Direktlänk till inlägg 8 januari 2019

Med hjärtat utanför kroppen!

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 8 jan 22:54

Som sjufaldig Ironman och med typ över 300 lopp i bagaget så kan man väl tycka att det inte är något speciellt att ställa upp i ett Zwift-lopp. Men jag hade ju aldrig gjort det och visst visste jag att det inte var ett riktigt lopp. Men försök att intala mig det... Med lite tunga ben så såg jag att det var Stage 3, idag. Jag kan ju visserligen inte fullfölja hela Touren, då jag missat de två första loppen, men det vore ju roligt att testa iaf. Så jag klickade i att jag skulle vara med klockan 20.00 och efter lite käk så blev både Ullis och jag lite trötta och sträckte ut oss i sängen... Snark! Där sov vi och det blev några Snozningar och det kändes som det aldrig skulle bli något race. Men jag tog mig i kragen och blandade till en sportdryck. Min Vitargo Carboloader hade visst tagit slut så nu blev det Professional. Fint skall det vara! Jag tog på mig lurar om någon i träningsgänget skulle vara ute men de satt mest i vägen för det var helt dött. De körde väl på andra tider. Sex minuter kvar och jag trampade väldigt lugnt för att värma upp och jag fick påminnelse på påminnelse. Sen klickade jag över och det var typ tre sekunder kvar! Oops! Pang, så var det igång och det var en redig röra. 4800 stycken var typ med och när jag försökte ta kort så laggade det och nu såg jag bara en massa cyklar i typ en minut. Och sedan var det cyklister överallt och jag försökte ta i hyfsat hårt, typ runt 2,8-3,0 watt/kg för att inte tappa i starten. Det såg ut som jag åkte bakåt i fältet men jag tog hela tiden lite placeringar. Möjligtvis för att jag missade någon sekund i starten. Sen tar det ett bra tag innan grafiken lugnar sig och man försöker spara sig ibland för att i nästa stund försöka plocka några placeringar. Det är kul men det är lite tungt i benen men man ser att det händer något på kilometerna men man förstår att det är en backe i slutet. Men slutar den verkligen längst upp? Det borde jag kollat upp. Men benen känns möra nu och det är hela backen kvar. Attans! Jag har lyckats klättra från ungefär placering 1800 till nedåt 1530 men där är det typ stopp och nu börjar backen och jag som är tyngre får nu bekänna färg. Hela tiden kommer de bakifrån och jag tappar kontinuerligt tills jag gör en kraftansträngning. Ett tag försöker jag stå men känner att jag tappar i ork och växlar ned och trycker med högre kadens. Nu får man svart på vitt vad som fungerar och i längden så känner man på att sitta ned och ha hyfsat hög kadens, helt klart. Nu är jag närmare 1600 igen, typ 1580 kanske men då jag närmar mig slutet så ökar jag igen och sen spurtar jag hårt och går i mål runt 1530-1540. Så såg det iaf ut men jag är så fucking slut och jag blev lite rädd då det gjorde ont i hjärtat men jag misstänker att jag bara måste rapa lite. Lite för mycket sportdryck och hård ansträngning, kanske. Men jag får ligga över cykeln och bara andas tungt. Heeeelt slut! Wow! Vilken känsla och jag var uppe i runt 98 procent av maxpuls, mycket mer fanns alltså inte. När jag får upp ögonen så ser jag att in avatar fått på sig sina vanliga kläder och jag rullar snabbt nedför tillsammans med en massa andra. Ullis kommer ned och undrar hur det gått och jag rullar bara ned lite lugnt och tar igen mig ett tag. Min officiella placering blev visst 1886 och varför det blev så har jag ingen aning om. Och jag ser att det visst blev några buggar då någon står som etta med tiden en minut och 25 sekunder... Hmm.. . Och många runt 24-25 minuter. Det finns förstås ingen chans att man kan cykla närmare 40 km på. Nåja, jag förstår inte allt ännu men jag får väl lära mig. Kul var det iaf och jag lär sova tungt i natt. Det blev drygt 47 km idag iaf med 37 km hårdkörning. Och vän av ordning kanske undrade hur det var med hjärtat? Hjärtat hänger med och är starkt och fint! ;-)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 22 jan 22:03

Tisdag och normalt en fullspäckad dag men det är ju också en dag då jag får hjälp av en praktikant. Även idag var det lite tufft att komma upp men när jag väl var uppe så var det helt okey. Fast jag tog mig faktiskt lite gröt, jag brukar inte äta på ...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 21 jan 21:30

Dagen efter hårdkörningen och det var klart tufft att komma upp. Som tur var så vaknade jag, trots ett antal snoozningar. Och idag så ville jag komma hyfsat tidigt för att fixa iordning, inför lektionerna. Det var bollvecka och när jag släppte in kla...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 20 jan 19:00

Söndag och det första jag fick göra, efter frukosten, var att fixa iordning ett par skidor. Det kom ju en kund igår och ville ha lite hjälp. Då jag precis var på gång att börja träna. Så de fixade jag först och sen donade jag lite i huset och sen rin...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 19 jan 16:00

Lördag och idag hade jag en sicklingskund. Men det ringde på mobilen och han stod utanför och väntade. Ringklockan, till butiken, hade visst slut på batteri. Oops! Jag sprang ned och tog emot killen och hans två barn. Trevlig familj och jag började m...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 18 jan 21:45

Fredag och idag, på första lektionen, så skulle jag visst bli bedömd av min chef. Lite spännande dock och jag är ju bra på att koppla bort eventuella stressmoment. Men klassen jag skulle ha har en förmåga att vara lite sena och lektionen jag skulle h...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se