Alla inlägg under oktober 2013

Av Niclas Bernhardsson - 21 oktober 2013 22:00

Ja, det är bok nr. 2 i Hammarbyserien, av Carin Gerhardsens typ av trilogi. De sitter väl inte direkt ihop men lite grand. Man bör läsa dem i ordning. Här får man följa en ganska svårlöst mordgåta och även lite om poliserna själva. Alla kanske inte är de man tror från början. Och det är extra mycket om Conny också och man har lust att nypa honom i örat! Tänk på vad du har hemma, Conny!

Bra bok, typ lika bra som bok nr. 1, kanske ett strå vassare så vi ger den en 4:a i betyg!

Av Niclas Bernhardsson - 19 oktober 2013 22:00

Direkt efter "Den tusende gången" så slängde jag mig på en serie av 3 böcker, Hammarbyserien. Den handlar om ett gäng poliser och de är ju tacksamma att läsa om och även skriva om, misstänker jag. För det blir ofta bra och så är fallet även här. Och som vanligt, när böckerna är bra, så lämnas alltid lite grand för fundering och önskan. Och här finns det nästan i överflöd. Man får följa konstapel Conny Sjöberg folket kring honom. Första boken handlar om mobbing och konsekvenserna utav det. Grym start och jag gillade första boken som heter Pepparkakshuset. Det får mig att själv tänka på min uppväxt som kanske inte var den bästa.... Så nu kanske Ni inte sover så tryggt om nätterna! Moohahaha! ;-)

Skämt åsido så beskriver Carin Gerhardsen, som författaren heter, personer och känslor på ett bra sätt och man ser direkt fram mot bok nr. 2! Betyg... 3! Kanske, kanske en svag 4:a!

Av Niclas Bernhardsson - 18 oktober 2013 22:00

Jag fick en bok av en bekant vid FB och den handlade om en trasig uppväxt där en tjej blivit våldtagen av sin far otaliga gånger och hur det sätter sina spår. Jobbig berättelse och då det är en sann historia så känner man att man, trots att boken faktiskt var fruktansvärt dålig, inte vill strunta i den. Den stackars kvinnan har ju blivit så utsatt och totalt förnedrad och spottad på så det är ju fruktansvärt. Tyvärr så är boken lika uselt skriven som berättelsen är hemsk. De första 30 sidorna är riktigt jobbiga och ingående där själva incesten beskrivs och resten är en slags redogörelse för hur hon, Ulrika heter hon, lever sitt liv format efter de traumatiska upplevelserna som barn. Tyvärr så har hon tagit hjälp av en författare som inte alls är bra och det är varken hackat eller malet och jag känner nu hur dålig men egen text är men jag lovar Er! Den är faktist jäkligt bra i förhållande till boken. Men om det inte gör något att texten är jobbig och det inte finns något bra flyt så skall Ni läsa den för Ulrikas skull. Det är hon värd. Vad författaren heter? Det har jag glömt faktiskt.

Av Niclas Bernhardsson - 18 oktober 2013 21:45

Trots att jag varit registrerad för löpcoaching sedan uppstarten 2006 så har jag inte direkt haft många coachningar, om än någon, om man bortser från alla träningar där jag varit coach. Det är förstås flera hundra, säkert runt 500 träningar. Hursomhelst så blev jag tillfrågad från ett par och det var nu i fredags som jag coachade och det var klart inspirerande att liksom gå "All in" på 2 personer. 30-40 minuter var det tänkt att ta med en enklare löpcoachning men det tog förstås lite över en timme och så skrev jag ned lite viktiga punkter på papper så man kan säga att de fick lite bonus och jag uppmuntrade till uppföljning då det fanns några klara punkter att jobba på. Roligt men samtidigt så kom det i min egen löpvila så det blev inte så mycket löpning för mig själv.

Av Niclas Bernhardsson - 14 oktober 2013 11:20

Så slängde jag mig på en ny bok och den var efter en ganska bra början faktiskt lite väl mastig i mitten men den tog sig! Så bra att jag faktiskt inte kunde bärga mig emellanåt och jag fick kämpa med ögonlocken då man kanske hellre borde ha sovit. Den frusna trädgården, heter boken och den handlar om en stel moder och hennes levnadsöde samt effekterna av det. Man får sig en och annan tankeställare faktiskt. Jag gillade den men har svårare att rekommendera den då jag tror att man kan tycka så mycket om den. Jag gissar att en del kommer lägga den ifrån sig ganska snabbt medan andra kommer sträckläsa den. Jag ger den en 3:a i betyg!

Av Niclas Bernhardsson - 13 oktober 2013 21:27

Så var det Hässelbyloppet och jag hade inte alls kommit igång med laddningen men jag hade ju utmanat Flaken så nu gällde det att tagga igång kroppen. Och med hälsenebesvären, i färskt minne, så var jag lite orolig. Kanske inte helt smart att springa men med Vasaloppet nästa år så är det ju inte hela världen om man fått gå över på mer stakträning ett tag. Så kom vi då fram och jag blev lite förvånad att vi kom ända fram till samma ställe som vi parkerade på förra gången. Och det var lagom tid till vi skulle starta men det blev lite bråttom då jag ville stretcha. Men 2 minuter innan startskottet så smet jag in i startfållan och nu skulle jag få springa helt själv eller iaf utan att ha någons tid att gå på då Flaken och Linkan startade 20 minuter bakom och några andra i klubben startade i tävlingsgruppen framför. Jag startade rätt lång fram och det kändes som man stod helt still i början då folk bara vällde förbi mig under lång stund men jag försökte hålla mig kall och fann till slut några personer som verkade hålla min fart och då blev det lite lättare. Men banan är lite knixig och inte alls så platt som de vill hävda och det är sällan man känner att man kan ligga och vila. Jag kämpar på och försöker hitta en jämn rytm och det är lite jobbigt då man inte kommit så värst långt och jag kör även utan klocka. I efterhand så ser jag att jag har 23:06 vid 5 kilometer och man har ju inte samma form som runt 05, då sprang jag nog under 40 men nu är nu och det är bara att kämpa på. Jag försöker hela tiden tänka på hur långt det är kvar så jag kan fördela krafterna optimalt men jag får kämpa alltmer och jag brukar ju vara känd för att kunna hålla uppe farten men nu är det jobbigt och farten sänks hela tiden och på slutet så kommer Ullis och peppar men det är nästan så benen viker sig då hon slår lite lätt på sidan. Jag kämpar så bra jag kan och kan inte undgå att kräkas i slutet på målrakan samt även lite efter. Jag får tiden 47:23 och det får jag nog vara nöjd med. Tror det var förra året jag hade 25 blankt på 5:an så det är ju ett bra steg framåt och nu är det bara att köra. Jag tar igen mig lite grand och sen ser jag först att Linkan kommer i mål på 47:26 och Flaken 1,5 minut efter och det är förstås med blandade känslor då jag dessutom är Coach men alla verkar nöjda. Linkan borde slagit mig men har varit lite krasslig på slutet. Nu väntar löpvila i 2 veckor innan jag drar igång igen och då är det full fokus på lite längre sträckor och förstås att komma i lite bättre allmän-form.

Av Niclas Bernhardsson - 9 oktober 2013 10:37

Ja, nu sätter vi utropstecken i rubriken för den här var riktigt bra. Kanske lite väl många bra böcker i rad så jag blir väl less om det omvända sker. Här får vi följa en riktig skön buttergök till karl genom hans liv. Men mellan raderna och mellan svordomarna så hittar vi mycket medmänsklighet och värme. Och små, små tillfälligheter gör att det inte riktigt går som han tänkt. Det känns nästan som om det är samma stil på Jonas Jonasson och Fredrik Backman och nu när man får smälta böckerna ett tag så känns Fredrik mycket mer trovärdig och jordnära men för all del så skall man absolut inte skippa Jonas böcker. Det är verkligen en upplevelse också. Betyg då... Asch! Den får en 5:a för i helvete! Svär jag? Jajaja, kanske lite inspirerad av Ove då...

Av Niclas Bernhardsson - 8 oktober 2013 22:30

Så var det klubbträning och kanske dags att prova hälsenan så jag vet om det ens är värt att springa Hässelbyloppet. Men jag började få ont i halsen också och det har varit lite förkylt hemma i stugan. Nu är visst Tim dålig också. Så det kändes lite i lungorna men inte på det sättet som känns farligt utan bara lite tyngre att andas. Så jag provade väl. Jag gick på hyfsat hårt på uppjoggen men räknade förstås fel på ett varv och jag blev ju lite förvånad över att ingen hängde på mig på slutet men det hade ju sin förklaring då. Man brukar öka lite på slutet. Hursomhelst så kör vi lite stretch och jag passade på att hälsa en ny kille välkommen att provspringa med oss och det var rätt kul idag. Tror jag var på riktigt skämthumör men det är kanske så man blir då man blir lite frustrerad och inte vet om kroppen håller. Löpskolningen kändes helt okey, bara lite mer spänd över vaden men det kunde lätt bli så av träningsvärken av alla excentriska tåhävningar. Men mångstegshoppen tog hårt, det kände jag. Dock inte över hälsenan men rent muskulärt över låren, fy bubban! Sen var det dags att dra på och jag kände hur många bara flög iväg och jag stod nästan still. Kände att några inte ville släppa stora klungan och körde med för kort vila men jag lät mig inte stressas utan körde mitt race. Nu körde jag en intervall färre eftersom det eventullt är lopp på söndag och ändå blev jag riktigt trött. Det känns att man haft ett uppehåll och dessutom var lite förkyld. Flaken var på tårna och höll hela tiden 3-4 sekunder snabbare varv vilket var både lite frustrerande och roligt. Frustrerande då vi har en liten kamp och roligt ur kompis -och coachperspektiv! Jag såg dock att han inte "satte" sig ned lika mycket utan höll upp steget och det blir roligt att se på söndag. Min tider då med Ståvila 1 minut och Setvila 2 minuter: 1:37,1 - 1:31,5 - 1:35,6

1:35,9 - 1:33,4 - 1:38,1

Nedjogg i 3 varv och hjälpte Flaken med lite stretch. Jag funderade ett kort ögonblick på att trycka sönder benet för att inte förlora på söndag men vi kör en ärlig kamp istället! ;-)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards