Alla inlägg under juli 2014

Av Niclas Bernhardsson - 20 juli 2014 15:45

Söndag och dags för lite träning för mig med. Ullis hade varit duktig och sprungit långt under lördagen och jag kände att jag låg lite efter. Men jag tål ju inte lika mycket träning så jag får vara nöjd med att bara kunnat ökat som jag gjort. Sagt och gjort. Tanken var att vi skulle varit iväg redan vid 08:00 men vi snoozade ganska många gånger så klockan var nästan 9 innan vi var iväg. Och lite blåsigt var det så vi kämpade lite lagom i motvinden ut på gamla Södertäljevägen och strax efter Tullgarn så står två övergivna cyklar mitt på rakan. Lite skumt men de, alltså ägarna, var väl uppe i skogen, tänkte vi. Sen tog vi av mot Skansundet men givetvis så missade vi färjan precis men det bäddade för en fika och en trevlig pratstund med en annan cyklist. Sen var det dags och vi fick invänta ett stort lastfartyg innan vi kunde åka över. På andra sidan så är det härligt kuperat och väldigt mycket kurvor. Kanske lite läskigt när bilar och motorcyklar kommer lite väl nära. Men vi puttrar på bra och när vi närmar oss Södertälje så bestämmer vi oss för att ta lite lunch på Mc Donalds och det sitter fint. Efter det så drar vi vidare och kör lite fel så vi får trassla ett bra tag innan vi kommer på rätt köl och det går rysligt långsamt ett bra tag. Sen får vi upp en jäkla fart och ligger ofta över 30 km/h och även snabbare. Vinden har vi då förstås ganska ofta i ryggen nu istället och det känns härligt. När vi närmar oss Tullgarn så ser vi att cyklarna fortfarande står kvar och varför just där! Mitt på en raksträcka och nu har det förstås gått ytterligare ett tag så antingen har det hänt något eller så är cyklarna snodda. Apropå hänt något så ser vi ett äldre par på cyklar framför oss strax innan Tullgarn och mannen tappar något då han skall upp och iväg på cykeln och tappar dessutom balansen och ramlar rätt ned i diket. Jag och Ullis bromsar och ropar samtidigt till kvinnan att stanna då hon inte såg att hennes man ramlade. De var förhållandevis gamla men allting gick bra och han ramlade ganska mjukt i diket. Han kunde ta sig upp för egen maskin och vinkade glatt. Hursomhelst så kom vi hem och passet var på närmare 9 mil iaf och det fick räcka för idag. Sen blev det en specialleverans innan vi skulle ut och simma också. Och sjön låg ganska nära där vi såg cyklarna och fastän det gått ytterligare några timmar så var de fortfarande kvar och vi skrämde upp oss själva med att någon våldsman kunde vara i skogen. Och stigen ledde rakt in i mörkret så vi fick nästan stora skälvan och vände istället hemåt! Ha ha, mest för att det verkade ligga så långt in och vi var lite sena. Vi kollade iaf till cyklarna som visade sig vara olåsta men jag hittade ett startnummer på en cykel och sen kunde vi söka på nätet och hittade ägarna. Slutet gott, allting gott!

Av Niclas Bernhardsson - 17 juli 2014 19:00

Torsdag och dags för klubbträning igen och Fartlek i form av tröskelintervaller stod på schemat. Och vart skulle man köra det så det funkade för alla. Jag bestämmer mig för att köra det i skogen, dels för teknisk träning och jag kommer att tänka på den härliga intilliggande skogen som är ganska öppen. Ullis, jag, Willhansan och Flaken dyker upp och vi joggar bort till området jag tänkt ut och kör lite löpskolning och stretch. Ullis blev lite besviken då jag lovat att endast jogga eftersom jag kände att jag behövde det men när Flaken dök upp så ville jag paca honom. Och kanske var jag lite för seg för i efterhand så ser jag att jag inte var i närheten av någon mjölksyratröskel men det blev tekniskt och roligt. Som max kom jag upp i 170 slag/minuten och det var på sista där jag tog i lite mer på slutet. He he, ser nu att mina toppar på intervallerna, som bestod i 4 minuters hårdkörning, var i följande ordning: 165, 166, 167, 169 och 170. Det var nog alldeles jämnt alltså och ökningarna består ju förstås i att jag hela tiden blir lite tröttare. Själva passet bestod i att vi sprang en bana inne i skogen som vi hittade på där och då. Sen skulle man springa den i 4 minuter i hög fart och sedan sänka till snabb jogg i en minut och sedan köra på igen. Jag nöjde mig med 5 stycken medan Flaken körde två till. Visserligen så tappade han fart då jag försvann men bra jobbat. Ullis skulle bara jogga och körde lite själv och Willhansan körde lite på känsla och avbröt då det var alltför jobbigt. Sedan joggade vi hem en liten längre bit och det på nygammal stig som det var länge sedan vi sprang. Kul! Och kul pass som blev väldigt tekniskt!

Av Niclas Bernhardsson - 16 juli 2014 22:11

Efter en hel del träning på slutet så messade Ullis om vi skulle köra långpass ikväll och i ärlighetens namn så tog tanken emot men bara först och bara lite grand. Och jag vill absolut inte sätta käppar i hjulet och är det någon gång vi skall köra extra hårt så är det nu. 17 km igår och det har börjat kännas lite. Men det är ju bara att testa och jag var helt inne på det rätt snart. Sen hakade visst Linnsan på och efter att ha postat brev och fått i oss lite gröt så kom då Linnsan. Vi bestämde oss för att 15 km fick räcka för dagen. Jag fick för mig att jag skulle vara klart starkast och drog på i första långa backen vid Solberga men när jag sedan vänder för att "hämta upp" tjejerna så är de inte alls så långt bakom alls och efter det så var sådana "utflykter" klart onödiga och det skulle visa sig att jag blev trött ändå! Lite mycket stora stenar ibland och det gillas inte av hälsenorna men ganska snart var jag varm och kunde springa i skönt och behagligt tempo. Kanske lite snabbare än det bar tänkt men sällskapet orkade prata men kanske lite ansträngt emellanåt. Sen blev jag själv rätt slut på den sista biten. Tror vi sprang de 15 kilometerna på 1.32 Bra jobbat av alla!

http://instagram.com/p/qhY_yeueRg/

Av Niclas Bernhardsson - 15 juli 2014 19:00

Mycket träning på slutet och med ett uns kvar av den grymma träningsvärken från i torsdags så var det då dags för dagens andra pass och det med Enklaresport Running Club. Ullis skulle troligtvis jobba över och hon påtalade att det var risk för att många inte kunde idag. Men jag är som vanligt alltid positiv och trodde på många. Sen visar det sig att Ullis jobbar över och när jag kommer, typ 10 minuter innan, så ser jag TSL-Johan komma gåendes och skymtar att det är ngn på plan och väntar. Väl framme så ser jag att det är Willhansan och Ankan som sitter och väntar. Det verkar lovande med 3 stycken så tidigt men sedan så hände det inte så mycket mer än att Lindblommaren dök upp och det var kul. Det var länge sedan då han jobbar så oregelbundna tider. Vi börjar jogga upp och efter ett varv så dyker Krisse upp. Det tar inte så lång tid innan jag blir ruggigt glad för det innebär ju att jag får bra draghjälp på intervallerna. Visserligen så sporras man ändå av alla andra men det är lite lättare att ta ut sig ordentligt med någon bredvid sig. Efter uppjoggen, som vi började jäkligt sakta men avslutade fort, så var det dags för stretch och löpskolning. Jag satsade på några nya övningar eller iaf övningar som det var länge sedan vi gjorde. Sen var det då dags och det var lite svårt att tända till efter gårdagens kvällslöpning och morgonens morgonlöpning. Men vi drog iväg och Lindblommaren och TSL-Johan drog iväg som sjutton! Helt klart lite för snabb öppning och det är tur att jag är lite rutinerad så jag inte själv öppnade för fort. Krisse lade sig smart bakom mig då han inte är lika van vid farter. Dock så tappar han några meter utan att bry sig för mycket och det tyder på en klar överkapacitet. Själv skulle jag tycka det var jobbigt att ligga 3-4 meter bakom. Jag TROR iaf inte han brydde sig så mycket för mer blev det aldrig. Första intervallen på 1600 meter gick på 6.49 och enligt "Nasa-klockan" så var det ett snitt på 4´13 och det var nog lite för häftigt. Men vi kämpade på och andra gick på 6.54,7 och nu var det flåsigt värre! Det kändes som fyra intervaller var omöjligt då luften började gå ur en. Troligtvis så gick det lite för fort men tre skulle man väl ändå orka. Jag får verkligen kämpa nu och ropar till Krisse att jag endast kör tre och han svarar att han kör samma. Men i sista svängen så tycker han då att vi skall öka och vi börjar trycka på. Men på rakan så kan jag inte hänga på utan han drar ifrån med några sekunder och tiden för mig blir 6.53,5 Rejält flåsig och jag får ligga på gräset ett tag. Mer än då kunde jag inte göra idag och jag är nöjd. Tack, Krisse och alla andra för bra pepp! Som vanligt! Sen lite nedjogg på dryga kilometern innan vi stängde ned butiken. Kanske lite kortare än planerat men så är det ibland. 


http://www.movescount.com/moves/move35936301

Av Niclas Bernhardsson - 15 juli 2014 08:37

Lite lätt morgonjogg då Ullis var osäker om hon skulle hinna träna ikväll. Men lite segt att komma upp strax innan 5, det skall erkännas. Men upp kom vi och ganska snabbt iväg. Som vanligt ner mot ån och kanske skulle vi se någon bäver igen men nu var det ganska länge sedan. Jag brukade ju se en eller två på mina morgonpromenader till jobbet. Jag sprang iaf och kikade ner mot ån men det var ganska igenvuxet och frågan var om de ens var kvar. Nåväl! Ingen bäver i sikte och vi springer vidare ut på våtmarkspromenaden och där får man ju lägga sig på led och helst inte tätt i ryggen då man inte ser alla slemmiga sniglar i tid. Men det är fint och en underbar morgon. Sen viker vi av och upp på bron och där ser vi en bäver simma förbi! Gud vad kul! Den är precis under oss och simmar i god fart iväg men Ullis hann ta några kort iaf. Vet inte om det var pausen i sig eller själva upplevelsen men sen kändes det hur bra som helst. :-) Sen springer vi in vid Trostorp och på avstånd ser vi ett rätt stort djur men det är rätt högt gräs och just då inte helt lätt att se om det är en älgkalv eller älgko. Eller ens om det är något mindre djur som hjort eller vildsvin. Att det är ett djur ser man iaf då det rör sig lite och ibland. Sen pussar jag Ullis adjö och vänder tillbaka och nu har det gått några minuter och jag får sällskap av en nyfiken älg som följer varje steg jag tar. Den hade då kommit lite närmre och tittade nyfiket på. Men inte så nära så jag kunde avgöra om det var en kalv eller ko dock. Och inga fler bävrar heller för den delen på den sista biten. I sista nedförsbacken, ned till broarna vid ån, så släppte jag på och körde en kort bit i överfart. Enormt härligt men jag sparar mig till kvällens tunga pass med klubben. Precis 8 km och precis 6 minutersfart i snitt. Skön start på dagen. 

Av Niclas Bernhardsson - 14 juli 2014 20:15

Victoria-dagen och det började sändas klockan 21 på tv och det ville Ullis se och varför inte. Men hon ville också springa och eftersom det inte blev något långpass under helgen, pga träningsvärk från torsdagens Monsterpass, så kunde det ju funka. Vi drog ut en liten snabbis och efter en kort bit så kändes det helt kanon i både kropp och själ! Dock hittade jag inga bra tights utan fick ta de knallblåa tightsen från gamla klubben som blivit kvar som reservbyxor typ. De märks dock. I sista backen så imponerade Ullis genom att hur lätt som helst trycka sig upp. Kul pass! Vi sprang cykelvägen mot Trosa lands kyrka och våtmarken hem. Lite drygt 5 km.

Av Niclas Bernhardsson - 11 juli 2014 05:15

Lite svalare i natt så imorse så kom vi faktiskt upp och iväg men skadan jag fick i höstas av förändringen med lättare skor och en kanske inte helt, för mig, optimal hälkappa kändes av igen och jag sprang även i de skorna igår. Mest för att jag inte ville ta för fina skor i skidbacken. Men det fick jag alltså äta upp. Lite stelt i början men jag blev varmare efterhand och efter några kilometer funkade det bra igen och efter vändningen, vid Åda, så dröjer det inte länge förrän det känns helt kanon! Så ca 8,4 km på dryga 51 minuter. Skön start på dagen!

Och idag så börjar vi Sommar-Rean på Enklaresport också. Mina ledord för dagen får bli sanning, sunt förnuft och karma! 

:-)

Av Niclas Bernhardsson - 10 juli 2014 19:00

Torsdag och Backträning de luxe i Trosa slalombacke! På torsdagar så brukar det vara lite färre men när Ullis och jag kom fram till samlingen så satt redan några och väntade och Tess kom också samtidigt. Sen dök det upp några till oc vi joggade tillsammans bort mot skidbacken och det var alltså jag, Ullis och Tess men även Sjöslaget, Flaken och Rainy. Linnsan skulle visst möta upp men vart var TSL-Johan? Nåja, han fick väl förhinder. Väl framme vid nästa mötesplats, där vi skulle köra löpskolning, så möter Ankan upp och vi kör igång en lite kortare löpskolning då ett tufft pass väntade oss.  Framme vid själva foten av backen så ser vi att Linnsan och TSL-Johan sitter och väntar och missförstod visst lite. Och Sjöslaget hade dagen till ära varit så snäll och kört dit dunkar med kallt vatten - härligt!!

Så var det då dags och tanken var att alla skulle vända då en av oss kom först upp. Jag gissade förstås på någon av Sjöslaget eller kanske framförallt TSL-Johan, som dessutom endast väger ca 55 kg. Och pang så var alla iväg men med förstånd så det var inga tokrusningar. Kanske gick de första lite snabbare och rätt snart hittade vi rätt plats i ledet så vi slapp springa om varandra då det var trångt. Sjöslaget var lite starkare än oss övriga men kanske svagare generellt på just backe och tog han upp själv. Själv var jag heller inte så långt ifrån och efter kanske fyra intervaller så lade jag mig bakom Sjöslaget istället men kom kanske 15 meter bakom honom. Sen på de två sista tog jag ut lite mer och kom närmre men då blev jag samtidigt mycket mer slut. Nu var jag istället nog bara 3-4 sekunder samt 1,5 sekunder bakom men då krampade benen och det gick inte att gå eller jogga ned. Bara stå kvar och heja och vad kul det var! Vilka kämpainsatser! När alla var klara så var det mycket nöjda deltagare som gick mot parkeringen för att sedan jogga tillbaka till samlingen. Tack, klubben!!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards