Direktlänk till inlägg 30 mars 2015

Mysig heldag i Stockholm med älsklingen!

Av Niclas Bernhardsson - 30 mars 2015 21:04

Måndag och Ullis var ledig igen men tyvärr sista måndagen den här gången. Så hon hade planerat in ett besök på Sydpoolen för att springa på AlterG-bandet där man kan springa mer skonsamt. Jag passade på att försöka jobba lite då jag väntade. Jäkligt fint gym och det är nästan så man önskade att man bodde i Södertälje, där gymmet ligger. Men Safiren duger gott och med bra ledare så man skall inte klaga. Hursomhelst så åkte vi sedan vidare mot Stockholm då hon var klar med passet. Där hade vi först planerat in ett besök på cafe Genuin, som förut låg i Järna vid Saltå kvarn. Det var förut urmysigt och supergott. Så vi ville se hur det var nu. Och precis bredvid så låg ett parkeringshus så det passade perfekt och man betalade förstås i efterhand. Men över till fiket, som f.ö. och ägarinnan kände direkt igen Ullis då hon brukade springa hela vägen fram och tillbaka till Saltå Kvarn och blev lite känd för det. Själv så har jag väl lyckats med det en gång men en gång så sprang jag enbart dit. Och hur var det nu? Jodå, det var mysigt och bra utbud men de har visst inte lyckats få dit lika mycket kunder och alla förstår inte det fina med ekologiskt och det är ju skillnad från Järna. Synd tycker jag. Kaffet var nog det godaste jag druckit och likaså smörgåsen. Sen fick vi för oss att ta en lite godsak också men vi verkar ha tappat suget för sötsaker då vi levt lite nyttigare ett tag. Det var faktiskt inte lika gott. Sen promenerade vi ned mot själva stan och kikade in på olika butiker varav några skobutiker. Den första vi kikade in var Salming Store och jag var lite skeptisk innan och skorna var ju inte supersköna under men hälkappan var ju asgrym och mer dämpning än jag hade fått för mig. Så jag var nästan på gång att köpa ett par men då för tävling. Och då i synnerhet på Swimrun-tävlingar. Eller vi kanske skall säga Ångaloppet Sprint för något mer är inte inplanerat. Efter mycket velande så gick vi och käkade på en saluhall bredvid. Det var förresten på Kungsgatan. Efter det så gick vi tillbaka men gick ut med annat än skor. Sen gick vi in på Löplabbet men där var servicen inte lika bra och vi gick sedan, efter lite små inhopp i andra butiker, vidare till Runners Store, där det alltid är högsta service och vi pratade och hade roligt och Ullis provade igen ett par Hoka One One. Hon är ännu inte helt övertygad och jag provade en ny lättare modell. Jag tror jag har ett par Stinson hemma och de sprang jag t.o.m på tävlingen igår. Clifton var supersköna men lite trånga men en härlig känsla. Enligt säljaren så skulle Huaka passa mig bättre men den kändes lite klumpigare fast faktiskt med mer normal känsla i steget. Så jag tvekade och det blev inget köp nu heller. Men nästa gång blir det nog för jag är fast i de superdämpade skorna då de är så skonsamma. Bara frågan om vilken modell det blir. Fast säljaren har nog rätt att jag skall se till att få plats med fötterna så att de inte "sväller över", som han sade. Sen drog vi vidare mot Ikea fast först blev det förresten en fika till på cafe Genuin där vi tryckte i oss en semla. Den smakade enbart gott i en liten stund så idag fick bli en undantagsdag. Skönt att bägge kände likadant! :-) På Ikea så släppte jag av Ullis på det nya köpcentret och jag drog vidare till lågprisvaruhuset Decathlon och köpte mig ett par badbyxor och det viktigaste av allt - ett nytt coolt pingisrack! Kollegan M har ett sådant bra racket så jag kände mig tvingad till att köpa ett nytt då han börjar vinna för ofta nu! ;-) Sen så tyckte både Ullis och jag att det fick räcka och började fara hemåt. Det blev en heldag, bara synd på vädret.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 31 maj 20:30

Ja, sist var det ju 2,5 veckors uppdatering och nu är det närmare 3 veckor. Jag får helt enkelt skärpa mig men det är bara så mycket nu så det blir lätt så att bloggen släpar efter. Så jag gör som sist och betar av lite som har hänt.  Träningen: Ja...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 11 maj 19:54

Ja, nu vet jag inte vad som har hänt. 2,5 veckor utan blogg och då har jag ändå hållt igång bloggen i över tolv år, tror jag. Men jag får vara lite lat och sammanfatta lite så det inte blir för mycket fel.  Skola: Det känns enormt skönt att min kol...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 24 april 22:30

Ja förra bloggen slutade jag ju med att jag åkte hem från skolan och upptäckte att jag glömt en viktig bok. Det var ju sista inlämningsdag, för examinationen, på söndag. Så det var bara att inse att det var lika bra att åka tillbaka och hämta den. Me...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 17 april 15:16

Slutet av förra veckan var, av förklarliga skäl, rätt lugn och skall man ändå skada sig så var det ju bra att jag hade påsklov. Söndag och första gången jag vågade mig på att träna igen efter skadan. Jag var lite osäker på om det ens skulle fungera...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 10 april 16:41

Onsdag morgon och jag ringde till vårdcentralen och bokade tid. Det fanns en tid redan idag, kl. 13.00. Så fort jag hade benen i ett visst läge så stelnade knät till så när jag hade suttit några minuter så kunde jag sedan inte gå utan hjälp. Så Tim s...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se