme. Men jag tänkte köra ftp-programmet och jag var beredde på att kanske få kämpa lite grand blev ändå tagen på sängen då jag fick upp dagens program. Stress point på hela 97! Fy helvete, tänkte jag! Det borde betyda att det var nästintill max men det var bara att tagga till och jag ställde in mig på ett stenhårt pass. Ullis peppade mig riktigt bra men sen fick jag förstås kämpa själv, då hon gick upp. Så jag drog på stereon på väldigt hög nivå och tuffade på. Tre riktigt tuffa sessioner med ett snitt på 210 watt, på 15 minuter var, var kvar och det krävdes mycket. Men jag klarade det och det kändes riktigt bra. Sen dusch och vi avslutade även idag med att titta på två avsnitt av Stranger Things. 

Av Niclas Bernhardsson - 9 juli 2019 23:45

Tisdag morgon och Ullis och jag började med att åka till Nyköping för ett test för att se vad man eventuellt har brist på. Det är något som vi varit på gång med rätt länge men nu ville vi verkligen prova. Och så får vi se hur fort man får resultaten. Efter provet så åkte vi hemåt och fixade lite hemma. Ja, tiden bara gick men det var också skönt. Lite jobb med Enklaresport, då jag var osäker på hur jag låg till med betalningarna, både in och ut. Men det såg bra ut. Det var förresten en kund som jag nog fortfarande väntar på en betalning och ändå hade jag varit på honom. Det måste jag komma ihåg att kolla upp. Dock en skidkund och hittills har jag aldrig blivit blåst av en sådan. Så hoppet lever! :-) Men han har kanske kommit på glid... ;-) Skämt åsido så var både jag och Ullis taggade på lite cykling innan löpträningen och jag kände mig verkligen på, sas. Men sen försvann bara tiden och efter maten blev man riktigt seg och när man väl var framme vid löparbanorna så gäspade jag och var tung i hela kroppen. Men då man taggat så länge så sitter det förstås något kvar och jag valde att köra lite extra hårt på uppjoggen för att liksom väcka kroppen. Och det fungerade rätt bra. Sen lite stretch och förstås lite löpskolning efter det. Jag passade på att förklara dagens pass och den här gången var det i plurar då jag delade upp det i två grupper. De som satsade lite extra hårt idag hade 7-8x5 minuter tröskel att se fram emot och vi andra skulle köra fartlek. Så de som skulle köra tröskel släppte jag iväg lite tidigare då det annars skulle bli lite väl långt för dem. Vi andra körde lite mer löpskolning men även lite styrka. Efter det drog vi igång och fartlek kan se väldigt olika ut med alltifrån rätt strukturerad träning till lite mer spontan med olika infall och blandade farter m.m Vi valde spontant de luxe med massor av olika inslag och rätt som det var så fick jag för mig att vi skulle springa 100 meter baklänges i kurva. Det var roligare än jag trott och kul att svänga samtidigt. Så där fick hjärnan lite att jobba med också. Och vi körde även en slinga i skogen. Till slut så hade vi en dryg mil och jag fick 10,4 km och det var rekord för året. Men jag blev lite rädd då jag kände av hälen under passet. Att jag har lite ont under foten har jag själv relaterat till att jag är stel och det får jag lägga lite krut på. Det kanske bara är att glömma att köra Kalmar Ironman i mina tävlingsskor. Men det får framtiden utvisa och jag fortsätter med att köra lite rehav vid sidan om. Det har ju iaf gått framåt och har jag tur så går det fortare på slutet. 

Sen slutade vi kvällen med att titta på två avsnitt av Stranger Things och det var kul. 

Av Niclas Bernhardsson - 7 juli 2019 23:00

Söndag och vi tänkte se lite på Ironman 70,3, i Jönköping. Det är en halv Ironman och det verkade vara ett bra startfält och dessutom var det europeiska mästerskapen på sträckan. Men då gällde det att komma upp tidigt för att få i sig lite frukost och sen direkt checka ut. Och givetvis var det party även igår kväll och det höll på till klockan ett i natt. Så lite småtrött var man allt och dessutom med lite oro i kroppen efter gårdagen. Vi kom iaf iväg, dock lite sent, och när vi kommer fram till Jönköping så hinner vi inte riktigt fram men dock så är vi framme vid simbanan då startskottet smäller av. Och som det smällde av! Jisses! Det lät som värsta åsksmällen och det var fler än jag som reagerade. Vi står på en bro, mitt på simbanan, och där står vi kvar och tittar ett tag. Vi inser ju att vi inte kan stå på så mycket bättre ställe men det vore förstås kul att se när de springer upp så när täten börjar närma sig uppgången så går vi bortåt och hinner se damtäten iaf och kul att se Lisa Nordén och några andra. Jag hejar på Mattias Törnkvist och han verkar riktigt på hugget idag, kul! Sen flyttar vi oss lite bort starten på cyklingen och jisses vad en del hade svårt att komma iväg. Det var kedjebrott och en var som yr så han åkte in i staketet bredvid oss. Vi försökte se Tullare men det var helt omöjligt och snart gick vi bort till Expot där vi kikade lite på Coltings simglasögon, de verkade jäkligt smidiga och frågan var om man inte skulle ta in dem själv i sortimentet. Nåja, det fick bli en senare fråga men glasögonen verkade sitta riktigt bra iaf. Nu gick vi vidare mot bilen för att lämna lite kläder och då inser vi att vi är i början på löpbanan och snart kommer täten. Patrik går ut som tvåa och ser superstark ut. En mindre kille, med rastaflätor, ligger trea och ser också stark ut. Elliot heter han i förnamn och var inte bekant för mig alls. Och Lisa Nordén ligger i täten och verkar gått ifrån, härligt! Sen blir det lunch och vi väljer ett ställe där man kan se löparna och Mattias kör hårt men jag har ingen aning om hur det går för honom i hans age group. Han har ju varit skadad så det här var bara en bonus. Sen ändrar det sig rejält och det visar sig att Patrik har kraschat, under cyklingen, och den där Elliot var hur grym som helst och Patrik blir två, bra ändå med tanke på vurpan och det är ju i Hawaii han skall vara som bäst. Och Lisa har det tufft och blir till slut trea och Åsa Lundström besviken fyra. Riktigt kul att se och vad kul att få se Tullare! Han verkligen strålar och vi får varsin varm kram och önskar honom lycka till! Sen ser vi en liten tjej stå och ha riktiga problem. Vi får ju inte hjälpa henne men hon ser helt miserabel ut och efter några minuter så går vi fram och frågar om hon har kramp och det har hon. Hon kommer inte en meter så jag ber henne lägga sig på magen och det går hon. Sen böjer jag upp benet lite snabbt och sen tillbaka och sen snabbt tillbaka och lyfter även upp bäckenet lite. Krampen försvann på ett ögonblick och hon verkar lite chockad och trippar på rätt fort efter några instruktioner hur hon skulle göra. Riktigt kul och vi följde sen upp med att kolla hur det gick för henne och sprang gick riktigt bra efter det. :-) Lite läskigt att stretcha henne då man inte kände något motstånd till skillnad mot gubbarna i löparklubben! :-D

Sen hemåt och vad skönt att vara hemma! Vi är nog riktigt hemmakära och det är då man mår som allra bäst, med familjen! Vi avslutade med lite god mat och sen lite Zwift-cykling. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards