Direktlänk till inlägg 16 juli 2016

15 tänkta mil blev.... 8 mil

Av Niclas Bernhardsson - 16 juli 2016 20:15

Lördag och Ullis och jag hade verkligen planerat in att få in ett bra långpass på cykeln. Men vi sov som berg och kunde fasicken inte komma upp. Och vädret, som skulle bli så bra, lockade inte heller. Men vi har ju semester så vad sjutton. Vi drog oss bra länge men bägge verkade lite slitna så vi omförhandlade vår cykelplant till en kortare runda. Och jag missförstod Ullis. Jag trodde hon ville ta var vanliga runda fast åt andra hållet. Hon ville snarare åka helt åt andra hållet, dvs åt Södertäljehållet. Oj då. Men för mig, som mest stirrar ned i asfalten, så spelar det inte så stor roll. Dock så gillar jag att det är ganska raka vägar åt Nyköpingshållet och det skulle ju vara gott med en kaffe på vägen. Okey, svarar Ullis. Men då kör vi åt det vanliga hållet så inte kaffet kommer för snabbt. Ullis är rätt seg i början men vaknar till liv efterhand. Och jag trycker på ibland och ligger i tempobågen, det går bättre och bättre faktiskt. Det vore ju en dröm att kunna ligga i bågen hela Ironman-cyklingen. Det vinner man mycket på. Fast nacken lär ju kännas av. Vi morsar på lite cyklister och rätt som det var så tappade jag liksom allt. Jag blir ledsen och rädd på samma gång. En svart volvo kommer i hög fart och passerar mig med ca. 25-30 centimeter. Och jag som dessutom ligger i tempoställning och har disk-hjul. Det blåste en del och man vinglar ju lite då och då. Hade jag vinglat till lite där, som man gör ibland, så hade jag legat på sjukhus nu. Det bara kom över mig och jag blev helt orkeslös ett tag. Usch! Men snart nog är jag igång igen och trafiken glesnar också - skönt! Rejält blåsigt emellanåt och det var bra att träna i. Nu kör jag med diskhjul om det är tillåtet, så hemskt var det inte och bara känslan är sjukt cool. Me like! :-) Kanske lite barnsligt men det blir liksom en annan grej. Sen att det är viktigare vad man har fram, är en annan femma. Och vem som trampar. ;-)

Hursomhelst så får vi upp lite fart emellanåt och rätt som det var så är vi framme vid Å-stugan. Min cykel blir som vanligt ett kul objekt att gå och titta på. Den här gången var det mest barn som var framme. Vi käkade gott och tog en kaffe, det behövdes. Sen var vi igång igen men pausen tog längre tid än beräknat. Men vad gör det. 

Sen får vi som vanligt mer fart på vägen hem och i vissa nedförsbackar trycker man på. Jag var uppe i 60,8 km/h och det var läskigt. I en backe så släppte jag bågen och höll mig i de "vanliga" handtagen istället. Det kom läskiga kastvindar där. Snittet på snabbaste kilometern blev 52 km/h, rätt kul! Men snittet totalt blev bara 26,2 km/h. Vi håller ned tempot och trycker på ibland. Då orkar vi nog mer träning också. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 12 dec 18:15

Onsdag och det var åter dags för lite kurs, på skolan. Men först skulle man förstås jobba lite. Men jag hade lite lugnare, med eleverna, och det var riktigt mysigt. Det blev lite fika, på läktaren, och barnen fick lite fri lek. Och det gick riktigt b...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 11 dec 18:00

Tisdag och efter första lektionen, så hade jag en liten lucka, och efter det så var det dags att simma med en å.k. 3: a. Jag går rätt snabbt ned mot badhuset och mina elever är redan där. Hmm, alldeles för tidigt. Jag säger åt dem att de kan komma ti...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 10 dec 17:15

Måndag och dags att träna lite men frågan var vad. Men jag ville nog få in lite Zwift-kilometer, på träningskontot. Så upp på cykeln och idag var det visst Watopia, som stod på schemat. Watopia flat. Varvet är nog på dryga milen, om jag inte missminn...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 9 dec 18:15

Ja, det kanske termen skulle varit om vi pratade om kortspel och i synnerhet om poker. Nu fick jag bra träning varje dag, i en vecka. Det får väl räknas som fullt hus, va? :-) Men det var även fullt upp under dagen men rätt mycket nöjen. Ullis hade s...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 8 dec 16:30

Först upp på morgonen för lite morgonträning och det drog ut på tiden, hemma, så jag kom iväg lite sent. Så jag var säkert 5 minuter sen och när jag kommer fram, och är inne och byter om, så hör jag att de springer utanför. Asch, tänkte jag. Då kan j...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se