Direktlänk till inlägg 20 augusti 2018

Taggad till tusen!

Av Niclas Bernhardsson - 20 augusti 2018 20:00

Måndag igen och nu började även eleverna. Det var lite oklart hur många vanliga klasser det skulle vara idag men såklart så blev det samling i de vanliga klassrummen, för eleverna, och sedan fick det utkristallisera sig. Jag hann iaf bearbeta fram en ny och aktuell enkät inför det nya läsåret. Med lite frågor om vad eleverna ser fram emot och vad de själva önskar och tycker om olika lekar och övningar. Sen var det möte på skolan och väl hemma var jag rätt trött. Men rejält taggad att komma igång med träningen och huvudmålet är förstås Kalmar Ironman 2019, det skall bli så roligt. Jag traskade bort till Safiren och hade väl ingen egentlig plan utan ställde mig på en Cross Trainer. Jag mjukstartade på motstånd 12 och körde runt 77-78 i kadens. Inte så värst hårt på de maskinerna men jag gissar att pulsen ändå låg runt 70% av maxpuls eller lite under. Sen dröjer det inte så länge förrän en gammal bekant ställer sig bredvid och det känns lite mjäkigt att köra så lätt när han har tyngre. Men jag behöver ju inte bevisa något utan kör på men sen, vid 5 km, så höjer jag två steg till motstånd 14 och så kör jag så i ytterligare 5 km. Vi hinner prata en del innan det blir lite mer ansträngt och nu höjde jag igen och då förstås till motstånd 16! Nu börjar det helt klart kännas lite men det känns fortfarande rätt bra men jag flåsar ju lite då jag pratar. När det gått ytterligare 5 km så funderar jag om jag skall köra slut på mig, vilket jag nog hade gjort om jag gasat på länge på motstånd 18. Men jag känner att det räcker och drar ned till motstånd 12 igen och bara köra lugnt den sista biten och får förstås ned pulsen rejält. 60 minuter blev det och jag kom 18,85 km. Skönt att röra på sig. men jag har haft känning av någon förkylning och körde med Coldzyme under helgen. Efter Cross Trainern så gick jag in till gymmet och körde mitt vanliga tänk med 3 övningar i en följd och sen upprepa. Kanske lite lugnare första svängen. Det blev Lårcurl, benspark och sittande rodd. Skönt att ta i. Efter det så blev samma sak igen fast nu med sittande magcrunch i maskin, Pec-dec (typ av sittande flyes) och sist sittande axellyft åt sidan. Det får räcka och jag kan bocka av en timme och en kvarts bra träning - nice! 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 25 juli 20:55

En dryg vecka sedan sista bloggningen och det gör lite ont i mig som tycker det är kul att blogga. Eller skriva av mig rättare sagt. Så vad har hänt sedan det sista späckade inlägget? Jodå, fullt upp men vi har tagit dagarna som de kommit men framför...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 14 juli 07:39

Så var det dags att blogga ikapp och återigen är det över två veckor sedan sist. Nu måste jag skärpa mig men det kan ju också bero på att jag skärpt upp en massa annat. Som träningen till exempel. Jag är nu uppe i 18-20 mil i veckan och det tack vare...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 27 juni 22:45

Som rubriken antyder så känns det rätt bra men ni som följer mig vet att det inte bara har varit bra saker. Igår så var det begravning för kära grannen Tore. Det var sorgligt men ändå fint och det blev ett värdigt avsked.  Men jag har ju inte blogg...

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 10 juni 21:33

En dryg vecka till utan bloggning och det här skall ju vara mitt andningshål, att liksom få skriva av mig. Men det har varit rätt så mycket och det har bara varit att bita i.  Arbete och plugg: Full fokus på att få ett fint avslut för eleverna och ...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 31 maj 20:30

Ja, sist var det ju 2,5 veckors uppdatering och nu är det närmare 3 veckor. Jag får helt enkelt skärpa mig men det är bara så mycket nu så det blir lätt så att bloggen släpar efter. Så jag gör som sist och betar av lite som har hänt.  Träningen: Ja...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10
11 12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se