Alla inlägg under december 2018

Av Niclas Bernhardsson - 8 december 2018 16:30

Först upp på morgonen för lite morgonträning och det drog ut på tiden, hemma, så jag kom iväg lite sent. Så jag var säkert 5 minuter sen och när jag kommer fram, och är inne och byter om, så hör jag att de springer utanför. Asch, tänkte jag. Då kan jag lite gärna gå lite snabbt på toan också. Min häl mår inte så bra av snabb löpning och en massa hopp direkt. Men de hade visst sprungit ned i träningsrummet, och hämtat lite saker. Så när jag kommer in i rummet igen så får jag höra, av herr Ställverk, att man skulle hämta lite saker till träningen. Och jag som inte ens hade mitt Safiren-kort med. Det hade visst försvunnit ur väskan. Men Carina skulle vara snäll och hämta det, när hon hade startat igång oss. Sagt och gjort. Lite dåligt med uppvärmning, för mig alltså, och det skulle nog senare bli mitt fall...

Jag försökte peppa igång mig och tyckte jag lyckades rätt bra. Efter alla maskiner så skulle vi då boxas, lite grand. Ställverket ropade på mig och han hade visst fuskat lite med Kick-boxning. Tror jag var det var, iaf. Det var ett jäkla drag han hade i sparkar och slag. Det slutade med ett lättare ryggskott. Men det var inte pga Ställverket utan det kom i magmaskinen men jag var väl så varm då så jag märkte bara att det drog till, lite grand, just då. 

Men bra pass och sen in i duschen. Senare, mot kvällen, typ runt 17.00, så ville Ullis och jag träna igen och då blev det Zwift. What else! :-) Det var visst New York, som stod på schemat. Vi puttrade på där och ibland blev det rätt hårt. Och jag tryckte på under två sprintar. Jag fick visst ett sprint-rekord och sen gjorde jag rekord, två gånger, på det varvet. Och låste upp någon "Achievements" - nice! :-) Det blev drygt en timme och jag snittade 28,5 km/h. Snittpulsen låg på 143 och jag toppade på 171. Det borde betyda att det finns avsevärt mer att ta ut. Det gillar jag. 

Av Niclas Bernhardsson - 7 december 2018 22:00

Ja, fast inte så länge. På morgonmötet så hörde jag att de pratade om att någon behövde gå iväg och jag och chefen hade ännu inte kommit överens om ngn tid, då vi skulle träffas. Så hon ropade att jag kunde ju ta den timme, på morgonen. Men absolut. En timme kan ju vara roligt. Efter mötet följde jag med klassläraren och det var visst två timmar. Hmm, det ena verkar ge det andra. Men det var roligt och jag körde en liten lek med en grupp också. Sen traskade jag upp till chefen och det verkar som om hon har möte så jag sätter mig i massagestolen, så länge. Det hade jag förtjänat, tyckte jag. När massagen var klar så märker jag att chefen står utanför och jag sticker ut huvudet och frågar om mötet. -"Men det har jag ju messat dig om", svarade hon. Ja, jag, tänkte jag. Det hade jag ju inte hunnit sett. Tiden var visst när jag lovat en annan klass, att vara med dem. Men jag gick till klasslärarna och frågade om jag kunde slå ihop deras klasser och köra en klassutmaning. Det tyckte de lät roligt och jag kunde få till mötet med chefen också. Så först lite god mat och sen var det fullt upp. Bra möte med chefen och sen en rolig tävling. Lagom nivå på frågorna också så det får jag testa på några andra klasser sen. 

Sen en liten kaffe med kollegor innan jag for hem. Väl hemma så var det lite fredagsmys men väl också lite fredagsfys. Det blev faktiskt hämtpizza och efter det ville jag få till en timmes cykling och Ullis hängde givetvis på. Hon är inte svårövertalad när det gäller träning. Det blev ganska precis en timme och det fick räcka. 27,4 km körde vi iaf. På kvällen så undrade Ullis vart jag tog vägen men jag blev trött och jag ville snart gå och knyta mig då jag hade bokat lördagens morgonpass. 

Av Niclas Bernhardsson - 6 december 2018 20:45

Så var det då dags för ytterligare en skridskodag men gruppen som egentligen skulle kört nu på förmiddagen ville göra annat istället. De ville köra en stund i gymnastiksalen istället och när det kom önskemål om konmemory så kunde jag inte säga nej. Det är ju en underbar lek och den får de flesta att aktivera sig. Vad den egentligen heter vet jag inte men jag har modifierat den lite så det blir lite mer fys. Fyra lag, som står bakom varsin plint och bakom plintarna finns det fyra rockringar i fyra olika färger. På min signal så springer alla först ett varv, hoppar sedan över sin plint och lyfter en kon. Under den finns det en ärtpåse, som kan vara i någon av rockringarnas färger. Det övriga laget bör hålla koll på de övriga lagen, men det är inte alltid så lätt. Är det rätt färg tar man med sig den och hoppar över plinten och växlar. Är det fel färg så ställer man snabbt tillbaka konen, över ärtpåsen och springer och växlar. Nästa person springer först ett varv osv. Kul och det gäller att vara skärpt. Så efter den lektionen, som blev lugn för mig, så var det rätt lugnt och jag gick sedan och käkade lite mat. Efter maten var det då dags för lite skridsko igen och nu var det sista lektionen, den var med fyrorna. Lite skridskoskola men väldigt mycket hockey, faktiskt. Fast för det mesta så körde jag mest skridskor och fick ihop över fyra kilometer. Så det blev en hel del skridsko för mig, den här veckan. Det roligaste var dock att Ullis kom och mötte upp mig. Så hon var med mig i ishallen. Efter det så for vi upp till Ullis sjukgymnast. Det börjar faktiskt gå väldigt bra men sjukgymnasten är grymt bra och Ullis vill gärna få bra hjälp, jag förstår henne. Vi passade på att hoppa in på Ikea, för att försöka få lite mat, men det var visst för sent. Så vi åkte över till Heron City istället och käkade på Thai-stället. Där är det alltid gott. Nu vet jag inte vad det heter men det är ett säkert ställe. Vi kom hem rätt sent men jag ville banne mig få lite riktig träning också så jag traskade ned till källaren och satt igång Zwift. Det blev en rätt kort tur på 21,1 km och tiden stannade på 39.26, vilket gav ett snitt på 32,1 km/h. Hmm, lite för snabbt egentligen men Zwift lockar ju ibland att trycka på. Det här passet får väl anses som ett mellanmjölkspass men jag ser på pulskurvan att det var lite varierande. Så helt förkastligt var det inte. Skönt att krypa till kojs men rätt trött efter den intensiva veckan. Normalt så är ju fredagen lite av en återhämtningsdag men nu fanns ju risken att man skulle hoppa lite lite överallt. Ett möte med chefen, var iaf inplanerat, dock inte när. 

Av Niclas Bernhardsson - 5 december 2018 22:15

På skolan så tror jag att jag först hade ettorna och de var ju underbara. Jag försökte köra lite skridskoskola men jag märkte att nummer ett bara var att försöka få dem att stå på benen. Och det är ju iofs övning 1! ;-) Så många mer övningar var, i det stora hela, onödigt. Men jag åkte på och busade lite med barnen. Så det blev några kilometer även nu. Sen, efter maten, var det nog femmorna. Och en assistent påpekade att jag bara log hela tiden. Och det kan nog stämma. Det är ju så himla roligt och man ser ju glädjen i barnen. Det här måste jag klämma in snart igen. Wow!

Sen var det tänkt att vi skulle ha ett möte men jag fick mail om att vi fick sköta det på egen hand så jag kunde röra mig hemåt lite tidigare. Väl hemma, efter maten, så var det Core för Ullis men då det var fullt, i övrigt, och jag stod på reservplats, så körde jag annat. Och i brist på fantasi så blev det som vanligt Cross Trainer. Men jag försökte hålla ned pulsen och jag fick motstå plötsligt impulser att försöka imponera på omgivningen. Men det var inga större problem. Rätt tunt med folk idag. Värre var det för någon dag sedan. Då var det proppfullt, då Ullis och jag kom. Och jag tänkte passa in på Ullis så när jag märkte att hon nog borde vara klar, så hoppade jag av. Det blev 53 minuter och en snittpuls på 137 slag/minuten. Så har man inget bättre för sig så kan man ju räkna ut att mitt hjärta slog ganska precis 7261 slag under träningspasset. Men nu gjorde ju jag det så ni kan ägna er åt något annat. :-) 

Av Niclas Bernhardsson - 4 december 2018 21:00

Full fart med skridsko, på skolan, och nu började det att kännas lite i fötterna. Men när man väl kör, och kan glömma bort smärtan, så är det fruktansvärt kul. Och idag fick jag även bra hjälp av min praktikant. Fast ibland glömde jag bort henne men det var för att hon hade så roligt själv och aktiverade sig med eleverna. Efter att jag kört lite övningar, med de små var det obligatoriskt och med de äldre så var det frivilligt, så åker jag runt mycket själv. Bra träning och så roligt. Sen blev det lite snack med kollegor innan jag skjutsade hem "Fnitter-Lasse"! ;-) När jag släppt av honom så var det full fart hem för en kaffe till och sen toksomnade jag efter det. Det är visst typiskt ADHD-likt att INTE bli pigg av kaffe. Hmm, det är nog som Ullis har misstänkt. Nåja, det är väl bara att aktivera sig och dra nytta utav det istället. Efter tuppluren så ville jag få in lite "vanlig" träning också så jag gick ned till källaren och körde igång. På med Zwift och på med hög musik och så var jag igång. Jag försökte hålla mig lugn men då och då var jag med i några bra småklungor och farten trissades upp. Lite småskumt att det sitter en massa folk runtom i världen och trampar och samtidigt ser man dem som avatarer på skärmen. Och då och då kommer några helt horribla värden. Kan det verkligen stämma? Jag skulle önska att man kunde se någon känd cyklist trampa. Vet ni några namn, som är med i Zwift? Jag hörde förresten att Lionel Sanders enkom körde sin cykelträning på Zwift. Låter ju både konstigt men även jäkligt coolt! En världsstjärna i triathlon. Nåja, det blev precis en timme för mig och jag körde i snitt runt 31,5 km/h. Och för den som inte är helt tappad bakom en vagn så förstår ni även att jag då kom just 31,5 km. :-) London-banan blev det. 

Bra dag!

Av Niclas Bernhardsson - 3 december 2018 21:45

Skridsko på skolan och det är verkligen roligt. Men först skulle jag lämna av en cykeltrainer, till en jobbarkompis. En trainer som jag fått av en kompis som ville stötta mig i min satsning men när datorn, till trainern, dog, så köpte jag mig en nyare modell och den gamla fick en ny ägare. När trainer var avlämnad åkte vi mot skolan och snart nog packade jag in ryggsäckar och skridskor, i min bil. Fullpackad åkte jag och Bassel mot ishallen och inväntade eleverna. Tre åk.2-klasser och det var riktigt kul att leda den stora gruppen. Jag gillar att hålla i stora grupper men det blev lite tjockt på banan, som jag gjorde. Men det var bra drag och de orkade i drygt en timme. Sen packa bilen igen och upp mot skolan, där det var lunch. Sen snabbt till nästa klass och nu var det en åk.6:a Klart lugnare och det blev mer en skön stund med lite skridskoåkning. Men förstås lite övningar där också. Men det var mer frivilligt nu. Jag körde faktiskt med gps idag och det blir kul att se hur många kilometer det blir till slut. Väl hemma så ville jag ändå få till lite vanlig träning och jag gick sen till Safiren, tillsammans med Ullis. Ullis skulle köra lite yoga och jag tänkte köra Cross Trainer. Men ingen var ledig så jag stakade lugnt i fem kilometer istället. Lite hårdare på slutet. Sen gick jag in mot rummet igen, där Cross Trainer-maskinerna står. Nu var en ledig och jag körde lite lugnt i 35 minuter. Som vanligt på motstånd 12. Kändes bra och jag lyckade hålla mig precis på en snittpuls av 70% av max. Precis lagom tills Ullis var klar. Sen hem och se på Biggest! Alltid kul men jag blev förvånad över hur mycket tävling det verkar vara för dem. Tävla i att gå ned mest i vikt? Det borde ju vara mer av prestation och mindre av tävling. Sagt av mig som älskar tävlingar. Men att tävla i att gå ned fort i vikt är som att be om att få problem senare. Enligt mig. Hursomhelst en kul dag och jag är nöjd. 

Av Niclas Bernhardsson - 2 december 2018 19:15

Exeminationsdags och nu var det dags att lämna in ett paper, dvs en mini-uppsats. Jag har försökt att plugga så mycket jag kan men känslan var att jag låg efter, återigen. Men jag hade varit duktig och fört anteckningar men kanske blev det lite väl mycket från en och samma föreläsning. Dock så kändes det som om jag var mer med i matchen nu än förra gången. Fast det var mycket att få in och kanske var det för mycket information. Så hela fredagskvällen ägnades åt att börja med mitt paper men på lördagen ville Felix till Strängnäs för att kanske köpa en bil. Så där försvann det många timmar men han kom iaf hem med en cool BMW. Väl hemma så satte jag mig vid skrivbordet och bara öste på. Två kvällar kvar och nu var det bråttom. Jag hade bara en massa anteckningar och inget mer. Men utifrån dem så bara öste jag på och snart började det bli någonting. Det mesta var sedan klart på lördag kväll men nu skulle allting bli rätt med referenserna och det är ju inte så lyckat om allting är från samma föreläsning så jag fick kolla runt lite grand. :-) Hela söndagen gick åt till pluggandet men jag kollade på några UFC-matcher med grabbarna däremellan. Mot kvällen började jag känna mig färdig och jag kände att huvudet började sprängas och vid en punkt så kände jag bara att nu fick det räcka. Så någon direkt korrekturläsning blev det inte. Smack bara! In med skiten och hoppas på det bästa. Sen ned i källaren och försöka träna men jag var lite orolig att jag började bli sjuk på riktigt. En timmes cykling och huvudvärken släppte inte alls... Men efter ca. 10-15 minuter efter träningen så började det lätta och det kändes så skönt. Det var såklart någon typ av stress och det kändes som att det var bra att träna. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards