Alla inlägg under april 2013

Av Niclas Bernhardsson - 4 april 2013 22:15

Så var det dags för träningspass nummer 2 för dagen och nu var det backvarv med löparklubben som vi har - Enklaresport Running Club. Men jag kände mig faktiskt lite smårisig och när det var 20 minuter kvar så gick jag och lade mig i 5 minuter för att kanske, kanske, känna mig lite bättre. Vet inte vad jag trodde mig få ut av det men det var kanske bra... Hursomhelst så hade jag inte så stora förhoppningar om att kunna springa då jag mådde som jag gjorde men prova kan man ju alltid göra. Och vi började jogga och jag fick direkt säga till om att de kunde springa på och inte behövde vänta på mig. Men de joggade rätt lugnt och när de dessutom sprang fel på ett ställe så kom Ullis och jag ikapp. Ullis var också lite sliten och ville göra mig sällskap. Så vi körde en kortare löpskolning då alla vara samlade och sen drog de iväg. Nu gick det lite snabbare för de flesta men jag och Ullis körde lite lugnare och efter ett tag så möter Micke Flak upp då han vart sen och körde åt andra hållet istället. Så vi joggade klart varvet, som är 3 km, men i sista backen så blir jag tokslut och sen efter ca. 1 km på nästa varv så måste jag gå några meter! :-0 Jag vet inte vad det är men jag mår inte så värst bra. Vi skickar iväg Micke och sen går Ullis och jag backen upp till kyrkan. Väl uppe så sneglade jag om någon grav var ledig men jag behövde visst inte lämna in ännu! ;-) Hursomhelst så börjar vi jogga lite lätt igen och efter lite konsultation så inser vi att inte klarar av backarna riktigt nu. Vi har ju faktiskt kört 1 timme extra varje dag nu i 4 dagar i sträck. Det kanske tar lite och sen har jag något i kroppen, det känner jag. Så vi springer en annan runda och bara matar på men så sakteliga så ökas tempot och det känns faktiskt lite bättre. Så det blev till slut 8,1 km och då är gången borträknad. Bra där!

Man skall aldrig ge upp! Kroppen är lite av ett mysterium.

Glöm inte bort att vi har öppnat anmäla till Hedebyloppet 2013 - www.hedebyloppet.se

Av Niclas Bernhardsson - 4 april 2013 08:46

Upp igen vid kl. 05:00 och när vi gick iväg till gymmet så knorrade magen och jag kände mig riktigt stel. Och väl framme så ser jag att jag glömt skorna... Inte så lysande och golvet är ruggigt kallt men jag hade inte tid att springa hem så jag får väl köra så bra det går. Upp på löpbandet och bara småjogga var tanken men efter 4-5 minuter i endast 8 km/h så ger jag upp då vaderna värkte av det annorlunda steget. Sen till roddmaskinen för att avsluta första kardion där men även där så kändes det i fötterna då man rör sig hela tiden. Övningarna gick ju bättre utan skor men jag kände mig orkeslös och hungrig. Men på något sätt så blev det bättre och bättre men fortfarande grym träningsvärk i låren vid knäböjen och den statiska crunchen var inte att leka med. Det blev ju också lite till kardio mitt i då började jag på crosstrainern men den var ännu värre med kraftiga räfflor där fötterna skall vara så efter 4 minuter så klarade jag inte längre då jag dessutom var rädd att slita sönder fötterna. Så det blev roddmaskinen igen. Ändå nöjd men inte med den optimala intensiteten idag. Ikväll är det löpträning med klubben och jag siktar på en mil iaf.

Av Niclas Bernhardsson - 3 april 2013 22:24

Lite småtrött hela dagen idag men jag försökte bena upp lite saker på jobbet samtidigt som jag hade fyllt upp i butiken med roliga möten. Jag skulle kunna fylla flera sidor om bara det men jag går bara in på några stycken. Först så hade jag besök av en duktig skidåkare från en närliggande stad och hans två duktiga döttrar och vi bestämde oss för att ha ett samarbete och vi tyckte nog alla att vi fick en bra start. Sen kom det några från löparklubben och det är alltid roligt och det blev en riktigt bra dag försäljningsmässigt också och det är ju faktiskt rätt viktigt för mig. Hursomhelst så var det väldigt kul att Micke kom förbi och så körde vi lite filmning då han sprang och det tror jag kommer ge bra resultat senare i år!

Men till träningen då! Ullis och jag fortsatte att köra våra Fitnessfight, jag kör lite själv och är så att säga utom tävlan men jag gör det ju helt för min egen skull och jag kan ju visa upp lite före och efter-bilder iaf förstås. 3 dagar har gått och jag tror det kommer att göra att en del tappar hakan, det vore iaf skoj. Men idag så hade jag haft lite mer känning i halsen och jag tog en Berocca på jobbet och sen ytterligare en när jag kom hem. Att man bara fick ta en per dag tänkte jag inte på så det blev grymt oroligt i magen... Nog om det! Jag vågade mig iaf bort men skulle köra mycket lätt då halsen kändes alltmer. Men väl på bandet så vet jag inte vad som hände utan jag ökade så sakteliga och kom 1,9 km på mina 10 minuter uppvärmning på bandet och då med stegrande fart. Tror jag avslutade på 14,3 km/h. Visst kändes det men jag som hade trott på en mycket långsam jogg bara (som det iofs är för de i bra löparform...). Sen kämpade vi på med övningarna men när det blev kardio igen så vågade jag inte ta löpbandet då det blir alltför stor ökning då jag dessutom blivit mer frekvent på klubbträningarna också. Totalt 1 timme idag igen och nu dags att lägga sig för imorgon är det morgonträning... Upp vid 05:00! :-0

Rubriken då? Ha ha, den får Ni tolka som Ni vill! :-) Tjing!

Av Niclas Bernhardsson - 3 april 2013 08:04

Jag har varit lite dålig på att hålla länkarna på bloggen uppdaterade och några sidor fanns inte ens kvar. Och där det förut stod att det var min fru Ullis blogg var det en annan Ullis som hade tagit över hennes sida. Jag önskar den personen allt gott men dock inte inkluderat mig! :-) Nu har jag länkat om så det är rätt! :-)

Sen var det lite roligt att jag skrev Lisa Norde'n som en kommande Superstar och vad rätt jag hade.

Och förresten... Ha en bra dag! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 2 april 2013 22:46

Så var det klubbträning och således pass nr. 2 idag. Vi visste att väldigt många var borta och så här i Påsktider så undrade man ju lite om Ullis och jag skulle vara själva typ. Men väl på plats, och som vanligt kommer vi sist, så ser vi att det är några stycken och "Schönis" var där och det var premiär för honom. Och sen ser vi att det är "El-Johan", "Snabb-Elis", "Johan Who? - Tell me", "Jockis" samt "Linkan". Och efter uppjoggen så ser vi att "Ullbranden" dyker upp och vi kör lite löpskolning tillsammans innan "El-Johan" och Ullis drar iväg på sina tusingar med joggvila och vi andra kör stegar. Det går alldeles för fort i början för oss som kör stegar och var och varannan piper om bröstsmärta och kanske tog vi i lite för hårt det var väldigt ljust idag. Kylan fanns ju där som vanligt. Men vi kämpade på och vi ser att maraton-kämparna, som kör tusingar, tuffar på bra och vi andra peppar och håller i. Men benen värker rätt mycket nu så jag får hålla igen lite men jag undrar om det inte är flåset som sätter käppar i hjulet. Jag tog iaf inte ut mig lite fullständigt som sist så nu har jag förhoppningar om att kunna hålla i det här!

Jag körde iaf 2x1,2,3,3,2,1 minuter med 1 min SV. Kanske inte det maffigaste passet man kört men kul som vanligt!

Av Niclas Bernhardsson - 2 april 2013 07:58

Ja, det var ju en jäkla bra början att vakna upp med halsont och jag kom i säng sent igår kväll och gick upp vid 05:00 imorse! Pust! Jag var bara tvungen att se klart "the Bible" och sen efter, när jag skulle stänga av teven, så började en rolig japansk film men vid midnatt så stängde jag av och försökte somna.

Hursomhelst så var det upp och iväg till gymmet idag och det knorrade lite i magen också. Och lite småstel. Upp på bandet i 10 minuter och det är ju verkligen ett bryskt sätt att vakna på. Då känner jag av lite värre i halsen men jag tuffar på lite lätt i början och ligger nog inte snabbare än 9 km/h i början. Succesivt så ökar jag och slutar på ca. 13 km/h och har avverkat 1,7 km på uppjoggen. Nu är jag lite varm och direkt på övningarna. Jag är sliten i ljumskarna och när det är plankan, som jag aldrig har haft problem med, så får jag faktiskt vika ned mig de sista 5 sekunder på omgång 2. Det trodde jag aldrig. Jag som brukar kunna stå ganska länge utan problem. Sen är det knäböjen och det är smärta! Oh, jösses! Jag törs inte gå ned hela vägen för då lär allt krampa utan den får jag köra lite försiktigare. Sen rullar det på och det är lite tufft med så lite sömn men skönt när det är över. Jag går hem i korta tights så musklerna får kylas ned lite. Rejält kallt på slutet och bra att vi inte har alltför långt hem. Sen blev det lite dusch, frukost och iväg till jobbet. Nu skall jag faktiskt gå och lägga mig en halvtimme i soffan! ;-) Tjing!

Btw så känns nog halsen under kontroll nu.

Av Niclas Bernhardsson - 1 april 2013 21:03

Ja, nu var det 1 april och det här är inget skämt. Ullis drog med mig på Fitnessfighten och jag kan behöva en kick-start. Vågen stod på 93 kg och jag skall absolut försöka få medalj på Vasaloppet 2014 och det skall jag försöka uppnå med smart och kontinuerlig träning. Och då bör jag väga runt 72 kg. Så ca. 20 kg skall bort och vi började direkt med 1 timme på gymmet och bra mat. Och sen är ett av mina huvudmål att att springa under 3 timmar på maran och det är bara att hoppas att kroppen börjar fungera igen. Jag blir fortfarande lite för slut då jag tar i hårt och får nästan vila en vecka. Men men, nu kör vi! :-)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards