Direktlänk till inlägg 5 oktober 2018

Trädgårdsstädning, nu skall det mustas!

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 5 okt 19:15

Fredag och all tid, efter jobbet, gick åt att plocka äpplen från träden och slänga de som låg på backen. Enligt uppgifter så var minimigränsen, för att musta, 50 kg. Annars så skulle man få dela med någon annan men tanken var ju att få must enbart från sin egen trädgård. Jag var hyfsat säker på att vi skulle få ihop 50 kilo men det var ju iofs väldigt mycket äpplen som fallit ned och typ enbart riktigt bra äpplen från det minsta av äppelträden. Det vi beskar väldigt kraftigt för en massa år sedan. Då var det iofs väldigt stort. Hursomhelst så var vi lite sena på bollen och många äpplen sorterade vi bort. Till slut började vi närma oss ljuset i tunneln och vi hämtade en våg och spänningen var olidlig! :-) Men vad sjutton. Den visade på typ 42-43 kg och jag fick leta lite noggrannare och även kolla i de andra träden. Så snart nog hade vi gått över 50 kg och för säkerhets skull även nallat lite av de extra fina äpplena som vi tänkt plocka in till oss själva. Sen blev det lite myskväll med tacos och en flaska rött till det. Smakade kanon och vi kikade på "Ingen utan skuld". Den är bra, tycker vi. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 14 nov 19:00

Onsdag och en rätt lång dag och en speciell händelse på skolan då jag sade åt några högstadieelever, som uppenbarligen inte var vana vid det. Att bli tillsagda alltså. Eller iaf en elev. Hursomhelst så lämnade jag över det till högstadiet. Väl hemma ...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 13 nov 19:45

Tisdag och egentligen löpträning, med klubben. Men eftersom jag var hos läkaren igår så hade jag lite väl ont i slemsäcken, efter att hon klämt på den. Jag glömde förresten skriva om besöket igår. Nu hade jag äntligen fått tid och jag var inställd på...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 12 nov 19:00

Rejält taggad, efter inspirationen från Allt om Hälsa-mässan, så satte jag mig på transportören, dvs smart-trainern, som genom Zwift förflyttar dig lite varstans runt i världen. Den här gången så kunde man välja lite olika banor i Innsbruck, som ligg...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 11 nov 22:15

Så var det återigen dags för Allt om Hälsa-mässan men vi tvekade om vi skulle gå på den. Men ju mer tiden gick ju mer blev vi intresserade. Förra året blev man ju rätt taggad och i år gjorde vi lite research innan, och kollade ut när olika föreläsnin...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 10 nov 22:10

Lördag och både Ullis och jag vaknade rätt tidigt men vi somnade ju rätt tidigt igår kväll. Men jag blev kvar ett tag  och sträckte ut mig. Sen var det full fart på mig och Tim, då vi sopade upp en massa löv och sen åkte till soptippen och slängde bå...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se