Alla inlägg under juni 2014

Av Niclas Bernhardsson - 22 juni 2014 20:15

Så var det dags att komma ut igen men nu skulle vi in till affären innan den stängde och vilken fart höll man i skogen igen. Det tog lite tid att komma ut och sen blev det lite stressad löpning och jag försökte räkna på vilken tid man skulle behöva hålla men räknar nog lite fel också. Längst bort så kommer jag nog på mig och inser att vi omöjligt kan hinna och föreslår att vi skall springa ut på Lundbyvägen och hem för att det åtminstone skall finnas en chans. Vi kör så och inser väl iaf att det nog är kört men då vi precis kommer upp på asfalten och vi har 6 minuter kvar så satsar jag allt och trycker på. Jag ser att minuterna tickar iväg och någon jag känner åkte förbi med bilen och gjorde tummen upp när jag liftade. Hmm, det var ju inte tanken. Jag springer runt 4.15 och då går det nedför. Det får en att sätta in sina 4.01 i snitt på Göteborgsvarvet 2006. Och så är det här bara en kort avslutning i maxfart. Och dessutom nedför. Jag snittar 4.18 på bästa kilometern som förstås är nedför och då jag satsar allt. Tror jag låg i 4.25-fart då det var mer platt på slutet. Det får också en att tvivla på formen då jag hoppas kunna hålla 4.25-4.30 under Trosa Stadslopp. Hmm, tankarna rullar lite. Hursomhelst så ser jag att klockan slår över 21:00 då jag har ca. 15-20 sekunder kvar och kommer fram och ser som tur var en bekant som jobbar i butiken och jag blir insläppt. Pust! Ullis hade också avslutat fort och kommer inte så långt efter. Skönt att avsluta fort men lite oroväckande att jag inte kan springa snabbare. Men men, jag skall inte bara jämföra mig med andra som gått bra på slutet. Det får gå som det går på fredag. 

Av Niclas Bernhardsson - 20 juni 2014 20:00

I skrivande stund så kom jag inte ens ihåg rundan och eftersom min klocka inte var uppladdad så var jag tvungen att kolla in Ullis data för att se vart vi var och sprang. Visserligen så skvallrade det låga snittet om att vi var i skogen men jag ville ju inte chansa helt. Det var iaf vår nyfunna fina slinga i Vagnhäradsskogen som återigen fick ett besök och fastän det är samma runda så blir det som nytt varje gång då det är så varierande. Riktigt roligt och är man inte uppmärksam så kan man stå på öronen och faktiskt göra illa sig ordentligt. Bra träning för fotlederna. Det blev iaf knappa 8 km på lite under timmen. Skönt avbräck i fotbollen! :-) Själva så firade vi knappt Midsommar utan åt lite gott bara och slappade, skönt det också!

Av Niclas Bernhardsson - 17 juni 2014 19:00

Ja, det heter ju så. Men i det här fallet så var det väldigt svårbedömt och jag vet fortfarande inte riktigt varför jag krashade igår på träningen. Ja, givetvis så påverkade att allmäntillståndet var dåligt eftersom jag blev riktigt medtagen av först hettan i lördags och sen även efter ledinflammationen jag fick efter söndagens relativt långa cykelpass. Men körde jag för hårt och hur hårt? Movescount ligger nere för underhåll och jag kan bara spekulera. Hursomhelst så är jag glad över att jag överhuvudtaget kunde springa men jag märkte att jag var flåsig direkt och då menar jag även på uppjoggen så visst var jag medtagen från start. Och att då veta vilken fart man skall hålla är nästintill omöjligt. Det blev iaf så att jag direkt kände att jag var tvingad att korta ned till 800-ingar och sedan orkade jag faktiskt bara fyra stycken. Men det är ju inget att haka upp sig på. Jag var lite sänkt från början och sen körde jag kanske för hårt. Ja, iaf för hårt för dagen. Det blev väl iaf dryga 7 km och med tanke på att jag var högst osäker på om jag överhuvudtaget skulle kunna springa i måndags så är det klart positivt. Gud vilken tråkig text! Stjärna till Er som orkade läsa den! Ha en bra dag!

Av Niclas Bernhardsson - 16 juni 2014 10:20

Först så var det då Hedebyloppet i lördags och som vanligt ganska mycket jobb för att få till det och som vanligt väldigt mycket jobb att jaga funktionärer. Men en hel del ställde upp helhjärtat och det är bara att tacka och ta emot. Skulle det inte finnas så mycket engagemang så skulle det bara vara att ställa in men nu vet man inte. Det finns så mycket potential i loppet och när dessutom tävlingsledaren för Trosa Stadslopp räckte ute en hand och öppnade för ett mer nära samarbete så lockar det absolut. Men tillbaka till händelserna då. Under några dagar innan så hade jag cyklat banan och märkt upp km-markeringar och Sjöslaget hade gjort suveräna skyltar som han dessutom satte upp en hel del på torsdagen. Sen var det klubbträning på torsdagen och då byggde vi målområdet och det gick suveränt trots att det regnade. Efter det så var det bara att märka upp banan och försöka få ihop tillräckligt med funktionärer och några avhopp oroade men det verkade lösa sig till slut. På fredagen så var jag och Ullis ute sent och sen även upp tidigt på lördagsmorgonen och fortsatte märkningen. Runt halv 9 så mötte vi upp Mona vid Häradsvallen och det dröjde inte länge förrän Lindblommaren dök upp och erbjöd sig och med facit i hand så vet jag inte om vi klarat det utan honom. En ovärdelig hjälp med att sätta band på konerna och han kämpade på. Men tyvärr så blåste det för mycket så vi vågade inte sätta band nere vid Häradsvallen och det gjorde att det såg lite väl tråkigt ut och även startplatserna blev lite trista. Dock så gjorde vi det bästa av situationen men då vi inte fått tag på ngn förcyklist så sprang småknattarna lite fel men vi guidade dem rätt på sltuet och de verkade glada ändå. Efter det så poängterade jag att vi tyvärr inte kunnat sätta upp band men förklarade hur de skulle springa på slutet. Vi gjorde det så bra vi kunde men då många evenemang krockade så blev det lite för få deltagare men de som kom verkade ändå nöjda. Thellen kom fram och undrade om jag hade solskydd och det hade jag förstås inte. Han varnade att jag kunde bli duktigt bränd och visst hade han rätt. Med all blåst som blåste upp grus lite här och var så blev det dessutom som en liten slipning av ansiktet och rätt röd i nyllet. Det gjorde en aning ont också. Man somnade ovaggat men innan dess så hann jag plocka bort så gott som alla skyltar. Tror det är några stycken kvar på själva våtmarken, de får jag ta imorgon tisdag då jag knappt kan gå nu men jag kommer till det strax....


Långpass på cykeln. Söndag och nu ville få till ett långpass på cykeln men vad var vettigt. Vi pratade om att åka ända ned till Ålberga och hälsa på Ullis pappa men det är ju rätt långt då vi cyklat lite dåligt innan. Men jag var lite sugen ändå på att försöka för Ironman väntar ju snart och det är ännu längre och dessutom med en mara efteråt. Vi laddade på med energi på cyklarna och rullade iväg. Rätt försiktigt tempo i början och tog några korta stopp. I Nyköping blev det lite krångligt genom stan och sedan käkade vi lite på Mc Donalds. Vidare sen igen och vi hade inte ens kollat en karta innan men vi visste ju på ungefär vilken väg det borde vara och mycket riktigt, efter en liten kort konsultation med en kille som tankade sin bil vid en mack, så var vi helt rätt. Men själva avslutningen var asgrym med en tuff backe på närmare tre kilometer och det var verkligen läge för att träna tryck-dra hela tiden. Jag trodde jag skulle få vila någon minut eller så på toppen men Ullis var verkligen direkt bakom. Hon är grymt stark i backar. Väl framme så blev både Christer och Mona lite förvånade och dukade fram lite fika och jag passade på att messa en kund som tänkte komma idag att jag skulle bli lite sen. Efter fikat och lite rundgång runt tomten så drog vi iväg och nu fick vi vinden lite oftare bakifrån och tempot blev lite högre och vi låg dessutom och växelkörde mer. Rätt skönt då man började bli trött. Sen tog vi ett till stopp på Mc Donalds och fyllde på med energi och sen iväg igen. Lite småstökigt i Nyköping så tempot gick ned där men sen drog vi på igen på landsvägen. Men jag blev alltmer trött så när det var ca. 1,5 mil kvar så började dessutom vänstra knät att göra ont och det ordentligt. Sista kilometerna är lite lätt obehagliga men till slut är vi hemma och jag ser att jag skall hinna duscha av mig innan jag kan dra till jobbet. Kunden var visst och åt på en pizzeria i Vagnhärad. Väl framme vid jobbet så hoppar jag ut och hälsar på tjejen och killen och killen skulle egentligen ha kommmit dagen innan men då blev han kidnappad och ivägdragen på en svensexa. Kul att höra om festen också. Och han verkade nöjd med köpet och det var ju det viktiga. Dock är mitt knä inte lika nöjt nu och jag kan knappt gå idag och har smörjt in med Voltaren och skall nu även pröva med Ice Power Cold gel. Pust! Helt slut är jag och jag tror det är sviterna av både all stress samt värmen och förstås cyklingen.

Av Niclas Bernhardsson - 12 juni 2014 20:30

Torsdag och idag skulle vi korta ned passet lite för dem som skulle bygga målområdet och jag kom några minuter försent och parkeringar vid TBOK men det är helt tomt... Hmm, jag går nedåt fotbollsplanerna och joggar fram mot grusplanen och där verkar Putte vara så jag går framåt. Jodå, det är han och så har Sjöslaget kommit också. Och efter några minuter kommer Flaken också med sitt flak sas. Ett flak med virke så att vi kan börja bygga. Men det har börjat regna och det blir bara värre. Och det är väl lika bra att sätta igång med löpningen. TSL-Johan dök också upp och alla förutom Putte drog iväg. Putte började istället att jobba på med målområdet. Vi bestämde oss för att köra några varv i spåret och första varvet blev ett rent uppvärmningsvarv och sen körde vi lite lätt löpskolning innan vi drog igång och TSL-Johan och Sjöslaget drog iväg direkt medan jag och Flaken tog det lite lugnare. Men vi ökade lite på slutet och det blev ändå lite flåsigt. Sen vilade vi en minut innan vi drog igång igen och nu ser vi att TSL-Johan ändå är lite sliten och kommer en bit efter. Och jag känner att jag råkade gå ifrån Flaken lite och vet inte om jag skall sakta in eller dra på. Jag kör i samma tempo och kanske var det lite högt. Men nu är jag så flåsig så det känns bara dumt att vänta in utan jag kör på och tittar inte bakåt. Och när vi möter en bekant med en hund så hör jag Flaken ropa till lite och förstår att han är ca. 20 meter bakom och då fortsätter jag att nöta på rätt hårt. Men det är alltid jobbigt att bli ganska slut och inte veta om den bakom närmar sig. Men jag vet ju att jag har återhämtat mig hyfsat bra och borde kunna hålla undan men jag är rätt slut när jag kommer fram och bestämmer mig för att bryta och gå ned till grusplanen istället. Men nu vräker det ned och jag kommer på att jag skall få ned bilen och det är inte superkul att sätta sig i bilen då man är dyngblöt! Men jag skjuter bak sätet och sitter liksom på kanten och kör försiktigt ned. Sen fortsätter vi att jobba på och jag ser att Putte gjort klart en massa redan. Grymt! Sen kommer Ullis och efter ytterligare lite jobb så beger vi oss hemåt men Flaken hängde med mig och Ullis och vi fick ut lite mer koner på banan - kanon!

Av Niclas Bernhardsson - 12 juni 2014 07:45

Så ringde då Ullis klocka och den ringde igen och igen... Shit! Ja, vi hade ju planerat en morgonjogg men med två trötta själar så skulle det nog räcka att en av oss började protestera innan vi somnade om. Men jag tänkte inte vara den som satte käppar i hjulet och Ullis kom också upp. Lite lite kaffe hann jag få i mig innan vi tassade ut på morgonen. Klockan var nog precis över 5 då vi låste dörren och drog iväg. Ja, det gick ju inte fort i början för jag blev lite stel i fötterna efter hårdkörningen i tisdags så det tog lite tid innan jag mjuknat till. Men det gick bra och snart joggade vi i 6 min/km. Vi skrämde upp varandra lite då jag berättade om det stora vildsvinet som sprungit över vägen dagen innan men å andra sidan så händer det ju hela tiden nu och de är ju även väldigt folkskygga. Fast skulle man stå öga mot öga med ett vildsvin på flera hundra kilo så spelar det nog ingen roll hur mycket man vet att de är helt ofarliga. Nåja, inget vildsvin dök upp och jag vände just vid Åda och pussade Ullis adjö. Sen började jag jogga hemåt igen och det började kännas rätt bra. Vid våtmarken så fick jag in några jobbiga strån i skorna som störde men orkade inte kolla upp det. Väl framme så känner jag att jag är riktigt svettig och när jag sedan väcker Felix och han vill att jag skall handla en läsk till hans prov idag så var det lite lätt obehagligt att ta på sig tröjan igen för att gå och handla. Och ändå var det en funktionströja. Jag hade ingen större lust att ta på mig en ny tröja innan duschen. Nåväl, det blev 8,58 km och snittet låg på ganska precis 6 min/km. Skön start på dagen. Lite Evy-style utav det!

Av Niclas Bernhardsson - 10 juni 2014 14:30

Tisdagsträning och Ullis, som varit förkyld, skulle ta en lugnare jogg hemmavid med en kompis och jag åkte nedåt banan. Kom typ 5 minuter innan och det var redan 4 stycken som väntade och 3 av dem hade Finisher-tröjor på sig. -Fy f-n vad töntigt utropar jag och visade upp min egen! ;-) 

Sen dyker det upp folk hela tiden och det är riktigt kul. Men jag är väldigt flåsig och känner av baksidan av låret. Lite tufft att prata och jag misstänker att jag inte är riktigt okey efter maran och bestämmer mig verkligen inte för att ens försöka följa med Berglundaren idag. Så lite löpskolning på det och sen är det dags. Jag tänkte nog bara ligga på lite under 4 minutersfart på 400-ingarna men det är ju inte så snabbt så jag måste ha tänkt lite fel där. Och jag ser på klockan att det går rejält fort i början men jag råkar trycka bort hela första intervallen och den andra var på hela 1'37,9 så jag vet inte vad som hände där. För sen får jag lite för kort vila och benen börjar trumma på bra och tiderna sjunker men höjs efter ett tag då jag känner att jag gått för hårt. Jag och Berglundaren hamnar liksom helt själva och får ingen draghjälp alls. Och steget känns tyngre så jag tar beslutet att nöja mig med 3 set och det är nog förståndigt. 


400 med JV 200m

Ingen, aning - ingen aning

1'37.9 (?) - 1'20,4

1'29,6 - 1'20.0

1'32.0 - 2'44,3 (SetVila)


1'30.9 - 1'23.9

1'33.0 - 1'23.7

1'33.2 - 1'27.7

1'33.9 - 2'58.8


1'30.4 - 1'26.1

1'34.8 - 1'24.0

1'32.5 - 1'23.0

1'36.1


Nedjogg ca. 15 min.

Av Niclas Bernhardsson - 9 juni 2014 10:45

Ullis var sugen på att cykla och vi funderade på Gnestarundan. Men vi hade knappt kommit iväg förrän det kom några stora droppar på oss. Hmm, efter det så bestämde vi oss för att hålla oss på hemmaplan och två varv på kommundan kunde man ju köra. Och vi kör bort mot Sillen och in i Västerljung och vidare mot Trosa. Men sen börjar Ullis bli sugen på att åka in mot Trosa golfbana och sen finns det ju en väg in till höger direkt efter slottet. Undrar vart den tar vägen. Så vi åkte in där och vägen var ganska dålig och rätt kuperat så farten blev rätt låg. Men rolig bana och man fick vara uppmärksam. Väldigt fint och sen tog vägen bara slut. Jag hann knappt bromsa innan gruset och det blev lite läskigt. Bara att vända tillbaka och nu fick man solen i ansiktet och en och annan mygg i halsen. Vidrigt! Men det förtog inte glädjen för det var riktigt kul att cykla igen och nu måste vi mosa på för att få lite mil i benen. Det blev knappa 4 mil på 1.32 Rätt låg snittfart men vi skulle bara ut. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards