Alla inlägg under januari 2015

Av Niclas Bernhardsson - 13 januari 2015 23:21

Imorse så steg jag upp rätt tidigt och packade mina skidkläder och allt annat som jag behövde för att åka skidor. Men när jag åkte iväg så glömmer jag min ryggsäck med ombyte. Vidare så åkte jag till Enklaresport och tog ned mina skejtskidor men när jag skall åka så står de kvar i butiken... Det kommer jag på direkt då jag kommit ut på motorvägen... Hmm... Jag fick väl hitta på något annat på min lediga tid som jag har på tisdagarna. Som vanligt så körde jag lite styrketräning för en del klasser och det blev lite träning för mig med. Därefter, när klockan blivit 13:00, så bestämde jag mig för att vara med på min kollegas pass och det blev två klasser på rad och jag var rätt slut. Men skönt med en dusch och sen var det möte med kollegerna. Väl hemma så bestämmer jag mig för att skippa löpningen då jag återigen vridit till knät då en elev kom ivägen! :-) Ha ha! Skumt! Men hursomhelst så bokar jag istället in mig på ett spinningpass och det var en ny tjej. Kanske har jag haft henne i idrott men det var något som slog mig i skrivande stund. Hon var iaf duktig och närvarande. Framförallt så blev jag riktigt svettig på en övning då det var lite statiskt innehåll.

Av Niclas Bernhardsson - 12 januari 2015 22:15

På skolan så var det en hel del fokus på styrketräning och jag körde lite själv eftersom vi var två lärare och körde dubbelklass. Men det är svår att exakt bestämma hur mycket tid det blev då jag hoppade in lite då och då och förstås också hjälpte till. Kanske 15-20 minuter totalt på dagen blev det nog som jag kan skriva in i träningskalendern. Sen när jag kom hem så var Ullis lite sugen på att köra ett gympass på Safiren och jag hängde förstås med. Vi valde att köra 10 minuter på löpbandet som uppvärmning och varför inte trycka på Random... Sagt och gjort. Ooops! Bandet började stegra sig rejält men det hände inte så mycket med farten tills jag förstod att jag själv skulle ställa in farten. Och runt 11 km/h verkade bli bra men sen blev det lite planare efter ett tag och jag ökade allteftersom farten ju planare det blev. Och rätt som det var så var det helt plant och springer man då runt 14 km/h så kändes det som om jag sprang in i löpbandet då det gick alldeles för lätt. Sen steg det igen och man ville inte sänka farten för mycket och vid nästa plana parti så ökade jag hela tiden och slutade på runt 16 km/h. Riktigt nice men som sagt var bara 10 minuter och snittafarten blev nog inte alltför imponerande. Men det var bara uppvärmningen men en skön start att få släppa på lite. Speciellt när jag vridit till knäet och tror Ni inte jag får en lite kille på knät då jag kör Tunnelkull med en klass! :-0 Inte skönt kan jag säga. Sen kör vi  6 stycken övningar på gymmet och jag avslutar med 20 minuters stakning. Härligt!

Av Niclas Bernhardsson - 8 januari 2015 22:07

I onsdags så träffades lärarna igen och det kom några nya som presenterades men själv var mest intresserad av att träffa den nya idrottsläraren. Vi är ju tre stycken som har nära samarbete och det är ju bra att personkemin funkar och det var absolut inga problem. En duktig ung och trevlig kille som dessutom verkligen såg ut som en idrottslärare och han gillar verkligen idrott och vi kommer helt klart sporta en del ihop när vi har tid. Och idag, torsdag, så träffade vi barnen igen efter jullovet och tyvärr så hade många av barnen glömt kläder så vi körde en mjukstart och den nya idrottskillen och jag körde en del pass ihop och det var roligt. Tyvärr så hade jag redan glömt en del namn så jag får plugga in dem igen! :-0

Nu skall jag se om vi kan få igång några sportevenemang i vinter/vår med barnen, det vore kalas! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 8 januari 2015 21:57

Torsdag och dags för löparklubben men då Vasaloppet närmar sig med stormsteg så valde jag istället att gå ned till gymmet då de andra snörade på sig löparskorna. Och det är ju faktiskt inte det roligaste att stå framför en vägg och staka så jag hoppades hitta något att lyssna på men tiden gick så jag fick släppa det och hoppas att det hände något på gymmet istället. Så det var bara att sätta igång. Tanken var att börja lugnt och egentligen bara staka på i hyfsat lugnt tempo men som sagt var. Roligare kan man ju ha det så jag ändrade lite motstånd ibland och körde lite Vasaloppsträning i form av att låtsas att man var på olika ställen på banan. Några bekanta dök upp och jag morsade förstås och efter ett tag började jag svettas alltmer och jag ser på pulsen att den då var upp i över 170 slag/minuten. Bra där! Som max kom jag upp i 178 och snittet blev 158. Efteråt blev det dusch och bastu och efter ett tag kom även de som hade sprungit. Tiden blev ganska precis 47 minuter. Det är nog inte så bra så jag har lite att jobba på! :-0

Av Niclas Bernhardsson - 5 januari 2015 20:00

Grabbarna skulle gå till gymmet och jag ville också komma igång med stakträningen och Ullis hade lite sug att se hur ungarna tränade så vi gick tillsammans till gymmet och Ch följde även med. Som han brukar. Och som tur var så var det lite folk i salen där stakmaskinen stod, det var för övrigt en Skierg Concept 2, och det gör att man kan ut sig lite iaf. Det är annars rätt tråkigt och jag började lite lugnare och körde sedan på lite hårdare succesivt och får vara nöjd med passet. På slutet så kom grabbarna och Ullis ned och jag passade på att köra några set hantelpress - Nice!

Men vad har hänt med kroppen? Jag kände mig ur form men nu har vi lagt in en ny växel så det är bara en tidsfråga innan man börjar bli fit igen! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 1 januari 2015 22:15

Jag har som sagt var en liten dipp med Borrelian just nu och det innebär också att jag blir extra känslig mot alkohol så trots att jag inte drack så mycket så blev jag väldigt påverkad och jag hade svårt att prata och kände mig klart dimmig igår. Och när jag vaknade så mådde jag illa och hade dessutom av någon konstig anledning ont i vänstra inre menisken igen. Samma som jag opererade för några år sedan. Lite skumt var det men det är ju iite halt nu och mycket löpning på kort tid. Hursomhelst så skulle Flaken komma snart och det brukar ju gå bra att springa fastän man druckit lite innan. Men det var stört omöjligt att springa och pulsen låg skyhögt direkt och det kändes obehagligt från både hjärtat och magen. För den som inte visste det så får borrelian hjärtat att slå lite konstigt. Men Ullis och Flaken väntade tålmodigt och frågade hur jag mådde. Jag kämpade iaf på och tänkte väl att det skulle bli bättre och det blev det men tog en jäkla tid den här gången. Och halt värre och Flaken stod till och med på öronen. Och värken i knänen tilltog hela tiden och jag spände mig då det var isigt. Men jag fick igång löpningen på slutet så det var ju positivt. Nu får det bli lite mindre löpning och mer skidträning. 15 km läggs till handlingarna och det får ju för en siffernörd var en rätt okey start på året! :-) Dock så smärtade knäet rätt rejält men med lite timmars vila och sköna fotöljer så är jag förhoppningsfull och man kan ju köra lite benspark för att stärka upp.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards