Alla inlägg under februari 2017

Av Niclas Bernhardsson - 3 februari 2017 22:41

Oj, vilken dag! Jag hade planerat innebandyturnering och först fick jag höra att sargen skulle vara uppe från start och att jag skulle få hjälp av högstadieelever. Väl på plats så finns ingen sarg uppe och det verkade vara si och så med domarhjälpen. Ettorna tog lite tid på sig så jag fick korta av matcherna lite och då strulade förstås timern som pep lite då och då. Sen försvann domarhjälpen en efter en och jag fick ragga lite hjälp från läktaren. Men eleverna var nöjda och i några fall blev de lite väl taggade. När dagen var slut var även jag slut. Normalt så är det ganska lugnt på fredagarna men nu var det fullt ös förstås. Mot kvällen så fick jag peppa igång mig själv och snart nog gick jag och Ullis iväg till Safiren för lite simning. Men det blev inte mer än 1000 meter idag. Och en ruggigt bra simmare var där och han tog det så lugnt men han snittade ändå precis över 2 min/100 meter. Nästan irriterande och man inser att man måste få hjälp med tekniken nu. Jag blandade lite idag och man kan nästan kalla det för fartlek.

Av Niclas Bernhardsson - 2 februari 2017 20:35

Torsdag och dags för klubbträning och det känns både kul och trist. Kul för att man normalt sett alltid träffar klubbkompisarna men numera trist att man kör inomhus på löpband då jag fortfarande inte hunnit kollat upp vad som går fel då jag springer ute i kylan. Och idag skulle jag inte ha tid att sammanstråla med de övriga. Ja, förutom Ullis då förstås. Tanken var att vi skulle komma iväg lite tidigare för att kanske springa 13-15 km och speciellt viktigt var det att komma iväg tidigare eftersom jag hade stämt träff med revisorn vid 20.30 Men tiden drog iväg då flera familjemedlemmar skulle träna och vi hann knappt börja springa förrän klockan var normal klubbträningstid. Nåja, nu är vi här och får göra det bästa av situationen, tänkte jag. Jag stretchade dock lite innan jag började springa och det förklarar att tiden drog iväg lite. Fartlek var tanken och det fanns visst en Random-knapp på löpbandet men jag började jogga lugnt så får vi se vart det tar vägen. Jag kan ju ändra mig under tiden. Det blev en blandning av fartlek och intervaller. Jag började i 500, eller om det var 1000 meter, i lugn jogg på 10 km/h och noll i lutning. Sen höjer jag till 0,5% och det har jag sedan på resten av passet. Totalt blev det 2 km uppjogg och sedan drar jag på och tänker mig testa någon tusing, eller två, i 16 km/h. Det går förvånandsvärt bra och jag joggar däremellan i 10 km/h i 500 meter hela tiden. Och rätt tuff start då man segökar från 10 km/h till 16 km/h redan 40 meter innan då bandet tar lite tid att accelerera. Det blev till slut fem stycken intervaller och efter den sista hade jag tänkt att höja ytterligare men med 0% i lutning men jag var riktigt slut efter den så jag bara joggade sakta ned i 8 km/h i 500 meter och fick 10,00 km. Tror tiden blev 49 prick. Nu blir jag sugen att kika i gamla träningsböcker! Troligtvis sprang jag ungefär i dessa farter då jag var som bäst, kanske är jag en liten bit ifrån men nog inte så mycket. Spännande! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 1 februari 2017 20:30

Ja, det frågade en av mina elever och jag förstod först ingenting. Hur visste han att jag ens tränade på Safiren. När jag frågade hur han visste att jag tränade där så sade han att han såg det på Instagram och jag lägger ju inte ens ut varannan gång jag är där. Men visst! Många dagar i veckan blir det och så även idag, onsdag. Först var det Core-pass och idag hoppade visst M. Frisch in igen men det funkade också bra för mig. Hårt och man får verkligen kämpa. Det blir lite mer övre magmusklerna och kanske lite mer undre magmusklerna då det är Carina som kör. Bra med variation.

Sen, när passet var klart och det tog ungefär 30 minuter, så var det ju spinning men det fick jag avboka då revisorn var på ingång. Men jag sprang upp till stakmaskinen och satte igång att staka. Jag sneglade mot klockan och när det gått 20 minuter så bröt jag. Jag hann inte ens in i duschen förrän revisorn ringer upp och skjuter upp det till imorgon. Hmm... Men jag kände mig klar och det är nog bra med en lugnare dag ibland också. Imorgon kör vi istället så jag får börja springa lite tidigare då.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards