Alla inlägg under april 2013

Av Niclas Bernhardsson - 25 april 2013 09:07

Ja, iaf till en början. Hon gnydde lite om att hon sovit dåligt och hon snoozade nog ngn extra gång. Men sen var det full fart och vi var faktiskt så tidiga så vi fick vänta någon minut innan det gick att komma in och ytterligare några minuter innan det gick att tända. Sen så märktes det inte mycket av att hon var trött för det var full fart. Jag kom igång lite senare på första kardion så när jag kommit 2 km på roddmaskinen så stannade jag och det tog 8.46 Lugn start men jag ökade allteftersom. Sen var det övningar och vi började med flyes och den frestar på axlarna lite så jag nöjde mig med 7 kg även idag. Sen två övningar till och det upprepades innan det var dags för nästa kardio och jag satsade återigen på stakmaskinen men idag blev det inga intervaller alls utan bara vanlig stakning och inte alltför hårt tempo. Jag körde 1840 meter på 10 minuter. Liten ökning på slutet bara. Sen direkt efter så var det smala armhävningar, dvs typ tricepspress och det gick inte alls! Shit! Efter några stycken så gick jag ned på knäna och körde men orkade nog bara 10-12 stycken. I övrigt så dunkade jag på men just smala armhävningar gick inte så värst bra. Armarna kändes som gele idag. Och den är ju lite tyngre, helt klart. Den nya övningen krävde en del koordination och det tog lite innan man fick in den. Men bra pass överlag men är lite trött nu. Ikväll är det klubbträning och då blir det löpning. Jag har sparat benen lite så jag hoppas att de hänger med.

I övrigt så känns det som jag har fuskat lite på slutet med maten men det är bara att bita i!

Av Niclas Bernhardsson - 24 april 2013 08:36

Sent i säng igår kväll och sen upp tidigt, igen... Och imorse så försökte jag övertala Ullis om att vi kunde köra senare på kvällen men det var en dum idé, tyckte hon. Shit! Bara att masa sig upp och kanske hade hon rätt. Men kroppen kändes väldigt trött och seg och det här skulle bli en utmaning - helt klart!


Upp på roddmaskinen och jag körde ganska lätt och ökade som vanligt allteftersom. Jag kom inte ens upp i 2 km idag utan det var precis över 1950 meter på mina 10 minuter men nu var man igång iaf.

Sen direkt på övningarna och alla gick bra eller bättre än väntat förutom smala armhävningar, typ mest för triceps men det kan bero lite grand på att jag körde 10 minuter stakning precis innan som var min andra kardio. Precis som vanligt.  Bra tempo idag och man flåsade som aldrig förr. Men jag är nöjd. Dagens visdomsord - lyssna på din fru!


  Bara dra igång kroppen!

Av Niclas Bernhardsson - 23 april 2013 21:29

Har varit lite seg i några dagar och objektiva ögon ser säkert ett samband mellan lite för lågt energiintag, lite sämre sömn och förstås mer träning. Och det gör även jag. Men jag kämpar på ändå och försöker att skärpa mig med maten.

Och idag var det ju först morgonträning som jag verkligen fick kämpa mig igenom och på jobbet så kände jag av energibristen då jag hela tiden gick och nallade Vitamin water från kylen. Och då jag haft lite värre benhinnebesvär på slutet så har jag hållt mig ifrån löpning på mina gympass på slutet för att spara mig till klubbträningarna och idag hade jag dessutom plockat fram nya sportstrumpor från butiken. Men då jag tog på mig dem så märkte jag att de tryckte lite väl hårt runt foten så jag plockade med ett par vanliga strumpor ifall trycket skulle störa foten.

Och väl framme så är det många på plats och det sporrar alltid mig. Så det blev säkert lite extra löpskolning och en, för många iaf, ny övning. Den väckte lite uppmärksamhet iaf och ger bra skjuts i benen.

Efter löpskolning så var det dags för intervaller och jag tänkte joina Ullis och köra i mara-gruppen men hon startade lite lugnare och jag kanske lite hårdare. Jag tyckte förresten att många startade lite för lugnt men det var länge sedan vi körde långa intervaller så jag ville inte gnälla för mycket. Min första intervall på 7,5 varv runt banan gick på ganska precis 15.00,3 och jag höll alltså prick 5-minutersfart men jag kände mig lite väl stum och fötterna protesterade. Efter en minut drog jag igång igen och bara efter några varv så inser jag att strumporna trycker för hårt och springer fort och byter till mina vanliga strumpor och sen blir det i princip jogga, gå, jogga, gå, för att få igång fötterna och lossa på skosnörena hela tiden. Så andra intervallen blev ingen höjdare och den handlade väl snarare om 2,5 km istället för 3,0 km. Alltså ingen direkt koll. Sen på sista intervallen så försökte jag hänga på Ullis och Carina och jag fick släppa ganska omgående och ungefär vid halva sträckan så ligger jag 10 sekunder efter schemat och jag inser att Ullis och Carina kör lite snabbare nu än planerat och det är nog närmare 60-80 meter till dem nu. Sen börjar det gå bättre och bättre och nu växer inte längre avståndet och även Ullis börjar närma sig Carina som gick om efter några varv, det är alltid lättare att ha folk runt sig. Nu kollar jag inte klockan så noga längre utan börjar tugga på istället och det känns jobbigt men bra! Och sista varven bara matar jag på men det är nära max och jag kommer, till min förvåning, in på 14:57,9. Jag vände alltså den negativa trenden ganska klart. Mycket roligt men Ni ser säkert att jag har lååång väg kvar till några sub3 på maran. Men jag kämpar på!

Av Niclas Bernhardsson - 23 april 2013 09:01

Gymträning igen och det är bara att beklaga för Er som orkar läsa min blogg. Det blir ju lite trista upprepningar då man i princip nästan kör samma pass hela tiden.

Men imorse så var det nog segaren än på mycket länge och axlarna gjorde lite ont. Jag har kört lite för hårt på liggande flyes och då i början med 9 eller 10 kg. Nu gick jag ned på 7 kg så att axlarna håller. Men för att börja från början. Jag har tyvärr lite ont i benhinnorna och jag sparar mig hellre till klubbträningen ikväll och satte mig på roddmaskinen i 10 minuter. Lite småsegt och jag tog det lugnt. Sen är det full fart på övningarna men jag kämpar på. Jag ser att Ullis håller ett bättre tempo mellan övningarna och jag har svårt att hänga på och kommer då lite efter. Att hålla räkningen då man är så trött och seg är bara det tufft. Och en övningar är typ omöjlig och jag får gå ned i vikt rejält då jag är alldeles för stel idag. Igår kände jag av halsen rätt mycket också och kanske är det något i kroppen.

Hursomhelst så går det lite bättre allteftersom och då jag ställer mig och stakar på den andra kardion så ökar jag allteftersom och kommer iaf upp till 1950 meter på 10 minuter. Det är förstås ingen lysande siffra men jag började segt och körde inte skiten ur mig alls. Sen är det bara att kämpa på men det är jobbigt.

Fort hem sen för dusch och frukost!

Nu är det dags att jobba lite, ha en bra dag allesammans!

Av Niclas Bernhardsson - 22 april 2013 08:00

Jag vaknade nog någon gång på natten och bara önskade att det inte var nära väckningsdags. Jag kände av den lite annorlunda kosthållningen igår och mådde väl inte helt superbra. Men sen ringer klockan och Ullis är hetare än mig på att traska iväg till gymmet. Eftersom vi var där väldigt sent igår så låg det mesta framme och det argumentet tog bra på mig. Vi hade ju inte plockat undan efter oss eftersom vi skulle vara först på plats. Ja, just ja! Bara upp och hoppa och kvällsträning var bara att glömma.

Jag kikade förresten på PSG mot Nice igår, eller iaf det sista av matchen då Tim kollade in Juve vs. Milan först. Jag hörde att det blåstes för straff och att Tim var helt tyst. Då förstod jag att det INTE var Milan som fick straffen. Tim är Milanista. Sen till PSG, där jag tittade de sista 20 minuterna ungefär. Zlatan såg ut att vilja ta för sig och visst gjorde han en fin genombrytning och sen målgivande pass. Han är grym!

Men tillbaka till gymmet och morgonträningen. Jag började med 10 minuters rodd men det var segare än sirap och jag fick tvinga igång kroppen och ökade allteftersom. Jag kom iaf lite över 2,1 km och det får jag vara nöjd med då kroppen ännu inte vaknat. Sen blev det som vanligt 3 övningar x 2 innan det blev dags för kardion igen och slutligen  3 övningar x 2 och 3 övningar x 2. Dvs. avslutade med 6 övningar x 2. Andra kardion blev stakning där jag tryckte på varje hel minut och körde på så hårt jag kunde i 30 sekunder på högsta motståndet. Jag är supernöjd med passet. Att jag lyckades ta ut mig fastän jag kände mig seg. Skönt!

Av Niclas Bernhardsson - 21 april 2013 22:15

Vaknade upp på morgonen i Moraparken och hade sovit riktigt gott. Klockan var nog inte mycket mer än 7 och Ullis ville ut och gå en promenad innan frukosten. Själv är jag ingen riktig fan av promenader och då i synnerhet inte av sådana på morgonen. Men vi kom iväg, som den gentleman jag är! ;-) Klart segt i början men efter ett tag så kändes det riktigt skönt och vi poserade lite vid målportalen innan vi drog vidare. Vi gick väl runt 6 kilometer och på slutet så var man lite hungrig och vi gick bort till receptionen och frukosten. Så där fuskade vi lite mot vår normalt hårda kosthållning. Sen plockade vi ihop förtältet och checkade sen ut. Sen full fart mot Sandviken för att plocka upp Felix och sedan, efter lite kaffe, vidare hemåt. Vi stannade till vid Dragon Gate och vi hann tyvärr inte se alla varningar om det stället. Det var skräpigt utanför och lite halvdåligt skött invändigt men vi beställde buffé till oss tre och hade väl väntat oss bättre mat för det priset. Men vi verkar överleva men ångrade oss att vi käkade där. :-0

Sen var det som om vi aldrig kom fram, det verkade ta en evighet... Sen inser vi att vi troligtvis kommer att missa gymmet men jag propsade på att vi skulle försöka och bytte knappt om. Full fart till gymmet och vi körde endast 5 minuter kardio som uppvärmning innan det var var dags för övningarna. Och där var det full fart men lite svårt att motivera sig men jag är ändå nöjd. Mittenkardion hoppade vi över och när vi var inne på de 3 sista övningarna så släcktes ljuset och vi körde det sista i mörkret. Eller egentligen inte då det var en separat lysknapp i vårat rum. Så det blev väl 45 minuter idag mot normala timmen men det är klart bättre än ingenting! Sjukt jobbigt att sitta i en bil halva dagen... Det kändes som det iaf.

Av Niclas Bernhardsson - 20 april 2013 23:40

Lördag och jobbdag samt resdag så det blev stressat och vi vaknade sent. Så det blev till att stressa till gymmet och bara köra på. Jag satte mig på roddmaskinen och körde på. Jag började normal nivå men ökade allteftersom och körde ganska hårt på slutet. Jag kom ganska precis 2,3 km på 10 minuter iaf. Sen var det fullt drag med övningarna och inga pauser. Armhävningarna gick väldigt lätt idag men sidoplankan var tuff. Ena sidan känns lite värre. Efter de 3 första övningarna x 2 så körde jag 10 minuter på bandet tillsammans med Ullis på bandet vid sidan och i perfekt synkronisering hela tiden. Folk måste ju undra då vi hela tiden springer precis likadant! :-) Men det dunkande ljudet gör det lätt att falla in i samma rytm. Efter det avslutade vi med 2 hela set med 3 övningar x 2. Rejält svettigt idag!Sen full fart till jobbet och där var det typ kaos då väldigt många kom på samma gång. Kul men jobbigt!

Av Niclas Bernhardsson - 20 april 2013 23:32

Så hade det gått 20 dagar och dags att väga in och mäta lite. Så hur gick det? Det här blir ett kort inlägg. Jag kommer inte kommentera det mer än att kroppen har ändrats och det finns mer att ge.Vikt: 90,0 (93,1)Midja: 95,5 (107)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards