Direktlänk till inlägg 29 mars 2015

Premiärmilen - pb i "modern tid" men inte helt nöjd.

Av Niclas Bernhardsson - 29 mars 2015 18:02

Så var det dags för Premiärmilen och tisdagens intervaller hade gått klart över förväntan och det hade känts riktigt bra. Sedan joggade jag endast i torsdags och lugnt spinning igår på Spin of Hope. Men igår kväll så kände jag lite lätt huvudvärk och det kändes även imorse. Men iväg åkte vi och vänster baksidan hann vi inte tejpa. Där har jag haft en lättare känning en längre tid men det har funkat att springa ändå. Dock hade vi tänkt att tejpa den för just det här loppet, mest för att prova. Lindblommaren tog egen bil och sen åkte Flaken, Lindkvistaren och Brand-Björn i en egen också. Ullis och jag skulle vidare på kalas så vi körde också själva. Vid Statoil, i Kungens kurva, så sammanstrålade nästan alla av oss. Peter mötte upp oss senare vi starten. Vädret var verkligen inget att hurra över men jag går ju i samma fart oavsett regn eller sol så för mig så var det ju bättre placeringsmässigt men förstås inget mysigt att springa i regn och blåst. Så gick starten och planen var att öppna i 4.30-fart men eftersom det gått bra på slutet, frånsett förkylning och trötthet efter Vasaloppet, så siktade jag på 44,5, kanske sub 45. En bit ifrån gammal form men hela tiden bättre och bättre efter min period med sjukdom och halvt utbrändhet. Och Flaken skulle ta rygg och inte gå om i början. Men det var trögt i början och vi kom inte fram till mattan förrän efter 24 sekunder och ändå stod vi långt fram. Men jag tryckte lap även vid mattan då jag inte visste vad som gällde. Så vid en km så står klockan på 4.57 och jag är väldigt fundersam. Det var lite stressande men då visste jag inte om det var lap eller totaltiden som gällde och visste nog inte heller hur lång tid det tog fram till mattan då. Men Flaken höll sig bakom och tyvärr så hör jag han andas lite tyngre rätt snabbt och han var heller inte i sin bästa form. Vi sprang förresten förbi Lindkvistaren vid typ 400 meter så han startade lite snabbare alternativt så fick han en bättre start. Troligtvis en kombo. Sen får jag springa själv ganska snabbt och det var ett evigt sökande efter ryggar och fastän det var ganska mycket folk så var det sällan man fick någon som sprang precis som mig. Och jag ville inte anpassa mig för mycket och med facit i hand så ser jag att jag sprang otroligt jämnt. Ibland var det någon kille som sprang hyfsat jämnt och de ger lite mer draghjälp men ibland, någon kortare stund, någon tjej. Sen märker jag en tjej som springer hyfsat nära en längre stund men jag tappar henne alltmer och helt plötsligt dyker Brand-Björn upp och ser oförskämt pigg ut. Vid typ 3 km. Jag försöker ta rygg men han glider så sakteliga ifrån och jag sporras hur mycket som helst då han inte springer alltför fort i förhållande till mig. Kanske håller jag nu samma fart men nä... Jag tappar honom alltmer och nu glider han förbi tjejen och så försvinner han så sakta i mängden och jag försöker hålla koll men sen ser jag honom inte mer. Ullis hejar på ordentligt och är ett superbra stöd. Vid första varvet så står hon nog runt 4 km jag är trött men inte så farligt. Jag är van vid att vara så gott som helst slut då men jag är uthållig så jag var nästan mer orolig att jag gått ut för löst. Sen är det fruktansvärt lerigt och jag försöker springa vid kanten och det kostar kraft. Sen kommer en riktigt tuff backe och där går jag rätt lugnt och sen kommer jag in för varvning och speakern säger att vi ligger strax över 22 minuter och det var ju bra men hur långt är det till 5 km-skylten och hur mycket över 22 minuter? Hmm, jag tuggar på och ser tyvärr att klockan är närmare 23 minuter och det innebär runt 46 om jag håller jämn fart. Det var ett slag i ansiktet men jag borrar på för att att gå under 46 minuter nu. Och kanske en liten tanke om att komma ikapp Björn men jag ser honom inte alls. Nu börjar jag trycka på mer och känner helt plötsligt en akut känsla av att vänster baksida håller på att gå! Oops! Så lite balans med att trycka på och hålla igen då. Vid 6 km så börjar jag räkna ned och tänker mer i spurt-termer nu. Typ att köra så hårt jag kan på 4 km och sen 3 km osv. Och nu börjar jag visst plocka in ganska bra på tjejen, som jag kände igen då hon hade en musikspelare på ryggen. Fast det verkar snart nog inte krypa närmare fast nu kommer en kille med bra fart bakifrån och jag försöker ta rygg men pallar inte. Dock så märker jag att någon tjej försöker ta rygg på mig men jag sporras istället att dra ifrån och lyckas på det viset närma mig de framför. Nu närmar jag mig de leriga partierna igen men nu orkar jag inte springa vid sidan utan trycker bara rätt igenom och det funkade mycket bättre. Det var mycket fastare än jag trott. Lite skitigt men det försvinner i tvätten. Sen kommer backen och någon kille ropar något coolt och uppmuntrande - Bra! Själv orkar jag inte kontra men tryckte på ordentligt och nu är det en kilometer kvar och jag märker att jag nu inte har någon mellan mig och "musiktjejen" och det skiljer kanske 20 meter men jag är så slut och inser väl att jag inte kommer komma ikapp. Men sen får jag upp farten efter ett tag på platten och sen plockar jag henne rätt snabbt och säger något om att hon får öka nu då jag haft henne som mål. Jag tror hon fick fart men det är full fokus på att springa fort nu och strax efter står Ullis och ger ett fantastiskt stöd och ropar och tjoar! -Heja, Niclas! Jag känner att jag får extra kraft och bara trycker på. Sen går det nedför och benen viker lite men jag försöker hålla upp stilen och plockar någon kille i nedförsbacken och en till precis i svängen. Sen är det bara en raka kvar och en kille är långt framme men nu kommer jag inte ihåg om jag tog honom men jag kollade bakom axeln för att bevaka min placering och bara kämpar mig i mål. Inte kräkslut men får pusta lite i mål. Strax efter kommer tjejen och både hon och jag tackade varandra. En person står och verkar superslut vid sidan av bordet där man får medaljen och jag lägger en hand på axeln och låter hen gå före. Ser att det är en kvinna och tänker inte mer på det men sen skiner hon upp och jag ser att det är Sofie på skolan och hon slog mig rejält och fick något på 43 minuter. Lite surt att få stryk av en "vanlig" klasslärare men hon är riktigt duktig och det är bara att gratulera. :-). Sen går jag och kikar efter både Ullis och Flaken. Men Flaken ser jag inte så jag missade nog honom då jag gick runt målfållan och sen ser jag Lindkvistaren komma och ser att han nog borde få under 50 på nettotiden. Jag skriker på honom och strax efter ser jag Ullis och går och möter henne. Undrar om det inte var tuffare för henne att stå och heja i regnet! Grymt, älskling! Nu efteråt så är jag både nöjd och missnöjd med min insats. Eller den var väl bra men med tiden då. 45.09 var nettotiden och 45.32 brutto. Och Brand-Björn var inget att göra något åt nu och han körde ändå 5 timmars spinning igår! Wow! Flaken kom in på 47.17 och gjorde sin snabbaste Premiärmil och var nöjd - kul! Och det brukar skilja runt 1,5 minuter mellan oss och nu skiljde det lite mer än två minuter så jag borde väl vara nöjd och loppet var tufft. Men jag kommer inte ifrån att jag borde kunnat få bättre tid men nu får 45 minuter vara min "skam-tid"! Och hittills så har jag förbättrat mig hela tiden så det borde vara sista gången jag springer på över 45 minuter. Tufft lopp och jag verkar tagit ut mig då jag var tagen efter loppet. Och Lindblommaren var snabbast förstås och fick lite över 40 minuter. Precis som jag gissade med tanke på banan.

Sen åkte vi, dvs jag och Ullis, vidare mot Tyresö och kalas. Trevligt men jag var lite sliten. Stort tack för bra support, älskling!


Mina tider:

1 km: 4.33,3

2 km: 4.28,9

3 km: 4.40,1

4 km: 4.34,1

5 km: 4.33,2

6 km: 4.31,5

7 km: 4.29,0

8 km: 4.36,5

9 km: 4.34,7

10 km: 4.06,9 (!) (nedför och sista krafterna)


http://www.movescount.com/moves/move57449437

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 31 maj 20:30

Ja, sist var det ju 2,5 veckors uppdatering och nu är det närmare 3 veckor. Jag får helt enkelt skärpa mig men det är bara så mycket nu så det blir lätt så att bloggen släpar efter. Så jag gör som sist och betar av lite som har hänt.  Träningen: Ja...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 11 maj 19:54

Ja, nu vet jag inte vad som har hänt. 2,5 veckor utan blogg och då har jag ändå hållt igång bloggen i över tolv år, tror jag. Men jag får vara lite lat och sammanfatta lite så det inte blir för mycket fel.  Skola: Det känns enormt skönt att min kol...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 24 april 22:30

Ja förra bloggen slutade jag ju med att jag åkte hem från skolan och upptäckte att jag glömt en viktig bok. Det var ju sista inlämningsdag, för examinationen, på söndag. Så det var bara att inse att det var lika bra att åka tillbaka och hämta den. Me...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 17 april 15:16

Slutet av förra veckan var, av förklarliga skäl, rätt lugn och skall man ändå skada sig så var det ju bra att jag hade påsklov. Söndag och första gången jag vågade mig på att träna igen efter skadan. Jag var lite osäker på om det ens skulle fungera...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 10 april 16:41

Onsdag morgon och jag ringde till vårdcentralen och bokade tid. Det fanns en tid redan idag, kl. 13.00. Så fort jag hade benen i ett visst läge så stelnade knät till så när jag hade suttit några minuter så kunde jag sedan inte gå utan hjälp. Så Tim s...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se