Direktlänk till inlägg 11 januari 2019

-Oj, det är fredag!

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 11 jan 19:00

Fredag morgon och jag åkte liiite tidigare till skolan för att hinna ställa iordning inför "Äppeltjuven". Det var en passande lek så här inför uppstarten av vårterminen. Lite lek och skådespeleri. Jag har kört det så att jag spelar en elak trädgårdsmästare som alltid börjar med att "skrämma" barnen. Gärna med hög röst och jag kan lova att det tär på stämbanden. Men eleverna tyckte det var kul men jag ville även klämma in lite spökboll så det gällde att snabbt städa undan. Och efter första lektionen, så har jag en lucka, och då slår det mig att det är fredag. Oops! Jag blev visst lite dagvild och kanske lite extra på tårna så här inför uppstarten. Så det kom lite över mig. Jag hann slappna av lite och sen vara det bara två lektioner kvar. Det har blivit så att jag har extra tufft i början på veckan och lite lugnare i slutet. Det är rätt skönt, faktiskt. Jag avslutade med en kaffe i personalrummet och rätt som det var så vara klockan 15.00 och Primetime började. Asch, jag drog igång det och rätt som det var så vara alla i rummet engagerade. Jag blev imponerade över kunskaperna och jag som själv aldrig brukar ha större problem till ca. den sjunde frågan fick bra hjälp. Sedan klantade jag mig själv på fråga åtta och de andra satt förvånade kvar och undrade varför jag så snabbt svarade och dessutom fel. Oops! Så går det när man får bra hjälp. Nä, snabbt hem och Ullis var startklar då vi skulle åka till stan och lämna tillbaka två sadlar. Vi började hos Sportson som hade en bra garanti på att man kunde lämna tillbaka sadeln om man inte var nöjd. Det var en Specialized med bra formbar gel men i mina ögon var det mer en racersadel. Men de var säkra. Fast Ullis blev inte nöjd och på Sportson lade de sedan fram typ tio stycken andra sadlar men vi ville bara lämna tillbaka och i ärlighetens namn var ingen så direkt lämpad för triathlon. Sen började säljaren snacka om sig själv hur tränad han var och att han minsann klarade av de sadlarna och att vi, mellan raderna, var otränade. Jag blev nästan chockad och vid sista kommentaren så förklade jag att de förlorade en kund. Och deras bästa säljare, han som gjorde att vi förut valde, Sportson, hade ju dessutom lämnat skeppet så nu fanns det ingen anledning att återkomma. Trist och vi blev rätt snopna. Sedan fortsatte vi till Trispot, där den väldigt trevlige ägaren sist lånat ut en sadel som vi fick prova. Men vi hann knappt prova den innan vi hittade en ISM Adamo PN1.1 Den tror vi mer på. Men ägaren var inte där men vi lämnade förstås igen sadeln och jag tittade lite på hojarna. Det är rena cykelporren där.  Väl hemma så var frågan om jag skulle träna. Jag hade åkt på ett rejält blodsockerfall, innan lunch, och lunchen, på skolan, var inte så värst energirik. Och jag kände mig fortfarande lite småseg men lite lugn cykling skulle väl funka, tänkte jag. Så jag traskade ned i källaren och körde igång. Det började väl bra men efterhand, vi små ryck, så känner jag mig lite sliten och frågan var om det ens skulle bli en timme. Det var Jungle curcuit och rätt som det var så kommer jag i ett race och jag hänger på. Så det gick rätt fort ett tag men när racet var slut så var jag också rätt slut. Det gick lugnt sedan och de personer jag hängt på fick jag sedan släppa och det fick räcka med 45 minuter och jag kunde logga 23,6 km. Typ 30 km/h i snitt. Sen skulle grabbarna till affären och de undrade om jag ville ha något. Och jag blev hemskt sugen på lite folköl och jordnötter. Och det var inte helt fel att ligga i sängen och mysa med det. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 22 jan 22:03

Tisdag och normalt en fullspäckad dag men det är ju också en dag då jag får hjälp av en praktikant. Även idag var det lite tufft att komma upp men när jag väl var uppe så var det helt okey. Fast jag tog mig faktiskt lite gröt, jag brukar inte äta på ...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 21 jan 21:30

Dagen efter hårdkörningen och det var klart tufft att komma upp. Som tur var så vaknade jag, trots ett antal snoozningar. Och idag så ville jag komma hyfsat tidigt för att fixa iordning, inför lektionerna. Det var bollvecka och när jag släppte in kla...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 20 jan 19:00

Söndag och det första jag fick göra, efter frukosten, var att fixa iordning ett par skidor. Det kom ju en kund igår och ville ha lite hjälp. Då jag precis var på gång att börja träna. Så de fixade jag först och sen donade jag lite i huset och sen rin...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 19 jan 16:00

Lördag och idag hade jag en sicklingskund. Men det ringde på mobilen och han stod utanför och väntade. Ringklockan, till butiken, hade visst slut på batteri. Oops! Jag sprang ned och tog emot killen och hans två barn. Trevlig familj och jag började m...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 18 jan 21:45

Fredag och idag, på första lektionen, så skulle jag visst bli bedömd av min chef. Lite spännande dock och jag är ju bra på att koppla bort eventuella stressmoment. Men klassen jag skulle ha har en förmåga att vara lite sena och lektionen jag skulle h...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se