Direktlänk till inlägg 8 januari 2017

Min satsning 2017

Av Niclas Bernhardsson - 8 januari 2017 10:15

Obs, varning! Nördigt träningsinlägg om mina egna tankar kring året.


Ni som följer min träning på bloggen har förstås märkt att det inte kommit några inlägg de sista dagarna, visserligen så brukar jag inte alltid hinna skriva direkt, men det beror på att jag åkt på en förkylning. Men skall man bli förkyld så var det ju ett bra tillfälle. Ledig från skolan och dessutom passade det in med Ullis och Tims födelsedagar och jag behövde ju inte krama gästerna. Hursomhelst så har det inte blivit någon träning men en gång kunde jag inte låta bli att testa en bana på cykeltrainern. Men bara några minuter men det är svårt att hålla sig lugn. Och det fick man ju äta upp. Men är man sjuk så kan man lägga tid på annat och speciellt på att lägga upp en plan och kanske "fiska" fram några villiga sponsorer. Men innan jag fortsätter så vill jag bara säga att jag inte säljer mig själv. Jag är rätt restriktiv på vilka jag gör reklam för. Tror jag inte på produkten så gör jag absolut inte reklam. Men är man sugen på att synas ihop med mig och min satsning så får man jättegärna skicka ett mail (info(at)enklaresport.se).

Min satsning i stora drag. Jag försöker öka mängden successivt och försöker ligga kvar med 1-2 pass i veckan där jag kör extra hårt. Lite beroende på hur jag känner mig. All prio ligger på att försöka komma till Hawaii Ironman 2017 och sen har jag lite delmål på vägen. Just nu känns det, i ärlighetens namn, väldigt avlägset fast ibland ändå lite realistiskt. Mina tankar har väl gått ungefär som så att simningen är typ 100% teknik och just nu har jag faktiskt fått till en lite bättre rytm där jag kickar lite bättre synkroniserat kring armdraget. Det var något jag missat. Den simtid jag siktar på är 1 h. De som följt mig genom åren skakar kanske på huvudet men ser man på mina tider mot träningstiden så ser det kanske lite annorlunda ut. Och även med vetskap att det återigen strulade rejält med mina glasögon i år och troligtvis borde det blivit 1.22-1.25 i år.

http://www.movescount.com/sv/members/member396126-enklaresport Här kan man följa min träning,

Så simningen känns väl egentligen inte omöjlig men det är fortfarande några växlar jag måste hitta, just nu så måste jag typ sprinta för att hitta den farten jag behöver och dessutom hålla den hela sträckan. Men jag vet att det handlar väldigt mycket om teknik och än så länge så går det fortsatt framåt. Två simpass i veckan blir det och det har jag lyckats hålla rätt bra.

Cyklingen! Där har jag egentligen aldrig varit i närheten och jag måste cykla på 5.00-5.05 och då pratar vi om 36 km/h och sist cyklade jag på 5.54, tror jag. Men tiden rann iväg då jag inte cyklat alls knappt och steg av tre gånger. Tyvärr så har jag cyklat alldeles för lite men nu har jag steppat upp träningen rejält och jag har även blivit sponsrad med en intressant cykeltrainer. Den gör att jag kan lägga ned en hel del extra träning. Sist hade jag som vanligt inte över 100 mil, det har jag förresten aldrig haft och ändå cyklat hyfsat bra. Så jag tror det ligger för mig. Nu verkar jag äntligen kunna ligga över 30 km/h på träning, det hände aldrig förut. Och hittills ser det rätt bra ut på trainern. Jag försöker att ha ett pass i veckan där jag trycker på lite med intervaller. Resten blir rätt lugna. Tanken är att ha tre cykelpass i veckan.

Löpningen. Där vet jag att mycket handlar om att komma ned i vikt. Träningen har gått bra en längre tid och jag börjar få mer och mer kvitton på att jag verkligen är på rätt väg. Ett pass på bandet för en kort tid sedan visade på farter jag knappt hade då jag var som bäst. Nu måste jag springa på 3.30 på maran och det i slutet av en Ironman. Det låter ändå som det som känns rimligast då jag räknar med att vara i löpform på runt tre timmar på maran. Sist så gick det rätt dåligt och jag krampade återigen i baksida lår och jag sprang på 4.30, tror jag. Men men, jag är positiv och löpningen går framåt och jag har trappat upp träningen rejält och har även börjat gått ned i vikt igen. Fortfarande är det runt 10 kg kvar. Nuvarande vikt är 83 kg. Nu sjuk har jag inte orkat kolla men några kg upp är det förstås då man degar till sig.

Totat bör jag köra på 9.30 för att nog ha en chans att nypa en slot till Hawaii och det är alltså på Kalmar Ironman det skall göras. Men allt beror förstås på motståndet och förut har jag trott att det skall räcka med runt 9.50-9.55 Bara det riktigt sjuka tider men sist var alla så mycket bättre. Bara 10 h i min åldersklass är en ren drömtid så även det är ren och skär respekt men skall man till Hawaii krävs det ännu bättre så jag siktar ännu snabbare. Snabba byten och försöka komma in i nästa gren hyfsat fort. Går allt som det skall så kan tider på 9.30-9.40 kännas realistiskt men inte ens det kan alltså räcka. Tufft men vägen är målet också och det gäller att leva i nuet och se varje framsteg som en seger.

Följ gärna min satsning och fortsätter det gå bra så kommer jag att förbättra sidan allteftersom.


Lopp på vägen under året kommer att vara:

Vasaloppet - dock ej prio men en tid på 6.00-6.30 siktas på

Ev. Skövde 6h. Dock så brukar magen ge upp då det är för tätt inpå Vasan. Men kanske springer jag i 3h.

Spin of Hope - Spinning för Barncancerfonden och bland annat Team Alice. 5-6 h spinning vore nice men det beror på hur många pass jag får.

Ev. Premiärmilen

Kungsholmen Runt - sub 90 min

Stockholm Marathon

Trosa Stadslopp - målet är 35 min

Morakniv Sprint (försöker nå pallen men bra folk är med och jag är mer uthållig än snabb)

Ev. Morakniv Olympisk distans (beror på hur det går på Sprinten)

Ångaloppet Sprint

Kalmar Ironman


Vad jag märkt, av de som faktiskt kommit till Hawaii Ironman, är att luften verkar gå ur en då man kommit fram till målet. Så det måste ligga i bakhuvudet att faktikst inte tackla av helt om man skulle klara målet.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 23 mars 23:00

Lördag och Ullis jobbade extra men det gjorde inte så mycket då jag hade en examination att få in och dessutom en uppgift på den andra kursen. Jag satte igång direkt fast först en kaffe förstås. Eller flera stycken men jag drack förstås samtidigt som...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 22 mars 23:00

Fredag och nästsista veckan avklarad. Det börjar kännas lite jobbigt för det har helt enkelt varit skitkul.  På skolan var det sjukt drag på första lektionen och det gick hett till. Speciellt när halva klassen tyckte jag fuskade men det gjorde jag ...

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 21 mars 23:00

Torsdag morgon och jag började med att fota av precis alla böcker i bokhyllorna. Tänkte så att jag kan slänga alla gamla bilder så jag inte sorterar in fel då man varit och ändrat lite. Det tog några minuter och sedan fick jag stressa till bussen. Vä...

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 20 mars 23:00

Onsdag och på vägen till skolan så skickar Ullis om att det brinner på Centralstationen och jag var inställd på att kanske gå en bit men väl på plats så märktes ingenting.  Det var lite småtufft, men kul, på idrotten och jag fick en stenhård boll r...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 19 mars 23:00

På bussen så får jag ett meddelande från killen jag tagit över hemsidan på Trosa Ultra Backyard och det verkar som jag måste fixa en ny mail och det håller jag på med på bussresan. Snart har jag kommit på att trosaultrabackyard@gmail. com är en bra m...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards