Direktlänk till inlägg 6 juni 2019

Firade med lite premiärcykling på "Gula Faran"!

Av Niclas Bernhardsson - 6 juni 2019 23:00

Torsdag och Sveriges nationaldag. Det skulle vi fira med lite cykling. Eller inte egentligen. Cykla skulle vi göra ändå men det passade ju bra att det var en särskild dag, idag. Underbart väder och nu var det alltså ute-premiär och eftersom jag har gjort ordning min träningscykel som permanent trainer-cykel, aka Zwift-cykel, så var det tävlingscykeln som gällde. Jag provade att skruva åt flaskstället, bak, ordentligt men det verkade vara lite "dinky toy", som jag hade köpt. Efter att ha pumpat cyklarna och fyllt cykeln med flaskor så rullade vi då iväg. Det kändes sjukt läskigt i början. Dels att bara cykla ute men framförallt att jag kör med oval klinga. Det blir helt annorlunda och jag måste få till det på träningscykeln också. Så man tränar så likt som möjligt. Men efter några kilometer var jag inne i det. Jag kände fortfarande av halsen och från att det bara gjorde ont då jag svalde så kändes det liksom hela tiden nu. Från incidenten på skolan. Men kanske var det även en förkylning på gång och jag tror även jag kan ha blivit mer mottaglig för det. Just på grund av det som hände. Hursomhelst så tänkte jag rulla på lite lätt och Ullis får ju jobba lite hårdare då hon körde på sin vanliga racer. Dock nyligen servad men ändå. Det första jag tänkte på var att jag satt jäkligt bra på sadeln, mycket bättre än på min trainer-cykel. Så kommer jag över en likadan sadel så byter jag även den. Vi körde gamla Södertäljevägen och när vi närmar oss avfarten mot Skansundet så bestämmer vi oss för att åka dit och ta en fika. Precis när vi svänger av så får vi sällskap av ett par som kom från Södertälje-hållet men som också viker av mot samma håll som vi. Jag märker att jag nog ökar farten ett tag. Det går dock jäkligt lätt för mig så det blir lite jojo och Ullis får ingen bra hjälp. Men hon passar på att lägga sig i rygg på dem och snart kommer de ikapp. De morsar så glatt och Ullis märker att jag har sjukt bra rull så hon säger att jag kan köra på och vänta på henne. Sagt och gjort och nu trycker jag lite extra och det känns riktigt nice. Väl framme så väntar jag ett tag och märker att Ullis gått ifrån. Tjejen, i sällskapet, fick lite tungt i någon backe och Ullis behövde ju inte vänta på dem. 

Det är sjukt mycket folk på fiket men vi plockar på oss och hittar en plats. Jag räddar en fin cykel från att välta då en hund råkade komma förbi ett staket och det fick bli dagens goda gärning. Men husse var själv inte så trevlig då det kommer en bil och skymmer sikten för honom. Så otrevliga ord har jag sällan hört och många blev riktigt förvånade och tappade hakan. Man trodde först att de kände varandra men efter ett tag så förstod man att så inte var fallet. Nåja, det fick inte ta bort den fina stunden och snart satt vi upp på cyklarna igen och rullade hemåt. Vi möter tre SZR-cyklister igen och denna gång hälsade de lite motvilligt tillbaka. Vi mötte dem även då vi åkte mot Skansundet och då hälsade ingen. Riktigt ruttet och jag trodde det var en oskriven regel men det verkar ha försvunnit att man skall hälsa på varandra? Jag hade tyvärr glömt bort att slå på klockan, mot Skansundet, men tillbaka var den på och det var rätt låg snittfart men det viktigaste var att komma ut och det var riktigt skönt. Jag måste träna på att ligga i tempoställning bara. Jag orkar inte så mycket som jag vill. Mot kvällen så softade vi bara och man orkade heller inte så mycket mer i värmen. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 27 juni 22:45

Som rubriken antyder så känns det rätt bra men ni som följer mig vet att det inte bara har varit bra saker. Igår så var det begravning för kära grannen Tore. Det var sorgligt men ändå fint och det blev ett värdigt avsked.  Men jag har ju inte blogg...

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 10 juni 21:33

En dryg vecka till utan bloggning och det här skall ju vara mitt andningshål, att liksom få skriva av mig. Men det har varit rätt så mycket och det har bara varit att bita i.  Arbete och plugg: Full fokus på att få ett fint avslut för eleverna och ...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 31 maj 20:30

Ja, sist var det ju 2,5 veckors uppdatering och nu är det närmare 3 veckor. Jag får helt enkelt skärpa mig men det är bara så mycket nu så det blir lätt så att bloggen släpar efter. Så jag gör som sist och betar av lite som har hänt.  Träningen: Ja...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 11 maj 19:54

Ja, nu vet jag inte vad som har hänt. 2,5 veckor utan blogg och då har jag ändå hållt igång bloggen i över tolv år, tror jag. Men jag får vara lite lat och sammanfatta lite så det inte blir för mycket fel.  Skola: Det känns enormt skönt att min kol...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 24 april 22:30

Ja förra bloggen slutade jag ju med att jag åkte hem från skolan och upptäckte att jag glömt en viktig bok. Det var ju sista inlämningsdag, för examinationen, på söndag. Så det var bara att inse att det var lika bra att åka tillbaka och hämta den. Me...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se