Direktlänk till inlägg 12 augusti 2017

Ångaloppet Sprint 2017 - riktigt roligt!

Av Niclas Bernhardsson - 12 augusti 2017 23:45

Så var det då dags för Ångaloppet Sprint och i år skulle jag köra med Rajje! Eller skall vi säga Rainy, som han alltid hetat i denna blogg. Jag var väl inte supertaggad för allt fokus har ju legat på lördagen efter men Ullis, som skulle köra med Tanjis, var desto mer taggad. Ja, Tanjis också och det föll sig så att Rainy och jag startade tio minuter bakom och det tyckte ju tjejerna var roligt och det blev som så att målet var att komma först i mål. Det kändes görbart men bägge skall ju leverera men jag visste att Rainy borde kunna ligga på i runt en mil. Eller skall man säga att Ullis och jag är mer uthålliga än snittet och brukar vara bättre ju längre det blir. Men hursomhelst så kände jag mig i rätt bra form nu men jag hade fått rätt ont i lår från barpumpen och det värkte rejält i triceps. Men det borde gå bra att simma ändå. Det var värre med låren men jag kände mig som sagt var i bra form och borde vara lite starkare iaf. Min plan är att jag, som är lite sämre simmare, och dessutom riktigt kass på att gå ned i vattnet snabbt, borde ligga de tio tillåtna meterna före Rainy då vi närmar oss vattnet och man kanske borde trycka på i starten också för att få lite mer fritt senare. Rainy verkade instämma och efter diverse stök på hemmafront med utrustning, vi åkte förresten tillbaka till Vagnhärad för att hämta alternativ utrustning då Rainy sade att det kan bli bökigt att springa i neoprene-shortsen, så var vi på plats i Ånga. Tyvärr glömde jag mina Ezeefit-skydd men som tur var kunde Svarte Petter och Tok-fia hämta dem. Det hade varit vanskligt att köra med dem. 

Ullis och Tanjis startar och jag och Rainy joggar lite lätt. Snart start för oss och vi smyger fram en bit i fållan och där går vår start. Jag är nog lite för taggad för jag trycker på rejält och sneglar hela tiden bakåt. Efter ca. en kilometer så får Rainy ur sig att det går i 4.19-fart Ojdå! Det var inte alls planerat och vi sänker förstås lite men inte mer än till 4.30-4.40 Fortfarande alltför snabbt men sen när det tekniska börjar så går farten ned automatiskt. Jag har svårt att springa där med min hälsena och de djupa dikena är tuffa. Första simningen, den är jag orolig för! :-0 Pang så var den över och snabb och fin crawl. Hmm, vad hände där? Och så rullar det på men jag trycker nog på alltför hårt då det är lättlöpt och Rainy börjar bli sliten men där det är platt och fint trycker jag lite lätt i ryggen och jag tror det underlättar lite. Men det var inte så många gånger man kunde hjälpa till. Ut på sjösidan och nu börjar det bli trångt och svårt att passera på löpningen. Det har gått fortsatt bra med simningen och Rainy verkar lite chockad. Det låter bra. Men det är inget jag skall slå mig för bröstet för. Det är skillnad på typ 100 meter simning och 3860 meter. Jag blev tyvärr lite trött på de längre simningarna och de var på närmare 200 meter. Dock inte så farligt. På den näst sista simningen så ser Rainy tjejerna och vi plockar in en del där och nu har vi bara en simning kvar. Vi kanske är 15 sekunder ifrån dem nu men tuff terräng och svårt att springa om. Rainy verkar rätt slut nu också. Nästan framme, vi är i den sista skogen och nu trycker vi upp i en backe och Ullis har sett oss och låter oss passera. Jag hade nog trott på en hård kamp in i det sista och jag tyckte det var roligt att försöka komma ikapp dem. Men jag misstänkte att de skulle försöka svara men de hade gått riktigt hårt och orkade inte riktigt ta rygg. Jag försöker hjälpa Rainy på slutet men nu började jag också känna mig mör och han får springa sista biten själv. 

Summa summarum ett riktigt bra lopp av oss alla fyra och tjejerna kom riktigt högt placerade och slog oss placeringsmässigt. Nu gäller det för Rainy att ladda om då han kör Långa Ångaloppet imorgon. Pust! 

1,5 timmes bra träning idag.


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

  Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts
Massagestol: Ergonova - massagestolar av toppklass (Kontakta mig vid intresse!)

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Massör: Janne Karlsson

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten (3000 kr), Bernhardsson Måleri (5000 kr)

Övrig sportutrusning: Enklaresport - https://www.enklaresport.se

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 15 mars 20:30

Så var man inne på dag fyra och eftersom Spin of Hope närmar sig så valde vi att "bara" köra fitnessfightens program idag. Och idag hade vi min iPad med mig och vi körde helt efter programmet. Vi började med 10 minuters kondition och jag körde på e...

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 14 mars 19:00

Onsdagar brukar betyda tuff Core-träning och vi bestämde oss för att det fick räcka idag. Det blev extra tufft idag då Carina visst hade ändrat om i passet. Jag var inte alls van vid övningarna och det i sig var lite jobbigt mentalt. Men kul och jag ...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 13 mars 11:00

Dag 2, på Fitnessfighten, och det känns ju inte kanon att man inte går in i det med 100% men som sagt. Fortfarande lite sliten och jag tror inte det är fel att köra lite lugnt ibland.    Idag blev det först 10 minuters Cross Trainer och sen 2x3 s...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 12 mars 20:00

Så var det måndag och lite lagom med tid att komma igång efter Vasaloppsveckan. Jag blev rätt slut efter den kalla StafettVasan och sen Vasaloppet förstås. Jag, och Ullis, lämnade blod i onsdags och vi körde medvetet lite lugnt efter det. Men nu var ...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 10 mars 10:00

Lördag och det brukar innebära Nordic gym-träning men jag åkte på en sträckning i ryggen, efter bowlingen, och det var knappt jag kunde gå. Men träna ville jag men jag hade visst heller inte fått någon tid på träningen. Trodde jag... Jag morsade iaf ...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se