Alla inlägg under februari 2016

Av Niclas Bernhardsson - 5 februari 2016 21:55

Fredag och även inläsningsdag. Men jag hade haft så mycket att göra så jag var alldeles för sent ute och hade inte hunnit med att ens lägga in min egen sal till förfogande sas. Hursomhelst så tänkte jag att det får lösa sig väl på plats. Men en kollega var, dock planerat, inte på plats och det innebar att jag inte skulle kunna gå ifrån och engelskaglosorna fick jag ta hand om själv. Så jag skrev helt sonika en lapp och satte upp på klassrumsdörren med de tider som fick gälla idag. Sen att det kanske inte var helt enligt regelboken, är en annan femma. Och sen kommer en vikarie och tror att hon skall ha min klass. Jag förklarar att det är inläsningsdag, så det verkar ha blivit en miss även där. Så jag skickar tillbaka henne till den klass som hon egentligen skall ha då. Och några av "hennes" elever kommer och är allmänt förvirrade. Så det blir samma sak där. Lite tuff start alltså. Men med lite sunt förnuft så funkar det och vi bestämde att vi kör glosorna i slutet på dagen, då vi ändå skulle samlas. Och eftersom jag inte fick någon som täckte upp för mig så stängde jag klassrummet i en timme. Men efter maten så fick jag ändå öppna upp lite tidigare eftersom många av eleverna ville fortsätta med sina arbete. Och mackorna, som jag hade tagit med, fick jag slänga eftersom jag ändå inte hann äta dem. Vi avslutade skoldagen med lite härliga "Spoken Word"-framträdande och fika. Sen var jag så stressad över att inte fått en lugn stund så jag hann knappt gå på muggen innan jag hade ett möte inplanerat. Fast mötet gick bra och var så positivt. Skönt!

Väl hemma så blir det ytterligare några koppar kaffe och visst vore det skönt med lite simning.

Ullis och jag bytte om och traskade sen iväg till Safiren. Väl där så körde vi på men sen, efter 800 meter, så blir jag lite slemmig i halsen, och måste bryta. Jag vet inte vad det är men det har hänt några gånger i poolen. Kanske är något med kloret. Rätt bra tempo iaf. Det gick på lite under 21 minuter, det med några små stopp vid kanten.

Bastu efteråt och sen, i omklädningsrummet, så skrattar jag, och några herrar, gott åt ett samtal på andra sidan. Eller vi kan liksom inte låta bli att le iaf. En förståndshandikappad kille berättar till sina vårdare hur han bastade på ett ställe där herrarnas bastu var avstängd och att han fick basta i tjejernas bastu. "-Men det var väl inga tjejer där", säger en av dem. "-Jodå!". "-Men de hade väl kläder på sig?". "-Nä! Det var roligt att titta på!" :-)

Efter det så går jag ut och Ullis väntar. Vi morsar på "Chai" och pratar lite med honom. Kul!

Sen efteråt så passerar vi affären och jag får för mig att fixa hemmagjord pizza så vi avslutade kvällen med lite gott käk och teve.

Av Niclas Bernhardsson - 4 februari 2016 21:53

Torsdag och alltså dags för klubbträning men jag låg ju efter med pluggandet så jag försökte få tag på Flaken för att förvarna honom. Men jag fick inget svar men när jag tänkte efter på studierna så var valet enkelt. Jag packade väskan med kläder och förstås böckerna. Tanken var precis som vanligt att plugga samtidigt. Väl framme så säger jag åt personalen att löparna, om det kommer några, kan ju skickas in till mig som tränar för eventuella råd. Jag valde denna gång en motionscykel, mest för att ljuset föll så bra över texten. Men det gick inte att ställa in hur länge man skulle cykla. Så efter lite meckande så körde jag på, dock i ganska lugnt tempo, och tiden var inställd på 21 minuter, som var max, iaf just då. Fast jag tyckte jag satt lite lågt men när mina 21 minuter var kvar så lyckades jag ställa in så att jag bara kunde trampa på och efter ett tag så får jag för mig att jag skall höja sadeln lite. Då känns det lite för högt istället. Så jag flyttar då fram sadeln lite och då blir det matematiskt några mm ned eftersom sadeln sitter lite bakom pedalerna. Sen trampar jag på och pratar lite med en kille. Inga löpare kom in förresten och Ullis kikade in en snabbis innan hon drog igång med något annat. Till slut så är jag klar och det blev 70 minuter totalt. Rätt lugnt överlag. Och Ullis tyckte att hon hade sett Putte springa utanför med två tjejer. Vi funderade på vilka det kunde vara. Sen, efteråt i bastun, så frågade jag Putte, som då hade kommit, vilka tjejerna var. "Vilka jäkla, tjejer?", svarade han! :-) Strax efteråt komma Tokan in. Det blev visst bara de två så Ullis måste sett fel. Stackars Putte! :-0

Ha ha.

Av Niclas Bernhardsson - 3 februari 2016 22:32

Äntligen så kom då mitt fjärrlån och eftersom jag hade en del utvecklingssamtal så bad jag Tim att hämta boken. Och på skolan så klantar jag mig Big Time då jag sitter och planerar sista lektionen och har då kollat på fel dag på mitt schema. Och klockan tickar iväg och jag känner att jag måste iväg och äta. Jag säger till kollegan att jag drar iväg och käkar och hon svarade "Nu? Vi börjar ju snart." Attans! Jag har kollat helt galet och hungrig och stressad. Och jag hinner inte riktigt kika på den övningen i engelskan, som vi skall ha. Den är lite för svår och sen då sista lektionen med matte funkar inte heller kanon. Det är viktigt att vara bra förberedd och det var jag inte. Sen är det utvecklingssamtal och det är skönt att de är igång. Väl hemma så fixar vi mat och sen går Ullis, jag och Tim iväg och tränar och jag försökte då plugga samtidigt som jag tränar. Det blir återigen Crosstrainern och boken ligger på displayen. Lite klent med lyset men det funkar hyfsat. Det blev en timme. Sen hemma så är det lite mys framför teven och jag hann även se lite då Zlatan spelade. Han var riktigt het och låg bakom 1-0 och stötte sen själv enkelt in 2-1.

Av Niclas Bernhardsson - 2 februari 2016 22:35

Tisdag och hur skulle jag fortlöpa med svenskalektionen idag. Det kändes som om jag hade så många projekt på en och samma gång. Så jag kikade lite fort på nätet efter tips och vad hittade jag för roligt. Jo, Spoken Words! Det lät ju jätteroligt men kanske mindre roligt att man inte är någon stjärna på det själv. Men dikta och skriva låtar, kan jag ju. Hyfsat iaf! :-) Så jag stressade ihop en lektion med det och så fick jag chansa lite med vad som var okey och när det blev lite väl mycket s.k "vuxenprat" så fick jag snabbt hoppa över till ett annat exempel. Och vad duktiga de var, jag blev på riktigt chockad! :-0 Efter det så var det arbetsledarlagsmöte och sen full fart hemåt. Väl hemma så försöker jag komma ikapp med några saker och sen stressade jag iväg till biblioteket eftersom min bok hade kommit. Det var förstås stängt men jag kan ju komma in med min kod. Men jag hittade inget ställe där boken kunde tänkas vara. Den är säkert inlåst eftersom den var beställd. Nåja, jag får försöka lösa det med hjälp av Tim, imorgon.

Och Ullis drog iväg rätt fort till Safiren. Hon hade tre pass inbokade och jag blev riktigt avundsjuk, det ville jag också orka köra! :-0 Men jag hade egentligen fullt sjå att packa mig in i bilen och ta mig till löparbanan. Jag var klart först där och jag tände upp och stretchade sen. Efter ett tag så kommer en bil men det är Linkan, som bara kollade in läget. Och med en stor fet korv i handen! :-0 Men kul förstås att han hälsade på. Strax därefter så kommer Putte men idag så kan vi kolla honom för Sprutte eftersom hon ätit pizza och var orolig om han skulle hinna hem. Jag trodde att han menade för att byta om men pizzan satte visst fart (read it in english...) på magen! :-0 Och själv var jag lite sänkt och hade precis innan avfart mot Trosa haft en nysattack som gjorde att katterna lekte kurragömma och ville aldrig komma fram. Jag var riktigt groggy och det tog väl tio minuter innan jag nyst klart. Vad det är vet jag inte men jag får sådana där nysattacker ungefär varannan, eller var tredje vecka. Hursomhelst så varnade jag Flaken och Tokan, som också var där, att jag kanske inte skulle klara passet och efter uppvärmning och löpskolning så drog vi iväg. Och det gick ruggigt fort i början men första minuterna klarade man ju av. Men jag fick kämpa alltmer och när jag kollar klockan, samtidigt som jag är riktigt slut, så ser jag att det är två minuter kvar av första intervallen. Det tar knäcken på mig och jag stannar och pustar ut. F-n! Jag antar att det är ngt i kroppen eller att jag helt enkelt har för många bollar i luften. På något sätt så skall jag läsa ikapp två veckors pluggande och då skall man plugga på halvfart. Jag önskar verkligen att jag haft alla böcker från start. Nu är det till att sätta fart. Start, fart. Många rim här. Rena Spoken Word. Stagnera, diktera, Fötterna vandalisera! Nä, jag bara skojar. Jag är verkligen ingen fena på det där. :-)

Det blev iaf rätt bra fart till en början alltså och sen joggade jag bra länge innan det började kännas bra och jag ökade så sakteliga farten. Till slut så låg jag endast lite under Flakens tempo och jag stannade sen inte på vilan. Men det körde jag förstås inte hela tiden. Det blev till slut drygt 9 km och det får vara okey om man ändå inte är på topp.

Av Niclas Bernhardsson - 1 februari 2016 22:52

Måndag och på skolan så hade jag fått låna en grammatikbok, av Sara. Och jag var förstås sugen på att plugga samtidigt som jag tränade. Ja, är inte alla det? :-) Hursomhelst så kollade jag om det inte fanns någon maskin där man kunde plugga samtidigt och jag hittade en Cross-trainer. Det borde ju funka. Men det var ganska mörkt i det hörnet och det var svårt att läsa texten. Efter en timme så var jag iaf klar. Inte superhårt men jag svettades iaf en hel del så helt lugnt var det inte.

Jag låg mellan motstånd 10-12. Ullis körde på lite hårdare.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards