Alla inlägg under september 2013

Av Niclas Bernhardsson - 12 september 2013 14:47

Ja, äntligen kom vi då iväg på den planerade morgonträningen men visst är det segt som sjutton! Väl framme så får vi inte igång belysningen så vi kör uppjoggen i mörkret men man ser förstås tillräckligt bra ändå. Men det går inte att springa snabbare än 10 km/h i början men allteftersom så stegras farten för att sluta på lite över 15 km/h. Sen 3 övningar x 2 innan det är dags för stakmaskinen och nu pumpar jag på lite hårdare och kommer iaf 2,1 km på mina 10 minuter. Avslutar sen med 6 övningar x 2 fast jag får fuska på plankan då magen skriker! :-0 Väl hemma så upptäcker vi att vi inte har någon frukost och jag har dessutom stoppat på mig nyckeln till Åda och målare är på väg. Så det är bara att åka bort och lämna den till dem och sen mötte jag upp Ullis vid Utsikten för lite frukost där. Bra start på dagen men jag kände mig lite seg iaf. Jag tror jag har åkt på ngn bacill och det verkar gå något nu. Men det är bara att träna på så håller man det mesta stången.

Av Niclas Bernhardsson - 10 september 2013 22:57

Ja, nu var det ju inte så att jag tog för mycket utan det var nog alldeles för mycket laktos i maten som Tim var så duktig på att laga iordning. Jag tog en tablett men det räckte inte på långa vägar. Jag kom iaf iväg och kände mig taggad till tusen och efter lite för kort uppjogg, då jag fick leta efter lite kläder, så var vi då igång med löpskolning och stretch. Sen var det intervaller och jag försökte mig på tusingar. Första tusingen gick väl enligt plan på 4.22 men den andra drog Anders L upp lite för hög fart, tror jag. Det slutade iaf med att jag fick 4.14,7 Kanske var han smart och släppte själv på slutet för det var Flaken jag hade i ryggen på slutet. Sen var det som att gå in i en vägg och det var knappt så benen bar. Jag fick uppsöka Gustavsberg och fastnade nog där i typ 5-6 minuter och passet var kört. Försökte sen komma igång igen men det var helt omöjligt. Nu, några timmar senare, känns det helt okey igen och Ullis och jag satsar på ett morgonpass på gymmet imorgon bitti. Kanske blir det några minuter extra på bandet som kompensation för det dåliga passet idag...

Av Niclas Bernhardsson - 10 september 2013 10:58

 

Jag, duktiga Helena, ordförande Christina (Sthlm Speed) samt sist men inte minst (eller kanske förresten...) coming Star Moa!

 

...nästa år ställer jag upp själv! (Hjälp!)

Ha ha, men det går inte otränad men det är väl lika bra att släppa "bomben"! Jag och Ullis har anmält oss till Kalmar Ironman 2014 och det innebär förstås att man måste träna och går allt vägen så blir 2014 ett riktigt comeback-år. Först Vasaloppet och målet är medaljtid. 6 dagar senare skall jag se hur långt jag hinner på 6 timmar i Skövde 6-timmars. Där finns ju ingen egentlig gräns men mår kroppen bra så är 7 mil drömgränsen medan 6 mil ett mer realistiskt mål. Sen är ju ett tufft mål sub3 på maran och jag gör mitt första riktiga försök på hösten 2014. Sen får jag utvärdera. Men alltså! Jag lever ju med Inlines hela tiden och tränar lite då och då. Och duktiga Helena Gustafsson imponerade stort och slog alla killarna! Grymt! Och det med ganska mycket tävlande i ryggen. Klart inspirerande så jag utbrast visst att jag är med nästa år... :-) Asch, det är ju bara hälften av tiden mot att springa! ;-) Men rejält mycket annorlunda träning dock.. :-0 

Ni hänger väl på? Med ett års bra träning så fixar man ett Inlines-maraton.


Av Niclas Bernhardsson - 7 september 2013 21:00

Lördag och klockan började ticka på. Snart var det bara en timme innan jag skulle öppna butiken och ett vanligt gympass ala Fitnessfighten tar ungefär en timme. Så väl på plats var det bara att hoppa i löparskorna och upp på löpbandet för uppjoggen och trots att bandet startar från 0 och likaså tiden, dvs typ trögststart, så gick det som en dans. Jag brukar få kämpa för att komma till 2 km på dessa band men nu kom jag 2,1 ganska lätt. Sen massa övningar, som vanligt, och jag kände att jag svettades ymnigt. 10 min stakning i Concept 2, (jag säljer själv Ercolinan) och även det gick lätt. Och 2 km även där med lite blandat motstånd. Och avslutningsvis lite olika övningar igen. 3 minuter försenad kommer jag till butiken och en kund står och väntar. Han fick hjälp och efter typ 2 timmar så hade jag sålt 2 par Phuzion 8. Cool modell och den skulle jag nog själv välja om jag bara skulle ha ett par skates.

Av Niclas Bernhardsson - 5 september 2013 22:01

Eller vad skall vi kalla det. Klubben var lite spridd för vinden idag och kanske var instruktionerna lite otydliga. Det började med att Ullis och jag kom på motorcykeln och vi var lite sena. Vi möter Super-Micke joggandes ifrån löparbanan och han känner förstås inte igen oss då vi precis skaffat hoj. Väl framme vid banan så ser vi bara Putte men vi visste ju att det skulle komma några fler men kloc.kan är nog över 19 nu. Så vi berättar att vi, dvs jag och Ullis, måste ta hojen bort för att snabbt kunna komma hem. Så vi åker bort till stället där vi skall köra löpskolning och ser att Super-Micke fortsätter jogga bort och vi tutar som sjutton innan han förstår att det är vi. Han ser lite förvånad ut och det visar sig sen att han har vunnit ytterligare ett guld och nu i SM i åldersklassen 35-49 - Grymt!

Hursomhelst så väntar vi in Putte och undrar var de andra är. När Putte kommer så kör vi lite löpskolning och sen bestämmer vi oss för att ha samling vid utegymmet. Troligtvis så har det blivit lite missförstånd så några kanske är där. Väl framme, Ullis och jag tog hojen, så ser vi en klubbkompis som är där med sin familj och han säger att några är ute och springer redan och Linnsan är ute och går då hon varit skadad. Super-Micke drar iväg och jag, Ullis och Putte springer efter men ihop. Jag skämtar något om att jag har 10 kg var i the Love handles och Putte kontrar att han har det framtill. Jag kan förstås inte hejda mig och skämtar något om att han har en sådan apparat. Det blir lite skratt och Putte svarar högt: -Kulan! -Oj, säger jag. -Kulan? Ha ha, det blir bara värre och värre och det slutar med att han står på öronen i en nedförsbacke och det gick inte så värst bra men när det lugnat sig så säger jag att det inte var så konstigt då han var så framtung! ;-) Vi skrattar gott men tyvärr så fick han lite för ont i foten och han bröt efter ett tag. Själv så ökade jag allteftersom och första varvet gick på 13.44 Sen blev det 2 minuter vila då jag väntade in dem andra som också skulle få pusta ut. Sen gick andra varvet på 12.23 inklusive ett stopp för att knyta skosnörena. Sista varvet kändes inte så fort men jag kämpade och fick 11.56 Rätt skönt med ett progressivt pass. Det var iofs inte meningen men så här i efterhand helt okey. Tyvärr så var visiren fuktiga så man fick åka med det öppet för att kunna se något men då det ändå blivit lite kyligare så var det bara att köra lugnt och fint hemåt. Bra pass men vi fuskade ju lite med upp -och nedjoggen iofs. Imorgon bitti satsar vi på gymmet.

Av Niclas Bernhardsson - 5 september 2013 21:49

Förlåt att jag "skriker" men titeln på boken som åsyftas är faktiskt i versaler och kanske är det symptomatiskt för boken. Det är liksom stora världsomfattande händelser som händer gång på gång men låt mig inte skrämma bort Er från att läsa den. Den är helt underbar som underhållning och trots att det är överdrivet så väljer man att i boken tro på det och vill bara läsa vidare. Det kanske är ett val man väljer men om det är så. Välj då med barnasinnet och bara njut! :-) Det kommer visst en fortsättning och rent spontant så tror jag inte den kan bli lika bra men jag måste nog läsa den. Författaren heter Jonas Jonasson och det här var visst hans debut som författare och det var ju verkligen en hejdundrande debut. Lägg namnet på minnet. Tror han egentligen är journalist men vi får väl se om han byter bana helt.

Av Niclas Bernhardsson - 4 september 2013 22:59

Laddade ned Bart, till mobilen, och det verkar mycket smidigt. Jag tänkte nog själv skaffa mig Bart till Enklaresport men hur ofta används det? Troligtvis så kommer det mer och mer och det är väl aldrig fel att ligga i framkant men kostar det en massa och inga använder det så är det ju trist. Men för egen del så verkar det smart så jag skall definitivt betala med det nästa gång.

Av Niclas Bernhardsson - 4 september 2013 22:51

Eller fokus och fokus. Första delmål snarare men jag vill ändå göra ett riktigt bra lopp så jag känner att jag är med i matchen. Idag gick jag och Ullis till Vagnhärad Sports Club och körde en timme rätt hårt. Tror aldrig jag har svettats så mycket. Väl tillbaka så hinner jag inte ens in i duschen förrän det står en kund utanför prick 10:00 och dagen börjar bra. Sålde ett par Phuzion 8 direkt och sen går det inte länge förrän jag sålt ytterligare ett par Phuzion 8:or till en som egentligen bara skulle ha 2 stycken hjul. Men för att återgå till träningen så kör vi typ 3-4 gånger i veckan nu med extra träning för att boosta kroppen. Liksom tvinga den att stärka sig. Tufft men bra. Sen avslutade jag jobbdagen med en intervju för affärstidningen Företags Extra. Jag tror jag kommer vara med i oktober.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards