Alla inlägg under januari 2016

Av Niclas Bernhardsson - 12 januari 2016 21:45

Tisdag och dags för löpträning igen men visst sjutton tog det emot idag, mot kvällen, då kvicksilvret började sjunka och det vita guldet började falla allt tätare. Men klubbträningarna missar man inte gärna men idag var det första dagen, för terminen, med eleverna. Och lite småsliten rent allmänt. Väl på plats, jag släppte förresten av Ullis vid Safiren Sportsclub, så är jag först på plats och jag gör mig iordning. Självklart tänder jag inte upp belysningen då vi skall springa på Trossenrakan men jag lämnar jackan i ett rum vid löparbanan iaf. Snart kommer Putte, Flaken, Wirren, Rainy och Tokan. Rydholmaren skulle jogga direkt till rakan. Några minuter över 19 så joggar vi bort mot Trossen och möter upp Rydholmaren. Vi kör lite längre uppjogg, kanske är jag egoistisk då jag är seg men framförallt så är jag väldigt kall. Speciellt om fingrarna och jag försöker slänga med armarna och rör konstant fingrarna i handskarna. Till slut så måste jag stoppa in fingrarna i ljumsken och det hjälper rätt snabbt. Vi kör lite löpskolning innan vi kör igång. Idag var det lite individuellt, iaf med joggen. Fem minuter fart och en minuts jogg. Och farten är lite beroende på vad man är ute efter. Och jag som nu satsar på lite längre sträckor valde att inte maxa på själva intervallerna och sen kör lite snabbare, än normalt, på joggen. Men med Flaken som farthållare så lockades jag att köra i hans fart och jag körde bara fyra intervaller och sen blev det jogg med Putte då resten körde en femte intervall. Efter det blev det nedjogg och när jag var tillbaka vid löparbanan så stod gps´n på knappa 10 km och jag körde lite extra för att iaf gå över milen. Det blev 10,5 km och det fick duga. Jag ringde Ullis och hämtade sen upp henne. Väl hemma så har barnen varit gulliga och köpt, samt gjort, mat. Härligt!


Nu funkar uppkopplingen så "löpar-nördarna" får vara utan mina tider just nu. Fast jag känner mig inte i så bra form och tiderna imponerar inte alls. Jag körde förresten i mina Hoka One One och det var lite väl halkigt. Men bra träning.

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 11 januari 2016 22:07

 

Måndag och första dagen på skolan efter jullovet. Det blev lite trixande med datorerna och förstås välkomstord från nye rektorn. Och efter lunch hade jag ett snabbt möte med en ny kollega innan det var dags för föreläsning på Elektron, i Gnesta. Det handlade om smygrasism och det önskade man att fler kunde gå på. Men vi lärarare har en viktig roll så varför inte börja med oss.

Efter det var det bara att ta sig hem och imorgon kommer eleverna. Och sen väntade ett möte med revisorn men hon fick förhinder så jag passade på att träna istället. Ullis hade bokat in lite allt möjligt men jag tänkte först staka och sedan skulle vi tillsammans vara med på Yogan. När jag väl var på plats, och hejat på några personer, så var jag igång med stakningen. Tanken var en mil eller t.o.m en timme. Men vid 8 km och 36 minuter så var jag rätt slut. Rejält varm och svettig. Men det var rätt länge kvar så jag gick upp och kollade vad det fanns för motionsapparater och en motionscykel var ledig. Men jag tryckte nog in fel så det blev aptungt! :-0 Det blev 22 minuter och 8 km, vad det nu är värt.

Efter det så väntade Yogan men nu var jag supersvettig och de hade öppnat dörren så man blev snart läskigt kall på ryggen. Power-yoga, var det förresten. Och man fick verkligen kämpa och stelare än någonsin. Några övningar var omöjliga men jag kämpade på. Vi får väl se om det blir någon fortsättning, det är säkert bra men kanske inte är det viktigaste vapnet mot bra tider.


ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 10 januari 2016 20:17

Vaknade upp och Ullis var iväg och träffade en väninna så jag drog mig lite. Gosade lite med Mystica, iaf i den mån så jag kunde dra av en tova. Det är hon inte så jätteförtjust i men det måste göras. Sen blev det förstås lite frukost och avslutningen på Tour de Ski väntade. Och tävlingarna var som vanligt grymma men det var inga överaskningar. Både Sundby och Johaug var grymma. Och sen tiden och det hade börjat skymma. Skulle det bli någon träning för mig. Jo, jag var taggad och till slut så åkte jag och Ullis till Safiren Sportsclub, i Trosa. Det var rätt många bilar på parkeringen så både Ullis och jag trodde att alla löpbanden skulle vara upptagna. Ullis hoppade upp på ett band direkt och jag stretchade lite extra. Efter rehab-övningarna, i Södertälje, i fredags, så hade jag träningsvärk i ljumsken. Jag satte bandet på 0,5% lutning och började rätt lugnt men rätt snabbt så ökade jag farten. Jag hade blivit så taggad av Tour de Ski så jag körde nog lite hårdare än vad som är lämpligt. Fast något långpass skulle jag nog inte hinna med. Ullis hade kört 19 km igår så hon hoppade av vid 5 km och jag försökte tugga på. Jag höjde farten hela tiden och snart så låg jag på runt 5.18/km Fast det var så svettigt och och varmt så snart så ändrade jag tillbaka till 5.30-fart

När jag närmade mig timmen så började bandet att räkna ned! Hmm, jag blir lite paff och sen vid prick en timme så stannar bandet. Nåja, vi skulle inte hinna så mycket mer så en timme och nästan 11 km fick räcka idag. Efter det så beställer vi lite mat på Trosa Sushi. På vägen hem så stöter vi på några från löparklubben också. Förresten även en då vi åkte till gymmet. Kul att vi är aktiva i klubben.

Maten smakade för övrigt väldigt gott! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 9 januari 2016 20:00

Lördag och lite jobb i butiken, det började med att jag pluggade igen några bindningshål i längdskidor och sålde dessutom lite vallor. Sen hade jag bokat en löpcoachning och det var spännande. Nu hade jag det inte lika bra förstpänt med att köra tekniken via tv, men det gick bra ändå. Kunden är taggad och seriös och det sporrar en själv. Men jag hann träna lite själv innan också. Fast det blev endast 20 minuter, tror jag och jag skriver in 4 km i träningsdagboken. Sen fort hem och klä upp sig till fest. En gammal kompis fyller 50 år och skulle ha fest. Riktigt kul och väl där så blev det god mat och jag drack även lite. Men inte så värst mycket, rätt lagom faktiskt. Men kul var det och mungiporna var uppåt.

Av Niclas Bernhardsson - 8 januari 2016 22:39

Fredag och Ullis och jag hade planerat in lite träning på Sydpoolen och det är alltså badhuset i Södertälje. Sjukt stort och bra gym där. Jag hade ett program jag skulle köra och Ullis ville konsultera Tommy T men först värmde vi upp på ett par Crosstrainers. De var klart annorlunda än de vi var vana vid men det var mest en vanesak. Vi körde bara 10 minuter och jag hade hela tiden ett ökande motstånd. Framför oss fanns det en massa teve-apparater men tyvärr inget intressant på dem. Efter uppvärmningen, på slutet var det förresten rejält tungt, så gick vi in och försökte få tag på Tommy. Vi såg att han var upptagen så jag startade med mitt program och Ullis körde lite lätt med några övningar. Jag hann väl köra halva mitt program klart när Tommy började visa Ullis. Och det gick nog lite lättare idag för mig än sist. Trots den relativt hårda körningen igår. När mitt program var klart, det tog väl ca. 45 minuter, så passade jag på att staka tills Ullis var klar. Jag hann med 3 km på en Skierg Concept2. Jag tyckte jag körde hyfsat hårt men tiden var nog drygt 13 minuter. Men skönt att staka lite och det blev en helt okey träningsdag ändå. Jag är nöjd. Sen åkte vi vidare upp mot Skärholmen, för ett litet inköp, och då ser Ullis att det ligger två biobiljetter i bilen och de går ut nu i slutet av januari. Så varför inte se någon film då. Väl på plats i Heron City så kollar vi lite fort vad som går och vi fastnar väl bägge för "En jävla jul", eller vad den heter. Och 45 minuter innan den startar. Lite lätt hungrig var man också. Vi hann visserligen ta två små hamburgare på vägen upp men det vore ju gott med lite ordentlig mat. Men vi delade på en portion istället. Och snart nog var det dags. Precis när det skall börja så kommer jag på att jag behöver små pluggar, för att plugga igen hål på längdskidor. Men vad f-n! Jag rusar ut och håller på att trycka upp dörren som är larmad. Som tur var så ropar Ullis på mig så jag kommer på att jag är på fel ställe. Ut och sen sprang jag till XXL och direkt bort mot den giftiga lukten, där de tror att de gör bra glid. Jag skrattar lite för mig själv när en av personalen stolt sade att han lade på LF till en kund som bonus eftersom de fått vänta. Det skulle ge bättre glid. Kunden själv visste inte ens vad som sades och man kan fråga sig varför han ens skulle ha valla. Men hursomhelst så frågar jag en annan ur personalen om de har pluggar för att plugga igen hål och han fattar ingenting. Men "LF-killen" reagerar iaf och gör en schysst lösning till mig. Bra där! sen fort iväg och jag var nog inte ens borta i fem minuter. Filmen då! Nu hade man ju hört att den skulle vara så bra så förväntningarna var ju rätt höga. Och visst var filmen bra men inte i närheten av "En man som heter Ove". Den här får väl iaf 3 i betyg, gott nog! :-)

Och visst ger LF bättre glid än CH men ge skidorna till mig istället så får ni NB! ;-)

Av Niclas Bernhardsson - 7 januari 2016 22:49

Torsdagen den 7:e och även Tims födelsedag. Dagen började med att jag stod i köket och gjorde kaffe och stod där som gud skapat mig. Så hör jag att Tim kommer upp från källaren och jag hade ju inte räknat med att han skulle vara vaken! :-) Han skakade lite på huvudet och gick iväg igen. Så jag hann ta på mig lite kläder! ;-) Och nu när jag skrivit det här så är det väl bäst, för allas bästa, att jag fortsätter på klädbiten. Sen jobbade vi på bra med Enklaresport och när väl alla vara hemma så firade vi Tim. Det blev förresten sen lunch så när vi sen skulle äta middag var både jag och Tim lite småmätta. Men vi fixade iordning lite spagetti och köttfärssås. Efter det blev det lite bråttom för grabbarna skulle iväg till gymmet och jag och Ullis skulle springa med klubben. Väl på plats så var vi nog någon minut sen men ingen annan var där. Hmm, vi gick och lade in våra väskor och gjorde oss iordning. Då ser vi att Tokan, Rainy, Putte och Flaken kommer. Kul! Så vi kom iväg lite senare än vanligt och jag valde att vi skulle springa Mecman-rundan, som uppvärmning. Det blev dryga fyra kilometer så löpskolningen sen kortade vi ned. Det var lite segt i början så jag hade inte alltför stora förhoppningar då vi drog igång. Flaken och Tokan drog iväg lite före medan jag, Ullis, Rainy och Putte tog det lugnare. Efter första varvet så ökar jag då lite, det var proggressiva varv vid ån på agendan, och snart så ökar inte avståndet framåt lika mycket. Rainy ligger lite bakom och vill ha rygg. Ullis och Putte tog det lite lugnare men ändå med bra fart. Sen på varv tre så närmar jag mig rätt snabbt och snart är jag ikapp och förbi. Jag säger att jag endast skall ta ett varv till och försöker köra lite hårdare på det. Det känns inte som varv tre gick så mycket snabbare än tvån men nu vill jag trycka. Jag tycker jag kör rätt hårt men väl i mål på fjärde så känns det lite mesigt och jag kör ett femte också. Varven är på 1,3 km och rätt kuperat. Nu tar jag i ordentligt och det är rätt jobbigt nu. På slutet så möter jag Ullis och Putte som har börjat jogga tillbaka och de hejar på ordentligt. Snart så är även Rainy i mål. Tokan och Flaken kör ett varv till så vi andra börjar jogga tillbaka mot Safiren. Bra pass och skönt att det gick bra för alla.


Mina varv: (I parantes den snitt-fart som gps-klockan visade)

7.35.4 (5´59)

6.59.8 (5´26)

6,31.8 (5´06)

6,28.6 (5´00)

6,16.1 (4´52)

Av Niclas Bernhardsson - 6 januari 2016 21:41

Ytterligare en dag i frihet, dvs ledig från skolan :-), och vi borde väl träna idag. Så går tankarna hos mig och Ullis för jämnan. Och idag var hon het (!) på att att springa ute men det var ju svinkallt och jag frös t.o.m inomhus! :-0 Burr!

Och timmarna gick och skulle det bli någon träning för mig idag så var det inomhus som gällde. Snart så var det endast lite core-träning hemma som gällde. Men till slut så bestämde vi oss för att dra iväg till Sportsclub, i Trosa. Det var typ i sista laget. Vi bytte snabbt om och satte oss i den kalla bilen. När vi stiger in så nämner Ullis att det verkar ligga någon i ngt hörn och träna i en Enklaresport-tröja. Jag såg inte riktigt men bakom nästa hörn så ser vi Flaken springa på ett löpband. Även han i en  Enklaresport-tröja. Och så jag då! Typ hälften på gymmet i likadana tröjor. :-)

Jag stretchar lite och börjar sen jogga lugnt. Det blir 6 min/km. Och det blir samma fart passet igenom. Och när både Ullis kör snabbare och Flaken lägger in rejäla fartökningar så får jag verkligen bita mig i läppen. Men det blir planerade milen på en timme blankt. Efter blir det god mat från Trossen. Inte helt fel.

             

2/3 Enklaresport-tröjor    Två (?) legender på samma bild...

Av Niclas Bernhardsson - 5 januari 2016 20:20

Ja, så var det den 5/1 och således Ullis födelsedag men oddsen på att jag skulle komma upp före Ullis, hur gärna jag än vill, var skyhöga! Men så hör jag lite röster från köket och det låter som Tim. I mitt pömsiga tillstånd så skickar jag bak ett ben och försöker nå Ullis men det är ingen där. Men vad f-n! Nu är både Ullis och Tim uppe och fixar frukost. Ah, jag försöker vakna men det är svårt. Sen vänder jag mig om men ligger det inte någon där? Jodå, det är Ullis och hon verkar sova. Jag funderar på hur jag skall göra, fast jag är dock väldigt trött. Synd att de lät dörren vara öppen så när kaffemaskinen drog igång så började även Ullis röra på sig. Efter ett tag så kommer grabbarna in och sjunger för sin mamma. Riktigt gulligt och de hade gjort frukost till oss båda. Sen, efter frukosten, så bytte vi om och gick för att träna. Fast vi mös ganska länge framför morgon-teven. Och Tim hängde på. Både Ullis och jag hoppade upp på varsitt löpband och min tanke var att springa åtminstone fem kilometer och sen gå ned och staka en halvtimme. Bredvid mig stiger Sebbe upp och börjar gå. Han skämtar något om att han skall försöka ge oss en match, eller något. Jag stretchar ganska länge och snart nog så börjar Sebbe jogga/springa och jag ser att han kör på 10,5 km/h. Bra där! Jag själv håller på att få träningsvärken från helvetet och tänker bara jogga lugnt och sätter bandet, utan lutning, på 10 km/h. Jag får bita mig i läppen och inte höja farten. Men Sebbe kör stenhårt och verkar aldrig sluta och det inspirerar så mycket så snart kan jag inte hålla mig. Jag bestämmer mig för att höja farten vid 4 km och kör då en kilometer i 16 km/h. Och även Sebbe verkar inspireras så han kör vissa perioder lite hårdare. Sen efter en lugn kilometer till så kör jag ytterligare en kilometer i 16 km/h och så ytterligare en vid 8 km. Så tre stycken hårdare kilometer blev det och det blev en mil på 53.10 Det var skönt med mestadels lugn jogg men ändå kul att få röra sig lite. Jag kände av vänster baksida rätt mycket men inte mer än att jag var stel. Efter det så går jag ned och stakar lite och planen är en kvart iaf. Men jag var lite sliten så efter tio minuter får jag nog och det blir 2,1 km. Efter det så letar jag upp Ullis och hon håller på och kör löpstyrka och jag passar på att kör lite stretch. Bra träningsdag och sen måste jag komma ihåg att meddela löpargruppen att jag och Ullis inte kan komma. Det glömmer jag givetvis...

Väl hemma så kommer det gäster i en strid ström och det är trevligt och Ullis får många fina presenter. Hon verkar även nöjd med min lilla present som är ett par "paddlar" som man har på händerna för att träna simning med. Det blev ett väldigt stressat inköp igår, då Ullis var inne i samma butik samtidigt.

Och nu, i skrivande stund, så känner jag att träningsvärken, från träningen igår, är värre. Ljumsken och insida lår vill liksom somna. Det blir nog rätt lugnt imorgon.

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se