Alla inlägg under juni 2019

Av Niclas Bernhardsson - 21 juni 2019 22:00

Fredag och det innebar visst Midsommar! Jag hade liksom missat att det kom så fort men vi hade å andra sidan inte tänkt fira så mycket. Men svägerskan, med familj, skulle komma förbi och äta. Men ingen alkohol eller något. Fast först ville jag och Ullis träna. Sagt och gjort. Det tar alltid emot lite i början men vi hoppade in i bilen och begav oss till elljusspåret, i Vagnhärad. Häradsvallen. Jag kände att det var dags för fotleden att få börja jobba lite mer och jag ville samtidigt ha ett mjukt underlag. Vi började med branta backen och man är ju en bra bit från toppen när allt känns supertungt och självförtroendet är nere i botten. Pust och stön! Men återhämtningen gick rätt bra och snart var man pigg igen. Vi valde att springa TBOK´s specialslinga, rakt ut i skogen i princip. Den är ruggigt skön och fin. Så fin så Ullis var tvungen att stanna och filma lite. Sen vidare och när vi kom ut på Hungavägen så fortsatte vi en bit på den och vek sedan av in till höger. Vet inte vad området heter men Ullis trodde sig kunna hitta en bra väg där. Så vi chansade lite och snart var vi framme vid Västerljungsvägen. Vi hade visst missat en avfart och sen blev det google maps. Och det lustiga var att det skulle finnas en väg precis där vi stod men den gick knappt att se då den verkade gå in på en tomt. Så vi höll på lite där innan vi hittade den och sen var det full fart igen. Eller så gott det gick iaf. Bitvis var det mjuk skön sand så det blev lite semestervibbar. Sen kämpade vi oss vidare tillbaka mot Berga och snart var vi tillbaka. Det kändes som det var en jäkla bit men klocka ljuger inte. 9 km prick... :-/ Men rekord för i år och bitvist rätt tufft. Jag är nöjd! 

Sen tillbaka och jag bara kände att jag var tvungen att klippa klart häcken. Den skall ju egentligen, enligt typ Bondepraktikan... eller iaf grannen, var klippt INNAN Midsommar! ;-) Så nu var det bråttom. Efter det så kom gästerna och jag fixade grillgallret och satte på grillen innan jag, dock med eldvakt, duschade. 

Riktigt trevligt och mycket skratt. En dunderbra Midsommar helt enkelt. 

Av Niclas Bernhardsson - 20 juni 2019 22:00

Torsdag och idag skulle vi egentligen åkt till Lidingö, då Ullis skulle träffa sin sjukgymnast men sent igår kväll så upptäcker hon att hon missat sin tid då hon skulle varit där igår... Oops! Lite synd för vi hade ställt in oss på att springa lite på Lidingöspåret. Men så kan det var ibland. När Ullis kom hem så myste vi lite och fixade lite hemma. Sen ville man förstås få in lite träning så det blev Zwift igen. Tanken var att cykla utomhus men vädret var lite ostadigt. Det blev som vanligt en timme och jag kom lite över 30 km. Egentligen så vill jag träna lite mera men all träning är bra. 

Av Niclas Bernhardsson - 20 juni 2019 10:27

Då jag har sjukt mycket bättre leverantör i Orca så bytte jag nu, för egen del, från 2XU till Orca och det blir kompress tri-suit, med passande färger till "Gula Faran" och förstås en ny våtdräkt och då 3,8:an är så mycket bättre än S5:an jag har nu så var valet lätt. Med mindre än 2 månader kvar så stillas oron över hälen med nyinköp! :-D Och givetvis lite nya googles, de går alltid åt. 

Och förstås Safety bouys, ligger de inte ute i shopen så lägger jag förstås ut dem. Sjukt bra och kanske livsnödvändiga då man simmar själv eller där det kan komma båtar. 

Av Niclas Bernhardsson - 19 juni 2019 22:00

Onsdag och första egentliga semesterdagen. Den firade jag med att ligga i sängen och försöka lösa korsord och sudoku men den här gången var det rätt svårt. Jag brukar vara en hejare på sådana här saker men ÖSP har gjort det tufft! Först så märker jag att jag gjort något fel på sudokun och då lämnar jag det åt sitt öde och sen går jag helhjärtat in på korsordet men jag märker att det är riktigt svårt och det kan säkert gå en halvtimme utan att det händer någonting. Så jag får förstås göra något annat också och googlar lite cement och flytspackel då jag tänkte att äntligen fixa ordning på golvet i vårat tänkta relaxrum. Jag stötte på patrull för rätt många år sedan och sedan dess har det tyvärr stått helt still. Men värmeslangar är iaf inköpta. Sen kom det en leverans från Powerslide så Tim och jag pysslade lite med den och försökte boka en snabb hämtning men det där med att fraktbolagen kommer fort verkar vara ett minne blott. Jag blev lite bortskämd med det för några år sedan. Nu flyttas det fram en dag och tyvärr händer det rätt ofta att beställningen då försvinner. Bara att hålla tummarna nu då. Sen hade jag kommit efter med lite klädsortering och jag hade en hel del att ta igen. Min korg var överfull så jag började vika in tvätten och sorterade bort en del sportkläder som skall till träningsgarderoben. Sen, rätt som det var, så var Ullis hemma och jag undrade vart tiden tog vägen. Men det där jäkla krysset är förstås en anledning och någon extra träning, för att man var hemma, hanns alltså inte med. Men Ullis och jag gick och handlade lite och sen var det mat. Sen gick det några sköna timmar på altanen innan det var dags för lite cykling. Vi hade planerat utomhus men vädret var inte det bästa så det blev Zwift igen. Funkade kanon det med. Jag hade höjt sadeln liten och vinklat om den lite och nu satt jag riktigt bra men jag blir helt klart lite för trött i nacken. Men det är väl bara att nöta på och vara beredd på att inte vika ned sig för lätt. Det blev ganska precis tre mil på en timme. Fick duga och jag tänkte köra en veckas uppehåll på ftp-programmet nu eftersom jag, och förstås Ullis, lämnat blod. 

Av Niclas Bernhardsson - 18 juni 2019 22:00

Till jobbet på hojen, en Bandit 1200cc, och det var underbart! Väl framme så morsade jag förstås på kollegorna och träffade vaktmästaren igen. Igår var hon ju på Kvarnbackaskolan och jag fick förstås en nyckel. Hon varnade mig för att den var lite trög men vi kunde ju byta den senare. Och mycket riktigt. Trög var ordet. Jag passade på att låna lite smörjmedel för kedjan då det dammade på bra igår då vi åkte ut till min moster. Det var säkert grusväg i flera kilometer. Sen hann jag få en överlämning, av en kollega som skall sluta, innan det var dags att åka till tandläkaren. Men jag fick för mig att jag skulle hinna förbi Frejaskolan också, då Lasse-ponken skulle fixa över lite arbeten på ett usb-minne. Men han var inte riktigt klar och jag hann inte vänta. Så det får han skicka senare, då det skulle visa sig att han åker direkt till Norrland. Så upp på hojen igen och hem mot Vagnhärad. Där kommer jag i lagom tid men jag hinner inte åka hem med hojen först. Trodde jag... Det var någon kund innan som kom försent och då blev allt förskjutet. Som jag uppfattade det iaf på kunden som glad i hågen hoppade ut från rummet. Men jag hade inte bråttom och så var det dags att laga en tand som gått sönder. Vet inte vad som hände men den fick de bygga upp igen. Godis är bara skit! Så ni vet! :-) Sen hem och nu fixade jag lite med skolböcker och prylar. Efter det så blev det mat, då Ullis kom hem och sen försöka tagga till då det väntade träning. Vi kom iväg bra och väl framme så morsar vi på gänget och joggar sen iväg. Jag var lite inställd på att kanske få jogga hela tiden då man lämnade blod igår. Och efter joggen och löpskolningen så var det då dags och det var inget snack om saken. Det fanns inget krut så det blev jogg per omgående. Så jag joggade på och snart så gjorde Ullis mig sällskap och efter ytterligare ett tag så joinade även Yoga-Carina. Och Putte kände av baksidorna och jag hjälpte honom att stretcha ut dem. Sen lite mer jogg och det stannade på lite drygt 7 km. Inte riktigt vad jag hoppats på men med blodgivningen, a.k.a åderlåtningen, i färskt minne, så får jag vara nöjd. Det var ju ändå dagen efter. Men verkligen kul att se allas fina insatser!

Av Niclas Bernhardsson - 17 juni 2019 23:00

Måndag och idag skulle jag vara på Kvarnbackaskolan, i Stjärnhov. Jag tyckte jag kom iväg i god tid men det är längre än man tror och det första som slog mig var att de hade en cool MTB-bana, precis utanför. Jag vet ju att de har en driven lärare där, Kerstin, så jag är inte så förvånad. Sen morsade jag lite på kollegor och sen var det lite möten. Tyvärr kände jag av en hel del negativa stämningar men det gjorde mig bara ännu mer taggad att göra ett bra jobb men det är ju givetvis bra att vara bra förberedd. Och nu skall vi snart alla gå på en välbehövlig semester. När arbetsdagen närmade sig slutet så berättade chefen att vi skulle ses ikväll för lite festligheter och jag blev lite överaskad och berättade att jag tyvärr inte kunde vara med. Som tur var så var det inte bara träning som stod i fokus, den här gången, utan jag skulle lämna blod. Så jag hade ett giltigt skäl och det vet jag att träning inte skulle ses som. Men det betyder sjukt mycket för mig och alla har vi olika prioriteringar. Sen hem och lite mat innan Ullis och jag drog mot Nyköping. Vi passade på att köpa en ny avloppsrens då jag blivit tokig på slutet och nästan oavbrutet fått hålla på att rensa. Nu hittade vi en bättre och det skulle bli spännande att prova den. Dock inte lika smidig anordning som de förra vi haft. 

Sen mot sjukhuset och allt gick bra med lämningen och jag kände mig inte yr eller fick något annat obehag. Det var visst 29:e gången jag lämnade och multiplicerar man det med 4,5 dl så har jag alltså lämnat över 13 liter blod... Och det gick även bra för Ullis och sen var det hemfärd. Jag skred direkt till verket och började rensa en gång för alla. Det har ju bara löst sig tillfälligt och nu kände jag vilken skillnad det blev och allt gick smidigt och fort. Sen monterade jag och Tim ihop några fläktar Ullis och jag också köpte och sen var det dags för sängen. Träningsfritt igen... Två dagar på raken! :-0

Av Niclas Bernhardsson - 16 juni 2019 23:00

Söndag och Ullis och jag röjde rätt rejält på tomten men efter några timmar så var mina krafter helt slut. Det är så typiskt mig. Jag jobbar på utan att dricka och så däckar jag. Men Ullis trummade på och det skulle visa sig vara ett halvdåligt beslut. Hon blev bränd som bara sjutton av solen. Så när vi tagit igen oss ett tag så tänkte jag att vi kunde hälsa på någon och eftersom jag länge tänkt besöka min morbror och moster så var det ett bra läge. Jag hade inga nummer kvar men jag förvarnade på Messenger och sen chansade vi lite. Det var ju lite svårt att hitta och det var länge sedan vi var där. Så nu var det äntligen dags igen. Jag hade studerat kartan och sen trodde jag mig kunna hitta om jag bara kom dit. Och mycket riktigt. Upp på motorcykeln och jag ser att den behöver tankas men tänker att jag tar det på vägen. Men när det börjar blinka så blir det snabbaste vägen till en mack. Efter det blir det vidare färd mot Hölö och sen försöka snirkla sig in mot gården. Jag viker in och känner igen mig hyfsat bra. Men "Tvätteriet-skylten" hade sett bättre dagar men jag gissade att det var den och det kändes fortsatt rätt. Sen blir det jobbig rullgrus och Ullis är lite spak där bak på "bönpallen". Jag hade fullt upp med att försöka styra så försiktigt jag kunde. Efter ett bra tag så kommer vi till ett vägskäl där jag är lite osäker och vi kollar mobilen och sen har jag resten i huvudet. Väl framme så ser vi IL och hon ser lite förvånad ut men när hon hör min röst så skiner hon upp. Kul! Tyvärr var inte Jånnis hemma men IL bjuder på kaffe och en god morotskaka. Så det blir trevliga samtal och tiden rann iväg. Sen iväg hemåt och dagen blev faktiskt träningslös. Oops! Vad händer? Och imorgon skall vi ju lämna blod...

Av Niclas Bernhardsson - 15 juni 2019 23:15

Med gårdagens simning, i färskt minne, så ville jag ha revansch fast det var Ullis som tog upp att vi kunde ju åka till Stensund och simma lite. Och äta lite god lunch. Ja, varför inte, tänkte jag och kanske låg det en revanschlust och lurade hos mig. Men först tog vi en tur till Trosa och jag skulle hämta ut min köldastmamedicin och vi kikade in på lite butiker. Själv hade jag ju också öppet, i min butik, men den tog Tim hand om. Det brukar dock vara rätt lugnt och det mesta sker över nätet. Efter det så hoppade vi in på ICA Trossen och köpte lite sallad och jag borde nog tagit kvitto för två små PET och två sallader borde väl inte kosta 257 kronor? Ullis sallad var rätt liten medan min var mera normal dock. Nåja, det skulle kunna stämma för det var ju inte så mycket grönt i min, direkt. Väl framme så ser vi Bruzellen och vi morsar på honom, och de han är tillsammans med, men han verkar lite frånvarande och alla verkar titta ned på backen. Sen får vi höra att någon tjej tappat ett örhänge och vi tittar förstås också, då vi går vidare mot "vår" brygga. Där vi alltid brukar sitta. Det var en skön bris och vi käkade våran lunch och det smakade iaf jäkligt bra. Sen går jag ned på bryggan och känner lite på vattnet. Det är förstås jäkligt kallt, iaf i början, men sedan känns det lite bättre men kallt är det. Vi hör lite uppgifter på allt mellan 16 till 18 grader. Sedan kommer Ultra-Tommy och vi snackar med honom och hans fru. De skall åka iväg och håller på att packa in i båten och snart så byter vi om och jag har förstås puffat lite och nu i lagom tid tills jag skall simma. Det är lite kallt i några minuter men det känns klart bättre än jag trott och jag provar lite och det är absolut lite småstökigt att andas men klart bättre än igår. Snart så är Ullis okcså i och vi simmar lite fram och tillbaka. Vågorna börjar tillta lite så simmar med skydd av bryggorna. Det får bli en bra start och efter någon kvart så räcker det. Tyvärr så har klockan laddats ur så jag får uppskatta lite och vi säger väl 400 meter. Det gör inget att det blev lite kortare men nu känner jag att bara måste simma ikväll. 

Väl hemma så får Ullis och jag ett ryck och åker till stan och kollar in paviljonger och det blir en massa affärer och vi kommer hem sent. Tyvärr utan paviljong och det är frågan om jag inte skall bygga en trall förstås. Men hur stor skall den blir och hur skall jag bygga den. Sen får jag ett ryck och jag känner att jag måste träna. Klockan har tickat på och det lär ju inte vara så många svenskar ute på Zwift en lördagskväll. Men jag såg några enstaka faktiskt. Desto mer amerikanare. Fast jag fick tagga igång mig ordentligt för det var det tuffaste passet hittills, i mitt ftp-program, med en stress point på 87. Men så fort jag startade så vaknade benen men jag var lite orolig för kramp, då jag kände mig lite stel i baksidorna. Visst tog det emot lite men jag kände mig stark och med Def Leppard, i spelaren, så gick passet som en dans. 90 minuter cykel på kvällskvisten - me like! :-) 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards