Alla inlägg under maj 2013

Av Niclas Bernhardsson - 26 maj 2013 19:02

Nej, det var ingen särskrivning utan rubriken syftar bara på att jag är inne i en riktigt bok-period och vill bara läsa och läsa! Vet inte vad som hänt men så fort jag läst klart en bok så vill jag direkt igång med en ny.

Och jag har bland annat läst Hypnotisören av Kepler. En jäkligt bra bok som man bara måste läsa och man får på ngt sätt mest sympati för just mannen det handlar om. Trots att han själv skapar lite problem så är det honom som det är mest synd om. Kanske en aning abrupt slut men läs den!

Sen var jag igång med Carolina Gynnings bok som heter Flickan från Havet. Jag måste erkänna att jag inte hade så stora förhoppning men den var om möjligt ännu bättre. Tyvärr lite hoppig på slutet men hon fick ihop det bra ändå och även den helt klart läsvärd.

Och just nu har jag precis börjat med Kajsa Ingemarsdotters bok Någonstans inom oss. Den var lite segstartad men även nu bara längtar jag tills jag får sätta "tänderna i den"! Jag har ganska höga förväntningar på den med tanke på att Små citroner gula, eller vad den hette, var ruggigt bra!

Av Niclas Bernhardsson - 24 maj 2013 20:23

Så var det torsdag och dags för klubbträning men svärmor fyllde även år och dagen till ära så regnade det... Och det var även öppet hus på Fornbyskolan. Så det blev till att hålla uppe tempot. Först till skolan och kika runt lite. Sen direkt hem för att få i sig lite käk och direkt till träningen. Vi misstänkte att det inte skulle vara överfullt på träningen och när vi kom fram så hade ingen kommit. Och ingen kom senare heller men eftersom en hade planerat att dyka upp på Häradsvallen så var det bäst att springa dit för att möta upp. Men ingen där heller så Ullis och jag körde lite själva. Lite lättare löpskolning på plats och sen drog vi iväg på Hungavägen där vi körde lite olika stegar. Men vi körde lite kortare tid eftersom Stockholm Marathon närmar sig för Ullis. Och både hon och jag kände oss trötta och sega. Men det kan ju ändra sig. Jag tycker att det kändes rätt bra och vi stretade på rätt bra. Eftersom det går bättre hela tiden så känns det också inspirerande. Sen var det direkt till svärmor och där tog vi en kaffe. Jag vågade inte ta någon kaka då jag inte hade någon lactrase-tablett med mig. Och en kaffe räckte gott och väl. Sen hem och där blev det förstås en dusch innan det var dags att krypa till kojs och jag har just nu fått mani på att läsa och jag började på en ny bok men jag orkade inte riktigt börja och ögonlocken for ned hela tiden och det var bara att ge upp. Nytt försök ikväll kanske.

Av Niclas Bernhardsson - 21 maj 2013 21:27

Så var det tisdag och klubbträning med Enklaresport Running Club, det är alltid något extra! Mjölksyra, vad är det?

Men när jag klev in i bilen, på väg till träningen, så river det till i halsen! Men vad f-n! Skall jag bli sjuk nu, tänker jag.
Det är bara att hoppas på det bästa och det brukar ju kunna försvinna då man drar igång men på uppjoggen så känns det som jag knappt får luft och jag kippar lite då jag försöker prata med Jocke. Det är ganska många, som vanligt, och några tjejer från en innebandyklubb, kör Coopertestet samtidigt. Förhoppningsvis så fick vi dem att ta ut sig lite mer, då vi var där.

Sen blev det löpskolning och vi körde på ganska maffigt med lite utfallssteg och även några mångstegshopp. Carina och Putte skall köra Scaniamilen så jag lät dem skippa utfallsstegen eller iaf Carina. Putte missade jag då eftersom jag bara hörde att Carina skulle köra den. Sen var det kul att Sandra dök upp igen, ja hon åkte iofs med Ullis och mig ned, men att hon körde igen, det var roligt.

Efter löpskolningen, och stretchen som vi körde innan, så var det då dags. Jag kände att jag gick ut rätt hårt men hade många av de som skall ta det lite lugnare ganska nära mig. Jag tror jag passerade 200 meter på ganska precis 45 sekunder och jag kände nog att det var lite för stark öppning men nu var det bara att försöka sänka förnuftigt och bita ihop. Första set gick nog lite för fort, det andra ganska lagom och det sista lite sämre men på sista intervallen så kommer jag ganska nära Gisela och försöker springa ikapp och förbi men jag är f-n för slut och hon håller ett bra tempo som hon dessutom håller. Jag kanske bara tog 5 meter på henne och jag får 1.34 på sista och kräks lite grand. Ja, mera kunde jag inte göra. Efteråt blev det nedjogg ca. 3 varv. Kul att så många barn var med och livade upp stämningen! Och stort tack till klubben! Mina tider:


400 med Ståvila 1 minut och Setvila 2 min

1:35,3, 1:00,0

1:31,3, 0:59,9

1:32,8, 0:59,9

1:30,6 1:59,8


1:35,2, 0:59,9

1:33,7, 1:00,0

1:36,1, 1:00,2

1:37,4, 1:59,9


1:37,6, 1:00,2

1:37,1, 0:59,9

1:38,4, 0:59,9

1:34,6 .........

Av Niclas Bernhardsson - 21 maj 2013 21:15

Då försöker jag skriva igen! Jag skrev ett långt inlägg igår och precis när jag skall trycka på spara så stängs hela datorn av... Jisses! Jag fick ett litet utbrott och slog till hela datorn! :-0 Ahgrr!


Stockholm Speedskaters på besök!

Det började med att Stockholm Speedskaters skulle komma på besök på lördagen och Tim och jag förberedde lite inför det på fredagen och sen var även jag och Ullis där på morgonen, strax innan de skulle komma. Men Ullis skulle iväg och ta en morgonfika med en väninna men räknade med att vara tillbaka innan vi öppnade. Michael H, från Inlines-klubben, hade ringt några dagar innan och det var nästan så att han skämdes då han sade att det "inte skulle komma så många". Jag tänkte väl att det bara blir 3-4 stycken då. Men sen fortsatte han: -Det kanske bara blir 10-12 stycken.

Och det var ju inte så dåligt. Och strax innan kl. 10:00 så började det droppa in folk och det bara fortsatte. Och Ullis syntes inte till. När det var typ 16-18 stycken i butiken så messade jag "Kaos" till henne och när hon dök upp stod hon och gapade en stund! :-) Ha ha, kul! Så det var fullt upp med att visa produkter och bjuda på kaffe och några åkte sedan iväg och testade på vara fina cykelbanor och tog även en fika i Trosa. Mer bilder finns på www.speedskaters.se

  Det fattades några på bilden.


Trosa Trampen!

Och på söndagen så fick jag ställa in den tänkta golfrundan då jag skulle vara funktionär och dessutom ställa ut några av mina produkter. Och jag kan ju inte klona mig så jag fick hjälp av Ullis. Men hon tog en liten runda först och när det var dags för mig att gå och hjälpa till vid starten var hon tillbaka.

Efter att jag hjälpt till vid starten så chillade vi lite och passade på att åka till Trossen för lite fika. Sen skall jag upp på en stege och den var av s.k "Vik-modell" och när jag står längst upp så viker den sig och jag ramlar och får in en hård kant rakt in i skinkan med blodutgjutelse som följd och lite skrapsår samt en mindre sträckning i ryggen. Men det var ingenting mot vad en kille i loppet fick som råkade nypa framhjulet och jag fick ringa 112. Men det var en hårding och trots en del stygn i ansiktet så var han förbi butiken idag och han är redan beredd att köra en massa lopp. Fast han såg inte så vacker ut nu! :-0 Grymt inspirerande, trots allt!

Av Niclas Bernhardsson - 16 maj 2013 23:03

Så var det torsdag och fartlek stod på schemat för dagen med Enklaresport Running Club. Fartlek som uppfanns av Hans Holmérs pappa, Gösta "Jösse" Holmér, och som blev så känt så det heter faktiskt fartlek på engelska och Ni som kan Er engelska vet ju hur det låter. Hursomhelst så blev det ett grymt kul pass idag och vi turades om att hitta på uppgifter. Först så råkade jag göra Putte lite förnärmad så han drog iväg som ett spjut och sen svalde jag en mygga, eller liknande, och stod och hulkade. Men jag är grymt stolt över mig själv för jag var lite sliten och kände mig inte alls i form idag. Men jag kämpade på bra och kanske var den kryddstarka korven precis innan inte det bästa. Jag fick lite magknip på hemjoggen så man kan säga att fartleken fortsatte ett tag till... Tack för idag!

Av Niclas Bernhardsson - 15 maj 2013 07:55

Så var det tisdag och dags för löpträning med Enklaresport Running Club igen och det var som vanligt ganska mycket folk på banan och alltid kul med lite nya personer, nu var det Herr Ljung som kom och provade på. Jag hann aldrig prata med honom om han ville fortsätta, jag var så grymt taggad innan, under samt efter passet. Hursomhelst så hälsade jag honom välkommen och det är alltid lite skojigt och stimmigt. Löpning skall ju vara roligt. Något roligt lyckades jag få ur mig och "Långstånken" gjorde sitt till också. Dock så håller inte "Kaninöron" så jättehög klass, Kenneth! ;-)

Vi drog igång med uppjoggen och den var ganska lugn och sen körde vi stretch några minuter och nu körde vi på egen hand. Sen blev det en ganska ordentlig löpskolning och på sista koordinationsloppet så lyste det ur ögonen på deltagarna! Shit, jag blev nästan rädd! Här var det taggat så det nästan rann över - kul! Och sen drogs det igång och det var överfart på väldigt många och även jag sprang för fort på första men hade säkert 10 stycken före mig och då sprang jag ändå min första på 1.33 Vi körde 400-ingar med joggvila. Så den första gick lite för fort. Sen skall joggvilan gå på samma tid som intervallen men jag lade mig på 1.30 på vilan och småjoggar då i 200 meter. Setvilan dubbelt så lång så det blir långsam gång i 200 meter. Och mina tider gör ändå att jag ser ljuset i tunneln! Visst! Det är inte samma tider men jag har fortfarande typ 15 kg kvar att gå ned och det känns som tiderna iaf är inom räckhåll så jag är hoppfull! Efter första intervallen fick jag dock sänka lite!


Tack till alla klubbkamrater som finns där och stöttar och pushar!


Mina tider:

400 m, 200 m, Set,Vila 200 m

1.33,3 - 1.31,7

1.37,1 - 1.30,1

1.38,0 - 1.30,1

1.37,3 - 2.59,8


1.36,2 - 1.30,1

1.38,2 - 1.32,7

1.38,2 - 1.30,2

1.37,7 - 3.02,6


1.35,4 - 1.31,3

1.36,9 - 1.32,0

1.36,2 - 1.30,2

1.38,0 - Tokslut!

Av Niclas Bernhardsson - 12 maj 2013 18:00

Så var det söndag och dags för en golfrunda med Maurice. Jag hade gått och väntat på den här dagen så det var lite risk för ett antiklimax och det började inte så bra då jag ser att jag fått ett meddelande från igår där det stod att han, dvs Maurice, redan gått en runda. Eftersom min mobil varit lite knasig i några dagar så hade jag missat det och var igång med att hitta en ersättare. Men sen får jag tag på Maurice som verkar vilja gå 18 hål och allt är frid och fröjd igen. Sen börjar vi spela och det går direkt åt skogen för mig. Mina 2 första slag är helt fel men på något konstigt sätt så räddar jag upp det och får i bollen på 2 poäng, dvs mitt handikapp-par. Sen fortsätter det och det går helt okey en längre tid och när de första nio hålen är klara så ligger jag klar för en sänkning och Maurice verkar vilja bryta men jag får med han på några hål till. Tyvärr inte hela rundan så jag får väl skicka in mina första nio hål och där var det faktistk en sänkning. De sista nio gick dock inte lika bra så jag står i valet och kvalet hur jag skall göra. Jag får ju iaf inte använda mig av hela rundan då jag gick själv på slutet men jag spelade å andra sidan inte så bra då. Men det var en härlig dag men jag har nu bränt mig på huvudet! :-0

Av Niclas Bernhardsson - 9 maj 2013 19:54

Efter löpningen så var jag sugen på att golfa lite men hur slut var jag? Och får jag med mig någon... Nja, det var det sista som kunde ställa till det men efter att snabbt varit i butiken då det var några killar som ville titta in så körde jag bort på vinst och förlust. Kanske kunde jag hänga på ngn. Jag såg att det var en ensam kille som skulle gå iväg runt 15:20 och jag skulle eventuellt hinna. I receptionen så sade tjejen att jag kunde ju försöka springa ikapp men väl uppe vid utslagsplatsen så ser jag en större grupp gå ifrån greenen på första hålet och det kunde ju inte vara han. Och sen har jag ingen penna så jag är på väg tillbaka då jag möter en kille och en tjej. Tjejen har inga golfgrejer så jag frågar om det var han som skulle gå iväg vid 15:20 och det var det. Perfekt och de hade inget emot att jag hängde på. Tyvärr så gick inte spelet alls så bra idag och det var i princip bara några puttar och ett inspel som var av hög klass. Kanske något utslag också men lite väl mycket spridning. Men inspelet på hål 9 var av världsklass. 155-160 meter och jag får på en kanonfin träff och kommer 15 cm från flaggan. Härligt. Det får jag ta med mig. Men sen ville de andra avvika och jag märker dessutom att himlen börjar ändra färg och det åskar i bakgrunden. När jag dessutom ringer till Ullis så säger hon att en pizza är i ugnen. Hmm, det avgör saken.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards