Alla inlägg under juli 2015

Av Niclas Bernhardsson - 18 juli 2015 09:30

Lördag och dags för min första riktiga golftävling och det var ju lite pirrigt. Men nu spelade man i lag så man kunde ju faktiskt spela dåligt men ändå vinna om de andra i laget spelade bra. Det var scramble som betyder att man väljer någon av lagets bollar och det var tremannalag. Riktigt kul och man kunde spela taktiskt och om någon spelade säkert, och lyckades, så kunde de andra chansa. Det innebar förstås många bortslagna bollar men det dröjde några hål innan jag slog bort min boll. Och jag räddade faktiskt laget några gånger och det var riktigt roligt. Tyvärr så rasade vi efterhand så det blev ingen höjdarplacering. Men suget för golf kom tillbaka men det blir absolut inte någon satsning i år. Nu är det Ironmanträning som gäller. 

Sen tänkte Ullis och jag simträna lite och vi packade ned våra våtdräkter i en bil och sen körde brorsan och hans fru oss ut till Högbo för att visa den fina sjön. Där kunde vi ju simma lite. Men det var sjukt mycket näckrosor så vi tog istället en promenad och en kaffe på vägen. Nice. Men skulle vi simma? Jodå, jag var sugen. Så vi åkte vidare mot Strandbaden, tror jag det hette, och där bytte vi om. Så riktigt trevligt ut. Kanske lite grumligt så sikten var inget vidare och det tog ett tag innan vi fick in någon rytm. Sen lossade det lite och jag simmade kanske 50 meter i sträck iaf. Men tyvärr en bit ifrån något riktigt bra. Så vi får fortsätta nöta på och veckorna går rätt fort nu. 12 minuters träning och mest teknikträning. 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 17 juli 2015 08:15

Lite segare idag då det varit bra och ganska hård träning i några dagar. Och högra knäet har känts av lite också. Så jag ställde mig på Crosstrainern medan Ullis joggade på ett löpband. Lite lagom uppvärmning i 10 minuter. Sen direkt in till viktrummet och körde på med de tre övningarna och två gånger som vanligt. Och nu började man vakna till och då blev man lite sugen på att springa igen men Ullis pekade på ett par motionscyklar och det passade ju bra. Så upp på dem och trampa på. Eftersom alla motionscyklar verkar visa olika så brydde jag mig inte så mycket om sträcka och hastighet. Men 10 minuter blev det som vanligt och så vikterna igen. Nu 3 övningar igen och två gånger innan man upprepade med tre andra övningar. Svettigt och bra pass! 

Sen åkte vi upp till min bror Peter och hans familj i Sandviken! Trevligt! 

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 16 juli 2015 22:39

Endast tre starka och tuffa krigare idag för vädret var verkligen oroligt och strax innan hade det varit världens oväder så det lät som altantaket skulle gå sönder och det blixtrade lite varstans. Nåja, det gick hyfsat fort över, iaf det värsta. Och lite regn har ingen dött av. Det var iaf, Rainy, Flaken och jag. De samåkte och eftersom en hade glömt ombyte så fick bastun vara idag. Ja, jag kunde förstås basta själv men det fick bli en senare fråga. Jag slängde in mina grejer i min bil och nyckeln i Flakens bil. Och sen lommade vi iväg. Nu började det faktiskt kännas av att jag tränat ganska mycket för det var segt som attans. Men efter ett tag så kom man in i rytmen och vi pratade om allt möjligt men mest lopp, tror jag. Efter dryga två kilometer så var vi då framme vid Vagnhärads elljusspår och det stod fartlek på schemat men alla var lite slitna så vi pratade om att bara köra lite distans istället. Men Flaken missförstod nog det där med att köra lite lättare och tillsammans för han tog täten och ökade lite efterhand. Jag hakade på och efter halva första varvet så var Rainy tvungen att släppa lite. Han som hade Vansbro Triathlon i benen också. Och när varvet var klart så märker jag att Flaken stannar och undrar varvet. Han var helt inne på intervaller tydligen. Så det fick bli en minuts vila på det varvet men sen tänkte vi då köra på. Jag går upp och tar täten och börjar väl ungefär som vi slutade men sen ökar jag lite och får en liten lucka och den ökas väl på lite grand. Vid varvningen sen så ökar jag lite till och sen kör jag på ganska hårt resten av varvet. På det fjärde, och som jag tror då det sista, så tar jag det lugnare men sen ser jag att Rainy viker av på sitt varv för att anpassa sig efter mig och jag kommer efter ett tag ikapp och vi springer tillsammans till varvningen och stannar och väntar in Flaken. Som dock inte stannade utan ropade att han skall ha ett varv till. Pang så var man då iväg igen och jag lägger mig i rygg på Flaken men kan snart inte hålla mig. Så jag går upp och förbi. Men inget ryck att tala om. Sen kommer branta backen och jag halkar till lite där men trycker ändå ifrån lite grand. Absolut inte som på varv tre som var hårdkörning. Sen släpper jag på när jag rundar krönet och får en härlig raksträcka. 17,5 km/h en kort stund. Nice! Och jag håller lite högre fart i kanske 100 meter bara och sen släpper jag lite och tar det lugnare. Och ökar igen lite i backarna. Jag inser att det är ganska mycket fartlek utav det nu. Nåja, jag håller mig till schemat då! ;-) Sen blir jag lite trött då jag trycker på ganska hårt och pulsen går upp lite och varför jag blir stressad vet jag inte men då man är trött och blir ikappsprungen så är det jobbigt. Väl framme så kommer de andra snart nog och vi joggar hem igen och det blev totalt 12,54 km.


Första varvet 8.33 (Paus 1.31)

Andra varvet 8.33

Tredje varvet 7.40

Fjärde varvet 8.17 (Paus 1.07 efter detta varv)

Femte varvet 7.48 med lite lugnare start.


Upp -och nedjogg totalt 4,4 km.

Av Niclas Bernhardsson - 16 juli 2015 12:54

Ja, det börjar kanske bli tjatigt men det var morgonträning idag igen och jag var nog lite sugen på att köra på hårt även idag. Först 10 minuter lugnare i 5-minutersfart men 0,5% lutning. Sen in till övningarna i ca. 6 minuter och upp på bandet igen. Lite kvavt och ingen fläkt mot mig. Och nu satte jag bandet på 15,2 km/h och hela tiden 0,5% lutning. Skulle jag orka? Jodå, inga problem idag heller men pulsen gick förstås lite högre. Sista minuten avslutade jag i 16 km/h. Härligt! Det går framåt hela tiden men det är klart man undrar hur bra det är för Ironman som ju ligger i fokus. Nåja, några långpass på det här och lite mer i vattnet så borde det bli bra. Min allmänna status är bättre än på länge iaf. Sen in till viktrummet igen och avslutade med 6 övningar som vi gjorde 2 gånger. Kändes riktigt bra idag! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 15 juli 2015 22:50

Jag var riktigt slut från gårdagen så idag så tänkte jag ta det lite lugnare, ja jag var så illa tvungen.

Och spinning var det dags för och dessutom på morgonen så det blev bråttom till jobbet för mig. Samma pass som tidigare men nu körde jag klart lugnare och hade faktiskt 21 slag mindre i snittpuls. Och ändå tyckte jag att jag tog i hyfsat.

Sen jobb till klockan 14:00 då Tim tog över och jag och Ullis fixade lite hemma. Sen så skulle det simmas lite med Ullis och hennes väninnor men det var bara Linnsan som kunde. Och det blev visst på Stensund. Det var riktigt svårt att komma i så jag fick nästan panik över Kalmar. Men bra att få det gjort och både Ullis och jag fick mersmak och vill köra mera! På slutet så fanns det bra tendenser för både henne och mig - Nice! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 14 juli 2015 08:15

Tisdag och dags för morgonträning. Det kändes rätt bra i kroppen och jag tyckte inte jag tog ut mig på bandet igår fastän jag höll 4 minutersfart under de 10 minuterna. Så varför inte öka lite idag. Vi kommer in i lokalen och två av tre löpband är upptagna och jag ser en tjej gå men på ganska hög lutning. Det är förstås bra för musklerna och jag borde ju själv utmana mig med att luta lite mer på bandet. Men jag har ju alltid tyckt att Safirens band lutar mer än vanligt. Men nåja, låt oss inte gå händelserna i förväg. Först 10 minuter lättare löpning och då i 5-minutersfart. Helt okey och sen in till viktrummet. Och full fart med 3 övningar gånger två och sen in till löpbanden igen. Och nu börjar jag återigen med helt plant band men sen får jag får mig att jag skall köra på 0,5% varannan minut iaf. Och det gjorde att varannan minut också kändes som lite återhämtning. Nice! Och även idag var det inga problem att hålla ut i 10 minuter och nu även alltså med lite lutning inblandat. Och alltså i 4-minutersfart. Tillbaka till viktrummet och 6 övningar totalt två gånger. Riktigt bra pass och både Ullis och jag var nöjda!

Sen på kvällen var det klubbträning igen men Ullis skulle dra en lite längre tur med Linnsan innan och när de kom tillbaka så passade jag på att få skjuts av henne, Linnsan alltså, till Trosa då jag skulle träna. Efter passet så skulle Ullis och jag var vara barnvakt. Men till träningen då. Väl på plats är det Hamlet, Flaken, Wirren, Newman och Danne samt jag förstås. Det är Olgor som står på schemat och efter en lite längre uppjogg så är det då dags. Hamlet står i en klass för sig själv men sen kommer jag i ingenmansland och bakom mig är det en bit till Flaken kommer. Hmm, jag går för hårt, helt klart. Men alla är trötta och vi har sporrat varandra hårt idag. Shit alltså! En tvåtusing och man är körd. Men jag kämpar med den andra och orkar den också i hyfsat hög fart. Men den tredje? Nja, jag tappar nog lite men tvingar mig att ta i och precis i slutet, då jag är helt slut, så sväljer jag en myggjävel och jag tvingar mig att inte spy då jag springer men i mål så är det kört.... Urk! -Här springer man så man spyr, säger en kvinna på cykel! :-0

Tyvärr så råkade jag trycka fel på första intervallen men jag tog ut mig iaf. Därefter nedjogg till brorsbarnen! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 13 juli 2015 20:22

Måndag och Ullis och jag hade bokat in spinning med Sara. Hon är grymt bra och bjuder på sig själv så det såg vi fram emot. Men först jobb och jag och Ullis hade inte ens kommit in i butiken förrän det kom en kille tillsammans med sitt barn. Jag var ordentligt pratsjuk och pratade som sjutton men det verkar inte ha avskräckt honom, som trots ett trött barn, köpte lite glasögon och även planerade en återresa för att prova ett par inlines och även få höra mer om skidglidet utan glidvalla. Kul! Sen kom ett par där tjejen sprang och det blev lite löpsnack där. Sen ett trevligt besök av Flaken och förstås lite jobb med shopen. Bra och kul dag innan Ullis kom och hämtade mig vid stängningsdags. Lite god mat på Krilles innan vi skyndade oss till Safiren för spinning. Vi packade även ned simgrejer eftersom vi tänkt simma lite. Först var det tänkt innan spinningen men det skulle bli tight med tid. Så det fick vi ta efter. Men så var det då dags och jag hade glömt mitt pulsband sedan imorsen men som tur var så låg det kvar. Och så var vi igång och det var lite nya gjejer och cool musik. Och svettigt och riktigt tungt. Fy bubban. Jag låg nära gränsen hur länge som helst och snittade 140 sl/minuten och maxade 162. Bra där och kanske lite väl tungt men än så länge så orkar jag. Sen när vi varvade ned så hör vi i högtalaren att de nu stänger badet! Aj då! Det hade vi inte räknat med så simningen får bli en annan gång.

Men spinningpasset var iaf klart varierande och med flera olika teman och jag gillade det. Det var tunga ben jag gick hem med så bara hoppas det släpper under natten.

Av Niclas Bernhardsson - 13 juli 2015 10:34

Ja, måndag och nu ville jag få in morgonträningen igen men Ullis kände sig lite sliten och ville nog hellre ligga kvar i sängen. Och det verkade ju också mysigt men jag hade bestämt mig. Och jag kände mig taggad. Fast lite bråttom blev det då vi snoozade lite väl länge. Men vi kom iväg och strax innan halv nio var vi igång. Jag satte bandet på 12 km/h och joggade igång. Det kändes rätt bra och jag fick tygla mig själv att inte öka. 10 minuter och så var det klart. Snabbt in till viktrummet. Jag hälsade förresten på en gammal jobbarkompis, Ställverket. Han var där med sin fru och tränade. Och nu var det nya övningar och med mitt teflonminne så är det väl omöjligt att komma ihåg dem. Men lite tuffare nu och det är bara att bita ihop eller köra lite alternativt på iaf en som jag aldrig klarat på ett bra sätt. Efter de tre första övningarna, som vanligt kördes två gånger, så var det då dags att hoppa på löpbandet igen men nu var jag sugen på att se om jag kunde klara av 4-minutersfart i 10 minuter. Så jag satte bandet på 15 km/h och lät bandet snurra igång i 20 sekunder innan det var uppe i fart och startade klockan. Och så pang på. Men det kändes ganska behagligt och det kändes nog som jag skulle kunna klara av det här. Men det hade väl bara gått en dryg minut iofs. Jag tuggade dock på och hade funderingar på att öka farten allteftersom men varför skynda på. Det skulle ju ändå bli rekord i modern tid om jag klarade det så varför stressa. Och pulsen verkar stabiliserat sig på 162 slag i minuten och det var t.o.m så att den sänktes från 164, där den var uppe och vände. Hmm, skumt! Benen trummade på rätt fort men det kändes fortfarande behagligt och jag klarade utan problem mina tio minuter. Gud vad härligt! 158 i snitt och 164 som mest och sista halvminuten så var det återigen 164 slag/minuten. Fort in till viktrummet igen och nu var det nya övningar igen. 3 stycken och det två gånger och avslutningsvis tre nya övningar två gånger. Ställverket var inne och körde lite och pratade samtidigt och jag pratade lite mer då jag var klar istället. Nice pass och både jag och Ullis var nöjda! Sista övningen var förresten sidoplankan och den fick jag kämpa med sista gången. Fy satan! :-)

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se