Alla inlägg under januari 2016

Av Niclas Bernhardsson - 21 januari 2016 22:14

Så var det torsdagsträning igen och när jag kikade på termometern så sjönk även modet lite. Men jag tog på mig en tröja extra och packade ned en Airtrim Sport, i väskan. Och så traskade jag och Ullis iväg till Safiren och Ullis bytte om och drog iväg in till den varma träningslokalen och vi andra, det var jag, Putte, Flaken, Davido samt Tokan, gick ut i kylan och slog på våra gps´r och stretchade lite. Snart nog var vi iväg och jag frös lite vid anklarna och kände mig lite stel i vänster hälsena. Den mår inte superbra i kylan men jag räknade med att den skulle bli varm efterhand men när det är typ minus 11,5 grader så är startsträckan längre. Vi joggade ned mot ån och efter några hundra meter så ökade jag lite i första backen. Och när vi kommer till en korsning så lägger vi in lite fartlek igen och ökar i tre steg. Sen fortsatte vi mot Häradsvallen och snön samt månen gjorde att vi inte behövde slå på någon pannlampa. Efter typ 3 km så kommer vi till en höjdskillnad och nu trycker vi på rejält. Tokan får några meter och Flaken och jag kämpar bakom och jag tog i rejält och vi var nog ganska jämna där. Sen samlar vi ihop oss och tar det lite lugnt innan vi kommer till järnvägsbron och då kör vi på igen men nu är det verkligen proppen ur och jag vill till varje pris hålla Flaken bakom, mot Tokan går det bara inte att hålla jämna steg. Det var attsingen vad han var stark! Och nu är de flesta riktigt slut och vi får jogga lugnt ett bra tag. Men Flaken vill känna på kyrkbacken lite grand men jag tar det lugnt. Jag är fortfarande sliten och när vi kommer till den riktigt tunga backen, mot gamla Mecman, så försöker jag inte ens hålla jämna steg med de två redan nämnda kämparna och vid halva backen så blir det iaf jättetungt. Alla vi fem flämtar ett tag på toppen men jag känner mig hyfsat pigg efteråt men det kanske inte var så konstigt då jag sparade mig lite. Efter det så joggar vi bara resten och vi kör en liten extrarunda på slutet för att komma över nio kilometer och det smakade rejält gott med en bastu efteråt. Sen att Putte inte såg mig när jag kom in i omklädningsrummet och försökte busa med honom är en annan femma. Jag kommer in och han står en bit bort, som gud skapade honom, och jag visslar lite och vad händer? Jo, han ser mig inte och flyttar sig och bakom honom står en annan naken, men okänd, herre! Jäklars, vad pinsamt! Hoppas han inte såg, hörde samt trodde det var till honom! :-0

Jag flyttade mig snabbt som blixten bakom ett skåp iaf! :-) Och Ullis då? Jodå, hon hade kört ett bra pass men inne i den sköna värmen! Inte helt fel, hon fick dock vänta på att ett band skulle bli ledigt. Sen blev det visst lite styrka också. Efter det så blev det en trevlig överraskning från Flaken - stort tack! :-D

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 20 januari 2016 20:26

Fullt ös på lektionerna och sen dubbelmöte på skolan. Efter det så hade klockan tickat på och familjen undrade var jag var. På vägen hem så undrar Ullis om jag inte skall med på gymmet, hon var ofs redan där och sprang på bandet, men lite styrka kunde man ju köra. Jag hoppade in och sade till barnen att jag lite snabbt skulle iväg till gymmet. Jag packade min väska så fort jag kunde och gick iväg. Väl på plats så byter jag jag om eller försöker iaf byta om. Jag har glömt byxoxorna... Men vad f-n! En tanke far igenom huvudet att jag skall gå hem och hämta byxorna men klockan är redan mycket och Ullis har nästan kört klart sitt pass. Jag går in till gymmet och hon är i princip redan klar så jag tog en vilodag istället. Den andra för året så det är ingen kris på något sätt. Nåja, vi hoppade in på affären på vägen hem och köpte lite fika istället. Det var iaf Ullis värd! ;-)

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 19 januari 2016 19:00

Tisdagsträning och det verkade lite kallt igen men när jag kikade på termometern så var det inte så värst farligt. Men jag tog på mig ganska ordentligt och tog även med mig min Airtrim. Och det var klart behövligt. Väl på plats så var det helt dött och jag tänkte att kylan skrämt bort dem. Men snart nog ser jag iaf tre personer komma joggandes. Och det var Flaken, Tokan och Putte. Och vi bestämde oss för distans genom Trosa idag. Det kunde vara trevligt. Och Rydholmaren då? Som tur var så springer vi just på den väg som  han kommer på och vi plockar upp honom och fortsätter. Vi kör genom stan och sen ut mot Långnäs och tillbaka till stan och sen bakvägen på Stadsloppet på slutet, eller rättare sagt via Strandvägen. Rejält kallt ibörjan men jag lyckades få lite värme och liv i kroppen. Putte höll farten ibörjan och jag tyckte att han höll bra fart. Sen, vid en korsning, så råkade Flaken, tillsammans med Rydholmaren komma först och då höjdes farten rätt mycket. Snart så blev det lite småtufft men till slut så samlades vi ihop och sista biten blev lugn och skön. 12,5 km och skorna tillhör inte mina favoriter och jag ville inte springat en meter till i dem. Ganska mycket smärta rätt under km högra foten och skorna är i sig lite trånga. Vi får väl se om jag inte lägger ut dem på blocket. Med inbyggda broddar men jag är inte förtjust i dem. Snittfart på 5.55/km och snabbaste kilometern på 5.35. Tror det gick i 5.40-5.45 för jämnan. Ändå lite skönt att inte fisjogga.

Av Niclas Bernhardsson - 18 januari 2016 22:35

Måndag och läge för lite återhämtning. Ullis hade bokat in yoga men var själv inte så sugen. Och så hjälpte jag en kund lite innan och Ullis bokade av och messade mig. Men då hade mobilen förstås dött och när jag kommer upp så är det precis försent att boka av. Men vad sjutton. Men jag hade nog ställt in mig på lite yoga och det är nog bra för mig. Så vad sjutton, jag kan väl gå själv. OM jag nu skulle gå. Men till slut så får jag med mig Ullis och vi kör tillsammans. Men lite nya övningar och inte heller de var något jag klarade av. Jag kände mig verkligen som en klumpeduns idag! :-0

Men i det stora hela är det nog bra men yoga tillhör fortfarande inte något direkt favoritpass. Dock, till min glädje faktiskt, så var det fler som hade det lite svårt idag. :-)

Av Niclas Bernhardsson - 17 januari 2016 21:29

Söndag och det var dags för långspinning igen. Men både Ullis och jag var riktigt slitna från gårdagens träning och vi tittade dessutom på en film på teve ganska sent igår kväll. Men vi kom iväg och köpte dessutom lite energi på affären. Väl på plats så är vi ganska tidiga och jag börjar att spinna lite tidigare men ganska lugnt. Men snart nog var vi igång och jag tyckte att jag inte kunde ligga på riktigt på det sätt som jag brukar men jag kämpade på. Och sista halvtimmen så tog jag riktigt slut men jag kämpade verkligen in i kaklet. Cykeln var inte "jättesnäll" men den visade ändå på 170,1 km och tiden blev 3.18 Och passet var i musikens tecken och gick från femtiotalet till 2000-talet. Alla hade vi säkert vårat eget favoritdecennium men jag fastnade mest för 80-talet. Hursomhelst så var det ett grymt pass och riktigt medryckande! Alla var grymma och jag med! ;-)

På nästa långspinning så blir det en liten special och jag kommer att ta hand om första 1,5 timmarna och det blir dessutom i form av en tävling - me like! :-)

Efter passet så var Ullis och jag tvungna att ta en liten tupplur och den blev klart längre än tänkt. Men säkerligen behövlig! :-0

Av Niclas Bernhardsson - 16 januari 2016 21:11

Imorse så hade vi ställt klockan på typ 06:20, men det var typ omöjligt att komma upp. Ullis ville ut och springa i två timmar innan mina sicklingskunder skulle komma. Men det var ruggigt kallt och hela jag mådde lite dåligt över ens tanken på att morgonjogga i 15 minusgrader. Och som tur var så var Ullis ganska lättövertalad och vi somnade om. Istället så blev det frukost framför morgonteven. Och sen skulle det komma en kund vid 10:00 med fyra par skidor, men några minuter över så ringer kunden och han snurrar runt i Vagnhärad. Dessvärre så var det ordentligt rengöring på alla fyra skidor och det tar ju nästan lika lång tid som sicklingen. Och första paret var en smärre katastrof då de gått över grus och sten. Men till slut var jag klar och det tog väl en halvtimme längre än beräknat. Sen hade vi, dvs jag och Ullis tänkt att springa då och Tim skulle passa butiken. Men klockan gick och snart hade butiken stängt iaf. Vi valde att springa på Trosa Sportsclub som tur var. Där var det förstås några stycken och löpbanden var lediga, iaf två utav dem. Jag stretchade lite och började sen ganska snabbt. Jag började i 6 min/km men stegrade sen under de första fyra, fem kilometerna till 5.42 min/km. Sen höll jag det timmen ut tills bandet som vanligt slutar. Det är liksom gjort att bara gå i en timme. Jag var lite förberedd på det och försökte trycka hejvilt på knapparna, men inget hjälpte. Tror jag kom runt 10,5 km iaf. Och lutning på 0,5%. Jag tryckte fort igång bandet igen men då började det förstås om på noll. Sen hör jag på Ullis att hon planerat in en fartökning på 3 km och den skulle komma efter 11 km. Och det var jag själv sugen på men vilken fart skulle jag ha? Min fart nu mot min önskade skiljer ju en del. Jag drog upp farten till 4.17/km, och det var ju den farten jag skulle ha då jag skulle springa maran på tre timmar. Idag skulle jag springa i tre kilometer men det var sjuttsingen vad jag fick jobba! Redan efter några kilometer så känner jag att det här nog för tufft för mig. Men jag kämpar på och när jag klarar av en kilometer så är det helt klart på gränsen men på något sätt så fixar jag iaf en km till. Efter det så blir jag riktigt slut och jag joggar lugnt några minuter till. Det blir totalt ca. 14,5 km på 1.20 Sen går jag till stakmaskinen och kör 3 km i ganska lugnt tempo.

Efter det så måste jag byta tröja och jag avslutar med 10 minuters stretch medan Ullis kör klart sina 19 km. Bra gjort!

Sen hem och vi hoppar in på affären och köper ingridienserna till Tacos och hemma så skriker Tim "-Zlatan!" Jag hinner precis ned för att se reprisen då Zlatan nickar in bollen. Lagkapten var han också då Thiago Silva var skadad.

Sen bara äta och slappa! Skön dag helt enkelt! Imorgon väntar tre timmars spinning! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 15 januari 2016 20:57

Fredag och Ullis och jag hade bokat in lite rehab/prehab-träning, i Södertälje. Men först så var det jobbdag och en riktigt bra dag i skolan. Igår körde jag "Älska mig" för en av mina klasser och idag körde jag samma film för min andra klass. Den är riktigt bra och ger eleverna en rejäl tankeställare. Men lite tårar blev det då den är så djup och stark. Och sista lektionen så var det ytterligare en mycket bra lektion som nästan var i samma tema. Kanske inte lika mycket vanlig skola men däremot mycket om livet. Me like! Och sen värmer det i hjärtat när eleverna säger att jag är den bästa läraren de har haft.  Fast det är en ständig kamp att lära ut på rätt sätt och man måste var ödmjuk inför sin uppgift. Och framförallt ta vara på all kunskap som finns hos kollegorna. Men iaf. Fort hem och fixa iordning träningsväskan och, tillsammans med Ullis, bege sig mot Sydpoolen, i Södertälje. Där checkade vi in och vi gick och bytte om. Vi träffade förresten på några bekanta. Som vanligt faktiskt. Jag värmde upp i 22 minuter på en Crosstrainer i lagom hårt motstånd och Ullis ställde sig på ett löpband. Sen körde vi själva grundpasset ihop tillsammans med bra tempo. Både tufft fysiskt och med bra flås. Det tog väl ca. 40-45 minuter och efter det så kunde jag inte hålla mig och stakade 2 km på en Skierg.

Sen går jag till omklädningsrummet och något får mig igen att fundera på om jag skall ställa in mina skor. Varför jag funderade på det just då, vet jag inte, men det får en att fundera. Jag hade alltså ställt mina ytterskor precis innanför omklädningsdörren och under de 5-10 minuterna det tog för mig att duscha och torka mig så försvinner mina ytterskor. Ett par Salomon vinterkängor. Sen tar det ett bra tag då jag försöker hitta dem och pratar med receptionen och lämnar mitt nummer, ifall de skulle dyka upp. Kanske fick man inte ha dem där och har jag tur så har någon städare lagt undan dem. Men det är nog inte troligt, eftersom ingen ännu har ringt. Surt, sa räven.

Men nu är det som det är och jag får ta med mig att passet var bra.

Av Niclas Bernhardsson - 14 januari 2016 21:30

Torsdag och nu hade kvicksilvret sjunkit rejält! :-0 Och väl hemma från skolan, jag visade för övrigt en rätt tung, men nyttig, film för mina elever. Tyvärr fick vi bryta när det var som mest tungt och de hade först lunch och sen idrott innan vi kunde köra klart resten. Så idag blev det inte så mycket ur skolplanen men desto mer utav moralfrågor. Hursomhelst så hjälpte jag Tim lite med Enklaresport, då jag kom hem. Sen blev det lite mat och sen var det ett helsicke att peppa igång sig inför kvällens träning. Minus 15 grader och det tog verkligen emot. Men jag kände mig verkligen tvungen och det var ju bara att ta på sig. Backar stod på schemat och Ullis var inte riktigt sugen på det så hon hade en backup-plan som bestod av att springa inne. Det berodde lite på vilka som var där. Dvs, om det var några där som var allergiska mot backar så kanske hon kunde jogga med där istället då vi andra körde backar. Men väl där så är det fyra tappra totalt och typ alla behövde inte backar idag. Så jag var relativt lättövertalad och vi bestämde oss för enkel distans. Men det tog en liten stund innan vi kom iväg och vi var förresten Davido, Putte samt Ullis och jag. Alla hade pälsat på oss ordentligt och vi frös rejält om händera och vi sprang och skakade. Men efter typ 4-5 km så var nog alla varma och jag hade lust att springa lite längre men Putte drog på och man fick kämpa lite ett tag. Det blev iaf 7 km och en skön varm bastu efteråt med lite snickelisnack och stretchtips. Så Ullis fick vänta som vanligt... :-0

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se