Alla inlägg under februari 2017

Av Niclas Bernhardsson - 19 februari 2017 21:47

Under helgen har vi målat och fixat iordning i gillestugan. Tim har flyttat upp till ett riktigt rum och vi har inrett hans gamla, dvs gillestugan, till ett träningsrum. Eller iaf så har vi börjat på att fixa iordning det. Men jag ville ju cykla och varför inte ta cykelpasset i det nya rummet? Sagt och gjort. Jag flyttade in prylarna och satte snart igång. Men jag var lite seg och min Spotify hade visst gått ut och nu fick jag med en massa reklam. Rätt tråkigt. Och högtalaren jag använde var en lite portabel variant som inte riktigt hade samma kräm som jag var van vid. Men det skall jag förstås åtgärda. Det skall ju vara ett bra drag. Jag körde igång en bana från USA, tror den heter Evergreen. Nu var delsträckorna lite för korta och den totala för lång. Så istället för att köra sträcka för sträcka så tänkte jag börja på hela fullsträckan och sen bryta efter mellan en timme och en och en halv. Fläkten ställde jag visst lite fel så den blåste bara lite på bakdelen på mig men det var bättre än inget. Efter 20 minuter så har jag ett snitt på 45,1 km/h, och det var ju roligt. Men snart nog, faktiskt direkt efter, så bar det iväg uppåt och det rätt brant. Efter lite drygt en timme så får jag lite feeling av Taylor Daynes "I´ll be your shelter" men rätt omgående så dör motivationen. Jag har passerat en timme, jag har röjt en massa i helgen och även gjort rätt många sicklingsjobb. Asch, jag bröt efter 1.07 Nu fick det räcka. Tror snittet blev ganska precis under 30 km/h men det är ju inte det relevanta då man tränar utan vilken snittpuls man har och jag körde enbart för att ligga i zon 2. Som vanligt alltså. Snart måste jag testa att trycka på lite i cyklingen också och inte bara ha intervallpass på löpningen. Jag får studera lite olika träningsupplägg men i huvudsak kommer jag att ligga i ganska tråkiga zon 2 men då kommer jag att orka träna mera och mer kraft till intervallerna. Sen kommer jag strax att berätta om lite glada nyheter och det är att jag har flera sponsorer som vill hjälpa mig på vägen och jag kommer inom kort presentera dem, en efter en. Stay tuned!

Av Niclas Bernhardsson - 18 februari 2017 22:02

Lördag och några sicklingar inplanerade. Men först skulle jag förstås träna men Ullis hade bokat in två pass på Safiren på morgonen och jag ville springa på löpband, i Trosa. Så för att hinna med var jag tvungen att komma iväg hyfsat tidigt och det var lite burrigt då jag gick ut till bilen. Väl framme så finns det löpband lediga och jag sätter igång. Precis som sist så tar det rätt lång tid innan pulsen visar normala siffror, kanske 13-15 minuter iaf. Lite skumt. Sen är det som en klocka och det är max en procent hit eller dit, typ lite beroende på om jag lyfte på armen för att torka mig eller kolla på klockan. Jag körde på 0,5% lutning och lugn jogg i 9,3 km/h. Det blev 1,5 timme och direkt på det så hoppade jag in på toaletten och bytte om till torra kläder. In i bilen och fort hem. Nu hade jag inte ätit sedan klockan 18.00, igår, och dessutom simmat efter det och nu sprungit 1,5 timme. Det sög riktigt mycket i magen och jag var nog lite medtagen. Och väl hemma så ser jag att det inte finns någon mat mer än hämtmaten som Ullis inte åt upp igår. Hmm, den hade hon nog tänkt äta då hon kommer hem från Safiren men nöden har ingen lag. In med den och fort ned och ta emot kunden. Jag kände igen honom och sade att det var länge sedan. Han såg konstigt på mig och sade att det var ju bara två veckor sedan. Ha ha, så var det ja! Då var det inte så konstigt att jag kände igen honom. Jag fixade hans skidor och sedan hinner jag inte ens säga adjö till honom innan nästa kund kommer. Det var däremot ett riktigt välbekant ansikte och han är verkligen en gammal kund sedan säkert 8-9 år. Riktigt trevlig och vi kommer bra överens. Bäst att skriva det då jag vet att han kan titta in här! ;-)

Skämt åsido så skall han nu också köra Kalmar Ironman och det är förstås roligt att prata om det också. 

Efter det så gick jag upp och tog kaffe med Ullis och hon hade snart nog förlåtit mig för att ha ätit upp hennes mat som hon längtat efter. :-0

Men nu började jag bli riktigt sugen på att börja måla i vårat nya träningsrum men vi hade ingen riktig organisation utan det blev lite hoppigt. Men skönt att vara igång och man ser skillnad direkt. Vi kanske däremot måste dra en runda till och möjligtvis även en strykning på taket. Mat från Sushin, i Trosa, och snart nog ville jag hinna med och träna en runda till och satte mig på cykeln men nu provade jag bara att cykla på med samma lugna intensitet som imorse. Dvs i zon 2 och jag låg och cyklade i 65% av maxpuls. Pulsen gick som en klocka direkt och jag låg ganska precis på 176 watt, i snitt, och farten tror jag blev 32,9 km/h. Undrar vad man kommer att kunna hålla för snittpuls på Ironman. Någon som vet vad som är vettigt att sträva efter? I höst är tanken att jag skall hålla 36 km/h i snitt. Hmm, det får bli lite mer undersökningar och även lite in lite intervaller på cykeln också. Nu kör jag bara dem på löpningen. 

Efter det så blev det en snabbdusch och sedan direkt mot soffan och Mello, där familjen redan satt samlad. Jag missade den första låten och den satte jag senare som vinner och den gick ju också direkt till andra chansen. Annars var det Ullis som tippade mest rätt. Trots att hon knappt kollade. :-)

Av Niclas Bernhardsson - 17 februari 2017 22:51

Fredag och veckorna går så fort. Den här veckan, på jobbet, så har jag inte varit så aktviv på lektionerna som jag brukar. Jag brukar ju själv vara med en hel del men visst. Jag körde lite fys med en hel del klasser och sånt känner man ju av. Men inget annat i övrigt. Och idag var det fredag och Ullis sprang som vanligt från Vagnhärad och jag tänkte jag skulle möta upp henne men som vanligt så är min sista klass lite seg att komma in i duschen och när jag ringer upp Ullis är hon redan framme vid Vårdinge kyrka. Oj då! Jag bytte om fort som sjutton och snart sprang jag. Men, och det slog mig, var att det här var första utepasset på mycket länge och det kändes lite konstigt. Är man van att springa på löpband så blir det nästan konstigt att springa ute. Och lite stel var jag efter backpasset, på löpbandet, igår. Men det kändes som jag stod still men ändå visade farten på en bra bit under 6 min/km. Men snart nog så hittade jag ett bra tempo och jag hinner knappt komma förbi rondellen innan jag möter Ullis. Vi möter upp och joggar tillbaka till skolan och gymnastiksalen, det blir precis fyra kilometer och det är ju knappt värt att byta om för men alla bäckar små... Och skönt att röra på sig lite och sen duscha varmt. Efter duschen så tog vi en lite kaffe på skolan och sen vidare mot Gnesta centrum i bilen. Asch, en liten fika på Humbles vore inte helt fel efter all hårdkörning. Det blev en lite kaka också. Väl hemma så fixade vi lite mat och sen ville jag gå iväg och simma. Ullis stannade hemma idag och det är hon värd som sprang långt.

Väl på plats, i badhuset, så möter jag Tokan och vi småpratar lite i poolen och han har sett att jag vinklar upp fötterna och det är något jag missat. Man skall ju försöka ha en så strömlinjeformad kropp som möjligt. Jag testade och det blev lite annat flytläge så jag fick kämpa lite med det men snart nog märker jag en klar skillnad - wow! Och sedan pratar vi lite till och han tar upp ytterligare en grej som jag glömt och det är att liksom dra sig fram och trots att jag kämpat med lite olika saker så lyfte det ytterligare en nivå. Hmm, Tokan! Simläraren! ;-) Skämt åsido så kan små saker i simning göra stora skillnader och det var riktigt skönt att det släppte lite. Det blev iaf lite inslag av intervaller idag men i det stora hela blev det distanssimning och jag stannade vid prick 2000 meter. 48 minuter.

Av Niclas Bernhardsson - 16 februari 2017 22:12

Torsdag och idag kunde jag möjligtvis köra med klubben men det var ju inga tropiska värmenivåer direkt. Nä, det fick bli bandet igen och gänget skulle förstås köra upp och ned i en lång backe och jag funderade på hur jag skulle lägga upp mitt pass. Först på plats, i Safiren, bestämde jag mig för att köra i en viss fart och i en viss lutning och så fick jag se hur länge det skulle verka lämpligt och sedan förstås upprepa. Jag ser att flera löpband är lediga och det var ju skönt. Det brukar alltid vara fullt i början men nu var det lugnt. Jag stretchar och värmer upp vid sidan av bandet innan jag sätter igång. Jag börjar riktigt lugnt och efter två kilometer så drar jag igång och det fick bli 6%, jag tror iaf att det är procent som banden visar, och farten satte jag på 12 km. Vid femhundra meter så kändes det som det var lämpligt och ändrade sedan farten till 7,5 km/h och kör på minuslutning i femhundra meter. Det blev till slut åtta stycken.

Riktigt nöjd och på vägen hem kändes benen lite lustigt lätta och nästan som de blivit lätt masserade - skumt! Men skön känsla. Dock så blev jag rätt slut några timmar efteråt. Men bra träning och pulsdiagrammet är helt perfekt. Jag återhämtar mig riktigt snabbt mellan intervallerna.

 

Det blev 12 km och jag är riktigt nöjd!

Av Niclas Bernhardsson - 15 februari 2017 22:13

Onsdag och det var återigen en viktig dag för familjen B. Av sekretesskäl så nämner jag inte vad vi gjort men om nio månader... ha ha, nädå! Men nära släkt och vänner vet förstås vad det handlar om men inget jag nämner här. Vi var iaf iväg till sjukhuset som vi typ gör årligen. Samtidigt var vi på en föreläsning om just det ämnet och det var spännande men jag var vansinnigt trött och Ullis råkade titta bak och såg att jag somnat till lite. Pinsamt! :-0

Hursomhelst så hann vi in på Ikea och köpa lite prylar som vi var ute efter. Och eftersom jag inte hann äta på jobbet så var jag också vansinnigt hungrig efter föreläsningen och vi åkte in på första bästa Mc Donalds! :-) Kanske inte den optimala maten men just då var det himmelskt!

Väl hemma så hann vi precis ta en kopp kaffe och sen var det iväg till Core-träningen, som Carina håller i. Som vanligt fullt i lokalen så det gäller att vara tidigt ute och boka. Efter det så fixade jag lite och monterade innan träningssuget blev för starkt och jag såg att tiden börjat ticka på. Trainerprogrammet strulade lite men snart nog fick jag igång det och jag tog det lättaste programmet och körde lugnt i zon 2. Lugnt och fint alltså och jag siktade på att hålla mig runt 65% av maxpuls. Jag fick .... *tittar efter* 65%. Ah, perfekt alltså! :-) Snittfarten dog lite på slutet då det började luta uppåt men jag fick ändå .. asch! Nu dog mobilen där jag hade fotat av farten men jag tror det var lite över 33 km/h i snitt. Det vore ju mycket önskvärt att man kunde cykla på riktigt i den farten och den låga snittpulsen. Men iofs, det är ju bara att kika efter vad jag hade på Kalmar Ironman i höstas. Nä, där är det snarare runt 76% och snittfart lite över 30 km/h. Dock på mycket längre sträcka och en bit in i loppet. Hursomhelst skall man nog inte förlita sig för mycket på trainern men ett utmärkt träningsredskap är det iaf och jag kör vidare på min linje. Jag har ju också ökat träningen markant mot tidigare. 

Av Niclas Bernhardsson - 14 februari 2017 22:29

Tisdag och dags för löpbandsträning på Safiren. Jag väntar fortfarande på kallelsen att kolla eventuell köldastma så det blev inomhus även idag. Fort hem från jobbet och jag passade på att hjälpa Tim lite grand med Enklaresport. Sen fixade jag lite god mat och kaffet efteråt tog vi med Svarte Petter som kom förbi. Han skulle hjälpa mig med en liten sak och passade på att ta en kopp då vi bjöd. Men det var med sega ben vi gick till Safiren, kanske satt flytten av Tims rum i då man fick gå en hel del i trappan.

Idag var det tvåtusingar som stod på schemat och jag ville testa med 1,0% idag då det gått lite för lätt hittills då jag kört på 0,5% tidigare. Men vilken fart skulle man ha då? Hmm, det var frågan. Sist, då jag körde tusingar, så körde jag på hela 16,5 km/h men då alltså på 0,5%. Jag satte bandet på 1,0% och började med att jogga lugnt i 9 km/h i 2 kilometer. Sen var det alltså dags. Jag skruvade upp farten och det kändes rätt nice faktiskt. Inte alls så fort och snart nog hade jag klarat av min första intervall. Däremellan joggade jag lugnt i 500 meter i 7,8 km/h. Intervall 2 då! Lite grand samma sak men nog började det kännas men det var typ bara muskulärt och inte pulsmässigt. Hmm, det var ju lite surt och konstigt. Jag vill ju kunna köra på och få lite mjölksyraträning. Men jag kände mig riktigt trött men pulsen var alltså inte ens uppe i mjölksyrenivån. På den tredje intervallen så får jag nästan slugga mig igenom den och benen protesterade rejält och jag insåg att det bara vore dumt att försöka mig på en till. Så jag joggar ned i samma låga fart som tidigare, vilket var 7,8 km/h. Sista biten höjer jag farten till 9 km/h. Efteråt är jag fruktansvärt trött och får nästan dra med mig benen. Det blev väl totalt 10,5 km på 54 minuter men alltså 3x2 km i 15,5 km/h, 1,0% lutning. Dock med mersmak att jag nog skulle klarat minst en till med lite mer fräscha ben.

   

Av Niclas Bernhardsson - 13 februari 2017 21:52

Den rubriken har jag haft förr och så kommer det nog bli fler gånger. 

På jobbet idag så kunde jag smita ifrån en halvtimme och dra iväg till vårdcentralen. Men eftersom vi var osäkra på hur lång tid det skulle ta så hade vi säkrat upp. Jag ville kolla om jag har köldastma men eftersom jag var ny på Gnesta vårdcentral så skulle det visst tas lite prover. Jag träffade läkaren och redan från början så tyckte jag att han verkade undra om jag kommit fel. Men det var bara en känsla. Den förstärktes dock då han kollade min puls och syresättning på ett finger. Jag hade då bytt stol och gått några meter. Det brukar få hjärtat att gå upp lite grand. Sen fick han värma fingret då det var så kallt och jag förklarade att jag förfrusit mig på ett Vasalopp. Sen höjer han ögonbrynen och tror att hans mätinstrument är sönder. Pulsen visade på 37 slag/minuten. Jag förklarade att jag har låg puls och även att jag har dubbelslag. Jag såg att han reagerade på det. Och så tyckte han att vi skulle ta ett EKG. Nja, om du vill så, sade jag. Han gick till sin skärm och då håller han på att tappa huvudet totalt då han ser min profil. Han vänder sig om och undrar "vad är det här?" Jag skrattar lite för hela skärmen, och lite till, är proppfull med mina EKG och jag förklarar att en överläkare i Nyköping var övertygad om att jag hade hjärtfel för ett antal år sedan och ville proppa i mig hjärtmedicin men att jag sedan själv kom på vad det var för fel och att jag sedan blev friskförklarad. De t.o.m tog mitt kört under ett halvår. FYI så fick jag borrelia för ca. 4 år sedan och en följdeffekt gjorde att jag inte tålde laktos som i sin tur gjorde att hjärtat ibland hoppade över ett eller två slag. Det gjorde att jag i princip svimmade, eller iaf tappade talet och blev väldigt yrslig. Men iaf. Det slutade med att jag lämnade ett blodprov och sedan får jag en kallelse om några dagar på att göra ett spirometri-test. Med reservation för stavningen. 

Väl hemma så fixade vi väldigt gott käk och sedan drog Tim, jag och Ullis till Safiren. Tim skulle gymma och Ullis och jag simma. Väldigt mycket folk i poolen men man fick trängas och hoppas på gott humör. Det gick bra utan några krockar och jag tror ingen blev irriterad då man försökte hitta små luckor ibland. Vi hann nästan med en kilometer innan simklubben tog vid. Sen hemma så ville jag cykla lite också och valde den planaste banan som fanns. Durango till Ouray, i USA. Tanken var att hålla 65-70% av maxpuls men jag märkte att jag kunde hålla mig ganska nära 36 km/h i snitt då jag låg strax över 70% och på slutet så satsade jag på det. Men en rejäl lång backe på 2,5-3% gjorde att jag inte riktigt orkade och sen fick jag inte till några bra växlingar då jag tog i och jag fick till slut 35,8 km/h i snitt. Pulsen blev 72% av maxpuls. Kanske lite högre då jag ställt in den på löpning och det är tveksamt om jag har lika hög maxpuls på cykeln. Men det har jag inte orkat kolla. Tiden blev iaf 37.19 och sträckan tror jag är 22,2 km. Jag avslutade med att ligga i 110 watt i 6 minuter och lyckades faktiskt hålla 30 km/h i snitt på det. Typ helt plant. Hmm, är det en glädjemätare på Tacx Imagic? Nåja, jag trampar på och så får riktig cykling på våren avgöra det.

Min tuffa satsning mot Hawaii fortsätter och igår fick jag ett positivt besked angående sponsring och så även idag. Jag återkommer lite senare med det. 

Av Niclas Bernhardsson - 12 februari 2017 21:31

Först var tanken att köra någon runda på programmet Fortius men det ville inte starta så till slut drog jag igång demoprogrammet Imagic, eller iaf demo-banorna, som fanns inlagda där. Men det var bara korta banor så jag drog igång Freecycling. Då skulle man ju kunna köra som man ville. Jag ställde iordning allt och började. Givetvis så glömde jag dra igång fläkten men blev det för jäkligt så var det ju bara att hoppa av och slå på den. Sagt och gjort! 

Det fanns fyra, fem, stycken korsningar och vägskäl och det borde ju gå att lära sig hur man skulle åka men jag hade ingen riktig koll och datagrafiken är väl inte toppklass. Rätt som det var så ser jag att slott uppenbara sig och det hade jag aldrig sett förut. Nästa gång jag passerar det vägskälet så saktar jag in och ser att det står något med Castle på. Nåja, jag råkar passera den enda byn som fanns två gånger och rätt som det är så åker jag förbi en målportal och datorn frågar om jag skall stanna och varför inte. Klockan var över 21.30 och ruggigt trött. Hela dagen har vi flyttat upp Tims prylar till ett annat rum. Han får ett mysigare rum och vi tar över hans rum och gör ett träningsrum av det. Jag är inte riktigt överförtjust över det lokala utbudet av pass och tänker mig köra mer hemma istället. Så rätt som det är så står det nog ett löpband i träningsrummet också! :-) Man riktigt längtar, trots att det är jobbigt, att fortsätta renovera rummet så att man får det klart. Fast det är förstås lite kvar på Tims rum men han har redan fått det riktigt mysigt! :-)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards