Alla inlägg under december 2016

Av Niclas Bernhardsson - 8 december 2016 16:26

Ja, iaf snart. I bastun så blir det alltid roliga och intressanta diskussioner och för några veckor sedan hamnade jag med en journalist och det ena gav det andra. Snart nog så tyckte han att det kunde vara kul att skriva lite om min sportaffär och i synnerhet om att jag höll på att sickla skidor och bland annat gjort det till prins Carl Philip. Sen lite om hur tokigt det blev med det runt honom. Lite typiskt mig. Men jag hoppas verkligen att det blir ett roligt och lättsamt reportage. Ingen skall ju hängas ut och han är verkligen en reko kille. 

Av Niclas Bernhardsson - 7 december 2016 18:30

Så var det onsdag igen och dags för Core med Carina. Hon är riktigt bra och ibland så är det så att man nästan inte klarar av det. Så var det idag. Man pressades sig till max och känner inte riktigt att man fixar vissa övningar. Pust! Men jag är ju inte själv att känna så, iaf låter det inte så! :-)

Hursomhelst så byter hon lite då och då i passet så man kan aldrig slå sig till ro och även på uppvärmningen får man tänka så att ben och armar blir rätt. Idag var jag inte alls på tårna utan missade en hel del. Sen var vi då igång och det var tufft från start. Men det kändes också varmt i lokalen. Det är inte ofta det rinner på ryggen då man kör Core, men det gjorde det idag. På slutet, då man körde lite special för bålen med plankan, så nästan orkade man inte. Fast det var en övning, vilken kommer jag inte ihåg nu, som verkligen inte gick. Lite trist då man inte orkar men det är bara att ta ny tag. Ett bra pass men skönt att det äntligen tog slut! ;-) Sen var vi klart sega och det tog tid att byta om till spinningen. Kvar var jag och Ullis samt Gisslan och Anna-Lenis. Och Tränings-Göran kom som vanligt. Vi körde fyra Olgor och det gick verkligen blandat idag. Ibland så var det som orken var slut och ibland kändes det rätt lätt. Efter passet var man rätt nöjd och skönt att komma hem och slappa. Pust!

Edit: Och jag ser nu att jag (igen!) skrev fel namn, givetvis skall det vara Carina. Men ändrar jag det nu så försvinner länken. :-)

Av Niclas Bernhardsson - 6 december 2016 19:00

Eller lugn och lugn. Vi slöjoggade inte direkt men låt oss ta det från början. Jag kände av halsen lite efter barnpassningen då de små liven absolut inte var helt kuranta så det blev en hel vilodag igår. Kanske behövligt. Och nu kände jag alltså av halsen. Men jag kunde för allt i världen inte avstå träningen helt och Ullis kände sig heller inte helt hundra. Så vi bestämde oss för att jogga och idag var det ju terrängvarv. OM det skulle gå att springa där förstås. Underlaget är ju lite nyckfullt men vi testar väl så får vi se. Väl på plats så är det en hel del folk och även en ny kille. Nu kommer jag inte riktigt ihåg namnet så jag väntar med det. Trist om det blir fel. De andra är, förutom jag och Ullis då, Rydholmarna, Flaken, Tokan, Rainy, Linslusen och Nymannen. Kan jag ha missat någon? Tror inte det. Vi joggar iaf bort mot Vitalisskolan och där kör vi lite kortare löpskolning innan vi drog iväg. Rydholmaren var riktigt pigg och drog iväg som ett skott. Tyvärr fick han inte riktigt med sig Tokan idag. Fast jag såg inte så värst mycket iofs. Jag och Ullis tog det lite lugnare men jag kände ändå av halsen en hel del. Lite tråkigt. Det blev iaf tre varv för mig och Ullis och sedan joggade vi hemåt. Och jag passade på att köra lite löpteknik med Linslusen. Han verkade nöjd med passet och det är ju skönt då han åker från Gnesta. Väl hemma så gick det riktigt bra med tippandet på fotbollen och jag gick plus några hundra. Alltid roligt. Nu spelar jag ju inte för så stora pengar och har ibland fått sätta in lite. Så jag går inte direkt plus på det. Men kul! Det blev förresten drygt elva kilometer idag. Får duga. 

Av Niclas Bernhardsson - 4 december 2016 22:08

Så var det morgon och killarna verkar sovit gott och även jag fick hyfsat med sömn. Ullis sov väl inte jättebra i gästrummet men hon var nog ändå rätt nöjd. Nästa gång får vi kolla av lite noggrannare hur det är med förkylningarna! :-0 Vi satsar ju rätt hårt nu och hela året är ju upplagt för att prestera på topp just en speciell dag och jag har dessutom höga mål detta år. Vi lämnar iaf barnen väl hemma så packar vi våra träningskläder och kollar även av med några kompisar om de vill hänga på. Men vi blir själva och väl på plats så försöker vi få igång musiken och jag träffar på Mange, som också skall köra Kalmar Triathlon nästa år. Det blir lite snack med honom innan det är dags att träna. Efter att ha insett att vi inte får igång musiken själva så springer jag iväg och försöker få tag på Mange igen men hittar honom inte. Till slut så frågar jag en ur personalen och inte heller han kan. Jag blir konfunderad på vart Mange tagit vägen och kollar sen igen in i omklädningsrummet och nu står han i duschen... Men...? Nä, det blev ingen träning, han insåg att det inte fanns tid. Stackarn! Jag försöker igen men inget går tills vi kommer på att försöka med att ändra stor och liten bokstav och nu funkade det. Äntligen! Rejält försenade kommer vi då igång och jag har svårt att få upp pulsen som jag vill och jag vet inte om det är mentalt eller om jag helt enkelt har ändrat mina pulsnivåer till det bättre. Pulsen är larvigt låg och jag trycker ändå på lite. Det ser Ullis också. Hon tar det lite lugnare idag. Eller iaf ibörjan. Själv så ökar jag också lite efterhand. Men med lite drygt en timmes spinning så känner jag av halsont och i början så är det lite diffust men det ökar ganska snabbt och nu blir jag orolig. Två timmar borde vi väl köra iaf, tänker jag. Tanken var först att köra i tre timmar men det är nog dumt. Jag nämner att jag fått ont i halsen och Ullis övertalar mig att bryta och vid 1.45 så bryter vi direkt. Hmm... Lite surt. Min snittpuls blev förresten låga 115. Ullis passar på att fråga Lenis om sin mirakelmedicin och får ett recept. Väl hemma så börjar jag, efter att han inhandlar ingredienserna, fixa iordning den. Dags att prova och jäklar i havet vilket drag det var i den! Wow!

Efter ett tag så undrar Ullis om vi inte skall se på bio och filmen Fyren och haven. Och varför inte. Egentligen ville jag nog hellre se Zlatan men det kunde ju vara kul att se på bio och vill Ullis så varför inte. Sagt och gjort. Nu börjar Ullis också klaga på sin hals och det oroar lite. Filmen då? Jodå, helt okey men jag kan tänka mig att boken ger mer nöje men såklart kul att se Alicia Wikander, hon är riktigt grym!

Efter bion så ville jag förbi kyrkogården. Idag är det 19 år sedan pappa gick bort. 19 år! Det är inte klokt så tiden går och det är med sorg och tungsinne man man tänker på det faktum att han kunde varit så delaktig i våra liv. Så tragiskt och jag undrar vad han skulle tycka om livet som är nu.

Jag hann inte förbi minneslunden men jag tänker på dig, pappa! Love ya!

Av Niclas Bernhardsson - 3 december 2016 18:15

Så var det lördag och vi skulle vara barnvakt till brorsbarnen, de gillar vi skarpt men vi är också rädda för att bli förkylda och nu var det visst en sådan gång. Killarna hade varit rätt snoriga i början på veckan, sades det. Men vi hörde inget mer och trodde väl att de var friska nu. Som vi tränar så vågar vi nästan inte ta hand om dem när de är sjuka. Men iaf. Det var bråttom att hinna både träna och slänga lite sopor på tippen så vi försökte komma iväg redan klockan 08.00 Det var nästan Mission Impossible men vi försökte verkligen men innan man hade fått i sig tillräckligt med kaffe så hade klockan tickat på. Vi kom iväg runt 09.30, tror jag. Lite småsegt i början men det är inget konstigt så här på morogonen och snart nog började det kännas bättre men jag kände mig nästan sårig i halsen. Typ som att kylan börjat ta hårdare på luftfrören och man börjar ju fundera på om jag också fått någon ansträngningsastma. Det pågår ju en rätt infekterad debatt just nu. Men men, tankarna fanns på det ena och det andra. Min teori har ju hittills varit att jag är så stel i kroppen och det är därför som jag har så hög puls i början på alla pass. Nu med ansträngda luftrör så kanske det är mer troligt. Bara kom med tankar och idéer, det uppskattas. Själv har jag inte mer än lite vaga teorier. Klart jag kan gå till läkaren men det är alltid bra att filtrera lite själv först.

Men till passet då! Jodå, det rullade på fint och det var riktigt skönt. Det kändes lite småsegt på väg in mot Västerljung men kanske går det lite uppför där? Det känns som det är rätt platt men både Ullis och jag reagerade på att det kändes tungt ett tag och strax efter Norrbyvallen så gick det lättare igen. Nåja, vi springer igenom Västerljung och kommer ut mot öppna fält. Fy bubban vad kallt det är och det känns inte som jag behöver ta i så mycket längre i ren joggingfart och det är klart att man kan frysa mer då. Men det skulle bli värre. Efter att ha sprungit igenom Trosa så är det ut på Åda-rakan och nu är det rak motvind och det kändes ända in i märgen. Och Ullis började känna av att hon sprungit väldigt mycket på slutet. Till slut är vi framme och sista kilometern var jobbig även för mig. Längden tog ut sin rätt men i det stora hela kändes det lätt. Vi mötte även El-Johan på slutet och slängde några ord med honom.

Efter duschen så slängde vi oss in i bilen och hann även slänga lite på tippen innan det var dags att hämta barnen. De börjar nästan bli självgående nu och har till min stora förtjusning blivit fotbollsfrälsta och vill nästan ständigt se på fotboll. Ullis dock inte lika förtjust... :-) På natten sen så fick jag klämma mig in på en kant i min och Ullis säng och smågrabbarna tog upp resten av platsen och rätt som det var så hostade någon grabb mig rakt i ansiktet och det snorades hejvilt! Hjälp! Jag låg där livrädd för att bli sjuk. Bara att hålla tummarna nu.

Av Niclas Bernhardsson - 2 december 2016 21:30

Fredag och Ullis skulle som vanligt springa till mitt jobb, Frejaskolan i Gnesta, och jag tänkte försöka hinna med att springa och möta henne. Sen duscha på mitt kontor och efter det hämta upp ett vin som vi hade beställt till Systembolaget i Gnesta. Wahlgrens Pazzione, ett rött spännande vin. Hursomhelst så strulade det lite på sista lektionen eller det var iaf en elev som hade lite otur och som jag var tvungen att kolla till och en annan sak som drog ut på tiden lite grand. Snart inser jag att jag knappt kommer att hinna springa 2-3 km och det kändes onödigt att byta om för så jag hoppar istället in i duschen så jag är klar när Ullis kommer. Efter Ullis kommit fram och duschat så tog vi lite kaffe på skolan och sen visade jag henne vår massagestol och hon blev nog förälskad. Det är nog en hit för de flesta jobb. Man blir klart piggare och forskning visar att man håller sig mer alert under resten av dagen om man tar en kvart massage runt lunch. En klar skillnad som enkelt skulle räknas hem i form av reda pengar. Kika in på promas.se och visa till era chefer! :-)

Hursomhelst så kommer vi hem mot kvällen och efter maten så drog vi till Safiren och simmade lite. Nu började Ullis känna sig lite småsliten och var inte så supersugen på att simma. Och sen var det några barn som lekte på ena sidan och hade stora flytsaker överallt. Då var vi fyra stycken och jag tog smällen och simmade på barnens sida. Jag tänkte först bara vara snäll mot de andra simmarna men snart nog så insåg jag att det var riktigt kul. Att liksom planera sin simning och köra lite slalom. Tiden rann nästan iväg. Men sen kommer en äldre herre och också börjar simma på samma sida och snart nog simmar han rakt in bland alla prylar och efter någon minut är allting borta. Det var ju crawltid så det var inget konstigt med det. Efter ca. 350-400 meter så kör jag några intervaller men det blev nog bara tre stycken hundringar då det även börjat bli fullt med crawlare på min sida och det var risk för krock några gånger. Jag råkade stryka emot Ullis då vi mötte varandra. Sen blev det ca. 5 stycken 50-ingar. I det stora ett bra pass och jag fick trycka på rätt hårt. Men det var inget direkt lyft på något sätt. Totalt blev det bara 1200 meter och det fick räcka.

Av Niclas Bernhardsson - 1 december 2016 20:30

Det var ett jäkla tjat om vilan men det är klart att det är vilan som bygger upp men det får ju inte gå till överdrift. Idag var det löpning igen och visst kände man sig lite sliten efter gårdagens två tuffa pass. Men idag var det bara distanslöpning med inslag av fartlek. Ullis skulle bara vara med en bit då hon skulle få främmande och jag hade fullt sjå att hitta alla pinaler så när vi väl kommer fram så är Tokan nästan på väg att springa iväg. Han var lite stressad då han skulle simma efter men vi var precis i tid. Eller nästan iaf då jag skulle lämna mina saker i skåpet. Sen möter vi Flaken och Rainy också så vi tar en liten extrasväng tills alla är ute och klara. Efter det drar vi iväg och jag lägger mig främst och försöker hålla farten men Rainy får farten att öka hela tiden så det blir snarare så att jag försöker hålla ned farten den första biten. Sen kommer vi på extrarundan förbi Trosa lands kyrka och vid den backen ökar jag farten lite i smyg och det är bra tryck på slutet och någon reagerar på att det går rätt fort och jag förklarar att jag i smyg lade in lite fartlek där. Sen återhämtar vi oss till järnvägsbacken och där går Flaken upp och trycker och jag hänger på och vi ökar hela tiden och sen är det maxfart på slutet och det funkade bra. Lite småstel i vänster baksida men det funkade. Ullis viker av hos oss och snart nog också Tokan. Vi andra tre kör lite till och det blev stelare och stelare på slutet. Jag fick till slut ihop runt 12,5 km och farten sjönk på slutet men blev ändå ganska precis 6 min/km. Skönt med dusch och bastu sen då det var lite småkallt.

När jag är klar och går ut så stöter jag på en kompis och efter lite prat så undrar han om jag aldrig vilar. "Jo, på nätterna", svarade jag. Skall man utvecklas så kan man heller inte mjäka för mycket men visst tar det emot ibland. Just nu känner jag mig lite trött och stel och kanske får jag ta det lite lugnare ett tag.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards