Direktlänk till inlägg 27 december 2018

Alpe du Zwift

Av Niclas Bernhardsson - 27 december 2018 21:00

Torsdag och en kompis, vi kan kalla honom Bergis, undrade om vi skulle köra Alpe du Zwift idag. Han undrade det igår alltså men jag var osäker på om jag skulle hinna då vi skulle få främmande. De skulle iaf starta klockan 11.00 och kanske fanns chansen att jag skulle hinna. Tidpunkten då gästerna skulle komma var lite flytande. Det var iaf garanterat efter klockan 12.00 Så det slutade med att jag gjorde mig iordning inför cykelturen. Ullis hade knatat ned en halvtimme innan och körde. Jag blev precis färdig innan och Bergis undrade vart jag höll hus. Men när jag var klar, typ 20 sekunder innan, så verkade alla vara klara. Det var fem stycken som skulle dra iväg. Fast en sjätte var också med men han hade typ tjuvstartat. Det tog ett tag innan jag förstod att det var för att han var så grym så han tänkte försöka hinna köra ikapp oss och således kört berget två gånger. Men av erfarenhet så vet jag att även de bästa ambitionerna ibland kan grusas. På vägen upp så stabiliseras tempot och det är rätt behagligt faktiskt. Typ runt 1,8-2.0 watt/kg. Jag var dock lite sliten i benen innan för det här torde vara den femtonde dagen i rad, med Zwift. Jag trodde ju att jag skulle låsa upp "Unemployed" men det hände ingenting igår. Kanske missuppfattade jag hur det fungerade. Men rätt som det var så låstes den upp och förstås lite annat också, på vägen. Något med California också. För att jag hade kör ett visst antal mil. Det var kurva på kurva och lutningen runt 10%, ibland mer och ibland mindre. När jag var typ tre kilometer ifrån så kom Ullis ned och sade att främmandet hade kommit, det var för övrigt hennes pappa och hans fru. Men satan då! Jag kunde jag inte sluta nu. Efter några minuters velande så bestämmer jag mig, efter ett förslag från Bergis, att jag drar på istället. Så kommer jag fram snabbare. Jag kände mig ju ändå rätt fräsch. Nu går jag upp mot 3,0 watt per kilo, och det dröjer inte alltför länge förrän en kille, från vårat gäng, hakar på. Jag ser att han trycker lite bakom mig och jag trycker också på. Efter någon minut, eller två, så är han ikapp och jag försöker att haka på. Men det går för hårt och jag ligger på gränsen, typ 3,6 watt per kilo. Han tappar snart och jag måste också sänka. Sekundrarna mellan oss ökar så sakteliga och det låg länge på runt 5-6 sekunder men det ökade och var lite över 10 sekunder mot slutet fast jag maxar på slutet och det slutade nog med typ 6-7 sekunder iaf. Riktigt skönt att ta i och jag rullade snabbt nedför backen bara för att få några lättare kilometer på kontot. Sen snabbt in i duschen och vara social. Trevligt både med cyklingen och främmandet och det gjorde nog ingenting att jag blev 10-15 minuter sen. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 22 jan 22:03

Tisdag och normalt en fullspäckad dag men det är ju också en dag då jag får hjälp av en praktikant. Även idag var det lite tufft att komma upp men när jag väl var uppe så var det helt okey. Fast jag tog mig faktiskt lite gröt, jag brukar inte äta på ...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 21 jan 21:30

Dagen efter hårdkörningen och det var klart tufft att komma upp. Som tur var så vaknade jag, trots ett antal snoozningar. Och idag så ville jag komma hyfsat tidigt för att fixa iordning, inför lektionerna. Det var bollvecka och när jag släppte in kla...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 20 jan 19:00

Söndag och det första jag fick göra, efter frukosten, var att fixa iordning ett par skidor. Det kom ju en kund igår och ville ha lite hjälp. Då jag precis var på gång att börja träna. Så de fixade jag först och sen donade jag lite i huset och sen rin...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 19 jan 16:00

Lördag och idag hade jag en sicklingskund. Men det ringde på mobilen och han stod utanför och väntade. Ringklockan, till butiken, hade visst slut på batteri. Oops! Jag sprang ned och tog emot killen och hans två barn. Trevlig familj och jag började m...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 18 jan 21:45

Fredag och idag, på första lektionen, så skulle jag visst bli bedömd av min chef. Lite spännande dock och jag är ju bra på att koppla bort eventuella stressmoment. Men klassen jag skulle ha har en förmåga att vara lite sena och lektionen jag skulle h...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se