Alla inlägg under juli 2015

Av Niclas Bernhardsson - 7 juli 2015 22:02

Tisdag och klubbträning. Och jag kollade snabbt i träningsschemat och det stod tidsintervaller och samma för alla grupper men förstås olika många. Fasicken vad roligt och jag reagerade inte på att jag kollade lite för fort. Jag tänkte att det var 1 minuts ståvila men tanken var egentligen att det skulle vara ganska tuff joggvila på en minut mellan intervallerna. Men det hade jag glömt bort och när jag sedan blev påmind om det på banan så hade många redan ställt in sig på ståvila. Och det spelade inte så jättestor roll just idag. När jag och Ullis kommer fram till banan så är redan Rainy och sen är Sandis där igen. Hon verkar sugen på att komma tillbaka och det är kul. Och hon är förstås varmt välkommen. Sen kommer Jimpan och Flaken joggandes och strax därefter familjen Rydholm som var tillbaka från semestern i Grekland.

Lite lätt uppjogg på fyra varv på banan och sedan lite stretch innan det var dags för löpskolning. Sen var det då dags och jag funderade på fyraminutersfart men det var kanske att spänna bågen för högt men varför inte testa. Och så var vi igång och Rydholmaren drar iväg lite men snart nog har jag stabiliserat avståndet och det ökar endast marginellt och jag håller i stort sen avståndet. Och bakom mig lägger sig Sandis eller kanske på sidan i början. Men hon ser lite stum ut och spänner sig lite. Sen i slutet av första intervallen tappar hon och jag märker att Jimpan är nära. Och han ser ganska pigg ut, iaf i jämförelse med mig. Första intervallen gå i 4.07-fart och jag har verkligen vaknat. Ganska bryskt. Fasen, det här blir jobbigt och jag känner mig spänd i baksidorna. Men jag kämpar på med andra och Sandis tappar och Jimpan kommer nog lite närmare. Nu går det faktiskt lite snabbare och det är skönt att steget funkar men hur länge? 4.03 nu. Fart alltså. Och jag pratar lite med Jimpan som är ikapp. Så drar vi igång igen och jag är grymt segstartad och han får några meter direkt. Och han verkar vilja komma ikapp Rydholmaren. Och Ullis och Rydholmskan gör varandra sällskap. Så nu ser jag Jimpan hyfsat snabbt glida ifrån mig, kanske lite för snabbt. Nåja, jag håller det hyfsat nära iaf och håller faktiskt 4.04-fart fast jag är sliten. Inget snack om saken. Men hur länge orkar jag... Så dras det igång igen och nu börjar det bli omöjligt att hålla farten men jag kämpar på. Och baksidorna blev alltmer stela. Och flåset!! Ja, jisses! Man kunde tro att det var en maskin som kom när jag andades. Jag stapplade i mål och fick 4.13-fart Fortfarande ingen katastrof men orken och kroppen sade ifrån. När jag skulle iväg på den femte intervallen så bröt jag ganska snabbt och jag ser att även Ullis gjort detsamma. Men igen av oss är missnöjd då vi hade bra fart tills vi fick bryta och vi tränar ändå ganska mycket nu. Så det blev lite nedjogg innan vi avslutade. Många imponerade och det är kul. En ny kille kom och sprang men han sprang inte med oss men jag pratade lite lätt om klubben så får vi se om han kommer och provar att springa med oss.

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 7 juli 2015 08:15

Morgonträning och Ni som brukar läsa min blogg finner det det säkert bekant då vi kör typ samma morgonpass hela veckan och det är typ samma visa idag. Men idag var det segt som attan direkt vid start och vi började med att springa 10 minuter på bandet eller det blev det iaf för jag försökte avbryta efter några minuter och ville byta till Crosstrainer då det var så stumt och stelt men Ullis var hård som som sten. Givetvis kunde jag byta om jag ville men Ullis fick mig på andra tankar så det var bara att bita i. Jag satte bandet på 12 km/h och bara hängde på. Inget svårt alls egentligen mer än att det var segt och stumt. Men till slut så var det löpningen över och vi gick in i viktrummet och drog igång övningarna. Men nu var man varm så det gick bättre och det var alltså 3 övningar två gånger och 15 reps i varje övning. Sen tillbaka till bandet och nu satte jag det på 14 km/h och även det kändes ganska behagligt men förstås lite mer svettigt. Bra steg och jag fick lite lust att öka farten men jag nöjde mig med farten och 10 minuter gick hyfsat fort. Sen in i viktrummet igen och återigen 3 övningar 2 gånger och sedan igen tre nya övningar två gånger. Med övningar som tricepspress, knäböj (både breda och smal), rumplyft, sidorotering, axelpress, plankan och lyfta upp höften. Bra och svettigt pass och jag triggas av Ullis som är grym! Bra coach och fin att titta på! ;-) Men det gäller bara mig! *grr* :-)

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 6 juli 2015 21:44

Det blev ju en timmes träning på morgonen och sen drog Ullis och jag iväg till Södertälje en sväng för att kolla upp lite saker och var ganska snart hemma. Vi kollade förresten upp en trafikskola till Felix och var inne på Cykelcentrum för att kolla upp kommande service på våra cyklar till Ironman. Hursomhelst så hoppade jag in på Enklaresport då vi kom hem och jobbade sista halvtimmen tillsammans med Tim. Lite småknepiga saker som inte blev lösta så vi får vara två stycken på morgonen sen för att hinna med. Sen åkte vi hem och Ullis hade lagt sig för att vila en stund och jag passade också på att gosa ned mig. Men bara typ 5-8 minuter och så höll vi på tills vi somnade och den korta vilan blev en timme istället. Och vi som skulle träna men vädret hade ju inte lockat till cykling direkt men nu på kvällen var det lite bättre. Dock jäkligt blåsigt. Men vi fixade lite mat innan förstås. Sen var det bara att hoppa i cykelkläderna och ta fram cyklarna. Vi bestämde oss för en kortare runda och bestämde oss för kommunrundan. Rejält blåsigt ut mot Sillen och sen fick vi det lite från sidan men då skyddade skogen lite. Sen mot Trosa så gick det lite lättare men det kändes verkligen som man skulle få medvind från Trosa och hem. Men vad f-n! Idag gick vindarna emot oss och vi hade nästan rak motvind då vinden visst hade vänt då havet brukar dra sig tillbaka på kvällen. Nåja, det blev ju bra träning. Vi bestämmer iaf att köra på hårt mot Åda men mitt på rakan så smäller det till lite och jag ser något i ögonvrån och Ullis ropade att jag tappade något. Jag stannar men ser inte vad jag skulle kunna ha tappat innan jag ser att lampan bak är borta. Men jag vände om och hittade den ganska snabbt i dikeskanten och vi rullade sakta hemåt istället. Rätt lugnt pass och nu laddar vi för morgonpass igen. Bara titta klart på Wallander efter nyheterna. Känns som man sett den förut men men... Har man dåligt minne så kan man se filmerna igen! ;-)

Av Niclas Bernhardsson - 6 juli 2015 10:45

Måndag morgon och en cykeltur var inplanerad men regn och dessutom på en måndag morgon. Nä, roligare kan man ha det. Så vi tog lite frukost och bestämde oss istället för att dra till gymmet och köra närmare timmen med Fitnessfighten-träning. Väl framme så morsar vi på personalen och jag går och byter om. Det är mest äldre i träningsrummet och rätt kvav. Med mina tunna Hyper Speed så lockar det inte att börja 10 minuter på löpbandet utan jag och Ullis och tar varsin Crosstrainer och pumpar igång. Bra tempo och jag ställer in min vikt och ökar på motståndet. Nu kommer jag inte ihåg längden men tror det var närmare 2 km och kadensen låg runt 72/min och motståndet på runt 12-13 om jag inte minns helt fel. Nåja, bra start och vidare in mot rummet med lösa vikter. Där drar vi igång med 2x3 övningar och det är tricepspress, smala knäböj och plankan. Sen vidare till löpbanden och det var två lediga och vi hoppade upp. Det tar lite tid innan bandet är uppe i rätt fart men jag började 5 minuter på 13 km/h och det känns helt okey. Nästan lite för lätt. Så då höjer jag till 14 km/h och det går fortfarande lätt och jag är taggad. Sen sätter jag bandet på 15 km/h vid 7,5 minut och jag motstår impulsen att höja ytterligare då jag känner att jag är stel i baksidorna. Men skönt att sträcka ut lite och sen går vi in i "vikt-rummet" igen och drar igång. Nu med 2x2x3 övningar. Dvs, dubbelt så mycket som första gången. Det är bland annat breda knäböj, lyfta rumpa, axelpress, sidorörelse. Ja, nu kom jag nästan ihåg allt. Det var en till övning bara som jag glömt nu. Bra och svettigt pass iaf! Skvallra inte för mina motståndare men det här är mitt hemliga vapen till bra form! :-D

Tack Ullis för bra sparring!

Av Niclas Bernhardsson - 6 juli 2015 10:00

Söndag och dags för ett längre cykelpass igen. Vi velade lite om vart vi skulle cykla och tanken var att vi skulle vara iväg typ innan kl. 09:00. Men jag tror vi tävlade i vem som kunde snooza längst så innan vi var klara med frukost och fixande av sportdryck mm. så var nog klockan halv 10. Och apropå sportdryck så har Ullis och jag testat en ny sportdryck från Mighty Sport och den heter Nitro Ndure och det är smidiga sacheter som du bara stoppar i en flaska med vatten och skakar lite grand. Det är mycket nitrater och liksom rödbetsjuicen, som också är i pulverform från Mighty Sport, så smakar det inte himmelskt. Men både Ullis och jag kommer att fortsätta med Vitargon så man kanske kan blanda. Det gjorde vi ju med rödbetsjuicen. Eller så vänjer man sig. Hittills så verkar det lovande men för att återgå till dagens pass då. Vi trampade iväg och valde att att köra kustvägen mot Nyköping och ta gamla E4:an hemåt och eventuellt köra en extra-sväng på slutet via Västerljung och Trosa. Det började rätt bra men man får alltid en lite dipp ganska omgående då man åker ut på kustvägen ibörjan då det börjar ganska mycket uppför och ganska länge. Men snart nog var vi borta från det och kroppen har väl inte riktigt vaknat till liv. Jag försöker dricka mycket och det innebär också några stopp för att lätta på trycket. Och det gör mig lite orolig inför Ironman. Jag vill ju inte stanna hela tiden och pinka på mig gör jag absolut inte. Jag hörde om en duktig tjej som nästan fått order från sin kille att hon absolut inte fick stanna på cyklingen! Var hon tvungen att pinka så skulle hon göra det på cykeln... Och för att återgå till mig så gör min triathlon-dräkt det lite bökigt. Men jag får väl smörja in mig rejält så det går lätt att ta av och på dräkten. Hmm, jag spårar visst iväg här. Vi cyklar iaf på och jag försöker ibland att träna på att ligga 10 meter bakom men det är rätt svårt. Och jag funderar på om det inte går att montera på en avståndsmätare på cykeln som från styret mäter fram till framförvarandes rygg. När det står 12 meter så borde det var lugnt. Eller så får jag kolla upp vad avståndena är mellan de vita strecken på sidan på vägen. Hmm, ni ser vad man hinner fundera på. Och jag måste även fixa iordning min tempocykel och det ganska fort så jag hinner vänja mig. Och raka mig, det är viktigare än man tror. Tempohjälmen skall visst göra typ 1,5 minut på 4 mil så det blir ju runt 7 minuter bara det. Kanske lite mindre för mig då effekten lär öka ju snabbare det är fast å andra sidan är jag ute längre tid men iaf... Och träningen. Nu gäller det att öka på med både cykel och simning. Löpningen känner jag mig ganska trygg med. I princip så vet jag att jag kan klämma iväg en mara på runt 3,5 timmar nu men givetvis inte under en Ironman. Men iaf. 

Det är många som badar och jag får nästan ett infall och frågar Ullis om vi inte skall stanna till och svalka av oss men vi kommer väl båda på att det är svårt att hitta en bra vik bara sådär som dessutom är fri från folk om man inte vill ha blöta kläder. Vi trampar på och det känns bättre och bättre. Jag tänker lite på om vi inte skulle stanna till på Å-stugan på vägen hem och det dröjer inte många minuter innan Ullis frågar just det och jag var på förstås! Och milen började ticka på och snart nog så är vi framme vid fiket och vi beställer en varsin latte och sen en chokladboll som vi delar på men även en äppelpaj var. Och jisses vad stor latten var! Det smakade gott men nu segade man till sig och latten lär väl göra så man måste stanna flera gånger. Jag skyndade mig lite men Ullis njöt lite mer så snart så började jag bli otålig och stressade väl henne lite. Och så sitter vi på cyklarna igen och vi hinner knappt iväg förrän vi lättar lite på trycket. Och jag glömmer slå på gps´n några hundra meter så det får jag lägga till sen i träningsdagboken. Men borde inte energin kicka till nu? Det känns segt som sirap och det är visst skillnad på energi och energi. Det går kanske 4-5 kilometer och jag känner mig supersvag. Ullis ger mig lite av sin sportdryck för min är slut och efter ett tag så är jag igång igen och jag gick nog slut på energi. Väl framme vid Sillen så viker vi av in mot Västerljung och vidare mot Trosa och nu är det Ullis som är seg. Men hon piggnar på sig och från Trosa och hemåt så pumpar vi stenhårt och ligger på rulle. Kanske inte optimal träning för just tempo men kul! Vi avslutar lite lugnare och snittade 25 km/h på 9 mil (redigerat nu). Rejält blåsigt och det känns ändå hoppfullt. I mitten på augusti är det tänkt att jag skall snitta 30 km/h utan det minsta draghjälp och det i 18 mil. Jag står i duschen och börjar tänka på fartvinden och tar fram rakhyveln. Asch, lika bra att vänja sig och rakar armarna. Sen blir det fika då T och R kommer. Jag köper lite onyttig fika som bara gav mig halsbränna och det blev lite cykelsnack. T har verkligen blivit biten av cykling och det är kul med lite gemensamma intressen. 

Av Niclas Bernhardsson - 3 juli 2015 10:56

Torsdag och på programmet så stod det Äventyrslöpning och med det så var det tänkt att springa runt på fina stigar och få lite upplevelser. Ingen aning om vilka som skulle komma av de vanliga men Flaken ringde och sade att han skulle bli lite sen och både Sandis och Wesslan hade aviserat att de nog skulle dyka upp. Så Ullis och jag går bort typ 10 minuter i och vi ser att just Sandis och Wesslan står och väntar och jag meddelar att Flaken är på ingång så ingen stress. Jag lämnar av mina pryttlar inne på Safiren och så går vi ut och pratar samt stretchar lite. Det blir vi fem som drar iväg och jag har inte helt bestämt väg men vill börja springa genom fårhagen och startar från gamla "Hasse Pedal-tennisbanan". Där springer vi ett tag tills vi kommer till ett öppet fält och kör lite stretch. Sen vidare och jag blir hemskt sugen på att springa vid sjöarna som ligger lite nordväst om Fredriksdal och sagt och gjort. Lite småtråkig väg dit men snart har vi kommit fram till bondgården där man kan vika upp och det är förstås en stängd grind med taggtråd. Hmm, de andra vill vända om men jag säger att det är ju Äventyrslöpning så vi klättrar över samt några lite vid sidan/under. Sen går det brant uppför och ganska stora stenbitar men de flesta tycker det är helt okey. De har röjt som sjutton i skogen så man ser en gigantisk sten som man aldrig sett där förut. Nu vet jag inte om jag ens sprungit här på typ 15 år men jag tror ändå jag hittar. Och det är uppför typ en kilometer om inte mer. Och rejält brant. Väl uppe så är det underbar väg och Flaken har redan fått sprutt i byxan och ligger typ 50 meter före hela tiden så jag rushar ikapp. Sen kommer en väg in till vänster och vi springer in och Flaken säger något om privat och sen helt plötsligt dyker ett hus upp och vägen går verkligen rakt in på huset och jag tvekar. Det borde ju gå att komma förbi och tar några meter till och rätt som det var så sitter en ilsken guppe och muttrar och jag hör inte vad han säger men till slut så får de andra mig på andra tankar för han är en riktig buttergök och vad jag förstår så sade han: -Gå hem! högt och buttert. Ngn sade ngt om gevär och rätt som det var så var vi uppe i intervallfart på väg tillbaka igen och med både skräck och skratt i halsen. Ngt gevär vet jag inte om det var utan det var nog mer skämt och likaså att han kom efter oss! :-) Vi fortsätter iaf på vägen som vi började på och kommer sen till andra sidan sjön och stannar och svalkar oss lite lätt. Underbart fint och vi fortsätter efter några minuter och sen bär det av nedåt igen och vi rullar på fint och sen är det brant igen mot Fredriksdal och Flaken ligger lite före och trummar på. Jag bestämmer mig för att trycka mig ifatt och sen satsar jag nästan allt och det är långt till toppen men pulsen kommer inte högre än 184 fastän jag kör på hårt. Det känns skönt och det känns som träningen gett resultat. Kul! Väl framme så har jag fått ihop lite över 13,5 km och tiden tror jag blev 1.24 Nice!

Av Niclas Bernhardsson - 1 juli 2015 18:00

Onsdag och Ullis hade pratat om att Sara skulle ha spinning och sedan talade vi, dvs jag och Ullis, om att vi skulle åka till Skärgårdsvåfflan i Oxelösund på motorcykeln. Och det lät ju mysigt. Sen kom Janne K in i butiken och snackade om spinningen, senare på kvällen, och då tände jag till igen. Och glömde förstås bort Skärgårdsvåfflan. Så Ullis, som redan bokat av spinningen, bokade igen. Eller bokade och bokade. Ingen bokning krävs på sommaren men iaf. Hon sade till. Så efter lite hoppande så blev det spinning igen och jag kände att jag behövde ett tufft pass i benen. Sagt och gjort. Snart nog så satt vi på cyklarna och jag ställde in min cykel för att bli så lik en tempohoj som möjligt och det är ju löjligt obekvämt. Och sen drog vi igång. Jag satsade på att köra hårt ganska omgående men pulsen tog tid på sig att stegra sig och jag kollade ganska ofta på klockan. Jag flyttade förresten bort min cykel mot Janne som var borta vid den öppna dörren. Det kändes svalt och borde inte bli lika varmt som i övriga lokalen. Janne skämtade förresten på typ hela passet men hälften drunknade i musiken. Men han är ju alltid rolig så det är bara att utgå att det man inte hörde också var det! ;-)

Och svetten började rinna så man såg knappt någonting och glädjespridaren Sara, som är ledaren, tittade uppmuntrande på oss men jag vet inte riktigt när hon tittade på mig så jag ber om ursäkt om jag verkade frånvarande. När de tunga partierna började så satsade jag tungt och fick jobba stenhårt och orkade hålla i hela tiden. Jag till och med var med på de statiska partierna, som jag inte riktigt fattat vitsen med, där man skall ha höften still. Det är lite samma princip som "jägarstolen". Men å andra sidan så vill jag ju bli lite bra på inlines och där jobbar man ganska lågt så det är bara att kämpa på. Passet var bra och jag kämpade på in i det sista och kände mig riktigt nöjd.

Jag är själv sugen på att hålla i ett pass där jag tar oss igenom en bana som liksom finns på riktigt som t.ex Vasaloppet. Där det är brant så står man upp och lägger på massa vikt och sen tvärtom. Men iaf. Låt oss inte spinna iväg... He he... Bra pass på ca. 45 minuter och Skärgårdsvåfflan finns kvar!

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se