Direktlänk till inlägg 1 januari 2019

Träningssammanfattning 2018

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 1 jan 10:13

Så var då 2018 över och dags att summera året. Det var med blandade känslor jag kollade igenom träningskalendern. Jag visste ju att det blivit lite luckor men rätt svårt att få en samlad bild förrän jag kollat igenom Movescount, där man får svart på vitt. Så här kommer först månaderna och en liten sammanfattning på slutet:


Januari: Det blev i fallande ordning; skidor, styrka, crosstrainer och lite spinning. Bra totalmängd med 36 timmar. 

Februari: I typ samma men mindre mängd. Jag åkte förstasträckan på StafettVasan och det kändes rätt bra. Totalt 20 timmar. 

Mars: Liten ökning på mängden men det beror mest på Vasan som jag visst åkte. Det hade jag själv glömt bort och när en löpare, på Nyårsjoggen undrade, så kunde jag inte svara. Skumt! Skadan i hälen har visst smittat hjärnan också... I fallande ordning blev det; skidor, crosstrainer, styrka och lite spinning. Totalt 25 timmar.

April: Styrka, crosstrainer och lite löpning. Prick totalt 200,0 km, totalt 21 timmar. 

Maj: Nu kom jag visst igång med cyklingen, iaf lite grand. Det blev; cykling, styrka och lite löpning och lite simning. Totalt 20,5 timmar. 

Juni: Styrka, löpning, cykel och crosstrainer. Klen månad med endast 16 timmar. 

Juli: Promenadmånad med hela 29 timmars promenad, det går utför... Totalt 40 timmar.

Augusti: Fortfarande promenader men även lite löpning, totalt 23 timmar.

September: En klen månad och endast 11,5 timmars aktivitet.

Oktober: Förkylningsvecka och det är väl typiskt då man är taggad. Det blev lite cykling men totalt endast 6 timmar. 

November: Bra månad med mycket cykel, lite crosstrainer och lite styrka. Totalt 27,5 timmar. Nu var jag igång igen. 

December: En sjuk månad med galet mycket cykling då jag verkligen blev fast i Zwift-världen. Totalt 43 timmar men dock med lite skridskor på skolan men det var ändå bra träning fast mängden drog iväg med 8 timmar och 40 minuter. 


Sammanfattning: 

Ett klart växlande år men det märktes ju klart, på träningen, att det inte blev något Kalmar Ironman, i år. Bra start på början på året och ett bra slut. Däremellan var det lite blandat men det som sticker ut är nog det som tyvärr inte syns. Simningen lyser med sin frånvaro medans cyklingen har överträffat mina förväntningar. Och självklart försvann mycket av löpning, då jag var skadad. Men ändå skoj att kunna avsluta med en mils löpning, på Nyårsjoggen. Jag var helt klart lite orolig över om det ens var möjligt och lite nervöst var det då det var så många nya, som sprang. Men det gick bra och jag kunde andast ut. Kanske andades jag ut för mycket för jag åkte på en förkylning efter. Totalt blev det 290 timmar men det ingår 44,5 timmars promenader. 


Cykel: 69 timmar, 170 mil (15334 höjdmeter)

Styrka: 55 timmar

Promenader: 44,5 timmar

Crosstrainer: 37,5 timmar

Skidor: 30,5 timmar

Löpning: 17:46

Spinning: 11,5 timmar

Simning: 3,5 timmar

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 22 jan 22:03

Tisdag och normalt en fullspäckad dag men det är ju också en dag då jag får hjälp av en praktikant. Även idag var det lite tufft att komma upp men när jag väl var uppe så var det helt okey. Fast jag tog mig faktiskt lite gröt, jag brukar inte äta på ...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 21 jan 21:30

Dagen efter hårdkörningen och det var klart tufft att komma upp. Som tur var så vaknade jag, trots ett antal snoozningar. Och idag så ville jag komma hyfsat tidigt för att fixa iordning, inför lektionerna. Det var bollvecka och när jag släppte in kla...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 20 jan 19:00

Söndag och det första jag fick göra, efter frukosten, var att fixa iordning ett par skidor. Det kom ju en kund igår och ville ha lite hjälp. Då jag precis var på gång att börja träna. Så de fixade jag först och sen donade jag lite i huset och sen rin...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 19 jan 16:00

Lördag och idag hade jag en sicklingskund. Men det ringde på mobilen och han stod utanför och väntade. Ringklockan, till butiken, hade visst slut på batteri. Oops! Jag sprang ned och tog emot killen och hans två barn. Trevlig familj och jag började m...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 18 jan 21:45

Fredag och idag, på första lektionen, så skulle jag visst bli bedömd av min chef. Lite spännande dock och jag är ju bra på att koppla bort eventuella stressmoment. Men klassen jag skulle ha har en förmåga att vara lite sena och lektionen jag skulle h...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se