Alla inlägg under juli 2018

Av Niclas Bernhardsson - 9 juli 2018 20:00

Måndag och nu var det jag som ville visa "min runda" för Ullis. Så trevligt att gå tillsammans och vi blandade lite med att prata och lyssna på musik. Jag är ju inget promenadproffs direkt utan har ju bara gått för att förbränna lite kalorier. Tanken var att komma i riktigt god form för en filmroll men det var lite osäkert hur det skulle bli med den där filmrollen. Hursomhelst så ville jag prova på och inte fega. Så vi fick väl se vad som skulle hända. Det blev iaf lite drygt 8 km och man traskar i ungefär 10 min/km. Lite sådär lagom. Rätt skönt och pulsen är inte så hög förstås. 

Lite senare på dagen så kom Ullis lillesyrror förbi och Millan hade förstås med sig sin Cornelia. Och Carro definitivt sin med sig då den ligger i magen och väntar på att få komma ut. :-) Trevligt och Millan testade att gå Slacklines och gjorde det riktigt bra. Dock försvann halva trädet då hon försökte greppa något för att hålla balansen! :-D

Av Niclas Bernhardsson - 6 juli 2018 20:00

Så var det fredag och med det även Ullis sista arbetsdag innan semestern. Och jag började som vanligt med att promenera och det blev först 80-tals musik och sen gick jag över till Carola. Faktiskt med tanke på min kära farfar som gick bort 2001. Han lyssnade ofta på bibliska sånger och fastän jag inte är särskilt kristen så kändes det bra. Speciellt då han var genuint fin. Det gick väldigt bra att gå idag och det var lite förvånande då jag hade lite ljumskproblem igår. Så det var kul att se att jag höll ett högre tempo och att det gick så bra. Idag hade jag pulsklockan på och såg att snittet blev 51% av maxpuls. Det säger mig just nu ingenting då jag nog aldrig haft pulsklockan på mig då jag promenerar. Men tänkte att det kan vara intressant att få in alla siffror för en mer komplett sammanfattning av träningen. 

Sen, när Ullis kom hem, så satte vi oss i bilen och åkte mot Skärholmen. Jag ville kolla in grejer till motorcykeln och efter vi gjort det så drog vi vidare till Kungens kurva och där shoppade vi lite och på Ikea blev det lite mat och sen köpte vi en prisvärd paviljong, det gick knappt att motstå. Sen fort hem för att se lite fotboll igen och vilken match. Kanske inte spelmässigt men resultatmässigt. Fast dock som jag hade förutspått men det blev spännande på slutet och Neymar får halta hemåt. Dock så blev han varnad för att inte filma och allt filmande blev nog hans fall. Karma typ. 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - 5 juli 2018 21:00

Promenad som vanligt och jag tror jag körde 80-talsmusik och nu lyssnade man på låtarna på ett helt annat sätt. Tror inte jag riktigt lyssnade på hela låtarna då jag var yngre. Nu lyssnade jag och en del låtar blir man inte riktigt klok på. Så tankarna gick och så även jag. Men skorna, som jag var så stolta över, verkar gå på sista versen. Det har blivit ett lite hål i hälen och det började skava. Så jag belastade lite annorlunda och det började dra i ljumsken. Så först en sträckning i ryggen för någon vecka sedan och den satt kvar. Och nu började det dra i ljumsken. Hmm, jag lyckades halta mig hemåt men det var inte mycket mer än så på slutet. Det blev 8,2 km igen. Och tiden lite under 1,5 timmar. Såg inte en käft idag. 

Sen mot kvällen så hade Ullis bokat in Core och det kunde ju jag också göra. Men ljumskproblemen ställde till det men jag kunde utföra alla övningar hyfsat bra. Det värsta var väl när man skulle byta position. 

Men ändå nöjd att jag kunde genomföra dagen som planerat. Dock blev jag väldigt fundersam då Ullis kom hem och berättade lite saker om det hemliga projektet som liksom inte överenstämde med vad jag fått höra. Hmm, stämmer det så ställer jag in. Trots att det nog ändå skulle bli kul. Vad det är? Nä, det berättar jag inte. Så varför skriva om det, kanske vän av ordning undrar. Min blogg, mina tankar. Allt vill man inte skriva om men kul att kunna blicka tillbaka och kul att kunna ventilera sina tankar. 


Men det är nog ändå dags att skriva att jag inte ställer upp i Kalmar Ironman, i år. Den uteblivna löpningen gör att jag inte har den muskulära styrkan att klara ett maraton på ett vettigt sätt. Så i år försöker jag få ordning på hälen och så skjuter jag upp Kalmar till nästa år. Detsamma gäller Ullis. Så då kom ett lite projekt rätt bra in. Dock stör det lite med skolan men jag sade jag till det här projektet innan jag skrev på ett nytt kontrakt med skolan. 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - 4 juli 2018 21:30

Upp tidigt på morgonen men jag väntade in ett motorcykeldäck och ville inte få förrän jag visste om grabbarna var vakna. Men de skulle visst iväg och träna. Hmm, men så kommer däcket tidigt och jag kan gå iväg. Då ringer svärmor och vill ha hjälp med sin dator. Jag sade att jag kommer direkt och jag börjar gå dit. Det är ett enkelt fel då hon har råkat trycka in en knapp som gör att musplattan inte funkar. Snabbt iväg och jag börjar gå genom skogen bortom järnåldersvägen och jag går upp mot Nygårdsplatån och genom den skogen mot Gnestavägen. Jag fortsätter över den och in genom Lånestaskogen och det är ju förbaskat fint i Vagnhärad. Jag lyssnar återigen på Carola och känner att livet leker. Nice! När jag kommer ut vid gamla tennisbanan så kommer jag på att jag kan ju gå och köpa en liten bit kvartslist som jag saknar. Jag råkade ju ha sönder två bitar. Sagt och gjort. Samtidigt så träffar jag chefen på Woody som säger att jag har en skylt kvar. Jag går bort och kollar på den och säger att om jag inte hämtat den om en vecka så får de slänga den. Den är ju modell BIG och vart skall jag ha den? Typ 2x1 meter. Sen går jag vidare mot Trosa Däckmarknad och hör om de kan byta ett motorcykeldäck men de ville de inte då de inte var vana vid det. Bra med ärlighet och jag fick ett ställe jag kunde ringa. Vidare hem och det blev runt 7,5 km idag. Dock lite uppdelat idag. 

Sen, på kvällen så ville Ullis och en kompis ut och simma men jag kände inte alls för det. Jag har liksom inte fått in någon bra känsla kring simningen och den är lite nedprioriterad just nu. Men jag traskade mot Safiren och ställde mig på en Cross Trainer istället. Nu blev det 80-talsmusik och det kändes helt okey. Några riktigt sköna låtar och jag stod  och körde lugnt i 8 km innan jag började köra intervaller. Mycket folk på gymmet och det gör det lite lättare att ta i och det gjorde jag verkligen. På den första intervallern så kom jag upp i 178 slag/minuten men sen var det konstant 180 och 181 slag/minuten. Jag orkade med sju stycken och sen kände jag att det verkligen fick räcka och jag avrundade med 10 minuter lite lugnare. Intervallerna var mina vanliga 600-ingar med 400 vila. 


8 km motstånd 13 

7 intervaller (600m) i motstånd 18 och lugnt (400m) på motstånd 9

Sista 10 minuterna på motstånd 12. 


1 timme totalt, bra pass - me like! :-)


 

Av Niclas Bernhardsson - 3 juli 2018 09:00

Tisdag och mer tanke på mitt mål, jag måste ju ut och promenera! Typ bränna lite mera. Jag gick ut rätt tidigt och satte på mig mina lurar och slog på Spotify. Hmm, jag har börjat lyssna mer på Carola igen och varför inte. Några låtar är ju rätt djupa och jag lyssnade på några av dem när jag varriktigt liten och mamma och pappa bråkade. Och jag pratar om riktiga bråk. Det slutade med att jag fick säga åt dem att skilja sig. Det var sådana bråk man aldrig önskar någon skall få uppleva. Tror det räcker så. Men låtarna gav mest feelgood och jag kunde njuta av orden i låtarna och ibland börjar man lyssna på ett annat sätt då man är i en annan fas i livet. Hursomhelst så fick jag lust att börja gå på Strutsrundan men jag insåg ju att det skulle bli lite väl långt att ta hela. Men skulle jag vika av vid Fredriksdal så borde det bli lagom. Det kändes rätt bra hela tiden men min sträckning i ryggen gjorde sig såklart påmind. Det blev iaf 8,2 km och tiden runt 1 timme och 25 minuter. Rätt kuperat. 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - 2 juli 2018 21:15

Efter en lite slö helg så ville jag få igång rutinerna igen och det blev Safiren. Jag hoppade på en Cross Trainer och sade igång. Inga konstigheter utan jag bara körde på och satte motståndet på 12 och det blev hyfsat lugnt. Jag kunde säkert köttat på lite mera men det blev svettigt värre ändå. Brorsan T Bäck var där, som vanligt och vi snackade lite grand innan jag fortsatte lyssna på musik. Det blev en timme och snittpulsen blev 146 sl/minuten. Det kändes helt okey. 

I lördags så var vi och firade Ullis lillesyrra Millan som fyllde 25 år och det bjöds på smörgåstårta och jag tror jag drog i mig två bitar så det fanns lite att förbränna! :-) Jag har mitt hemliga mål som jag kämpar mot och det blir spännande att se hur det fortlöper. 


    


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards