Alla inlägg under juli 2018

Av Niclas Bernhardsson - 24 juli 2018 20:00

Segt på morgonen så det blev visst ingen morgonpromenad. Kan man verkligen bli så slut av att promenera? Eller är formen klart sviktande... Hmm, det kanske är en kombination. Sedan jag bestämde mig för att 2018 skulle bli ett mellanår så har ju träningen gått ned lite och form är ju en färskvara. Men på kvällen ville både Ullis och jag ut och röra på oss och det är ju fortfarande så att jag inte får springa med min häl men jag ville visa den fina rundan jag gick, i början av min "promenadkarriär" så vi gick bort mot Stenåldersvägen och in i skogen där och sen vidare upp mot Nygårdsplatån där vi fortsatte in i skogen fast den som leder mot Gnestavägen. Och förbi den och in i nästa skog och där kommer man ju ut vid gamla tennisbanan. Hasse Pedal-banan. Som jag skrev om i ett tidigare blogginlägg. Men nu började orken ta slut på mig och vi kortade av promenaden. Hmm, känns ju lite sådär att bli slut på en promenad på 4 km. Men nu skulle vi packa för imorgon bär det av mot Sandviken! :-)



Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - 23 juli 2018 20:00

Måndag och morgonpromenad. Varken Ullis eller jag hade någon speciellt runda inplanerad så vi gick lite på känsla. Efter ca. 1,5 km så undrar jag om vi inte skall lyssna på ljudbok och musik och Ullis tyckte det var helt okey. Vi hade dock lite saker att prata om. Eller egentligen inte men det är ju alltid kul att prata. Men det var lite segt idag och både tyckte det var en bra idé. När vi kommer uppför den jobbiga backen, vid Solberga gård, så ser jag vägen som går in till höger och undrar om vi inte skall se vart den leder. Ingen av oss har en aning men den borde ju leda ut någonstans och det står inte att det är en återvinningsgränd. Sagt och gjort. Vi går in där och det är en fin väg men vi hinner nog inte komma mer än 500 meter förrän vi inser att det faktiskt är en återvinningsväg. Nåja, inget mer än att traska tillbaka och fortsätta. Vi kommer fram till vägskälet, där man kan passera under motorvägen och komma mot Fredriksdal, och båda tycker det är en bra idé. Vi går vidare och viker sedan in mot just Fredriksdag och väl hemma har vi fått ihop ca. 9,5 km. Bra start på dagen men det blev tyvärr inte mycket mer träning än så. 

Fast mot kvällen så tog vi ut motorcykeln och tog oss en tur till Skanssundet och åt en makalös räksallad och räckmacka. Dock jäkligt dyrt men det var det värt. Tror min macka kostade 185 kronor. Efter det så gick vi runt och kollade läget såg faktiskt en herre som hade en Ironman Hawaii-tröja på sig. Grymt och han såg nog att vi kollade. 

Sen hoppade vi upp på vår grymma hoj och åkte hemåt. Kanske med lite mer motivation att träna på... :-)



 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - 22 juli 2018 21:00

Söndag och Ullis och jag började med en riktigt långpromenad! Vi tänkte att vi skulle gå hela Strutsrundan. Den är på 15 km och lagom lång för att kallas för ett längre distanspass eller ett rätt kort långpass. Men nu skulle vi gå och det skulle förstås ta tid. Eller började och började... Klockan hann nästan bli 13 innan vi kom iväg. Vi hann avhandla det mesta och det är tydligt att vi tycker likadant. Kanske är vi gjorda för varandra eller så anpassar man sig lite. Vi har ju ändå varit tillsammans i 27 år. När vi närmar oss motorvägen och skall passera över den så ser vi några bekanta och det är några föräldrar till en kille i samma fotbollslag som våra barn. Dock för rätt länge sedan. Hursomhelst så morsar vi och undrar vad de tittar på. För de spanar ut över bilarna och pratade om det är något typ av Rally med värstingbilar som åker från Stockholm och vidare nedåt. Och värstingbilar var det. Vi pratar om uppemot 800 hästkrafter och när man vinkade från bron så gasade det på så det blev sjuhelvetes ljudsmällar. Och alla verkade uppskatta att man hejade på. På motorvägen skall de förstås hålla hastigheten men är det ens möjligt med sådana monster? Nja, inte riktigt när de blev påhejade förstås. Kul att se men efter kanske 5 minuter och 10-12 värstingbilar så drog vi vidare. Kul att se och konstigt att inte fler stod och tittade. Vi traskade alltså vidare och mot slutet var vi rejält trötta och längtade efter något läskande och det fick även bli en liten fika på Utsikten. 


Lördag och idag skulle vi på Cornelias tvårskalas! Jag tyckte det var nyss som vi var på hennes ettårskalas. Då fick hon en häftig sparkcykel av oss, hoppas hon använder den. Om jag inte missminner mig alldeles fick hon någon gång också ett par löparskor av oss. Det låter som vi vill skola in henne på den idrottsliga vägen! :-) Hursomhelst så åkte iaf jag och Ullis till Ålberga, där kalaset skulle vara, och det var trevligt men väldigt varmt. Efter kalaset så tänkte Ullis och jag simma lite i en närbelagen sjö och några av släkten skulle följa med. Som Ullis syrror, med sällskap, samt Ullis pappa och hans fru. Ullis och jag byter om till våtdräkt och börjar simma. Det känns sjukt bra från början och även Ullis verkar nöjd. Men vi hinner bara simma ut några meter när någon ropar orm och Ullis blir livrädd och jag, om jag skall vara ärlig, var väl inte helt nöjd heller. Men jag simmar efter och undrar vad som hänt. Vi får höra att det simmade förbi en orm bland de badande och jag vill verkligen inte avbryta så fort men känner mig heller inte helt lugn. Så jag tar över säkerhetsbojen och bestämmer mig för att simma rakt ut och kanske över, till andra sidan, och tillbaka. Men visst funderar jag, det kanske kryllar av orm i den här sjön men samtidigt tänker jag att det inte är så mycket som kan hända. Jag har dessutom våtdräkt. Det går rätt bra i början men hur långt är det? Jag simmar och simmar och man känner sig ändå rätt ensam där ute. Lite småflåsigt är det och när jag är på andra sidan så känner jag efter om det är några klippavsatser så att jag iaf kan stå upp och vinka. Jag kan faktiskt inte se om de ser mig men jag vinkar. Jag har dock solen i ansiktet men gissar att det kan vara närmare 500 meter iaf. På vägen tillbaka så får jag stanna några gånger och försöka lokalisera mig. Jag känner att jag ändå blir lite påverkad av tanken på att det kanske finns en eller flera ormar där ute. Och kanske blir simningen lite stressad. Snart ser jag den rätt bryggan och jag simmar mot mitt sällskap och tar mig upp. Efter, på kvällen, så ser jag att det blev ungefär 800 meter. Totalt alltså. Det får väl duga med tanke på det som hände! :-D


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - 21 juli 2018 23:15

Lördag och idag skulle vi på Cornelias tvårskalas! Jag tyckte det var nyss som vi var på hennes ettårskalas. Då fick hon en häftig sparkcykel av oss, hoppas hon använder den. Om jag inte missminner mig alldeles fick hon någon gång också ett par löparskor av oss. Det låter som vi vill skola in henne på den idrottsliga vägen! :-) Hursomhelst så åkte iaf jag och Ullis till Ålberga, där kalaset skulle vara, och det var trevligt men väldigt varmt. Efter kalaset så tänkte Ullis och jag simma lite i en närbelagen sjö och några av släkten skulle följa med. Som Ullis syrror, med sällskap, samt Ullis pappa och hans fru. Ullis och jag byter om till våtdräkt och börjar simma. Det känns sjukt bra från början och även Ullis verkar nöjd. Men vi hinner bara simma ut några meter när någon ropar orm och Ullis blir livrädd och jag, om jag skall vara ärlig, var väl inte helt nöjd heller. Men jag simmar efter och undrar vad som hänt. Vi får höra att det simmade förbi en orm bland de badande och jag vill verkligen inte avbryta så fort men känner mig heller inte helt lugn. Så jag tar över säkerhetsbojen och bestämmer mig för att simma rakt ut och kanske över, till andra sidan, och tillbaka. Men visst funderar jag, det kanske kryllar av orm i den här sjön men samtidigt tänker jag att det inte är så mycket som kan hända. Jag har dessutom våtdräkt. Det går rätt bra i början men hur långt är det? Jag simmar och simmar och man känner sig ändå rätt ensam där ute. Lite småflåsigt är det och när jag är på andra sidan så känner jag efter om det är några klippavsatser så att jag iaf kan stå upp och vinka. Jag kan faktiskt inte se om de ser mig men jag vinkar. Jag har dock solen i ansiktet men gissar att det kan vara närmare 500 meter iaf. På vägen tillbaka så får jag stanna några gånger och försöka lokalisera mig. Jag känner att jag ändå blir lite påverkad av tanken på att det kanske finns en eller flera ormar där ute. Och kanske blir simningen lite stressad. Snart ser jag den rätt bryggan och jag simmar mot mitt sällskap och tar mig upp. Efter, på kvällen, så ser jag att det blev ungefär 800 meter. Totalt alltså. Det får väl duga med tanke på det som hände! :-D


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - 20 juli 2018 23:15

Fredag och Ullis och jag försökte komma upp i tid för en morgonpromenad och vi gick typ bara i en dryg kilometer innan vi började lyssna på lite musik, ibland är det också skönt. Och jag är ju rätt segstartad på morgonen. Vi bestämde oss för att gå en annan runda idag, då bägge var lite småsega och det blev mot Nora den här gången och det slutade till slut med nästan 13 kilometer då vi körde bort och genom Trosa by och hem igen. Skön start på morgonen och så här, en vecka efter, kommer jag inte riktigt ihåg hur resten av dagen var. Men jag skulle gissa på svettig då den här sommaren har varit helt otrolig! :-0


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - 19 juli 2018 22:15

Torsdag och Ullis och Tanjis skulle springa lite, vid Stensund, innan frukost på bryggan och jag skulle gå dit. Bra tänkt förutom att det tar en jäkla tid att gå så när Ullis tar bilen och jag går samtidigt så går jag. Och går. Och går. Och går... Jag börjar komma på mig själv att det nog tar lite extra tid för mig och jag nämnde det lite snabbt för Ullis innan men jag hade inte riktigt tänkt på hur lång tid det skulle ta. Jag satte på mig lurarna och började med lite olika musik innan jag kommer på att jag skall lyssna på ABBA! Det passade ju bra så här dagen efter Mamma Mia - Here we go again. Jag hade lurar som jag dock inte kunde manövrera på och orkade inte ta upp mobilen ur Flip-beltet. Men det innebar bara att jag verkligen gav låtarna en chans och det var nog bra. Det mesta som de gjort är riktigt bra och många kände man inte riktigt till - kul! Jag ser att klockan tickar på och när jag äntligen är framme så har det nästan gått 2 timmar. Jag tittar upp och ser att Ullis och Tanjis är vid första bryggan och jag slår mig ned. Det ser rätt bra ut i vattnet och den värsta algblomningen verkar ha blåst bort. Eller vad som nu händer. Jag äter lite och dricker lite gott kaffe innan jag tar mig ett dopp. Först är det förstås rätt kallt men jag känner vad skönt det är att kyla ned skallen och det gör jag ett tag genom att simma lite på rygg och lite under vattnet. Jisses vad skönt det är och man är förstås rätt varm. Det blir en påtår på det och sen, efter lite mer prat, hemåt. Nice start på dagen!

På kvällen så går Ullis på ett gruppass och det är Core. Jag känner mig inte så sugen så jag tänkte satsa lite mer på armar och axlar. Men jag började på Cross Trainern och det föll sig som så att det blev 30 minuter på den och sen 35 minuters styrketräning. Jag vete inte vad som hände men jag började lassa på ordentligt och jag tog ut mig ordentligt. Som gjort för att få en obehaglig träningsvärk alltså! :-) Vi får väl se vad som händer. Skönt att kötta på iaf. 


   


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - 18 juli 2018 22:00

Så var det morgonpromenad igen men nu även med Puff. Vi gick mot henne och efter någon minut var hon klar och hon visade en av hennes rundor och jag hade med lite musik och emellanåt så lyssnade jag mer på musiken än på brudarna. Men jäkligt skönt att gå men jag fick förstås inte gå lika fort idag som innan skleroseringen, dvs sprutan i hälen. Det blev 13,5 km och vid Hemköp sade vi adjö till Puff och gick in på Hemköp för att köpa lite frukost. Där var det en fin dam som minsann fått sin kjol i ägg och sen var det förjäkligt att det var lång kö. Om det var våran kö eller kö till toaletten vet jag inte. Allt gick så fort men jag tror minsann att det var lite jobbigt med kjolen... :-)

Sen på kvällen så skulle vi se på bio men vi hade råkat bokat på fel dag men när vi kom fram så var det inga problem att köra ett återköp och boka igen på plats. Och det gjorde vi förstås och filmen var förstås Mamma Mia - Here we go again! Den förra var ju riktigt bra och risken fanns förstås att den här inte skulle hålla samma nivå. Men det gick inte många minutern förrän jag kommer på mig själv att vilja applådera i filmen och att jag nästan fick kramp i mungiporna. Jag t.o.m .sträckte mig efter Ullis hand och höll den, vilken underbart bra feelgood-film! Den här vill jag se många gånger. Som ren film kanske den inte är ett mästerverk men men.. Vill du må bra och få en skön upplevelse - se den! :-D 

En rolig grej som händer är när Cher dyker upp. Hon spelar huvudpersonens mormor och det blir en plötslig känsla av att filmen kommer att dyka men det är knappt att känslan hinner etablera sig innan man bara smäller av! Cher är fantastiskt bra och man vill bara ha mer. Den får en klar femma av mig! 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Av Niclas Bernhardsson - 17 juli 2018 21:45

Morgonpromenad igen och skulle jag sett de här inläggen för ett år sedan så hade jag undrat vad f-n som flugit i mig! :-0 Men det känns bra och verkar ge mer kondition än man kan tro. Fast jag får förstås inte glömma den vanliga träningen men just nu funkar det bra och det är ju så förbaskat varmt hela tiden. Det blev iaf Nora-rundan tillsammans med Ullis och efter lite prat så lyssnade hon på sin ljudbok och jag lyssnade på musik. Rätt skönt att bara gå in i sig själv också. Vi kom iväg strax innan 9 och det har redan då blivit rätt varmt. Ruggig sommar vi har! Jag har aldrig varit en fan av riktig hetta men när det är det så är det bara att gilla läget men jag märker ju att gamla lider. Trist! Det blev iaf 9,5 km och sen fixade vi lite hemma. På kvällen så gick Ullis och jag till Safiren och simmade lite. Vi sade att vi skulle vara nöjda med en kilometer men Ullis kom i vattnet lite före så hon fick nog lite mer. Jag stannade vid prick 1,00 km och det fick räcka. Det kändes väl rätt bra och man måste nöta lite mer för att få in stabiliteten. 


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse för extra bra deal!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Övrig sportutrustning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards