Direktlänk till inlägg 24 januari 2016

Sockerchock de luxe, idag blev det mycket slitiga 20 km!

Av Niclas Bernhardsson - 24 januari 2016 16:35

Efter gårdagens trevliga utflykt till Södertuna slott, med alla underbara bakelser, så var man ovanligt seg imorse. Jag sov länge och sen blev det tre koppar kaffe och klockan hann ticka iväg till lunch innan vi var iväg. Men det var typ omöjligt att springa överhuvudtaget. Ren slöjogg och hjärtat slår alldeles för fort och jag flåsar som om jag skulle sprinta. Ullis undrar vad det är men jag är typ utslagen av allt socker från igår. Och allt var stelt och benhinnorna protesterade också. Ja, jisses! Men jag gissar att det kommer att bli bättre efterhand och det är ju bara att gå ibland, om det blir för jäkligt. Och gå några gånger fick jag göra och ibland stanna och bara stretcha lite. Men det blev hela tiden bättre och bättre och vi sprang, efter önskemål från mig, på grusvägarna och vek av redan vid järnvägsbron och ut genom Stene gård. Där mötte vi förresten en kollega till mig, Sara, som kom ridandes med några vänner.

Efter det så fortsätter vi mot Trosa och sen in mot Tureholms slott. Där är det snart ytterligare en som kommer ridandes. Eller vi sprang förresten ikapp henne men hästen verkar orolig så jag säger att vi går på slutet och vad gör hon? Hon fortsätter gå med sin häst men det skulle ju bara innebära att vi aldrig skulle komma förbi så jag fick be henne att stanna för att vi skulle då aldrig komma igång. Och till slut så stannade hon men det var klart oroligt med hästen och jag pratade lugnt och berättade att vi snart skulle börja jogga igen. Efter tjugo meter så börjar vi försiktigt men man hör hästen några gånger. Och nu har det börjat gå riktigt bra för oss båda och snart nog är vi inne i Trosa och där ser man El-Johan komma springandes och vi stannar. Han ropar och frågar hur det går och vi springer ned och pratar med honom samt bestämmer ganska snart att vi springer ihop ett tag. Vi kör baklänges på Trosa stadsloppsbanan ett tag och fortsätter sen rakt fram vid Torget och passerar "Åkes Bilomat". Där viker El-Johan av och han skall bara hem och dricka lite innan han skulle fortsätta. Och Ullis och jag fortsätter mot Vagnhärad. Enligt våra beräkningar så skulle vi få lite för kort sträcka så vi kör ytterligare en liten runda i Trosa. Iaf inte rakt mot Vagnhärad utan med några små omvägar. Och nu känns det hur bra som helst och Ullis hade börjat visa tendenser att tröttna, eller iaf så sade hon att hon var grymt hungrig. Men redan i slutet på Åda-rakan så börjar jag känna att sträckan börjar ta ut sin rätt. Och när Ullis börjar känna sig bättre igen så känns det lite jobbigt för mig. Vi har iaf räknat ut att vi behöver ta en liten extra-sväng inne i Vagnhärad. Men underlaget var riktigt dåligt inne i Vagnhärad och nu var jag ruggigt stel i hela baksidan och jag fick kämpa rejält nu. Snart står klockan på 20,00 km prick och vi stannar! Ahhgr! Vad skönt att det är över och vi går resten mot affären. Vi behöver en mjölk. Jag säger något om att Inger "är där borta" och Ullis instämmer och vinkar. Men jag funderade lite och fick inte ihop det. Inger såg ju inte oss men sen ser jag en annan Inger och hon kommer gåendes mot oss. Aha! Vi pratar lite innan vi måste gå in på affären och där möter vi grannen som har lite svårt att trycka ut sådana där lappar man skall ha för att få ut t.ex cigaretter och snus. Bland annat. Hursomhelst så hjälper vi honom med att få sitt snus.

Nu är det dags att slappa lite och det där med att träna lite till senare på gymmet i Trosa, känns avlägset...

Lugnt fart idag men grymt slitigt! Klart årets slitigaste pass, både för mig och Ullis.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 25 juli 20:55

En dryg vecka sedan sista bloggningen och det gör lite ont i mig som tycker det är kul att blogga. Eller skriva av mig rättare sagt. Så vad har hänt sedan det sista späckade inlägget? Jodå, fullt upp men vi har tagit dagarna som de kommit men framför...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 14 juli 07:39

Så var det dags att blogga ikapp och återigen är det över två veckor sedan sist. Nu måste jag skärpa mig men det kan ju också bero på att jag skärpt upp en massa annat. Som träningen till exempel. Jag är nu uppe i 18-20 mil i veckan och det tack vare...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 27 juni 22:45

Som rubriken antyder så känns det rätt bra men ni som följer mig vet att det inte bara har varit bra saker. Igår så var det begravning för kära grannen Tore. Det var sorgligt men ändå fint och det blev ett värdigt avsked.  Men jag har ju inte blogg...

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 10 juni 21:33

En dryg vecka till utan bloggning och det här skall ju vara mitt andningshål, att liksom få skriva av mig. Men det har varit rätt så mycket och det har bara varit att bita i.  Arbete och plugg: Full fokus på att få ett fint avslut för eleverna och ...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 31 maj 20:30

Ja, sist var det ju 2,5 veckors uppdatering och nu är det närmare 3 veckor. Jag får helt enkelt skärpa mig men det är bara så mycket nu så det blir lätt så att bloggen släpar efter. Så jag gör som sist och betar av lite som har hänt.  Träningen: Ja...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se