Alla inlägg under augusti 2013

Av Niclas Bernhardsson - 14 augusti 2013 17:27

Så var det tisdag och jag har gått och känt mig lite småhängig i ett par dagar men när det närmade sig träning så började jag att tagga igång och blev riktigt sugen. Men uppvärmningen kändes lite småjobbig men jag vet att det brukar vara övergående. Sen var det lite stretch och vi provade en liten koordinationsövning. Därefter den vanliga löpskolningen innan det var dags. Pang och så var vi iväg och jag fick Steneråsen vid sidan om mig och jag vet inte om hon ökade varje gång jag var på väg förbi men jag fick henne innanför mig i säkert närmare 2 varv. Kanske öppnade jag lite för hårt och hon klev av efter planerade 800 meter och jag försökte hålla uppe farten tills vi kom upp i 1000 meter. Både Christian och Flaken låg tätt i rygg. Den tusingen gick på 4.19,5 Det var Flaken som jag hade som mål att hänga på men när han sedan höll farten, på nästa intervall, så började det med en liten tjuvstart från hans sida och jag kom 5 meter bakom honom direkt och det gick ganska fort så luckan förblev intakt bra länge. Efter ett tag så känner jag att jag måste släppa lite och det skiljer nästan 3 sekunder i mål. Det visade sig att jag fick 4.09,4 på den och det var naturligtvis alldeles för fort för mig och jag känner att jag inte alls är pigg inför nästa intervall men jag kämpar på. Då får jag bra stöd från Mattias som ser att jag börjar hänga med huvudet. Men jag stapplar närmast i mål på 4.28,2 Därefter kippar jag efter luft och på 4:e intervallen så tappar jag direkt och trots Mattias rop så slänger jag mig i gräset och det känns som någon kört in en kniv i sidan på mig! Ah! Jisses! Jag är riktigt slut och efter att ha pustat ut så hänger jag på just Mattias som tar det lite lugnare då han varit borta ett tag. Tror det blev 300 meter på hans lite kortare intervaller och sen slutligen en hel 600-ing men då i lite lugnare fart.

Så det var ett tufft pass och jag borde känna mig nedslagen men ett pass är ett pass. Krossad av en duktig Flak! Faktiskt bland det värsta jag sett av honom på länge så han har fått ett bra uppsving efter bra träning och lite lugnare formtopp på slutet!

Av Niclas Bernhardsson - 14 augusti 2013 17:16

Jag läste förresten ut "Nirvanaprojektet" för några dagar sedan och nu har jag helt klart tappat trycket på läsningen. Dock inte intresset men det kanske är lite väl många bollar i luften nu så läsningen får stå lite åt sidan och på kvällarna är jag rätt trött. Men när bror Peter var över sist så lämnade han kvar en bok och den började jag på att läsa och jag ser att den endast kostade 10 kronor men det speglade dock inte kvaliteten på boken. Den var helt okey och det handlar om en ung tjej som är lite av en lärling hos en kriminalkommissarie och man får följa deras färd med att lösa ett brott och boken är både spännande och riktigt bra skriven. Klart läsvärd. Skall jag ge den ett betyg så får den en 3:a. Men det var andra delen i en serie och kanske skulle man läst ettan först. Men det gick utmärkt så här också.

Av Niclas Bernhardsson - 9 augusti 2013 08:27

Ja, kopplingen till Facebook alltså. Så passa på att kolla in. Av ngn anledning så försvinner den ibland. Jag har börjat roa mig med att kolla tillbaka i bloggen. Den har en smart funktion där man ser vad som hände flera år tillbaka, mycket kul att läsa.

Av Niclas Bernhardsson - 8 augusti 2013 23:34

Så var det torsdagsträning men det hade börjat regna kraftigt och det kan förstås skrämma bort de svag... *host host*... ha ha. Klart som korvspat att det kan göra att några inte kommer. De flesta har ju bara som mål att ha roligt och i ärlighetens namn så tog det klart emot även för mig idag. Speciellt med den ökade träningsvärken. Men Ullis och jag drog ut och när det regnade så mycket så gav vi upp planerna med att springa vid Å-promenaden som ligger i centrala Vagnhärad. Där skulle det nog vara lite för kletigt. Så vi bara joggade på och när vi efter ett tag kommer bort mot Albanoplan så fortsätter vi upp på den grusvägen som finns där. Men där började det ta emot rejält då benen värkte. Vi kom dock bort mot en bondgård och där tog vägen helt plötsligt slut men vi tycker oss se Studsviksvägen en bit bortom skogen så vi lunkar på då det är hyfsat kortklippt en bit mot en dunge. Fast man blir rejält blöt om skorna men men. Det är bara att bita ihop. När vi sedan klättrar uppför en höjd så blir Ullis lite besviken då hon ser hur långt det var kvar och dessutom högt gräs! Gurgel! Det blir superblött, kallt och tungt att springa då man har blött gräs upp en bit på låren. Men efter ett par hopp över ett par diken så är vi uppe på vägen och börjar jogga hemåt. Rejält tungt efter att ha kommit upp på vägen och det känns som kläderna väger bly. Väl hemma så är det lite lättare men det var närmare 1,7 kg kläder och skor som jag tog av mig. Jag var tvungen att väga mig före och efter! :-) Skönt med en varm dusch och sen lite käk. Upptäcker sen att jag visst är på gång att köpa något på Köp och sälj och försökt att få tag på min vän Johan, som är elektriker. Jag hade hoppats att han skulle se om spot-lightsen var något för mig men han svarade aldrig och klockan närmade sig budgivningens slut och givetvis så ringde Johan upp 2 minuter efter... Men jag chansade och köpte lamporna. Och en fläkt. Hoppas det inte föll under kategorin av mina vanliga impulsköp! :-) Tanken är ju att jag skall få klart på badrummet i källaren. Nu har vi typ alla prylar men det står bara halvfärdigt. Men men... snart så!

Men tillbaka till träningen då. Det blev ett lättare pass som dock kändes ganska jobbigt då man var sliten sedan i tisdags. Och nu efteråt, då man stelnar till, så gör det riktigt ont. Tim och jag tittade på den nyaste Spider Man-filmen. Helt okey, faktiskt!

Av Niclas Bernhardsson - 8 augusti 2013 18:53

Ja, det är nästan så det känns. Ser att det är typ 4 minuter kvar innan torsdagsträningen börjar och jag har ännu inte bloggat om träningen från i tisdags. Det var verkligen en udda upplevelse. Danne U skulle ta hand om lite fys i det nya utegymmet och därför lade vi träningen vid elljusspåren. Jag hade en nackspärr som inte ville ge med sig men en duktig sjukgymnast tog sig an den och gjorde så att jag kunde springa men det blev inte helt bra. Sen var det lite löpskolning och direkt bort till gymmet. Det var tungt och självförtroendet fick sig en rejäl törn. Efter det så drog vi igång och efter första varvet, på 2,4 km, så var jag helt jäkla slut. Benen var som mjuka tvättsvampar och varv 2 var ingen rolig historia. Sen fick det räcka och vilken värk jag haft efteråt. Jisses! Undrar om det ens går att springa nu. Vi värsta regnet men det brukar ordna sig då man kommer ut. Bara inte nackspärren ställer till det. Det kan ha uppkommit av läsningen i sängen. Uppallad mot kuddar och en fläkt på i högsta fart. Läste förresten ut en bok nyss så det blir snart en recension - Stay tuned!

Av Niclas Bernhardsson - 3 augusti 2013 20:14

Idag blev det mer av en kärleksdag än jobbdag för det var rätt lugnt på jobbet och jag hade ingen direkt lust att jobba så när det var lunch så drog jag och Ullis till Utsikten och käkade, det var gott som vanligt. Sen åkte vi hem och jag gick inte ens ned till butiken och Tim sade att det hade varit fortsatt lugnt. Sen pratade jag med en skidkompis och jag blev supertaggad på att komma igång och träna. Jag har ju för sjutton satt som mål att köra på medaljtid och då krävs det ju ändå att man tränar så det vore ju bra om man iaf kunde komma igång. Sagt och gjort. Ullis och jag packade in våra prylar i bilen och satte fart. Jag tog både mina X-plorer och vanliga Inlines. Först så provade jag iofs mina värstingar, Powerslide Pro Carbon, men de får jag först försöka köra in mig på och jag måste nog värma dem först då de trycker på knölen vid sidan om stortån. Och rullisarna, dvs X-plorer, var väldig dåligt pumpade men Ullis är inte så van vid att åka skate så vi kunde kanske köra tillsammans och det funkade. Vi höll ungefär samma fart och det var roligt. Vi vände innan det blev lite svårare vid Trosa och körde tillbaka. Då bytte jag till mina Inlines och då går det förstås lite fortare och efter samma vända så får vi för oss att se om familjen Ullbrandis är hemma och de bor i Trosa. Så det blev samma runda igen men nu förstås ända in i Trosa. Lite svårare nu för Ullis som inte är jättevan men det gick bra. Tyvärr var herr och fru Ullbrandis inte hemma men väl 2 barn så vi lovade att komma tillbaka lite senare. Och nu var det en rejäl backe ned och Ullis for på ändan men det gick rätt bra. Sen körde vi lite försiktigare i backarna ned från Trosa och sen var det bara att släppa på då det blev mer flackt. Sen tog vi förstås bilen tillbaka och det blev lite gott kaffe och trevligt sällskap då nästan hela familjen var hemma sen igen. Det var bara Alle Ull som var på vift. Kvällen avslutades med god mat och gott vin hemma - Underbart!

Av Niclas Bernhardsson - 2 augusti 2013 20:35

Tordagsträning med klubben och flera var lite halvsega och hade ingen lust men Maria skulle göra mig och Ullis sällskap och när hon kom så drog vi iväg. Men precis när vi skulle lämna Vagnhärad så kommer Putte i en bil och tyckte att vi dragit iväg för tidigt och vi sprang tillbaka så han kunde parkera och väntade in honom. Idag skulle vi testa en ny sträckning som jag sprungit för länge sedan och som jag tyckte var lite häftig. Rejält kuperad och jag hade själv glömt hur den gick. Men den var inte lika skön nu då det var mycket stenar och de var även ganska stora så det var stor risk för stukning. Men alla uppskattade den tuffa banan. Det tror jag iaf! :-) Jag gjorde det verkligen men man känner ju att man blir rätt slut och speciellt om man drar på lite i vissa backar. Det blev totalt ganska precis 17 km och ett jäkligt skönt pass! Men dagen efter så känns det som man fått ett bowlingklot på hälsenorna! :-( Och det kom även lite mer värk i låren men det var typisk träningsvärk och det är ju en lite skönare känsla.

Av Niclas Bernhardsson - 2 augusti 2013 20:25

Barnens kusin, Emil, följde med efter Ölandssemestern och bodde hos oss ett tag. Och sen kom min bror, Peter, ned och skulle hämta honom och vi körde en golfrunda ihop på onsdags-morgonen. På första hålet så var vi stela och trötta och Peter började med ett sällan skådat snedslag och följande slag var inte mycket bättre. Jag började lite bättre men var till slut även jag tvungen att stryka hålet och bättre kan man ju starta. Men sen började jag att spela upp mig och skrapade ihop 38 poäng. Men det är fortfarande grymt ojämnt och jag får stryka typ 3-4 hål men plockar sen en hel del poäng på de andra. Det roliga (?) är att jag tycker fortfarande att jag är så dålig så jag tror (!) att jag kan göra en rejäl sänkning när som helst. Peter var inte lika glad men spelade inte så dåligt iaf. Men på fredags-morgonen så var det dags för revansh för honom och det blev det verkligen. Jag var inte alls i form och kände mig mentalt slut. Tror aldrig jag har duffat så mycket och jag ber alla greenkeepers om ursäkt. Dock så behövde jag inte använda greenlagaren direkt mycket... 25 poäng blev det nu men Peter fick nu 38 poäng och var mycket nöjd. Men även han spelade mycket ojämnt och kan nog sänka sig en bra bit till om han får ihop det. Mitt nya handikapp efter de här 2 dagarna är 28,8. Så det dröjer fortfarande innan man får en inbjudan till US Masters...  ha ha! Men under 20 bör jag komma snart! ;-)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards