Direktlänk till inlägg 5 oktober 2018

Trädgårdsstädning, nu skall det mustas!

Av Niclas Bernhardsson - 5 oktober 2018 19:15

Fredag och all tid, efter jobbet, gick åt att plocka äpplen från träden och slänga de som låg på backen. Enligt uppgifter så var minimigränsen, för att musta, 50 kg. Annars så skulle man få dela med någon annan men tanken var ju att få must enbart från sin egen trädgård. Jag var hyfsat säker på att vi skulle få ihop 50 kilo men det var ju iofs väldigt mycket äpplen som fallit ned och typ enbart riktigt bra äpplen från det minsta av äppelträden. Det vi beskar väldigt kraftigt för en massa år sedan. Då var det iofs väldigt stort. Hursomhelst så var vi lite sena på bollen och många äpplen sorterade vi bort. Till slut började vi närma oss ljuset i tunneln och vi hämtade en våg och spänningen var olidlig! :-) Men vad sjutton. Den visade på typ 42-43 kg och jag fick leta lite noggrannare och även kolla i de andra träden. Så snart nog hade vi gått över 50 kg och för säkerhets skull även nallat lite av de extra fina äpplena som vi tänkt plocka in till oss själva. Sen blev det lite myskväll med tacos och en flaska rött till det. Smakade kanon och vi kikade på "Ingen utan skuld". Den är bra, tycker vi. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 22 jan 22:03

Tisdag och normalt en fullspäckad dag men det är ju också en dag då jag får hjälp av en praktikant. Även idag var det lite tufft att komma upp men när jag väl var uppe så var det helt okey. Fast jag tog mig faktiskt lite gröt, jag brukar inte äta på ...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 21 jan 21:30

Dagen efter hårdkörningen och det var klart tufft att komma upp. Som tur var så vaknade jag, trots ett antal snoozningar. Och idag så ville jag komma hyfsat tidigt för att fixa iordning, inför lektionerna. Det var bollvecka och när jag släppte in kla...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 20 jan 19:00

Söndag och det första jag fick göra, efter frukosten, var att fixa iordning ett par skidor. Det kom ju en kund igår och ville ha lite hjälp. Då jag precis var på gång att börja träna. Så de fixade jag först och sen donade jag lite i huset och sen rin...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 19 jan 16:00

Lördag och idag hade jag en sicklingskund. Men det ringde på mobilen och han stod utanför och väntade. Ringklockan, till butiken, hade visst slut på batteri. Oops! Jag sprang ned och tog emot killen och hans två barn. Trevlig familj och jag började m...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 18 jan 21:45

Fredag och idag, på första lektionen, så skulle jag visst bli bedömd av min chef. Lite spännande dock och jag är ju bra på att koppla bort eventuella stressmoment. Men klassen jag skulle ha har en förmåga att vara lite sena och lektionen jag skulle h...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se