Alla inlägg under november 2015

Av Niclas Bernhardsson - 17 november 2015 21:45

Så var det tisdag och när vi stiger ut ur huset för att hoppa in i bilen så regnar det ganska hårt. Men vad sjutton! Vart kom det regnet ifrån... Nåja, det härdar ju bara en viking som mig! ;-) Fast skämt åsido så brukar det bara kännas extra bra efteråt. Jag tror lite på att det stärker också. Vi kommer ned till banan i ganska god tid och låser upp. Det smyger förbi en tjej utanför, som jag gissar skall börja springa med oss, men hon passade nog bara på att springa med sin väninna då banan var upplyst. Nåja, det är ju bara bra om fler kan utnytta banan. Sen är det bara att komma igång och Rainy (passande dagen till ära) kommer joggandes och snart nog även Flaken och Hamlet. Efter uppjoggen så kör vi en kortare löpskolning innan vi drar igång. Det blir samma upplägg som förra tisdagen men nu vill alla köra lite kortare då den avgörande matchen mellan Sverige och Danmark skall gå av stapeln. Spännande. Jag är iaf lite seg till en början men tänker att vi alla kan försöka springa lite tillsammans om de snabbare springer i ytterbanorna i kurvorna. Och jag tar i lite väl mycket och väljer bana fem, de första fem minuterna och det tar verkligen hårt. Sen tappar Ullis lite och jag väljer att fortsätta springa med henne och går även ned ordentligt till bana 2 i kurvorna. Vi nöjer oss med fyra stycken intervaller och detsamma verkar gälla alla andra också. Sen lite kortare nedjogg innan vi begav oss hemåt för snabb dusch innan matchen. Och vilken match sen. Vi stod emot den första ordentliga forceringen från Danmark och vad skönt att det sista saknades från den s.k stjärnan Bendtner. Och när sedan Zlatan fick chansen då! Fy satan vilken effektivitet och frisparken sen! Jäklars vad bra. Det var riktigt, riktigt nice och vi dansade och skrek här hemma. Tyvärr så fick jag lite problem med ljumsken dagen efter och det var förstås från löpningen och inget annat. :-)

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 15 november 2015 21:45

Så var det då äntligen söndag och dags för mig att leda ett spinningpass igen. Det var fortfarande inofficiellt och låg alltså inte ute som bokningsbart. Men vi var nog 9 stycken som var redo att spinna i tre timmar. Tyvärr så strulade det från start med att jag inte hittade mina spinningskor. Och jag tror jag vände upp och ned på huset. Väl framme på Safiren så säger Janne att han sett dem i hyllan och jag sprang och frågade personalen om de inte lagt undan några skor. Men icke sa Nicke... Nåja, jag hade tagit med mig några vanliga skor som reserv iaf och de fick jag köra med. Jag hade även tagit med mig några utskrifter på banan men det var tveksamt om det gick att se från andra sidan, där de andra satt. Nåja, efter några minuter över nio så var vi då igång och det var lite nervöst. Fast efter att ha kommit igång så kändes det som vanligt. Men med det förra passet i färskt minna, där jag blev superslut, så höll jag igen lite grand. Fast det kan man nog inte säga om alla. Det var grymt drag och snart nog så hade vi kämpat oss igenom hälften av passet och jag sprang upp för att hämta kaffet. Nu blev det tyvärr stora koppar kaffe och det var inte alls som sist. Men gott ändå. Och snart nog så var vi inne på sista timmen och jag gav verkligen allt. Kul med bra respons och det var uppskattat. Me like! Eventuellt så kör jag samma pass som bokningsbart senare. Vi får se om jag törs! :-)

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 12 november 2015 21:30

Torsdag och dags för klubbträning. Jag hade fortfarande inte fått ut något program men jag tänkte att fokus fick ligga på kontinuiteten. Men när vi drog iväg så gick det ganska fort ibörjan men jag själv märkte inte så mycket utav det i början. Men snart nog så märker jag att jag få kämpa lite mer och Ullis och Putte ligger några meter bakom. Jag släpper lite på farten och joinar dem istället. Rainy, Flaken och Hamlet ligger där framme och drar lite grand. Men sen märker jag att vi där bakom inte tappar så mycket och kilometerna rinner på och vi håller ungefär samma avstånd. Givetvis så har de säkert släppt lite på farten och så även vi. Det blir iaf strax över milen och farten blev precis under 6 minuter/kilometer. Rätt skönt och trevligt sällskap! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 11 november 2015 18:30

Onsdag och jag, Ullis och Flaken, hade bokat tid på Safiren för att köra ett pass ihop. Ullis och jag var på plats några minuter innan och gjorde oss klara men var fanns han? Nåja, vi började köra i 5-minutersfart på banden, han skulle väl dyka upp. Jag ökade lite grand, på slutet, bara. Sen döka herr Flak upp och Ullis och jag, som hade kört klart, gick in i rummet bredvid och körde lite extra-träning och stretch under tiden vi väntade på honom. Sen kom han in och vi drog igång. Efter de första övningarna så gick vi in till banden igen och nu satsade jag järnet. Jag satte upp bandet på 17 km/h och hoppade på. Fy bubban! Undrar om jag hade tänkt till ordentligt. Nåja, jag kämpade mig fram och efter två minuter var jag ytterst tveksam på om jag skulle klara det. Och så höll det på och när jag närmade mig 5 minuter så var det absolut inte full kontroll på benen utan det stapplades rejält. Och jag flåsade hårt! Men jag ville verkligen inte vika ned mig och jag ser att det pratades lite om mig då jag sprang. Typ att någon kunde ju försöka springa i min fart. Alltid sporrande förstås och jag krigade mig ända in i mål. Jag fortsatte springa i tjugo sekunder till eftersom jag väntade in att bandet skulle nå rätt fart. Mycket, mycket nöjd! Sen in till rummet bredvid igen och nu var det till att kriga igen och vi tre musketörer slet hårt och i takt. Tre övningar gånger 2 och sen likadant med tre andra övningar. Avslutningsvis så var det "Finska stolen!" Den var rejält grym och Flaken skakade rejält och jag busade på slutet genom att putta till honom så han tappade balansen. Bra jobbat av oss alla - me like!

Av Niclas Bernhardsson - 10 november 2015 21:00

Tisdagsträning med klubben och idag var det verkligen speciellt. Vi skulle köra tidsstegar och vilken fart på själva intervallerna och på vilan berodde på syftet. Men alla skulle vara igång samtidigt och det brukar vara en skön känsla. Men vad som hände idag gick knappt att beskriva. Av någon anledning så sprang alla som var där i samma fart och det var en mäktig känsla. Några fick verkligen ligga på och Hamlet hade det förstås lugnare då han har lite annan fart normalt i apostlahästarna. Fast idag var det han som steg åt sidan då magen krånglade. Sådant som händer. Men vi andra fortsatte fast några hoppade av vid tre intervaller och jag hade bestämt innan att det blev okey med fyra stycken. Den sista gick i lite fart på slutet, typ lite under 4 minutersfart. Fast innan försökte vi hålla runt 4.40-4.45 och på vilan runt 5.40 Det gick väldigt bra. Rainy och El-Johan körde nog 7-8 stycken iaf. Kul!

Av Niclas Bernhardsson - 9 november 2015 21:00

Fotbollsgalan och i år var den väl lite sämre än vanligt fast ändå klart sevärd. Och att Zlatan skulle vinna Guldbollen var det ju rätt låga odds på. Och så sköna småkillar, de härliga fansen, som var med och gav Zlatan pris. Och förstås jättekul att det är duktiga yngre tjejer och killar som kommer underifrån!

Av Niclas Bernhardsson - 5 november 2015 21:00

Torsdag igen och fortfarande rätt tungt eftersom det är så mycket med jobben, både på Enklaresport och förstås i skolan. Men väldigt roligt så jag tar det inte så allvarligt att det går lite tyngre med träningen nu. Väl på plats så säger jag att vi borde få till ett backpass men ingen är direkt sugen så det blir istället ett socialt jogging/löppass runt i Vagnhärad fast dock väldigt backigt. Jag såg till att bestämma iaf så jag fick ha någon coachroll kvar! ;-)

Skämt åsido så var det trevligt men en hel del av oss föll av vid 8 km och det fick räcka. Rainy och Flaken fortsatte ett tag till.

Av Niclas Bernhardsson - 3 november 2015 23:07

Tisdag och nu tröttare än någonsin. Mötena har avlöst varandra på skolan och flytten av Enklaresport har tagit mycket kraft. Och så var det ju tisdag och alltså löpträning. Men idag fanns det inte så mycket sug och jag började planera in en veckas vila och det kändes helt rätt. Men Ullis var desto piggare och jag hörde att hon ville ned och springa lite. Sagt och gjort. Jag kunde ju vara med på uppjoggen och sen köra löpskolning med gänget. Och inte hade jag hunnit gjort något program men intervaller i form av Norska Superintervaller skulle passa bra in. Så vi slängde i oss käk och sen tog vi en tur till gamla butiken, då några skulle ha en hylla, och sen vidare mot Trosa. Väl på plats så tänder vi upp och jag går in och lägger mig på ett bollnät och nästan somnar. Oops! Nåja, efter ett tag så kommer det iaf några stycken och jag förklarar läget. Ullis verkar också lite låg så jag lurar iväg henne med att låtsas som vi bägge springer iväg men jag stannar kvar... He he. Fast efter några varv så testar jag men det går inget vidare. Vi snackar sen om att springa runt stan idag och det lät ju mysigt. Och Putte skulle visst passera 100 mil idag och sen förstod jag att det var samma sak med Rainy. Det var ju lite roligt. Och idag skulle även min pappa fyllt 70 år, det är inte klokt. Nu dog han iofs för 18 år sedan, men ändå. Det känns för jävligt och förstås väldigt ledsamt.

"Att döden skulle vara så definitv - så kall hård och skoningslös.

Men du finns i våra hjärtan - ja, lever än.

Så svårt att förstå att du är borta.

Sov gott pappa, sov gott min vän!"


Vi stannade till på vår jogg, precis när grabbarna passerade 100 mil, och det roligaste var att det på något sätt gjort det i princip precis samtidigt! Och det märks förstås att de springer bättre ju mer de tränat. Det påminner förstås en själv också att det kanske inte var konstigt att jag själv uppvisade hyfsat bra resultat då jag, vid samma tidpunkt, uppvisade mer än dubbelt så många mil. Bara kämpa på. I skrivande stund kommer jag inte alls ihåg vart jag ligger nu. Men jag vet att jag sprang mer än 300 mil 2005.

Det gick iaf bättre och bättre att springa fast jag var riktigt kort i mina hamstrings. Skön jogg och det är bara att tagga för peppningen. Det var inte så värst många idag. De andra, som jag inte har nämnt, var Flaken och Westaden, alltså sammanlagt 7 stycken. Eller 6 stycken blir det förstås...


Väl hemma så stannar vi till vid Hemköp och pratar med en gammal bekant och sen är det fort hem för att kika på Zlatan och jisses vad bra PSG var idag. Eller förresten. Real Madrid var en aning tama men det tror jag mest var pga motståndet. Fast ibland rullar inte bollarna in. Men ingen ko på isen ännu. Det här var ett bra kvitto.

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se