Direktlänk till inlägg 23 februari 2017

2 korta simpass och ett tufft backpass med Flaken!

Av Niclas Bernhardsson - 23 februari 2017 19:00

Så var det torsdag och skulle man inte få till en morgonsimning igen? Jodå, men det var lite småsegt att komma upp. Ullis är lite stolt, säger hon. Hon vet att jag är jäkligt morgontrött. Som vanligt så var det många simmare där men det var också som vanligt lite uppdelat med långsammare simmare på ena sidan och lite snabbare simmare på andra. Ja, förutom en herre då som, förutom att ta upp väldigt mycket plats i sidled, även simmade väldigt långsamt. Vid ett tillfälle så viker jag in lite tidigt så han slår till mig med armarna men han fortsätter direkt så jag verkligen tappar fart och får ett slag ytterligare över benen. Hmm, det var ju inte med flit som jag simmade in i honom. Nåja, jag låter det inte störa mig och försöker tänka på min nyfunna aha-upplevelse med den rätta tekniken. Det kanske är bra att det inte var en liten smådetalj som skulle rättas till utan att skall det ändras, så skall det ändras ordentligt. Snart nog kanske jag får bättre "flyt" i simningen också. Just nu är det lite hackigt då det är nya saker att tänka på. Framförallt så blir det flåsigt då man spänner sig. Men inte lite mycket som förra gången dock. 

Vidare mot jobbet och jag missförstod en lärare och jag fick vänta i onödan på min första klass. De skulle visst komma dagen efter. Så jag gick lite tidigare till badhuset, där min andra klass skulle vara. Kanske skulle jag hinna några längder men som vanligt så kommer de tidigt men det blev iaf 400 meter. Nåja.... Och med simningen imorse så blev det 1,2 km totalt. Bättre än inget. 

På kvällen sen så var det alltså dags att prova min medicin, som jag fått utskriven. Jag har ju blivit så låg och nedbruten på mina sista pass utomhus. Nu puffade jag två gånger, en kvart innan, och gick sedan ut och började jogga. Efter tio minuter kommer Flaken och Putte. Den sistnämnda vill bara jogga då han varit ifrån ett tag. Men Flaken och jag viker efter ett tag upp mot bronsåldersvägen och gör oss redo för backar. Jag har visserligen gått ifrån honom, lite grand, på slutet men han brukar alltid bjuda upp till dans då det gäller backträning. Och hur skulle det bli nu. Mina framsteg på slutet skulle väl däremot göra att jag borde ha han några meter bakom mig. 

Första intervallen och det var superbackar med 300, 200 samt 100 meter i varje Set. Jodå, han kom väl 15 meter bakom mig men gick jag inte för hårt? Hmm, det var satan vad jobbigt det var. Och han pratade ganska tidigt om hela fem Set. Pust! Jag tänkte mig tre till fyra Set. Nästa då. 200 meter och samma visa igen. Jobbigt men han låg på ungefär samma skillnad med förstås lite mindre ifrån mig då det var kortare. Ibland trampade man rejält med luft men fick ändå bra tider. Det var nog så att man gick ut för hårt bara. Med facit i hand så gjorde vi det riktigt bra och bägge var riktigt slut och vi fick nöja oss med tre stycken Superbackar. Det viktigaste för mig var att ta ut mig i kylan och se hur kroppen funkade. Och jag får vara nöjd. Men pulsbandet strulade och åkte ned på magen några gånger. Det måste jag spänna till lite mer sen. Så ibland hoppade pulsen lite. På movescount så ser man att jag kunde öka lite och det skiljer lite mellan gånger. Jag är nöjd och nu blir det Vasaloppet! Det viktigaste var att se att kroppen funkade normalt i kylan. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 22 mars 11:27

Då jag inte tränat så bra så blir det just nu en veckoblogg. Anledningen är helt enkelt då jag helt ärligt är orolig över mitt hjärta. Jag har haft problem som har eskalerat och för några veckor sedan visade ett ultraljud att jag med största säkerhet...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 15 mars 10:59

Då jag ligger långt efter, med bloggandet, så kommer här en liten sammanfattning.  Efter en titta i mina gamla blogginlägg så ser jag att jag blandat ihop datumen en del men det kan ju ha sin förklaring i att jag själv blev skärrad av vad som kansk...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 21 feb 12:30

Fredag och Magnus och jag chillade lite och efter ett besök på ICA Stormarknad så ville jag förstås hälsa på Mora-familjen. Det har liksom blivit som en andra familj för mig och det är så härligt. Men jag började med att hälsa på hos Sivert och Nikla...

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 20 feb 18:45

Så var det då torsdag och jag hade mitt första, av tre, labbesök inbokade. Och besöken var hjärtrelaterade då jag haft lite strul med kroppen i omgångar. Och nu hade det flera gånger blivit så att jag fått hjärtrusningar som liksom inte gått över då ...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 18 feb 21:00

Tisdag och jag startade som vanligt dagen med att sitta med datorn, i sängen. Känns kanske lite lyxigt men jag känner också att jag har behövt att stressa ned lite. Och ta igen mig. Så mycket plugg och lite jobb med Enklaresport. Några beställningar,...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se