Direktlänk till inlägg 14 februari 2017

Tuffa tvåtusingar på Safiren

Av Niclas Bernhardsson - 14 februari 2017 22:29

Tisdag och dags för löpbandsträning på Safiren. Jag väntar fortfarande på kallelsen att kolla eventuell köldastma så det blev inomhus även idag. Fort hem från jobbet och jag passade på att hjälpa Tim lite grand med Enklaresport. Sen fixade jag lite god mat och kaffet efteråt tog vi med Svarte Petter som kom förbi. Han skulle hjälpa mig med en liten sak och passade på att ta en kopp då vi bjöd. Men det var med sega ben vi gick till Safiren, kanske satt flytten av Tims rum i då man fick gå en hel del i trappan.

Idag var det tvåtusingar som stod på schemat och jag ville testa med 1,0% idag då det gått lite för lätt hittills då jag kört på 0,5% tidigare. Men vilken fart skulle man ha då? Hmm, det var frågan. Sist, då jag körde tusingar, så körde jag på hela 16,5 km/h men då alltså på 0,5%. Jag satte bandet på 1,0% och började med att jogga lugnt i 9 km/h i 2 kilometer. Sen var det alltså dags. Jag skruvade upp farten och det kändes rätt nice faktiskt. Inte alls så fort och snart nog hade jag klarat av min första intervall. Däremellan joggade jag lugnt i 500 meter i 7,8 km/h. Intervall 2 då! Lite grand samma sak men nog började det kännas men det var typ bara muskulärt och inte pulsmässigt. Hmm, det var ju lite surt och konstigt. Jag vill ju kunna köra på och få lite mjölksyraträning. Men jag kände mig riktigt trött men pulsen var alltså inte ens uppe i mjölksyrenivån. På den tredje intervallen så får jag nästan slugga mig igenom den och benen protesterade rejält och jag insåg att det bara vore dumt att försöka mig på en till. Så jag joggar ned i samma låga fart som tidigare, vilket var 7,8 km/h. Sista biten höjer jag farten till 9 km/h. Efteråt är jag fruktansvärt trött och får nästan dra med mig benen. Det blev väl totalt 10,5 km på 54 minuter men alltså 3x2 km i 15,5 km/h, 1,0% lutning. Dock med mersmak att jag nog skulle klarat minst en till med lite mer fräscha ben.

   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 18 feb 21:00

Tisdag och jag startade som vanligt dagen med att sitta med datorn, i sängen. Känns kanske lite lyxigt men jag känner också att jag har behövt att stressa ned lite. Och ta igen mig. Så mycket plugg och lite jobb med Enklaresport. Några beställningar,...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 16 feb 16:30

Ja, det är mycket som har hänt men tyvärr så har det fortsatt gått utför med formen men det kan helt enkelt vara så att stress och förkylning spelar in. Jag har, under en längre tid, misstänkt att det kroppsliga förfallet har berott på stress men det...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 1 feb 11:30

Tränar man inte så blir det inte lika mycket skrivet i bloggen. Men det har ändå hänt en del. I kommunen, där jag arbetar, så är det lite oroligt och mycket som händer just nu i skolvärlden. Själv så har jag valt att fokusera på mig själv och på min ...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 28 jan 20:15

Tisdag och händelserika dagar på skolan men tyvärr inte lika händelserikt på löpfronten. Det är i princip ungefär samma status på lungorna som tidigare. Och det innebär absolut löpvila men jag orkar iaf jobba. Och då jag ligger lite efter i studerand...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 25 jan 19:00

Lördag och nu låg fokus på att plugga ikapp det jag missat i svenskakursen. Men det var lättare sagt än gjort för det var en riktigt "maffig" text och det gällde att hålla full fokus. Till en början så försökte jag ta lite noter men snart fick jag sl...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se